Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Pisarz Jakub Żulczyk nie popełnił przestępstwa, nazywając prezydenta Andrzeja Dudę "debilem" - zawyrokował Sąd Apelacyjny w Warszawie.    Wyrok jest prawomocny.

Proszę o wzięcie tego pod uwagę w czasie moderowania postów.

18 minut temu, Bobcat napisał:

Jeśli Moderator nie potrafi pozostawić na boku swoich poglądów i sympatii politycznych i oceniać w sposób całkowicie niezaangażowany po żadnej stronie - to powinien zrzec się tej funkcji gdyż się do niej nie nadaje. 

Pięknie powiedziane. A będąc w takiej sytuacji Vlado się zrzekł czy mu zrzekłnięto?

18 minut temu, Bobcat napisał:

Widocznie Moderacja uznała zgłoszenia za bezzasadne. Nie ma obowiązku aby działała pod twoje dyktando.

W tym przypadku nie ma miejsca na interpretację bo Regulamin jest prosty i czytelny, a jego przekroczenie ewidentne. No ale co o "pozostawieniu na boku swoich poglądów i sympatii politycznych i ocenianiu w sposób całkowicie niezaangażowany po żadnej stronie" może wiedzieć fan Vlado?

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

26 minut temu, szymon1977 napisał:

W tym przypadku nie ma miejsca na interpretację

O tym czy jest miejsce na interpretację czy też go nie ma decyduje również Moderacja i w drugiej instancji Administracja. Nie ty.

6 minut temu, Bobcat napisał:

O tym czy jest miejsce na interpretację czy też go nie ma decyduje również Moderacja i w drugiej instancji Administracja. Nie ty.

Ale Ty mało wiesz.

12 minut temu, tomek4 napisał:

A widzisz tu gdzieś tę wstążkę w barwach Ukrainy, która jeszcze niedawno była?

Nie, ale pojawiły się ostatnio jakieś panie z mlekiem pod wąsem 🙂

W dniu 29.09.2022 o 09:24, Espectro napisał:

Zresztą nowe tematy przeglądam przy samym zatwierdzeniu. 

A czemu "linia wysokiego napicia" wisiała tak długo z błędnym tytułem, aż wreszcie @Marcinus(za co mu dziękuję) sprostował ?

(Zwykle ortografii się nie czepiam, ale to był rażący błąd w tytule)

Spadam z tematu, bo znów szymon1977 walczy tak jak od wielu lat z cieniem Vlado, to chyba mu tak na stałe zostanie.

To ponad moje siły.

Edytowane przez xetras
Dopisek

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

1 godzinę temu, Bobcat napisał:

Mocno naciągana nadinterpretacja. Przypomina

Widocznie Moderacja uznała zgłoszenia za bezzasadne.

Ty to robisz specjalnie czy nie widzisz w tym braku logiki?

Piszesz w jednym poście do moderatora że nadinterpretuje, po czym zdanie niżej bezwzględnie zdajesz się na " wyroki" moderacji i to wszystko w jednym poście...

To zwykłe mącenie dla mącenia.

1 godzinę temu, toptwenty napisał:

Czyli do ciebie też tak można pisać?

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

• Moderatorzy
2 minuty temu, xetras napisał:

A czemu "linia wysokiego napicia" wisiała tak długo z błędnym tytułem, aż wreszcie @Marcinus(za co mu dziękuję) sprostował ?

(Zwykle ortografii się nie czepiam, ale to był rażący błąd w tytule)

Zareagowałem w momencie, w którym zauważyłem. Jeśliby to zostało wcześniej zgłoszone, to na pewno któryś z moderatorów by to poprawił od razu.

Tematy zakładane przez nowych użytkowników, podlegają zatwierdzaniu przez moderację. Wtedy takie kwiatki zdarzają się o wiele rzadziej.

• Administratorzy
2 godziny temu, fozzie napisał:

Po co te animacje na stronie 152?

Bo trwa ładowanie postów z 153. A gdy się załadują wstępnie do jest przenoszenie do pierwszego z tej strony. 

Może trochę takie męczące ale nadal nie ładuje strony na nowo tylko ładuje sie posty.

ok już rozumiem. Mowa o motywie classic. Już powinno być na wszystkich tak samo.

2 godziny temu, szymon1977 napisał:

Zgłosiłem 3 posty, wszystkie 3 pyskówka bez związku z tematem. Moderacja nie zareagowała - zareagowałem ja, tak to po prostu działa. Musi być burdel na całego, żebyście zaczęli reagować?

Pyskówki które wynikały z wpisów Pańskich ...

1 godzinę temu, toptwenty napisał:

Nadal pisanie w ten sposób o głowie Państwa Polskiego nie będzie dopuszczone.

Mocno naciągana nadinterpretacja. Przypomina czasy gdy ludzie rozrzucający na ulotki anty-PZPR byli karani z paragrafu o "zaśmiecanie miasta". No bo przecież w PRL była oficjalnie wolność wypowiedzi.

Panowie robi się syf w temacie polityka włąsnie takimi wpisami. To nie miejsce aby robić nawalanki albo kto bardziej pokrętnym sformułowaniem obrazi przeciwną partie polityczną. Zrozumcie. 

47 minut temu, tomek4 napisał:

A widzisz tu gdzieś tę wstążkę w barwach Ukrainy, która jeszcze niedawno była?

A co wnosi takowa ? Nadal jesteśmy za Ukrainą i gdy będzie trzeba pomożemy. Aktualnie jest baner 20 lat forum.

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

6 minut temu, Espectro napisał:

Czy o kimś jeszcze też? 

7 minut temu, Espectro napisał:

Czy chodzi o Prezydenta RP ?

