Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

• Administratorzy
15 godzin temu, xniwax napisał:

Na to jest kompromisowe wyjście.
Przewinienia na "Bocznicy" to ewentualne bany na pisanie na "Bocznicy", nie działające w pozostałych zakładkach tematycznych.
Zamiast punktów karnych odejmowanie po 50 pkt. z reputacji, ale tylko na "Bocznicy".

Może i fajnie ale jest jedno ale. Piszemy fajnie sobie na temat audio a na bocznicę przychodzimy się wyszaleć bo i tak bana na forum całe nie będzie a jedynie na zakładkę. Bez sensu kompletnie.

Ten co walczy tylko na bocznicy to i nadal będzie. 

Zaś ten co pisze o audio ale jakimś cudem udało mu się uzbierać tydzień czy miesiąc to widać zasłużył na to. 

10 godzin temu, arturp napisał:

Co do tego nie ma wątpliwości. Zasady muszą obowiązywać do czasu zmian . Trzeba zasięgnąć opinii użytkowników o tym jakie zmiany należy wprowadzić i jakie problemy w działaniu forum ich nurtują . 

To prawda ale nadal często żądacie zmian które są złym tropem nawet. Poza tym często jest tak, że wnioskodawcy to 3-4 największych wojowników bocznicy. 

10 godzin temu, arturp napisał:

Obecny system jest nieskuteczny, ponieważ po odczekaniu kary wracają i dalej robią to samo. Moim zdaniem trzykrotny ban ( np w skali roku ) powinien być zakończony trwałym usunięciem użytkownika.

I ok rozumiemy a nawet jesteśmy za. Jest nadal jedno ale. Tworzenie multikont na skalę hurtowych ilości. Dlaczego ? bo 1. Nowy użytkownik nie może pisać na bocznicy. 2. Musi odczekać miesiąc conajmniej logując się. 3. Wychwytywanie wtedy takiego nowego po zgłoszeniach i punktach jest ciężkie. Dlaczego ? bo to nowe konto i nikt nie wie czy zrobił tak raz czy będzie to robił cały czas. Zaś z aktualnymi kontami jest tak żę mamy listę poprzednich przewinień i widzimy kto to jest. Lepiej trzymać takich pod kontrolą i wiedzieć kto jest kto niż multikonta. Nawet jeśli stworzy nowe konto i pisze sensownie to nie ma pomijamy wtedy bany z automatu. Ale jeżeli po "wódeczce" zaczyna robić to samo nic nie poradzimy i jedynie moderacji się dostaje czyszcząc syf po takim...

14 godzin temu, dulon184 napisał:

Jeśli forumowiczom nie odpowiada moderator to może tenże sam sie poczuje do tego co innym podpowiadasz?

Bo wnioski są bezzasadne. CO do TEGO moderatora. 

13 godzin temu, arturp napisał:

A nie podobają nam się ci, którzy mówią, że będą rządzić po swojemu lekceważąc potrzeby a nawet protesty użytkowników . Niezadowolonym każą się dostosować lub spadać . Pamiętacie kto tak przemawiał i gdze jest dzisiaj ? 😂

Każdy sensowny wniosek i napisany sensownie oraz bez bluzg bierzemy na poważnie i rozważamy z gronie moderatorów osobno oraz wspólnie. Jeżeli coś wydaje się faktycznie problemem i lub jest na to jakieś rozwiazanie to nie ma problemu.

Czas pokazał jednak że same zmiany często psują to co od dawna było cenione przez innych a na wniosek 3-5 osób na forum zmieniamy coś co jest dobre lub jest kompromisem jednego i drugiego.

13 godzin temu, stench napisał:

Było coś podobnego ale się nie sprawdziło bo polityczne pyskówki potrafiły się przenosić do innych działów.

Z drugiej strony dlaczego ktoś kto ewidentnie przegiął na bocznicy i system go zablokował ma mieć prawo pisania w pozostałych działach?

Kara to kara.

Tego samego zdania jestem. Tak samo z zamknięciem bocznicy czy nawet tematów na niej. Jest więcej płaczu i syfu w innych tematach niż wartość energetyczna i sam powód zrobienia takiego kroku. 

13 godzin temu, xniwax napisał:

To wówczas ban na całość i wyzerowanie reputacji.

