Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Samo się nie dzieje. Geopolityka, politycy i całe zastępy brygad sieciowych, których zadaniem jest właśnie podjudzanie i skłócanie ludzi. Stara metoda, jak świat, jedynie kiedyś nie byo internetu.

Świetny pod tym kątem jest film "Don't look up", którego zakończenie jest kwintesncją tego, co się dzieje i ile jest warte.

Edytowane przez jar1
Teraz, Robsonik napisał:

Bo politycy żyją z podziałów społeczeństwa a niektórzy zrobili z tych podziałów program polityczny.

to jest własnie marketing polityczny jak wkręcic masy w swoje cele

1 minutę temu, jar1 napisał:

Świetny pod tym kątem jest film "Don't look up", którego zakończenie jest kwintesncją tego, co się dzieje i ile jest warte.

zgoda , świetny film pokazujacy jednoczesnie cała beznadziejnosc tego systemu

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

2 godziny temu, soundchaser napisał:

Nieprawdziwe?? Wczoraj podczas wieczornego biegu mijałem stację benzynową i kilometrową kolejkę samochodów po paliwo. Ceny będą rosły lawinowo, a benzyny może zwyczajnie zabraknąć, więc o jakich fejkach piszesz?

Taka jest prawda. Poza tym normalną rzeczą jest, że w tej chwili przerzuca się paliwa na wschodnią granicę Polski. Pewnie taki jest lub wkrótce będzie wymóg chwili. Mówi się przecież o przerzucie amerykańskiej brygady pancernej. Amerykański Abrams pali niemal tyle paliwa, co dwa Leopardy. Bez zabezpieczenia odpowiednich zapasów to tylko ok. 70 ton wysokogatunkowego złomu. Wczoraj jadąc samochodem, nie mogłem przejechać w okolicy jednej ze stacji benzynowych, bo mój pas ruchu był zblokowany samochodami oczekujących na zatankowanie. W bankomatach nie można pobrać gotówki. Wczoraj wczesnym wieczorem próbowałem to zrobić w dwóch. W jednym nie było pieniędzy, przed drugim była ustawiona kolejka kilkunastu Ukrainek wybierających PLN, które w banku obok zamienią na Euro albo USD. To nie są fejki, a rzeczywistość.

3 minuty temu, cir napisał:

świetny film pokazujacy jednoczesnie cała beznadziejnosc tego systemu

Jeszcze świeży dość serial angielski Days after days też 

Ale co tu się dziwić, skoro ludzie mogą się nienawidzić za to, czy ktoś słyszy kable albo nie...

Takie rzeczy, ego typu politycy wykorzystują by dorwać się do koryta. To samo dotyczy covidu czy ruchów antyszczepionkowyc. Grunt to stworzyć i manipulować swoją grupę docelową. Podobnie zresztą i z LGBT .

Gość

(Konto usunięte)
31 minut temu, Espectro napisał:

Każdorazowe sianie propagandy i dezinformacji

By pisać/mówić o dezinformacji i ją oceniać, trzeba wiedzieć co jest prawdą a co kłamstwem.

1 godzinę temu, bubusia napisał:

Jak ktos szerzy dezinformacje to chyba normalne, ze banowac.

Tak. Ale mówienie nieprawdy nie jest od razu kłamstwem, bo każdy ma prawo do niewiedzy. 

1 godzinę temu, bubusia napisał:

Ale nie zabijac dyskusji.

Jest na Forum taka mała grupka, co własną merytoryczną miałkość chce zastąpąć siłą moderatorskiej cenzury. Nie pozwólmy im na to!

-----

1 godzinę temu, rochu napisał:

A nie lepiej tamtych zbanować a samemu milczeć?

Myślę, że im mniej słów tym łatwiej wyłapać prawdę.

Istotą dyskusji są wypowiedzi błędne, bo pozwalają wyjaśnić prawdę.

-----

50 minut temu, Espectro napisał:

Każdorazowe sianie propagandy i dezinformacji będzie karane i w razie dużej szkodliwości takowe konta będą blokowane.

