Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Słusznie kurna, słusznie, bo już mi gul latał, gdy czytałem prowokacje pewnych hmmm... kolegów.

Odwiesisz z haka? :-)

Oczywiście.

Jednak tym razem wyłącznie kiedy zapewnisz mnie i resztę kolegów, że już panujesz nad gulem i nie będziesz więcej poniżał i obrażał adwersarzy?

Jeśli jednak nadal będzie się to Tobie zdarzało, zostaniesz usuwany z drażliwych wątków na stałe.

Zatem - Twój ruch :-)

Zatem:

Uroczyście Kolegów i Was, Moderacyjo Najszanowniejsza zapewniam, że gula jakoś stłamszę, psisjuchę. I nie będę już nigdy poniżał i obrażał.

Z jednym wyjątkiem jednak, bo resztki honoru, ale trochę tego mam jeszcze... Najwyżej mnie na zawsze wywalicie.

Gdy ktoś komukolwiek na (uważaj Włodku i skup się) NASZYM FORUM będzie od "kozojebców" jechał...

Wtedy takiemu powiem, kim zacz. Without the gardens.

Odwieszaj, bo ze spostrzeżeniami muszę naokoło łazić.

Gdy ktoś komukolwiek na (uważaj Włodku i skup się) NASZYM FORUM będzie od "kozojebców" jechał...

Wtedy takiemu powiem, kim zacz. Without the gardens.

W takim przypadku Jacku, swe oburzenie najbezpieczniej i najskuteczniej wyrazisz zgłaszając ów wpis na panel moderacyjny. My skuteczniej i wymowniej zwrócimy takiemu userowi uwagę niz Ty swymi obelgami, a przez wzgląd swego przyrzeczenia i z gęby dupy nie zrobisz.

A to bardzo cenne.

Odwieszam Twój ban w Polityce.

Uroczyście Kolegów i Was, Moderacyjo Najszanowniejsza zapewniam

Niusia, nie zapewniaj nie zapewniaj - zapewne nie wytrzymasz i szybko powrócisz do normalności - czyli znowu komuś naftykasz i Vlado ukara Cię mandatem. Ha ha.

... a może 'ukarze mandatem?

Parker's Mood

Gdyby zasady jakie wprowadziliśmy do wątków klubowych nie były akceptowane przez Administracje i resztę moderatorów - to by ich nie było! A kto te przyjęte zasady wymyślił, nie ma żadnego znaczenia. Jednak odpowiem, bo widzę że próbujesz sprowokować jakąś sensację.

Nie, nie próbuję wzbudzić żadnej sensacji, po prostu dla mnie to głupia gra słowna. Sam zakłądając wątek klubowy nawet przez myśl mi to nie przeszło, a teraz okazuje się że można sobie tam hejtowac (oczywsiście z rozmysłem), ale w klubie miłośnikój oj nie! Bo panie regułka przypięta wisi.

Zreszta przysłowiowy ch... na to kłade.

Jak wyraźnie widać, wątki klubowe ożyły i są miejscem aktywnym.

Ooo, tak i owszem. Bezsensownego cukrowania w wątkach miłośników. Niec więcej merytorycznego tam nie widzę. Widzę że próbujecie przenieść wasz ten cały Salonik w zakładke Kluby. Od razu napiszę że to będzie, a w zasadzie jest już klęska. Ale co mnie to obchodzi?

Jak wyraźnie widać, wątki klubowe ożyły i są miejscem aktywnym. To również ze względu na fakt stworzenia definicji KLUBU MIŁOŚNIKÓW które to watki są w rzeczywistości własnymi salonikami ich założycieli.

Kurde, nawet nie doczytałem dalej, a zdanie później potwierdził się mój wcześniesniejszy post. Kurde, jestem za dobry, albo za długo czasu spędziłem na AS, chyba to drugie.

A Tobie to przeszkadza? Masz w tej zakładce swój klub?

No mam, chyba nawet i dwa i przez głowe mi nie przeszło że jedno słowo tyle zmieni. Ale nie zmaierzam ich edytowac i KLEBNOWAĆ KOMUŚ GĘBY! Tak różnica. Pewnie żadna.

Mam pytanie , czy na forum jest otwarte dla każedego rodzaju muzyki ?

