Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

9 minut temu, Marcinus napisał:

Są użytkownicy, którzy potrafią zgłaszać po kilkadziesiąt wpisów dziennie. Niestety większość zgłoszeń jest bezpodstawnych. Spora część zgłoszeń jest pewnym rodzajem "odwetu" na oponentach w dyskusji.

Sory kolego, ale to nie tak. Wszyscy jesteśmy ludźmi a rozmowy nie są formalne i każdemu zdarza się dopiec oponentowi. Ale gdy w 9 postach na 10 pewnego usera czytam te same durne uwagi na swój temat, a w 8 nie ma ani słowa na temat... uważam, że powinniście zareagować, choć żaden z tych postów w rażący sposób poza fonkcjonujące w internecie normy dyskusji nie wykracza. Z samej racji, że takie posty to OT i prowokacja do pyskówek, co wykracza poza Regulamin. Bo po to jest Regulamin i po to jesteście Wy, żeby userów przed takim zachowaniem chronić.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

12 minut temu, Marcinus napisał:

Spora część zgłoszeń jest pewnym rodzajem "odwetu" na oponentach w dyskusji.

Tego się obawiałem. Próbują coś zrobić rękami innych.

Ale jest fajna ignoruj- to jest mój najokrutniejszy odwet. Używam jej rozważnie, by nie zamknąć się w własnej bańce.

JAK FACET Z DWIEMA ZDROWYMI NERKAMI MOŻE NIE MIEĆ KASY NA AUDIOFILSKIE KABLE

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

12 minut temu, piramidon napisał:

Ale jest fajna ignoruj- to jest mój najokrutniejszy odwet. Używam jej rozważnie, by nie zamknąć się w własnej bańce.

Ja nikogo nie ignoruję, ale znam takich którzy wszystkich dokładnie oponentów blokują i wtedy wydaje im się, że mogą sobie spokojnie pisać idiotyzmy, które wcześniej były torpedowane, więc spokoju zaznać nie było im dane.
To się nazywa brak dystansu do zdania innych i wiara w jedynie swoją prawdę i nieomylność.

31 minut temu, piramidon napisał:

Tego się obawiałem. Próbują coś zrobić rękami innych.

Myslę, że w większości nie. Bo to, że ktoś prezentuje skrajnie odmienne zdanie nijak nie przeszkadza - wprost przeciwnie, to właśnie istota dyskusji, konfrontacja z kolegami o odmiennych poglądach. Ale gdy ktoś w co drugim poście na temat nie pisze nic, a posądza innych o popieranie Putinna ? W dzisiejszych czasach to rzecz mocno obraźliwa i nie powinna być tolerowana.

A nt kilku userów, którzy tęsknia za czasami, gdy pewien moderator eliminował z Forum ich oponentów wspomnę tylko dlatego, żeby pokazać, że wiem tacy są. Są żałośni i tyle.

-----

11 minut temu, Marcinus napisał:

Panowie, tylko się za bardzo nie rozkręcajcie w tym wątku.

Na razie jest miło i o funkcjonalności - jak myślisz, może być?

Edytowane przez szymon1977

• Administratorzy

Odwołania od decyzji proszę kierować po przez formularz kontaktowy lub bezpośrednio na PW do Administracji.
Dyskusje z moderacją są bezcelowe. 

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

2 godziny temu, Espectro napisał:

Popieram to stanowisko z całą powagą.

Czyli szafa z "Misia" nadal otwarta

JAK FACET Z DWIEMA ZDROWYMI NERKAMI MOŻE NIE MIEĆ KASY NA AUDIOFILSKIE KABLE

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

6 godzin temu, Espectro napisał:

Potwierdzam.

Jestem Europejczykiem.

1 minutę temu, dulon184 napisał:

To po jaką cholerę tutaj są ?

To coś jak ochroniarze w markecie.

Jestem Europejczykiem.

A po jaką cholerę Wy tu jesteście?
Zablokowanie tego wątku na weekendy to dobry pomysł.
Wszyscy odpoczywają, a w poniedziałek zazwyczaj zaburzenia równowagi psychicznej przechodzą. 😉

Nie znalazłeś kolejnego spisku?.

Jak widać Ty nie odpoczywasz?

Równowaga Ci wraca ?

Czy dopiero jutro?

6 godzin temu, Espectro napisał:

Aha.

" - Oni nic nie rozumieją, siostro. Skontaktowanie się z osobnikami waszej płci jest awykonalne. Mężczyźni już dawno wyginęli"...

🥁🎸🤪

• Administratorzy
9 godzin temu, dulon184 napisał:

Nie znalazłeś kolejnego spisku?.