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

• Administratorzy
Teraz, MV2 napisał:

Trzeba by pytać rabinów.

2 minuty temu, toptwenty napisał:

Czy o kimś jeszcze też? 

Może póki co tylko o Prezydencie ok ? 

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

43 minuty temu, Espectro napisał:

Pyskówki które wynikały z wpisów Pańskich ...

Że co!? Moje wpisy były na temat, a to była pyskówka. A może w Regulaminie jest, że jeśli ktos nie potrafi odpowiedzieć na temat to ma prawo odpyskować? To nawet zabawne nie jest, na szczęście widzę, że usunąłeś.

Edytowane przez szymon1977

Dla relaksu od nudnego serialu "Simon's show" proponuję coś lżejszego :

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

28 minut temu, szymon1977 napisał:

Moje wpisy były na temat, a to była pyskówka.

Jaki piękny popis samouwielbienia i przekonania o własnej nieomylności.

Godzinę temu, MV2 napisał:

W takim razie powinno dotyczyć również byłych prezydentów.

6 minut temu, tomek4 napisał:

No comments

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Była moda no covid - były liczniki, była moda na wojnę - była flaga biało-czerwono-niebiesko-żółta... bez obaw zima za pasem, jakąś nową modę z pewnością przyniesie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Gość

(Konto usunięte)
51 minut temu, jar1 napisał:

W takim razie powinno dotyczyć również byłych prezydentów.

Nie.

Przykładowo -Jaruzelski temu nie będzie podlegał.

U nas nie ma tych jankeskich precedensów.

Sprawujący urząd wraz z rodziną nie powinni być zniesławiani w społeczeństwie obywatelskim - wtedy tarcza stawałaby się sitem.

Wklejanie mema z "Wyborczej" to chyba tylko do polityki albo humoru politycznego, a w wątku technicznym to nonsens.

Oni nie znają się na technice.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

• Moderatorzy
5 godzin temu, Bobcat napisał:

Mocno naciągana nadinterpretacja. Przypomina czasy gdy ludzie rozrzucający na ulotki anty-PZPR byli karani z paragrafu o "zaśmiecanie miasta". No bo przecież w PRL była oficjalnie wolność wypowiedzi.

A Ty walczysz na AS z komuną czy przyjemnie i kulturalnie spędzasz czas ? Przypomnę, że najbliższe wybory parlamentarne już za rok.

5 godzin temu, Bobcat napisał:

Jeśli Moderator nie potrafi pozostawić na boku swoich poglądów i sympatii politycznych i oceniać w sposób całkowicie niezaangażowany po żadnej stronie - to powinien zrzec się tej funkcji gdyż się do niej nie nadaje. 

To pisz do Espectro na priv, albo wskazuj palcem w tym wątku, że w tej i tej sytuacji, wpisie zostałeś przez działania moderatorów pokrzywdzony. Tylko musisz konkretne wpisy wkleić bo niestety userzy i moderacja ma inną numerację wpisów  .

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

15 godzin temu, toptwenty napisał:

Pisarz Jakub Żulczyk nie popełnił przestępstwa, nazywając prezydenta Andrzeja Dudę "debilem" - zawyrokował Sąd Apelacyjny w Warszawie.    Wyrok jest prawomocny.

Proszę też wziać pod uwagę, że w Polsce nie istnieje precedens. Oznacza to, że każda sprawa rozpatrywana jest indywidualnie.

Owszem, w tym przypadku Sąd z pewnych wzgledów odstapił od ukarania, ale ten sam Sąd jednoznacznie uznał określenie za obraźliwe. Czy to samo obraźliwe określenie ale w innym przypadku, z innych wzgledów, inny sąd uzna za warte ukarania? A może nie ukarania a tylko ostrzeżenia kilkoma punktami karnymi? A może prewencyjnego zablokowania dostępu do wątku czy usunięcia wpisu? Wszak żaden własciciel żadnego forum nie chciałby być ciągany po sądach za przymykanie oka na wybryki swoich forumowiczów, a przecież po kliknięciu "Dodaj odpowiedź" to na Własciciela Forum spada cała odpowiedzialność za treść wpisu, bo w myśl Regulaminu to on staje się władającym.

Edytowane przez Marcinus

Ściganie z art. 212 kk następuje z oskarżenia prywatnego - nie wiem czy Duda to zgłosił.

Natomiast art. 135 kk nie wchodzi w grę, ponieważ Duda nie jest Prezydentem RP. I tu akurat on podpada pod art. 227 kk.

3b2ed3e53150170d11d3d8e13f45adee.jpg

10 godzin temu, stench napisał:

A Ty walczysz na AS z komuną czy przyjemnie i kulturalnie spędzasz czas ?

Miło i kulturalnie spędzam czas. Dlatego dziwią mnie praktyki żywcem przeniesione z czasów komuny, polegające na naciąganiu prawa (w tym przypadku: Regulaminu) tak, aby zachowując pozory praworządności karać niewygodne poglądy polityczne. 

9 godzin temu, szymon1977 napisał:

Proszę też wziać pod uwagę, że w Polsce nie istnieje precedens.

A szkoda. To jest genialne narzędzie prawa. Nie może być różna kara za takie same przestępstwo. 

• Moderatorzy
Teraz, Bobcat napisał:

Miło i kulturalnie spędzam czas. Dlatego dziwią mnie praktyki żywcem przeniesione z czasów komuny, polegające na naciąganiu prawa (w tym przypadku: Regulaminu) tak, aby zachowując pozory praworządności karać niewygodne poglądy polityczne. 

Jacek - to tylko takie wrażenie, dla pocieszenia napiszę Ci, ze Twoi oponenci również tak samo twierdzą.

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.