Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Nie zauważyłem tu na forum jakiegoś szczególnego chamstwa czy propagandy, ot, kazdy pisze może  i emocjonalnie ale od siebie, drobne utarczki powinny być dozwolone

Nie wiem po co te wszystkie bany,  punkty, zamykanie tematów,  za byle co

Póki oficjalnie nie ma jeszcze cenzury państwowej to żyjmy jak  ludzie

3 minuty temu, Espectro napisał:
3 minuty temu, Maju napisał:

Zgłosiłem trzy takie wpisy a TYLKO na jeden dostałem negatywna odpowiedź.

TO proszę podać przybliżony czas i miejsce a znajdę.

Proszę ze mnie nie żartować....gdyby to co pan mi poleca nie  miało już miejsca to bym się nie wygłupiał!

3 minuty temu, Espectro napisał:
3 minuty temu, Maju napisał:

Rozumiem.....wynikałoby z tego że nazywanie kogoś "matołkiem" jest nieszkodliwe.....jak to nieszkodliwe to można tak się zwracać do forumowiczów.....do moderatora też???

Muszę odpowiadać na pytanie ? 

Wypadałoby....ale widzę że woli pan udawać Greka.

EOT! 

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

4 minuty temu, Maju napisał:

nazywanie kogoś "matołkiem" jest nieszkodliwe.....jak to

Mało że nieszkodliwe, to jeszcze czasem przynosi popularność i fortunę. 

Tylko trzeba mieć talent, jak Makuszyński i Walentynowicz.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

• Administratorzy
Teraz, costa brava napisał:

Nie wiem po co te wszystkie bany,  punkty, zamykanie tematów,  za byle co

Byle co ? Mogę podesłać kilka przykładów na PW. 44 zgłoszenia w 95% tylko z tego tematu to nie pisanie emocjonalnie.

Pisanie user -> user epitetów itd to nie emocjonalne podejśćie.

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

2 minuty temu, costa brava napisał:

drobne utarczki powinny być dozwolone

Też tak uważam.

• Administratorzy
Teraz, Maju napisał:

Proszę ze mnie nie żartować....gdyby to co pan mi poleca nie  miało już miejsca to bym się nie wygłupiał!

6 minut temu, Espectro napisał:

O czym mowa ?. Wie Pan że dziennie spraw mam wiele to i mogę nie pamiętać.

Teraz, Bezlitosna Niusia napisał:

Też tak uważam.

Drobne są dopuszaczlne na bocznicy.

Drobne.

2 minuty temu, Maju napisał:

Wypadałoby....ale widzę że woli pan udawać Greka.

Odpowiedziałem na pytanie. Czym wystartował Pan wymijająco kolejnym. Zresztą podejrzewam że retorycznym.

3 minuty temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Też tak uważam.

Jeszcze jedna mała zasada. Gdy bawicie sie w najlepsze user <-> user to fajnie aby jeden i drugi nie zgłaszał wpisów. 🙂 

Bo wtedy zabawa się kończy. 🙂 

@Bezlitosna Niusia Wpis "Masz, ruski fagasie. Możesz się pomodlić." To zabawa ? i drobna ustawka ?

11 minut temu, Espectro napisał:

To zabawa

Zaś tam - zabawa...

Święta prawda!

🥴😃

Edytowane przez Bezlitosna Niusia
16 minut temu, Espectro napisał:

Jeszcze jedna mała zasada. Gdy bawicie sie w najlepsze user <-> user to fajnie aby jeden i drugi nie zgłaszał wpisów. 🙂 

Bo wtedy zabawa się kończy. 🙂 

Ja stosuję tą zasadę,  tym samym odciążam Wam pracy  🙂

31 minut temu, Espectro napisał:

4. Jeżeli wpis nadaje się na punkty to i także na ukrycie.

Nie zawsze .    Mój wpis za 3 pkt. wisi sobie i można go podziwiać [bardzo ekspresyjny , ładny i kulturalny].

Może tych zgłoszeń jest deczko za DUŻO[!] i Adm. i Mod. są ,,zajechani , jak ... .. ........"  ?  Miłego . Spadywam .

Edytowane przez MV2

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

Godzinę temu, Espectro napisał:

Trolling pod względem tematu wojny na ukrainie i ataku rosji nie będzie przechodził gładko.

To samo szerzenie propagandy i pisania głupkowatych wpisów i teorii spiskowych na ten temat.

Wypowiedzi niektórych już teraz głoszących pokonanie Putina łapie się na jedno i drugie - sporo czasu jeszczce potrzeba, a i średnio korzystny kompromis to wszystko, na co można liczyć.

-----

WKLEJANIE LINKÓW:

Spróbuję ze stroną główną AS Android i Chrome:

1. Klikam na adres strony na pasku pojawia się menu.

Ukryta Zawartość

2. Klikam długopis, wchodzę na adres strony, zaznaczam adres, klikam copy. Wchodzę do edycji posta klikam paste i mam wklejony tekst, który zamienia się w link.