Musisz dać w tytule "miłośnik". W tedy możesz nawet napsać że Disco Polo to najwybitniesze dzieła muzyki na scenie światowej i NIKT nie ma prawa się temu sprzeciwić.

?👈

a teraz okazuje się że można sobie tam hejtowac (oczywsiście z rozmysłem), ale w klubie miłośnikój oj nie! Bo panie regułka przypięta wisi.

Dostałeś dwa rodzaje wątków klubowych, te w których możesz w sposób inteligentny i pozbawiony agresji pisać negatywnie w temacie wątku i takie w których z założenia ich autor sobie tego nie życzy. I tak to pozostanie, ponieważ jest to w interesie piszących i całego forum.

I kłamiesz! W żadnym z wątków hejtować nie wolno i w obu rodzajach klubów ich założyciele maja narzędzie banowania, którymi hejterów mogą uswunac kiedy chcą!

Ooo, tak i owszem. Bezsensownego cukrowania w wątkach miłośników. Niec więcej merytorycznego tam nie widzę. Widzę że próbujecie przenieść wasz ten cały Salonik w zakładke Kluby. Od razu napiszę że to będzie, a w zasadzie jest już klęska. Ale co mnie to obchodzi?

I to własnie ty jako jeden z dosłownie trzech widzisz problem z zasadami jakie teraz w Klubach obowiązują :-))))

Kurde, nawet nie doczytałem dalej, a zdanie później potwierdził się mój wcześniesniejszy post. Kurde, jestem za dobry, albo za długo czasu spędziłem na AS, chyba to drugie.

To widać po twoich wpisach tutaj. Zatem po co tu się meczysz mając swoje forum gdzie wyłącznie masz zabezpieczoną pełnię szczęśliwości i wyłącznie merytoryczność dyskusji??? :-))))

No mam, chyba nawet i dwa i przez głowe mi nie przeszło że jedno słowo tyle zmieni. Ale nie zmaierzam ich edytowac i KLEBNOWAĆ KOMUŚ GĘBY! Tak różnica. Pewnie żadna.

To twój wybór. Narzędzie banowania i tak masz do dyspozycji jak każdy założyciel dowolnego klubu. Ty jesteś panem w swym klubowym saloniku i jak jest on prowadzony, jakie w nim są wpisy i kto w nich pisze, zależy wyłącznie od Ciebie. To jak bardzo przeszkadza wam kilku brak mozliwosci hejtowania klubów miłosników jak za starych czasów bywało, umacnia nas tylko w słuszności naszej formy prowadzenia zakładki KLUBY.

Jeszce raz przypomnę WSZYSTKIM zakładającym i piszącym w klubach. To nie jest Bocznica! Zakładka KLUBY to otwarte forum, gdzie prowadzone przez Was kluby są dostępne dla wszystkich użytkowników. Jakie one są, świadczy wyłącznie o Was a nie moderacji forum.

Ale co mnie to obchodzi?

Cóż rozumiem, że to forum już cie nie interesuje. Zatem nie widzę żadnego powodu abyś zajmował swym hejtem i chamstwem, Forumowiczów AS i nas jako moderacji.

Żegnam w tym wątku.

Wszystko rozbija się o definicję tzw. "hejtu". Wątki klubowe (zapewne nie wszystkie) to typowy marketing i tyle.

Czy marketing czy nie marketing ja nie rozumiem dlaczego Cię to boli ?

Ależ Ci Polacy zawistni !

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

To nie ma nic wspólnego z zawiścią. Marketing jest oszustwem i robieniem wody z mózgu. Sporo ludzi nie zdaje sobie z tego sprawy.

Poza tym nie uogólniaj.

Co mają znaczyć teksty w stylu:

"Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk"

?

Czy to ma związek z kompleksem "za małego"?

Wysłane z mojego laptoka przy pomocy Chrome.

To nie ma nic wspólnego z zawiścią. Marketing jest oszustwem i robieniem wody z mózgu. Sporo ludzi nie zdaje sobie z tego sprawy.Poza tym nie uogólniaj.

Bzdury gadasz. Jak idziesz po coś do sklepu to nie pytasz o szczegóły danego produktu ?

Marketing może być oszustwem jak wszytko inne. Może też być uczciwym promowaniem dobrego produktu.

Co mają znaczyć teksty w stylu:

"Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk"

?

Czy to ma związek z kompleksem "za małego"?

Wysłane z mojego laptoka przy pomocy Chrome.