Liczę na to samo w wątku covidowym, gdzie pomimo podlinkowania oficjalnych statystyk notorycznie pojawia się ktoś powtarzając w kółka kłamstwa o 90% lub nawet 99% niezaszczepionych wśród ofiar.

Proszę przy okazji o usunięcie z tego wątku politycznych trolli wraz z ich OT

-----

19 minut temu, Robsonik napisał:

Bo politycy żyją z podziałów społeczeństwa a niektórzy zrobili z tych podziałów program polityczny.

A teraz wszyscy razem ***** ***

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

• Administratorzy
6 minut temu, szymon1977 napisał:

Liczę na to samo w wątku covidowym, gdzie pomimo podlinkowania oficjalnych statystyk notorycznie pojawia się ktoś powtarzając w kółka kłamstwa o 90% lub nawet 99% niezaszczepionych wśród ofiar.

Bez zgłoszenia wpisu mało kto zagląda do tematu. Spraw w ciagu dnia i nocy jest znacznie więcej niż czytanie każdego wpisu w tematach. 

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

• Moderatorzy
11 minut temu, szymon1977 napisał:

Tak. Ale mówienie nieprawdy nie jest od razu kłamstwem, bo każdy ma prawo do niewiedzy. 

Jest na Forum taka mała grupka, co własną merytoryczną miałkość chce zastąpąć siłą moderatorskiej cenzury. Nie pozwólmy im na to!

-----

-----

Proszę przy okazji o usunięcie z tego wątku politycznych trolli wraz z ich OT

-----

A teraz wszyscy razem ***** ***

Na jakiego grzyba podkręcasz atmosferę?

Edytowane przez Marcinus
14 minut temu, szymon1977 napisał:

Owszem, gdy w piękne, ciepłe popołudnie przechadzasz się w gaju oliwnym i dyskutujesz z białobrodym, dostojnym Platonem o miłości i pięknie albo o odwadze.

Ale gdy wojna albo inne nieszczęście puka do twoich drzwi?

Oby ci nie pozostało tylko rozważanie O pocieszeniu filozofii Boecjusza.

Edytowane przez rochu

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

33 minuty temu, Marcinus napisał:

Na jakiego grzyba podkręcasz atmosferę?

Ukrywanie prawdy to forma kłamstwa. Zakłuło w oku?

-----

32 minuty temu, rochu napisał:

Ale gdy wojna albo inne nieszczęście puka do twoich drzwi?

Będziecie równie zaskoczeni jak wygraną PiS w wyborach.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

2 godziny temu, rochu napisał:

Gdyby ożył Goebbels też byś uważał, że ma prawo do nieskrępowanej wypowiedzi na AS?

Są pewne granice.

Widzimy to co mamy zobaczyć.

Pewien nieżyjący już forumowicz AS, mocno zaczepiony w polityce, kilkanaście lat temu powiedział mi taką anegdotę.
Gdy w telewizorze pokazują Palikota w agencjach PR momentalnie rozdzwaniają się telefony z pytaniem:
- co się tak na prawdę dzieje, że pokazują Palikota? Co chcą przykryć?

Prawda jest taka, że nie mamy pełnego obrazu tego się dzieje na świecie a wojna w naszym pobliżu bardzo ogranicza nasz horyzont poznawczy.

Goebbels tak ! Ale żaden prawak czy pisowiec.

Edytowane przez marek-1969

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Zapytam jeszcze raz. Dlaczego nie mogę zamieszczać linków na forum? 

@Espectro

Edytowane przez rafal735r

?👈

• Administratorzy
6 minut temu, rafal735r napisał:

Zapytam jeszcze raz. Dlaczego nie mogę zamieszczać linków na forum? 

@Espectro

Hmmm może Pan. Czym się to objawia ?

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

2 godziny temu, Zyzol napisał:

Taka jest prawda. Poza tym normalną rzeczą jest, że w tej chwili przerzuca się paliwa na wschodnią granicę Polski. Pewnie taki jest lub wkrótce będzie wymóg chwili. Mówi się przecież o przerzucie amerykańskiej brygady pancernej. Amerykański Abrams pali niemal tyle paliwa, co dwa Leopardy.