To lepsze rozwiązanie. ban na całość bezsensowny bo zrobią multikonto. Wyzerowanie reputacji do zrobienia. Kwestia czy taki co tworzy nowe konta raz na 3 miesiące czuje jakikolwiek sens w zdobywaniu reputacji. 

12 godzin temu, arturp napisał:

Natomiast stawianie użytkowników przed alteratywą - akceptacja narzuconych zasad/metod lub opuszczenie forum wydaje mi się absolutnie kuriozalne i nie do przyjęcia , nawet z czysto biznesowego punktu widzenia .

Regulamin się nie zmienił od bardzo bardzo dawna i nic nie zmieniamy. Każdy zaakceptował to co było tam napisane. 

Problem leży zawsze w tematach politycznych na bocznicy a to 1/50 tego co faktycznie powinniśmy się zajmować na forum moderowaniem. 
Możemy wprowadzić testowo i to z przymusem w tematach politycznych. Gdy punkty -> Ban na tyle dni ile punktów w temacie. Tak po prostu aby uspokoić aktualną rozmowę. Mało kto to stosuje ja się staram gdy ktoś przegina. 

12 godzin temu, soundchaser napisał:

To zbyt surowa kara, z którą niektórzy tutaj nie potrafiliby się pogodzić.

Multikontowiec nie. Ale stały bywalec z jednym kontem tak. 

Wie Pan jaki wtedy stoi problem przed nami ? Taki że po osiągnięciu tych banów i punktów dopiero wtedy zaczynają sie odwołania i dopiero wtedy poddaje sie pod wątpliwości to co ktoś ocenił. Próby walczenia o 1 punkt aby nie załapać się pod bana ... Codzienność. Bawicie się zdobywacie punkty ale przeszkadzają wam dopiero gdy zbliżącie się do limitu 10 czyli ok 8-9. 

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

• Administratorzy

Oczekuję na wypisane i wypunktowane sprawy i problemy. 

Na każde wtedy odpowiem i coś podpowiem. 

Jeżeli będziemy w stanie zareagować to zrobimy ankietę i głosowanie nad każdym z pytań czy chcecie X czy Y. 

Minimalny wtedy próg wejścia to 50 osób lub więcej muszę jeszcze nad tym pomyśleć. 

(głosujących )

Godzinę temu, Espectro napisał:

To prawda ale nadal często żądacie zmian które są złym tropem nawet. Poza tym często jest tak, że wnioskodawcy to 3-4 największych wojowników bocznicy. 

Ja niestety nie mam tych informacji, ale przecież nikt nie odbiera Państwu prawa do tego, żeby podjąć ostateczną decyzję.  Jeśli nie będzie zgodna z oczekiwaniami większości użytkowników to nadal będą protestować. Trzeba się ,,dogadać" bo warto . Jak widać, ludzie chcą tu być . To znaczy, że jest taka potrzeba i trzeba ją tylko utrwalić/wzmocnić . Jako użytkownika niepokoi mnie to, że z forum odeszło tak wielu , którzy tutaj wcześniej pisali w tematach merytorycznych. A to oni przyciągali użytkowników , którzy dopiero później wchodzą na bocznicę . Przykład z ostatnich dni - Śmigam po giełdzie na Wolumenie w poszukiwaniu ciekawostek . Zagaduje różnych ludzi, których widzę pierwszy raz w życiu i jakiś facet słyszy, że coś wiem w temacie audio, więc pyta mnie o sprzęt, który ma, chciałby go może sprzedać albo naprawić i tak dalej. Więc pytam czy korzysta z forum Audiostereo , bo tam mógłby znaleźć odpowiedzi na swoje pytania . Ale facet nie wie o naszym istnieniu . Ponadto stoi tam z 50 sprzedawców i kręci się kilkuset klientów ale nie ma ich tutaj . Spotykam tam ludzi, którzy pisali kiedyś na forum a teraz na moją propozycję ,,wrzuć temat na forum to obgadamy i przy okazji się podzielimy, wiedzą " to się tylko uśmiechają albo machają rękami jakby się od much opędzali . Skutek jest taki, że z forum merytorycznego przeszliśmy do formy Pudelka. Bo dużo wpisów a ich jakość przestała się liczyć . A skoro chodzi o ilość, a nie o jakość, to po co mają tu wchodzić ludzie, którzy są poważni ?