3. Klikam kwadraciki pojawia się link copied. Wchodzę do edycji posta, klikam paste i wkleja się... NIC SIĘ NIE WKLEJA, ale jak otworzę nową pustą stronę i dam paste, albo apkę Wiadomości to link się wkleja.

4. Klikam kuleczki na patyczkach, następnie copy link, pojawia się link copied. Wchodzę w edecję posta daję paste i wkleja się od razu link.

W10+Edge

(Piszę z pamięci) gdy kliknę copy link to zamiast linku wkleja się coś jak tytuł strony, w jakiejś innej aplikacji wklejał się link. Muszę ręcznie wejść w pasek adresu, zaznaczyć cały tekst i skopiować, a wtedy wklei się tekst linku i zostanie zamieniony na link.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

• Administratorzy
Godzinę temu, szymon1977 napisał:

Wypowiedzi niektórych już teraz głoszących pokonanie Putina łapie się na jedno i drugie - sporo czasu jeszczce potrzeba, a i średnio korzystny kompromis to wszystko, na co można liczyć.

-----

WKLEJANIE LINKÓW:

Spróbuję ze stroną główną AS Android i Chrome:

1. Klikam na adres strony na pasku pojawia się menu.

Screenshot_20220306-140841_Chrome.thumb.jpg.11923aca66dbdfc9937e3d3da1ab01cc.jpg

2. Klikam długopis, wchodzę na adres strony, zaznaczam adres, klikam copy. Wchodzę do edycji posta klikam paste i mam wklejony tekst, który zamienia się w link.

3. Klikam kwadraciki pojawia się link copied. Wchodzę do edycji posta, klikam paste i wkleja się... NIC SIĘ NIE WKLEJA, ale jak otworzę nową pustą stronę i dam paste, albo apkę Wiadomości to link się wkleja.

4. Klikam kuleczki na patyczkach, następnie copy link, pojawia się link copied. Wchodzę w edecję posta daję paste i wkleja się od razu link.

W10+Edge

(Piszę z pamięci) gdy kliknę copy link to zamiast linku wkleja się coś jak tytuł strony, w jakiejś innej aplikacji wklejał się link. Muszę ręcznie wejść w pasek adresu, zaznaczyć cały tekst i skopiować, a wtedy wklei się tekst linku i zostanie zamieniony na link.

Hmm do zbadania. Był już problem z wklejaniem linków w edytorze. Dam znać.

5 godzin temu, il Dottore napisał:

bez słowa uzasadnienia

W powiadomieniu o punktach moderator niczego nie uzasadnia.

U mnie była tylko przytoczona treść mojego wpisu.

3 godziny temu, Espectro napisał:

Jeżeli wpis nadaje się na punkty to i także na ukrycie.

Dziękuję za podanie szczegółów. Potrzebowałem konkretnego stwierdzenia, jak to się odbywa.

Rozumiem z tego, że wpis karany punktowaniem przestaje być widoczny.

Oki!

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

2 godziny temu, Espectro napisał:

Mogę podesłać kilka przykładów na PW

Sorry, że się wtrącam w Waszą rozmowę, ale skrzynka odbiorcza ma limit i nie powinno się go marnować. 

• Administratorzy
1 godzinę temu, xetras napisał:

Rozumiem z tego, że wpis karany punktowaniem przestaje być widoczny.

Tak.

Godzinę temu, xetras napisał:

Sorry, że się wtrącam w Waszą rozmowę, ale skrzynka odbiorcza ma limit i nie powinno się go marnować. 

Skrzynkę można czyścić przenosząc do innego folderu te niepotrzebne wiadomości (rozmowy) i kliknięcie przycisku wyczyść wszystkie.

5 godzin temu, Chicago napisał:

->Espectro

Zbanowałeś mnie w wątku o koronawirusie i zablokowałeś pisanie do 26 lutego 2022 roku. Przypominam ci, że dzisiaj mamy 6 marca 2022.

Ja mam dokładnie to samo. Miałem być zablokowany na 7 dni w wątku o koronawirusie i jestem zablokowany tam JUŻ PONAD MIESIĄC!  A bo tak, bo ktoś ma taki kaprys.

To nie jest w porządku.

TO JEST KOMPROMITACJA!!!

4 godziny temu, MV2 napisał:

Adm. i Mod. są ,,zajechani ,

Nie. To jeden mod jest zajechany. Taki pracuś. Reszta OK. Parzy okazji: @Espectro - jesteśmy ludźmi cywilizacji łacińskiej. W naszej cywilizacji nie ma tradycji sądu kapturowego. Osoba sędziego (i kata w jednej osobie) POWINNA BYĆ ZNANA!!! W formularzu o przyznanych punktach nie ma słowa, który mod je przyznał. Tak nie powinno być bo to jest sąd kapturowy i ukrywanie osoby która dała mi 12 punktów w 15 minut. Choć nie musicie wcale ukrywać, jak i tam wiem, kto to.