Zanim zaczniesz siać kolejną dezinformację może byś sprawdził jakiego paliwa potrzebuje czołg Abrams?

Podpowiem, na pewno nie kupisz go na Orlenie czy BP. Oznaczenie JP-8 i jest to paliwo lotnicze.

10 sekund szukania w necie.

---------------------

Moderacjo, przeanalizuj proszę wpisy pana Zyzol i podejmij właściwą decyzję.

Edytowane przez rochu

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

8 minut temu, rochu napisał:

Zanim zaczniesz siać kolejną dezinformację może byś sprawdził jakiego paliwa potrzebuje czołg Abrams?

Podpowiem, na pewno nie kupisz go na Orlenie czy BP. Oznaczenie JP-8 i jest to paliwo lotnicze.

---------------------

"Silnik turbowałowy czołgu Abrams może być zasilany olejem napędowym, kerozyną, paliwem rakietowym JP-1, niskooktanową benzyną, a nawet wysokoprocentowym roztworem alkoholu."

Popracuj nad swoją wiedzą.

12 minut temu, rochu napisał:

---------------------

Ale za to, że napisał o kolejkach przed stacjami i kolejkach w bankach, to chyba nie chcesz go zablokować?

Godzinę temu, Espectro napisał:

Hmmm może Pan. Czym się to objawia ?

Po prostu nie mogę wkleić. 

Godzinę temu, Espectro napisał:

Hmmm może Pan. 

Myślałem że na forum to raczej zwroty per Ty (bez obrazy). 

?👈

Gość

(Konto usunięte)
5 godzin temu, bubusia napisał:

Co wiecej, ruchy typu nietrzymanie duzej kasy w banku sa teraz mocno do przemyslenia. Lepiej podzielic kase na 2/3 banki(jak ktos ma) niz potem plakac, ze fundusz gwarancyjny nie obejmuje. Taki prosty przyklad.

I warto o tym mowic, nie blokowac. Oczywiscie jakies chore faki i inne ultranewsy eliminowac.

Oprzytomniej wypłać te pięć złotych i wsadz gdzie tam uważasz . Napisał bym Ci gdzie ale wiesz ...

Nie siej paniki

7 minut temu, tomek6 napisał:

Oprzytomniej wypłać te pięć złotych i wsadz gdzie tam uważasz . Napisał bym Ci gdzie ale wiesz ...

Nie siej paniki

A nie sadzisz, ze jednak troche za malo ogarniety jestes, zeby takie klimaty skumac. Nie bierz sie za cos do czego cie nie stworzono. Taka dobra rada.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

9 minut temu, tomek6 napisał:

Nie siej paniki

Co ci się nie podoba w tym co napisał bubusia?

Słuszne podejście przedstawił, sam nie wiem dlaczego odpowiadasz mu w tak prostacki sposób.

Gość

(Konto usunięte)
7 minut temu, bubusia napisał:

A nie sadzisz, ze jednak troche za malo ogarniety jestes, zeby takie klimaty skumac. Nie bierz sie za cos do czego cie nie stworzono. Taka dobra rada.

A kto ogarnięty trzyma kasę w banku przy ujemnym oprocentowaniu. Kasę to się inwestuje

7 minut temu, tomek6 napisał:

A kto ogarnięty trzyma kasę w banku przy ujemnym oprocentowaniu. Kasę to się inwestuje

No 5 zlotych na pewno, hehe

Panie tomek6, ja rozumiem, ze ty wszystko zainwestowales, i b. dobrze, ale pamietaj, ze gotowke tez trzeba miec.

Mam wrazenie, ze gdybys inwestowal, to raczej bys to wiedzial:)

Ale OK, dobrze, ze inwestujesz. Mam nadzieje, ze trafnie.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

5 godzin temu, bubusia napisał:

Bob, czytaj co pisze, ja juz bym dawno od SWIFTu odcial. A na granice nasza sprowadzil 10x tyle zolnierzy z odp. sprzetem. Moze nawet z elementami broni jadrowej. Ja jestem za prawdziwymi sankcjami, a nie udawanymi.