Nie chce się mądrzyć, bo Panowie lepiej się znacie na tym jak prowadzić forum . Ja patrzę na to z punktu widzenia użytkownika , który korzysta z różnych portali. Mam skalę porównawczą i informacje, co się dzieje. Być może problemem jest cały system ocen , który funkcjonuje na audiostereo. Proszę zwrócić uwagę na to, że portale, w których jest masa wpisów , nie zajmują się upominaniem i  karaniem użytkowników , ponieważ zajmują się wyłącznie treściami - usuwają te, które są niezgodne z przepisami i regulaminem. I to ma sens, bo skoro wpisy trolla będą usuwane to trol/chuligan nie będzie miał powodu, żeby tu pisać. Ktoś oczywiście może powiedzieć, że ,,jeśli chcesz mieć spokój, to nie wchodź na bocznicę " , ale to nieprawda bo śmietnik z bocznicy przenosi się na tematy merytoryczne. Tam też na pytanie o opinię lub poradę padają odpowiedzi takie, że w zasadzie krew człowieka zalewa kiedy to czyta . Po co pisać, skoro nawet tam jest chlew ? Żeby tracić nerwy i nic z tego nie wynikało ? A jaki jest skutek? Forum dyskusyjne, na którym większość poważnych rozmów odbywa się na Wiadomości i nie jest dostępna dla innych użytkowników .

To oczywiście oznacza, że nie można opierać się wyłacznie na zgłoszeniach użytkowników, tylko na tym aby Moderatorzy sami analizowali treści . 

...there is no spoon...

• Administratorzy
34 minuty temu, arturp napisał:

Ja niestety nie mam tych informacji, ale przecież nikt nie odbiera Państwu prawa do tego, żeby podjąć ostateczną decyzję. 

Oczywiście i dlatego takie bardziej sensowne rozwiązania staramy się przedyskutować w gronie moderacji. 

36 minut temu, arturp napisał:

Spotykam tam ludzi, którzy pisali kiedyś na forum a teraz na moją propozycję ,,wrzuć temat na forum to obgadamy i przy okazji się podzielimy, wiedzą " to się tylko uśmiechają albo machają rękami jakby się od much opędzali . Skutek jest taki, że z forum merytorycznego przeszliśmy do formy Pudelka. Bo dużo wpisów a ich jakość przestała się liczyć . A skoro chodzi o ilość, a nie o jakość, to po co mają tu wchodzić ludzie, którzy są poważni ?

Hejt i słabe moderowanie z przed kilku lat. To prawda. 

Co do sprzedawców to są źly przez to że nie mogą się reklamować oraz pozyskiwać klientów z tematów pisząc do nich na pw lub w temacie. Takich oznacza sie jako branża aby użytkownik wiedział że to nie jest zwykł użytkownik forum. 

37 minut temu, arturp napisał:

Nie chce się mądrzyć, bo Panowie lepiej się znacie na tym jak prowadzić forum . Ja patrzę na to z punktu widzenia użytkownika , który korzysta z różnych portali.

Ja mam takie porównanie że moderacja robi co chce i banuje każdego jak chce. Przykładów podawał nie będę bo nie ma to sensu. Są też fora które generalnie nie mają moderacji lub jest ona niewidoczna. I wtedy też samo odwołanie pisze sie na ogólnego maila forum. Gdzie nigdy nie ma odpowiedzi. 

Są to fora masowe i tworzone masowo. Przez jedną bądz kilka firm które się tym zajmują w ilościach hurtowych.

39 minut temu, arturp napisał:

Proszę zwrócić uwagę na to, że portale, w których jest masa wpisów , nie zajmują się upominaniem i  karaniem użytkowników

TO musi być bo inne portale skupiają się na masowym wejściu do artykułów i wyświetlenei im reklam. Nic innego. takie clicbaitowe nazwy itd itd. Moderacja musi być. Nie możemy też banować za jedno bądz dwa przewinienia ale fakt jesttem za tym aby bany leciały częściej. Bo problemem jest bocznicowy temat polityka i nic więcej. 