Edytowane przez il Dottore

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

4 minuty temu, costa brava napisał:

A w wątku o Ukrainie tez Cię  nie widziano ostatnio  🙂

Bo bylem 7 dni na banie. Ktoś uznał, że nie chce, bym pisał, więc MAJĄC CZYSTE KONTO dostałem 12 punktów w 15 minut!!! Czary-mary. Częściowo BEZ UZASADNIENIA nawet - po co się wysilać? Takie rzeczy tu się dzieją. Wyobrażasz sobie?

Przecież to jest skandal!!! Prosiłem @Espectro o zdjęcie punktów, to mi zdjęto POŁOWĘ!

POŁOWĘ! 😞 Czyli wiedzą doskonale że to wszystko pic na wodę ale jakiś bacik chcą sobie przez 30 dni zachować. Przecież wojna trwa.

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Ale możesz sobie popisać o książkach...jakie to humanitarne 

10 minut temu, il Dottore napisał:

Bo bylem 7 dni na banie. Ktoś uznał, że nie chce, bym pisał, więc MAJĄC CZYSTE KONTO dostałem 12 punktów w 15 minut!!! Czary-mary. Częściowo BEZ UZASADNIENIA nawet - po co się wysilać? Takie rzeczy tu się dzieją. Wyobrażasz sobie?

Przecież to jest skandal!!! Prosiłem @Espectro o zdjęcie punktów, to mi zdjęto POŁOWĘ!

POŁOWĘ! 😞 Czyli wiedzą doskonale że to wszystko pic na wodę ale jakiś bacik chcą sobie przez 30 dni zachować. Przecież wojna trwa.

43 minuty temu, il Dottore napisał:

Miałem być zablokowany na 7 dni...

Nie ma to jak siedząc na banie liczyć powiadomienia o lajlkach.

-----

19 minut temu, dulon184 napisał:

ZaklaDAMŻE GDYBY NA ULICY W PYSK DOSTAŁ

Na ulicy to w pysk samemu można dostać, więc raczej nikt nie wyskakuje z "matołkami". Pewnie dlatego tyle chamstwa co w jeden dzień na Bocznicy, to w realu w ciągu roku nie spotykam.

Edytowane przez szymon1977

8 minut temu, szymon1977 napisał:

Nie ma to jak siedząc na banie liczyć powiadomienia o lajlkach.

-----

Na ulicy to w pysk samemu można dostać, więc raczej nikt nie wyskakuje z "matołkami". Pewnie dlatego tyle chamstwa co w jeden dzień na Bocznicy, to w realu w ciągu roku nie spotykam.

Racja . To było tylko zobrazowanie ewntualnego postępowania

• Moderatorzy
41 minut temu, il Dottore napisał:

Przecież to jest skandal!!!

Skandalem, to bym bardziej nazwał to, że jeszcze w ogóle pozwala się Tobie tutaj pisać.

11 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Pytanie do moderacji. Został zablokowany wątek o wojnie na Ukrainie bez podania powodu. Nie muszę chyba przypominać,że to obecnie najważniejsze wydarzenie na świecie ? Jaki jest powód tak drastycznej decyzji ? Tłumaczenie o nieregulaminowych wpisach , braku kultury czy łamaniu dobrych obyczajów przez forumowiczów jest dla mnie niezrozumiałe. Bo zamiast zamykać wątek powinno się eliminować same wpisy albo karać ich autorów .Zamknięcie wątku spowoduje najpewniej wpisy na temat wojny w innych watkach. Czyli nie na temat .

Zamknęli wątek wojenny bo ban mi się skończył, żebym broń Boże tam nic nie napisał. A ja nawet nie miałem zamiaru.

Tego właśnie nie rozumiem. Jeśli nie podobają się wpisy to niech je eliminują albo niech dają kolejnego bana.

14 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Zamknięcie wątku spowoduje najpewniej wpisy na temat wojny w innych watkach. Czyli nie na temat .

Pozwolę sobie się nie zgodzić z tym. Jednak wg mnie byłoby na temat,bo : ...

Tematy pokrewne to:

Wojna, konflikty

Rosja

Polityka

Prawo władz forum, żeby zamykać jakiś temat (mamy niedzielę - to nie jest dzień powszedni), kiedy robi się chaos.

8 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Tego właśnie nie rozumiem. Jeśli nie podobają się wpisy to niech je eliminują albo niech dają kolejnego bana.

Podobają - nie podobają... każdy ma takie samo prawo wypowiedzi i każdy obowiązek przestrzegać tych samych zasad. Jak sie komuś zgodne z Regulaminem wypowiedzi Doktorka nie podobają, to niech sam tu nie przyłazi.

Edytowane przez szymon1977

Nie zgadzam się z tym . Zresztą co to znaczy " robi się chaos " ?

W takim razie mam propozycję dla moderacji . Niech moderacja sama wprowadzi wątek o wojnie na Ukrainie. Tak jak np. Polityka.

Edytowane przez wojciech iwaszczukiewicz
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.