Z Putinem gada sie jego bronia, czyli sila. Podstawy psychologii.

Jak mozna z kims robic interesy, dostarczac mu kase na zabijanie, i jednoczesnie wprowadzac sankcje?

Wy naprawde nie widzicie tego dysonansu?

Tu się muszę z Tobą całkowicie zgodzić. Rosja na armię 850 tyś ludzi. NATO - 1.9 mln, w tym trzy kraje dysponujące arsenałem nuklearnym. Więc należy rozmawiać z pozycji siły. 

Sankcje powinny uderzyć. Boleśnie. A nie połaskotać: całkowita konfiskta środków na kontach bankowych posiadanych zarówno przez państwo, jak i firmy oraz obywateli Rosji, konfiskata majątku zgromadzonego na Zachodzie, wywalenie dzieci rosyjskich oligarchów ze szkół i uczelni na Zachodzie, odcięcie Rosji od SWIFTa i systemów płatniczych (Visa, Mastercard, itp), odcięcie od Internetu.

<<<Silnik turbowałowy czołgu Abrams może być zasilany olejem napędowym, kerozyną, paliwem rakietowym JP-1, niskooktanową benzyną, a nawet wysokoprocentowym roztworem alkoholu."

Popracuj nad swoją wiedzą.>>>

Zyzol w temacie czołgów i ginącego paliwa to Abrams moze i na bimberku moze tyle ze turbina tego czołgu aby utrzymac sprawnosc potrzebuje nafty lotniczej bo wymaga optimum temperatury pracy

jest to czołg bojowy a nie spacerowy

cóz faktem jest ze jakies trolle karmią informacja o ropie która poszła na wschód jak i próba wysadzenia sarkofagu czernobylskiego

Edytowane przez cir

16 minut temu, cir napisał:

Zyzol w temacie czołgów i ginącego paliwa to Abrams moze i na bimberku moze tyle ze turbina tego czołgu aby utrzymac sprawnosc potrzebuje nafty lotniczej bo wymaga optimum temperatury pracy

jest to czołg bojowy a nie spacerowy

Kpiarstwo to jeszcze nie znajomość tematu. Silniki wielopaliwowe we współczesnych czołgach to nie nowość. Takie informacje  podaje wiele źródeł.

16 minut temu, cir napisał:

cóz faktem jest ze jakies trolle karmią informacja o ropie która poszła na wschód

W opracowaniach, które czytałem o Abramsie zawsze był podkreślany fakt, że czołg ten musi mieć dobrze rozbudowaną polową sieć zaopatrzenia w paliwo. Informacja, która próbujesz zanegować niesłusznym pochodzeniem, jest jak najbardziej wiarygodna. Tu nie zmierzam jej rozwijać.

Edytowane przez Zyzol
W pierwszy zdaniu dodałem wyraz "tematu".
15 minut temu, cir napisał:

czołg bojowy a nie spacerowy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Teraz, cir napisał:

[...] Popracuj nad swoją wiedzą. [...]

Tu akurat nie na miejscu.

Z oczywistych względów silniki pojazdów wojskowych projektowane są z premedytacją jako  wielopaliwowe. Turbina Abramsa też się na to łapie. Oczywiście na paliwach zastępczych pracuje z minimalnie mniejszą sprawnością, ale mieści się w ramkach wymogów technicznych.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

38 minut temu, argus napisał:

Z oczywistych względów silniki pojazdów wojskowych projektowane są z premedytacją jako  wielopaliwowe. Turbina Abramsa też się na to łapie. Oczywiście na paliwach zastępczych pracuje z minimalnie mniejszą sprawnością, ale mieści się w ramkach wymogów technicznych.

Ukryta Zawartość

czysta propaganda

ten silnik wymaga nafty lotniczej inaczej same kłopoty

a przy okazji dlaczego paliwa wojskowe nie maja biododatków skoro pojada na wszystkim ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez cir

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.