Nie. To marketing iphona :)

Wszystko rozbija się o definicję tzw. "hejtu". Wątki klubowe (zapewne nie wszystkie) to typowy marketing i tyle.

Nic się "bumciu" kochany nie rozbija :-)

Żyjemy w świecie opartym o konsumpcjonizm. Najpotężniejszą religię o największej ilości świątyń i mediów do przekazywania swych doktryn :-)

Wszelkie Fora internetowe szczególnie o charakterze branżowym, są właśnie z racji swego charakteru doskonała dźwignią dla swej branży. Dlatego reklamowanie, wzmacnianie, zwykła promocja i gloryfikowanie idoli, jest w nich podstawą gwarantującą ruch, czyli ich byt i pomyślność założycieli. Dalsze sukcesy biznesu forumowego, zabezpieczą osobnicy startujący w stałym konkursie na wyhodowanie największego z możliwych - własnego EGO. Oraz jednostki o charakterze oportunistów w stosunku do wszystkiego i wszystkich.

Nasza - moja i cira - koncepcja oddania zakładki KLUBY dla wszystkich w dowolny sposób związanych z branżą, do swobodnego wykorzystywania zakładanych przez siebie klubów, jest własnie odpowiedzą na takie zapotrzebowanie "branżowców" - sorry że wszystkich tutaj wrzucam do jednego worka, ponieważ miłośników Audio ogólnie można uznać za miłośników branży na równi z jej producentami i handlowcami:-)

Takie rozwiązanie nasunęło się właśnie po analizie wszystkiego co zaszło w projekcie "Salonik". Jasnym okazało się, że oddanie wątku w całkowite władanie jego założycieli jest ogólna potrzebą na forum takim jak nasze i nie ma w tym NIC ZŁEGO, jeśli ograniczy się do minimum zapędy poniektórych do całkowitego zdominowania wszystkich uznawanych za konkurencję, oraz ich możliwości wpływania na moderacje uwikłaną w branżę.

Zakładka KLUBY pokazuje, że nasze założenie jest słuszne, bowiem Klubowicze piszą tam aktywnie bez strachu, że ktoś nocą usunie ich wpisy, albo pobanuje niewygodnych łącznie z założycielem klubu :-)

Jak widzicie pretensje i udawanie nierozumienia sformułowania MIŁOŚNICY wykazuje u nas kilu userów, którym możliwość hejtowania gdzie im się podoba została ograniczona do minimum, oraz ci, którzy zakładali, że będą mogli zarządzać nieswoimi klubami według ich własnych potrzeb.

Piszcie swobodnie Kochani to nasze wspólne forum a moderacja będzie najszczęśliwsza, kiedy będziecie zgłaszać na panel wyłącznie tych, którzy nie rozumieją znaczenia określenia KULTURA DYSKUSJI.

Marketing może być oszustwem jak wszytko inne. Może też być uczciwym promowaniem dobrego produktu.

Tak, tak reklamy są prawdziwe i można się z nich uczyć........

Może nie zauważyłeś, ale coś takiego jak etyka zawodowa już od dawna nie istnieje. A wśród marketingowców, prawników i księgowych w szczególności. Najgorsze jest to, że ci ludzie nie zdają sobie sprawy, że takie działanie ma krótkie nóżki.

Nic się "bumciu" kochany nie rozbija :-)

Żyjemy w świecie opartym o konsumpcjonizm. Najpotężniejszą religię o największej ilości świątyń i mediów do przekazywania swych doktryn :-)

Wszelkie Fora internetowe szczególnie o charakterze branżowym, są właśnie z racji swego charakteru doskonała dźwignią dla swej branży. Dlatego reklamowanie, wzmacnianie, zwykła promocja i gloryfikowanie idoli, jest w nich podstawą gwarantującą ruch, czyli ich byt i pomyślność założycieli. Dalsze sukcesy biznesu forumowego, zabezpieczą osobnicy startujący w stałym konkursie na wyhodowanie największego z możliwych - własnego EGO. Oraz jednostki o charakterze oportunistów w stosunku do wszystkiego i wszystkich.