Jak widać Ty nie odpoczywasz?

Równowaga Ci wraca ?

Czy dopiero jutro?

Znowu jakiś spisek ? 

Mało komu się chce w weekend bawić z wpisami nie na temat. Rozwiązuje się tylko te w panelu zgłoszenia.

9 godzin temu, dulon184 napisał:

ktory mądruś moderator zrobił mi bana do 16-06 - Nie wiadomo za co? W wątku kościół itd .

W ktorejś reklamacji pisałem .

Bohater żes ?

:Podpisz się nazwiskiem .

To do ktoregoś tam cykora moderatora.

Za ten wpis: "

"I to może być błąd..

Jakby task przed każdą msza kilka kopów w dupsko dostali to zrobiło by się normalnie""

15 godzin temu, Adasza napisał:

🤣🤣🤣

P.S. Czy za to, że mam z PANA bekę też dostanę jakieś punkty? 🙂

Ale to Pan sobie szkodzi a nie mi. Sprawa wygląda dość prosto. Odwołania się składa do wyższego szczebla a nie tego samego co wpis oceniał i wlepiał punkty. Koniec tematu.

13 godzin temu, piramidon napisał:

Popieram to stanowisko z całą powagą.

Czyli szafa z "Misia" nadal otwarta

• Administratorzy
15 godzin temu, Adasza napisał:

🤣🤣🤣

P.S. Czy za to, że mam z PANA bekę też dostanę jakieś punkty? 🙂

Straszenie prawnikami i skarbówką jest tylko podstawą do zablokowania Pańskiego konta na zawsze. 
Wyznajemy zasadę że z terrorystami się nie rozmawia i tak też w tej sytuacji powinniśmy zrobić. 
Cała lista ostrzeżeń którą, przejrzałem na Pańskim koncie się zgadza, oraz nikt nie popełnił błędu.

Miłego dnia.

W dniu 14.05.2022 o 20:25, szymon1977 napisał:

Ale gdy ktoś w co drugim poście na temat nie pisze nic, a posądza innych o popieranie Putinna ? W dzisiejszych czasach to rzecz mocno obraźliwa i nie powinna być tolerowana.

Co drugi wpis w tematach politycznych i związanych z aktualnym stanem na ukrainie tak wygląda niestety.
Niektórzy mają zatwierdzanie wpisów a niektórzy zbierają na to jeszcze troche ostrzeżeń. 

47 minut temu, Espectro napisał:

Co drugi wpis w tematach politycznych i związanych z aktualnym stanem na ukrainie tak wygląda niestety.
Niektórzy mają zatwierdzanie wpisów a niektórzy zbierają na to jeszcze troche ostrzeżeń. 

Dziękuję. Czyli choć reakcji nie widzę, to każdy przypadek będę zgłaszać.

Godzinę temu, Espectro napisał:

Za ten wpis...

Ale takie sprawy to chyba na priv, bo tu będzie zamęt.

Edytowane przez szymon1977

• Administratorzy
8 minut temu, szymon1977 napisał:

Ale takie sprawy to chyba na PW.

Pyta tutaj to tutaj odpowiadam. BO potem gadane jest że administracja nie reaguje na wpisy userów. 

1 godzinę temu, Espectro napisał:

Pyta tutaj to tutaj odpowiadam.

Szkoda że ja tak rzadko dostąpiłem tu tego zaszczytu za pierwszym razem....a podobno kto pyta nie błądzi.  🙂

3 godziny temu, Espectro napisał:

Odwołania się składa do wyższego szczebla a nie tego samego co wpis oceniał i wlepiał punkty

Wiem, tyle tylko że w moim przypadku na 4-5 odwołań dostąpiłem 1 (słownie: JEDNEJ) odpowiedzi na maila, na domiar złego było to jedynie po to by się po mnie znowu przejechać podając jakieś wyssane z palca zarzuty....dlatego chyba już nigdy z tej drogi nie skorzystam.

Jest na to sposób, wystarczy mniej tu pisać, powściągnąć język, nie wdawać się w przepychanki i wszystkie problemy z "wyższym" czy "średnim szczeblem" odejdą w zapomnienie.....wiem że od kilku miesięcy to stosuję i doskonale to działa.

Piszę o tym co ma (miało) miejsce nie by się skarżyć a w celach informacyjnych, tylko dlatego żeby inni wiedzieli co ich może spotkać i jak temu najprościej można zapobiec....(bynajmniej nie jest to OT).   🙂

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

• Administratorzy
16 minut temu, Maju napisał:

Wiem, tyle tylko że w moim przypadku na 4-5 odwołań dostąpiłem 1 (słownie: JEDNEJ) odpowiedzi na maila, na domiar złego było to jedynie po to by się po mnie znowu przejechać podając jakieś wyssane z palca zarzuty....dlatego chyba już nigdy z tej drogi nie skorzystam.