41 minut temu, arturp napisał:

ale to nieprawda bo śmietnik z bocznicy przenosi się na tematy merytoryczne

Nie przenosi. A gdy ktoś przeniesie to z automatu dostaje sporo punktów i ban. Z górnego progu.

41 minut temu, arturp napisał:

Żeby tracić nerwy i nic z tego nie wynikało ?

Problem w tym żę sami siebie nakręcacie i się sami obrażacie. Gdy ktoś napisze żę kabel X jest ok to piszecie mu żę jest durniem. Albo żę ktoś pisze żę sprzęt Y u niego gra fajnie to mu piszecie żę niemożliwe bo to słaby sprzęt. 

Cieszcie sie słuchaniem a nie oceną długości przyrodzenia i tego kto więcej wydał na sprzęt. 

42 minuty temu, arturp napisał:

To oczywiście oznacza, że nie można opierać się wyłacznie na zgłoszeniach użytkowników, tylko na tym aby Moderatorzy sami analizowali treści . 

I tak jest ale często są tematy na bocznicy na które moderatorzy mają wstręt i nie bardzo chce się komukolwiek analizować 5 stron wstecz kto komu coś powiedział.

Jeżeli obrażacie się nawzajem w temacie to zabawa trwa do momentu pierwszego zgłoszenia. NIC WIĘCEJ.

Co do tematu o audio to fakt potrzeba nowego spojrzenia i nowych treści. Jest grupa użytkowników którzy non stop coś pomagają odpisują i doradzają. Nowym oraz takżę tym już bytującym na forum od dawna. 

Taka grupa ma odznakę DIY oraz za dodanie wpisów w tematach o audio.

image.png

13 godzin temu, arturp napisał:

Podpuszczanie to jedna ze zmor forum, która służy temu aby psuć atmosferę, niszczyć dyskusję , sprowadzać temat na przepychankę tak, aby przykryć awanturkami wpisy, które są niewygodne lub wyprowadzić z równowagi zaatakowanego użytkownika, aby zareagował agresywnie/wulgarnie i nałożono na niego karę.

To prawda, a bierzesz ty człowieku pod uwagę, że sam jesteś tak postrzegany? Sam tak robisz, nie będę tutaj mnożyć przykładów , z dzisiaj, tak zaczynasz post do mnie -  "Wszystko co katolickie jest szkodliwe" - to nie jest prowokacja? Albo zwroty w stylu "Polacy was nie chcą" "Odpowiecie za wszystko" skierowane bezpośredni do nas , to nie są prowokacje.

To jak to jest? Bawisz sie w "Wujka dobra rada" bo sam sie nie stosujesz?

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

• Administratorzy

Nadal tym co piszą teraz tylko na bocznicy nie mogę zakazać robienia tego i przejścia na pisanie o audio.

Wielu jest też takich co kupiło sprzęt 15 lat temu i nadal siedzą w tym świecie ale nie uważają nic nowego jako coś co faktycznie można komuś polecić czy też zaobserwować i posłuchać. 

W muzyce i w audio chodzi o muzykę i o audio a nie o sprzęt na jakim się słucha. To czy ktoś słucha to na X czy na Y nie ma znaczenia. Forum jest miejscem do wymiany spostrzeżeń jakiś dyskusji na dane tematy i tego co ktoś faktycznie wie a nie przeczytał w necie na elektrodzie czy gdzieś indziej. 

Teraz, Jacchusia napisał:

To prawda, a bierzesz ty człowieku pod uwagę, że sam jesteś tak postrzegany? Sam tak robisz, nie będę tutaj mnożyć przykładów , z dzisiaj, tak zaczynasz post do mnie -  "Wszystko co katolickie jest szkodliwe" - to nie jest prowokacja? Albo zwroty w stylu "Polacy was nie chcą" "Odpowiecie za wszystko" skierowane bezpośredni do nas , to nie są prowokacje.

To jak to jest? Bawisz sie w "Wujka dobra rada" bo sam sie nie stosujesz?

Dokładnie tak samo to widzę. 

Widzicie winę w moderacji i administracji a nie widzicie własnej. Ja wiem żę dynamika tych tematów na bocznicy jest większa i lepiej się pisze bo jak to ktoś kiedyś napisał "o audio zostało juz wszystko napisane" i nie ma sensu robienia czegokolwiek więcej. Otóż nie !! Nowości i technologie aktualne to coś więcej niż dobrze wystrojona końcówka mocy i gra, aby grać. 