Nasza - moja i cira - koncepcja oddania zakładki KLUBY dla wszystkich w dowolny sposób związanych z branżą, do swobodnego wykorzystywania zakładanych przez siebie klubów, jest własnie odpowiedzą na takie zapotrzebowanie "branżowców" - sorry że wszystkich tutaj wrzucam do jednego worka, ponieważ miłośników Audio ogólnie można uznać za miłośników branży na równi z jej producentami i handlowcami:-)

Takie rozwiązanie nasunęło się właśnie po analizie wszystkiego co zaszło w projekcie "Salonik". Jasnym okazało się, że oddanie wątku w całkowite władanie jego założycieli jest ogólna potrzebą na forum takim jak nasze i nie ma w tym NIC ZŁEGO, jeśli ograniczy się do minimum zapędy poniektórych do całkowitego zdominowania wszystkich uznawanych za konkurencję, oraz ich możliwości wpływania na moderacje uwikłaną w branżę.

Zakładka KLUBY pokazuje, że nasze założenie jest słuszne, bowiem Klubowicze piszą tam aktywnie bez strachu, że ktoś nocą usunie ich wpisy, albo pobanuje niewygodnych łącznie z założycielem klubu :-)

Jak widzicie pretensje i udawanie nierozumienia sformułowania MIŁOŚNICY wykazuje u nas kilu userów, którym możliwość hejtowania gdzie im się podoba została ograniczona do minimum, oraz ci, którzy zakładali, że będą mogli zarządzać nieswoimi klubami według ich własnych potrzeb.

Piszcie swobodnie Kochani to nasze wspólne forum a moderacja będzie najszczęśliwsza, kiedy będziecie zgłaszać na panel wyłącznie tych, którzy nie rozumieją znaczenia określenia KULTURA DYSKUSJI.

Kultura dyskusji jest jak najbardziej pożądana, ale uważam, że w regulaminie powinno znaleźć się ostrzeżenie, że wątki klubowe należy traktować z przymrużeniem oka. Wiarygodność podawanych tam informacji jest wątpliwa z dwóch powodów. Pierwszym jest wzmacnianie, drugim chwilowa ślepota zakochanego w produkcie świeżego użytkownika :)

Mogę przyjąć mniemanie, że w ramach kultury dopuszcza się też żartowanie ?

O ile oczywiście ojciec założyciel tematu miłośniczego wykazuje liberalne skłonności, bo fanatyk z klapkami na oczach do tego nie dopuści.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

Jeszcze jedno. Skoro branża ma już swoje miejsce z możliwością tępienia wszelkiej nieprawomyślności, to w jakim celu założyciel wątku w innych zakładkach również taką opcją dysponuje?

Może nie zauważyłeś, ale coś takiego jak etyka zawodowa już od dawna nie istnieje. A wśród marketingowców, prawników i księgowych w szczególności. Najgorsze jest to, że ci ludzie nie zdają sobie sprawy, że takie działanie ma krótkie nóżki.

Reklamy perfidnie posługujące się kłamstwem można i należy zaskarżyć. I takie sprawy są i będą.

Kultura dyskusji jest jak najbardziej pożądana, ale uważam, że w regulaminie powinno znaleźć się ostrzeżenie, że wątki klubowe należy traktować z przymrużeniem oka. Wiarygodność podawanych tam informacji jest wątpliwa z dwóch powodów. Pierwszym jest wzmacnianie, drugim chwilowa ślepota zakochanego w produkcie świeżego użytkownika :)

Ja wierzę, że czytający doskonale wiedzą jak traktować postawy poszczególnych klubowiczów piszących w wątkach klubowych. A zamieszczenie informacji, że w klubach wyłącznie się zamieszcza kłamstwa marketingowe, byłoby nieprawdą I KRZYWDĄ, ponieważ promowanie wartościowych wyrobów i uznanych marek nie jest niczym nagannym. A takich wątków klubowych jest w zakładce wiele.

Jeszcze jedno. Skoro branża ma już swoje miejsce z możliwością tępienia wszelkiej nieprawomyślności, to w jakim celu założyciel wątku w innych zakładkach również taką opcją dysponuje?

To niestety pozostałość wpływu tych,( jak to napisał jeden z użytkowników naszego "bagna" i nowego "superforum"), "najbardziej wartościowych", których u nas już nie ma :-))

Możliwość dowolnego banowania przez założycieli wątków dyskusyjnych i merytorycznych, uważam za patologię od początku kiedy ta opcja zaistniała.