A kiedy takowe wpływały ? Do mnie żadne ostatnio nie wpłynęły od Pana.

4 minuty temu, Espectro napisał:

żadne ostatnio nie wpłynęły od Pana.

Żadne już nie wpłynie.....nie napisałem że od dawna się w to nie bawię, to stare dzieje?
To teraz piszę....  🙂

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Wiecie co, Panowie?

Jesteście śmieszni z tą pseudopoprawnością.

Dostałem 3 punkty za taki tekst:

"I dlatego plotą trzy po trzy i torują drogę oszustom.

Dziwna sprawa, jak ktoś oglada iluzjonistę, dobrze wie, że to sztuczki i można o tym otwarcie pisać.  W audio jest inaczej. Cicho sza, bo urazimy tych, którzy w to wierza.

Oszustów i naciągaczy ściga się z mocy prawa. W audio jest inaczej, producenci cudownych kabli, ramek z kocim żwirkiem, mimo oczywistego oszustwa i naciągania naiwnych uprawiają swój szalbierczy proceder, a jeśli ktoś na forum nazwie rzecz po imieniu, dostaje punkty. 
Ciekawe 😄"

Proszę o rzetelne wskazanie, które ze zdań w powyższym tekście jest nieprawdziwe.

Jeśli takowego nie ma to za co te punkty? Za nazwanie rzeczy po imieniu?

Jesteśmy dorośli, czy bawimy się w przedszkole?

20 minut temu, bum1234 napisał:

bawimy się w przedszkole?

Wręcz przeciwnie, zarabiamy pieniądze 😉

nagrywamy.com

3 godziny temu, bum1234 napisał:

Jesteśmy dorośli, czy bawimy się w przedszkole?

Bawimy się w audio lepsze niż hi-fi 😉

Mój tekst został zakwalifikowany jako trolling.

A składa się z prawdziwych zdań.

Jak w takim razie zakwalifikować wpisy, których treść, łagodnie mówiąc mija się z prawdą?

Może jednak zakładka hi-end to zakładka dla troli wyznających audio-voodoo?

38 minut temu, bum1234 napisał:

Mój tekst został zakwalifikowany jako trolling.

i słusznie!

wystąpiłeś przeciw mikro społeczności zgromadzonej w swoim wątku. Łapiesz? nie w twoim wątku, tylko w swoim, konkretnie zatytułowanym.

tu nie chodzi o to, kto ma rację/ gdzie leży prawda, tylko o j/w. 

to nie forum naukowe, a hobbystyczne i w swoim wątku mogą pisać co chcą, nawet o wpływie księżyca względem ułożenia kabla. 

ty jesteś jakiś dziwny! co ci przeszkadza, że sobie piszą, obrażają ci matkę? Mnie to lotto, mam swoje sprawy.

Są w swoim grajdole. 

a nawiasem,

banda jaśnie nam panujących, opowiada znacznie większe bzdury, które wpływają na nasz żywot bardziej niż wszystkie kable świata. To ci nie przeszkadza?

ps. nie wziąłeś tego na klatę jak facet, tylko tu się wyżalasz!

nie pozdrawiam,

BEZ ODBIORU, 

57 minutes ago, piano said:

i słusznie!

(...)

Widzę, że trafiłem w czuły punkt.

Kolego, tu nie chodzi o  jakieś "branie na klatę" "że coś mi "lotto", itd. Na marginesie, cóż za wyrafinowany język 😄

Szerzenie bzdurnych treści jest szkodliwe, bo wprowadza ludzi w błąd. Nie rozumiesz tego?

Jeśli już wspominasz o naszych rządzących, to musisz wiedzieć, że postępują dokładnie tak, jak specjaliści od audio-voodoo - są niekompetentni, wprowadzają ludzi w błąd, oszukują, szerzą nieprawdziwe wiadomości.

Więc jeśli już coś piszesz, najpierw pomyśl, jeśli potrafisz, bo gdyby czytać tylko to co wypisuje się w zakładce hi-end, to można odnieść wrażenie, że myślenie jest w zaniku. Co zresztą nie jest, niestety takie nieprawdziwe.

Jesteś znakomitym tego przykładem.

1 godzinę temu, bum1234 napisał:

Może jednak zakładka hi-end to zakładka dla troli wyznających audio-voodoo?

Dział powinien zmienić tytuł na odpowiadajacy tematyce, wszak nie każdy użytkownik hi-end słucha kabli.

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.