Niestety w wyniku nacisków lobby tych, którzy wdrożenie owej patologii przegłosowali, nie udało mi się nakłonić Administracji na jej likwidację :-(

Wierzę, że z pomocą użytkowników postrzegających to uprawnienie jako patologie tego forum, kiedyś uda mi się ja zlikwidować.

W kontekście moich wpisów z 5.06 i 15.06 i odpowiedzi na nie (początek tej i poprzedniej strony) chciałbym zauważyć że nie sposób rozmawiać o funkcjonowaniu tego forum z osobą która nie zauważa sedna sprawy którą poruszyłem.

Rozumiem że moderacja mogła się poczuć obrażona tym co napisałem w zgłoszeniu na panel, ale nadal nie rozumiem po co został (jako podstawa ukarania) podany punkt 10 Netykiety który mówi;

10". Swoim prywatnym animozjom dawaj wyraz wyłącznie w listach prywatnych, e-mailem lub w inny niepubliczny sposób. Nie ma nic bardziej denerwującego i żenującego niż oglądanie grona publicznie wyzywających się osób. Takie wpisy będą usuwane."

Po pierwsze ten punkt dotyczy wpisów dokonanych na otwartym forum a po drugie niejako zaprasza do tego co zrobiłem i wydaje się (w moim mniemaniu) być raczej zachętą do tego co zrobiłem niż zakazem.

Po trzecie najważniejsze nie powinno się powoływać na taki punkt w sytuacji gdy nie został on złamany - chciałem w tym temacie zwrócić uwagę na to że niektóre sytuacje wymykają się spod jednoznacznej oceny i na Regulamin i Netykietę należy powoływać się zasadnie by nie było takich sytuacji.....jeżeli jakaś sytuacja nie jest jednoznacznie tam opisana lepiej nie powoływać się na jakikolwiek konkretny paragraf lub punkt lub tak zmienić zasady funkcjonowania forum by dane przewinienie było tam uwzględnione.

Po raz kolejny perfidnie udajesz, że nie widzisz moich upomnień kierowanych do ciebie...

...Ten atak również uważam za perfidny (perfidny ponieważ słuszność kary którą otrzymałeś jest niezaprzeczalna) i mający za zadanie jedynie wywołać przyłączenie twych popleczników i kontynuację insynuacji o stronniczym i niezgodnym z regulaminem traktowaniu ciebie przez moderację Forum.

Każdy może widzieć w moich wpisach to co chce a nie musi zauważyć meritum.

A tym meritum było to co opisałem wyżej a nie to czy jestem słusznie karany czy nie.

Gdyby mi zależało na dochodzeniu do tego wiem że inaczej się takie sprawy załatwia.

Wątek funkcjonalność nie jest miejscem do podważania pracy moderatorów i administracji! Służy on do dyskusji w temacie poprawiania funkcjonalności naszego forum i uwag użytkowników dotyczących usprawnień poszczególnych zakładek.

Funkcjonowania forum nie poprawi zwrócenie uwagi na fakt że moderatorzy rutynowo bez zastanowienia (sprawdzenia o czym mówi punkt 10 Netykiety) powołują się na takowy.....to jest atak?

Z każdą taką sytuacją należy lecieć po drodze służbowej do Administracji?

Liczyłem na zrozumienie a wyszło jak zawsze. ;(

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Po pierwsze ten punkt dotyczy wpisów dokonanych na otwartym forum a po drugie niejako zaprasza do tego co zrobiłem i wydaje się (w moim mniemaniu) być raczej zachętą do tego co zrobiłem niż zakazem.

I to właśnie jest kwintesencja problemu jaki masz z moderacją. Twoje mniemanie w sferze indywidualnej interpretacji Regulaminu Forum jest całkowicie odmienne o interpretacji Moderacji i Administracji Forum.

Ale tka również jest i w życiu. Więzienia są pełne niewinnych ludzi, których indywidualne interpretacje zagmatwanych przepisów Prawa zaprowadziły za kratki :-(

Po trzecie najważniejsze nie powinno się powoływać na taki punkt w sytuacji gdy nie został on złamany - chciałem w tym temacie zwrócić uwagę na to że niektóre sytuacje wymykają się spod jednoznacznej oceny

I znów nawiąże do Sądownictwa, ponieważ ocenianie i karanie przez moderacje jest z tym związane. Tak jak w Sądzie, jeśli "niektóre sytuacje wymykają się spod jednoznacznej oceny" to niezawisła decyzje podejmuje Sędzia, bo własnie od tego on tam jet! U nas od podejmowania w takich sytuacjach niezawisłych decyzji jest moderator.

Od obu decyzji ukarany ma zapewnioną drogę odwoławczą!

Nie spotkałem się NIGDY z sytuacja w której op otrzymaniu wyroku ukarany wygłaszał mowę pouczającą Wymiar Sprawiedliwości lub lżąca Sędziego.

Ty drogi Andrzeju chyba całkowicie zatraciłeś kontakt z rzeczywistością i żyjesz wyłącznie w swym wyimaginowanym świecie?

Funkcjonowania forum nie poprawi zwrócenie uwagi na fakt że moderatorzy rutynowo bez zastanowienia (sprawdzenia o czym mówi punkt 10 Netykiety) powołują się na takowy.....

Zostałeś ukarany za i tu ostatni raz zacytuje odpowiedx którą ci udzieliłem poprzednim razem:

"- wymienione punkty regulaminu stanową podstawę od utworzenia kary regulaminowej, nadającej taryfikowane punkty karne. W opisie kary podawane jest dokładnie za co, a punkty regulaminu podawane są jako podstawa do tak postrzeganej kary.

Oto informacja jaką ukarany otrzymuje automatycznie po otrzymaniu kary - tu oczywiście to co otrzymałeś w swoim przypadku

-"Ostrzeżenie za Obraźliwe posty lub PW pod adresem moderatorów, z powodu otrzymanej restrykcji (Regulamin §6 pkt. 5, Netykieta pkt. 10) w Forum - funkcjonalność.

Dano 4 punktów - wygasają 04.08.2017 10:15.

Możliwość tworzenia nowej zawartości usunięta za 10 dni."

-dla zrozumienia podkreśliłem tytuł nakładanej kary. Otrzymałeś ja własnie z tytułu perfidnego i kłamliwego wpisu na moderację i administracje forum za otrzymany ban w wątku kościelnym! I to wyczerpuje całkowicie uzasadnienie jej nałożenia. Nie ma żadnego znaczenia czy twój atak był kierowany w wątku, przez PW, czy perfidnie w panelu MODERATORSKIM, JAK BYŁO W TYM PRZYPADKU!"

I to jest ostatni raz kiedy po raz chyba trzeci tłumacze ci że zostałeś ukarany za "Ostrzeżenie za Obraźliwe posty lub PW pod adresem moderatorów, z powodu otrzymanej restrykcji" którego dokonałeś poprzez Panel Moderatorski!!!

Dalsze Twoje mataczenia spowodują zbanowanie cie w tej zakładce. Skoro i tak NICZEGO nie rozumiesz z zamieszczanych odpowiedzi dyskusja z Toba jest bezproduktywna.

Uznanie, że te dyskusje wszczynasz z premedytacja znów narażą Ciebie na kary regulaminowe, a to jak widzę jest w Twoim przypadku nieskuteczne i niczego Ciebie nie uczy.

Wiem za co poniosłem karę - nie zmienia to faktu że nie rozumiem po co powołano się na pkt. 10 Netykiety który ma się do mojego występku nijak (w nim wyraźnie mówi się o wpisach na otwartym forum) ......to chciałem zrozumieć, na to oczekiwałem od tygodni odpowiedzi, ale jak widzę nie będzie mi to dane, bo emocje zwyciężają nad zdrowym rozsądkiem.

Dlatego kończę na tym, bo z tego powodu do tego wracać nie ma sensu.

Ps. Piszę tu oczywiście o pierwszej karze, tej wynikającej ze zgłoszenia na panel moderatorski....tych następnych nie komentuję.

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Wiem za co poniosłem karę - nie zmienia to faktu że nie rozumiem po co powołano się na pkt. 10 Netykiety

Andrzeju, ja również nie wiem kto i jak rozumując podparł się w prawidłowo zdefiniowanej karze, dwuznacznym 10tym punktem Netykiety. Nie my obecni moderatorzy jesteśmy twórcami Regulaminu Forum. Nie zmienia to jednak funkcyjności prawidłowo zdefiniowanej swym tytułem kary.

Tak jak powinieneś wiedzieć, jeśli masz zastrzeżenia co do jasności punktów Regulaminu, to jedyną odpowiednią instancja do której możesz to zgłosić, jest ADMINISTRACJA FORUM.

Proszę o odrobinę dystansu co do jožina z bažin: Rafał735r nie jest chamski. Jego sceptyczny pragmatyzm jest unikatowy. Tu na forum i bawi i uczy niejako przy okazji ciekawych wpisów. Niekiedy pomaga. Wg mnie nie potrzeba tak ostro odpisywać.

W temacie:

Skoro autorzy niektórych tematów opuścili forum to nie warto, aby pozostawiać uciszanie trolli nieaktywnym; już lepiej, żeby zmiennicy zamiatali aktualny bałagan.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

Proszę o odrobinę dystansu co do jožina z bažin: Rafał735r nie jest chamski.

Jest!

Ale moderacja czeka spokojnie aż Twój kolega nabierze dystansu do siebie i forum. A przede wszystkim kiedy okaże dowód na to, że kultura na forum nie jest dla niego abstrakcją.

Gość LTD12

(Konto usunięte)

"Wyświetl postUżytkownik Vlado vel Vladomord dnia 04.07.2017 - 13:10 napisał

... jeśli się z kara nie zgadzasz odwołaj się do Administracji Forum.....

A tom się uśmiał.

Ostrzeżenie za Atak personalny na moderację lub administrację (Regulamin §6 pkt. 5, Netykieta pkt. 10) w WILE (Sound Art).

Dano 3 punktów - wygasają 02.09.2017 17:53."

Nie zgadzam się z nałożoną karą.

Proszę o określenie procedury odwoławczej lub wskazanie gdzie jest ona zapisana w regulaminie.

Niestety nie potrafię jej znaleźć.

Witam wszystkich.

Szczególnie zainteresowanych ;)

Czy jest możliwa zmiana dość kuriozalnego karania 10 dniowym banem za przewinienia w zakładce nazwijmy "B"

tak aby kara dotyczyła tylko i wyłącznie karencji w owej zakładce, w której wina została stwierdzona?

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Nie Jacku.

Kara 10ciodniowego bana nakładana automatycznie za przekroczenie 10ciu pkt wszystkich kar, nie jest karą za ostatnie przewinienie jak widzisz.

Karanie 10ciodniowym banem za pojedyncze wykroczenie w dowolnym wątku nie jest nigdy stosowane. Za szczególny rodzaj złośliwego łamania regulaminu, lub furiackich ataków na moderację, stosowana jest czasowa kara moderacji wpisów takiego użytkownika i ban czasowy w danym wątku.

Nie o to chodzi.

Pytam o to, gdy suma punktów przekracza 10 zastosowanych w jednej zakładce, czy musi z automatu przekładać się na ban od

pisania na całym forum.

Po prostu uważam, w takim wypadku ban jeśli faktycznie musi być stosowany powinien być zastosowany tylko w tej zakładce.

Przecież wiesz dobrze Vlado o co pytam.

Poza tym wiesz dobrze o tym, że przekraczając/mając raz 10-tkę można być banowanym przez dłuższy czas za 1 pkt. karny po zakończeniu każdej 10 dniowej "kary".

Wystarczy choćby niepochlebny wpis o znanej z niezbyt chlubnych zachowań gazecie.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Nie Jacku.

Automat sumuje WSZYSTKIE punkty karne jakie zbierze Użytkownik za swe przewinienia na całym forum. Zatem ban 10dni, jest nakładany na obszar całego forum. Bany indywidualne w watkach nakładają moderatorzy informując za jakie przewinienia.

Ban nałożony przez moderację nie jest banem na stałe. Jeśli ukarany uzna, że długość jego wyłączenia z wątku jest nieadekwatna do przewinienia za jakie ban otrzymał, wystarczy że porozmawia z moderatorem który ten ban nałożył i jeśli go przekona, ban na pewno zostanie zdjęty.

Poza tym wiesz dobrze o tym, że przekraczając/mając raz 10-tkę można być banowanym przez dłuższy czas za 1 pkt. karny po zakończeniu każdej 10 dniowej "kary".

Tak, jest jako zabezpieczenie przed poczuciem usera, że skoro 10 dni odpokutował, to od razu może zacząć jazdy od nowa, do następnych dziesięciu punktów. I tak to pozostanie. Liczby punktów maleją zgodnie z terminem podawanym w opisie kary dla użytkownika.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.