Dla zrozumienia.

Na bocznicy pozwalamy często trochę agresywniej czy też mniej kulturalnie przeprowadzać rozmowy i wymianę zdań.

Zaś w tematach o audio jest kategoryczny zakaz obrażania się nawzajem czy publicznego linczu na cokolwiek i kogokolwiek. BO takowe się pojawiały. 

Gość

(Konto usunięte)

a nie o sprzęt na jakim się słucha. To czy ktoś słucha to na X czy na Y nie ma znaczenia

to nie jest prawdą 🙂

• Moderatorzy
1 godzinę temu, arturp napisał:

Nie chce się mądrzyć, bo Panowie lepiej się znacie na tym jak prowadzić forum . Ja patrzę na to z punktu widzenia użytkownika , który korzysta z różnych portali. Mam skalę porównawczą i informacje, co się dzieje. Być może problemem jest cały system ocen , który funkcjonuje na audiostereo.

Zasadniczo z Twoimi uwagami zgadzam się niemal w całości. Jedynie przyczyn takiego stanu rzeczy szukałabym w języku i kulturze wypowiedzi. Styl jaki panuje na Bocznicy niestety promieniuje na całe forum. Dla przykładu ktoś pisze coś o audio z własnych doświadczeń i wyciąga jakieś wnioski. Mogą być one błędne w odpowiedzi dostaje zwrot typu " to bzdury" lub " głupoty" często bez żadnego uzasadnienia (nie mówiąc już o całej fali prześmiewczych wpisów aby wspomnieć nieszczęsne kable). Tego typu wpisy nie zachęcają do dalszej dyskusji tylko ja ucinają. Piszący żyje dalej w swej nieświadomości zamykając się na świat, kto coś wiedział dalej wie tyle samo a kto nie wiedział niczego się nie dowie. 

Zaś w tematach o audio jest kategoryczny zakaz obrażania się nawzajem czy publicznego linczu na cokolwiek i kogokolwiek. BO takowe się pojawiały. 

Być może w tematach audio należało by bardziej rygorystyczne podchodzić do przestrzegania kultury wypowiedzi. Dla przykładu zrobię kilka zgłoszeń postów byśmy w swojej grupie mogli omówić o co chodzi.

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

• Administratorzy
2 minuty temu, slawek.xm napisał:

to nie jest prawdą 🙂

Bijecie się często o to czy ktoś podłączył źródło pod coaxial czy pod optyka. Więc dla was Panowie ma. A nie powinno. 

1 minutę temu, Seyv napisał:

Być może w tematach audio należało by bardziej rygorystyczne podchodzić do przestrzegania kultury wypowiedzi. Dla przykładu zrobię kilka zgłoszeń postów byśmy w swojej grupie mogli omówić o co chodzi.

Generalnie co do oceny na bocznicy macie dowolność. I jeżeli ktoś kogoś obraża to jest to do waszego ustalenia.

W tematach o audio jeżeli ktoś kogoś obraża personalnie powinno dawać sie z górnego zakresu punkty X-Y. 

I tym bardziej gdy ktoś jest recydywistą.

41 minut temu, Espectro napisał:

Widzicie winę w moderacji i administracji a nie widzicie własnej.

Jeśli kieruje pan to do ,,nas" jako wszystkich użytkowników, no to odpowiedź jest prosta - widzimy winy wśród użytkowników. Przecież o tym piszę. 

Natomiast rozmijamy się w spojrzeniu na sedno sprawy . Bo, jeśli pan mówi, że winni są użytkownicy to zróbcie z tym porządek . No chyba, że wyjście ma być takie jak obecnie - to znaczy ,,niech się tłuką między sobą" a Panowie, będziecie tylko punkty przyznawać . No jest to jakieś wyjście, tylko do czego doprowadziło ? Jeśli teraz jest dobrze no to znaczy , że wszystkie te protesty , ubolewania i niezadowolenie wylewane w tym wątku to tylko czcza gadanina użytkowników, którzy i tak nie mają żadnego wpływu na działanie forum. Niech sobie pogadają, niech się wyżalą , niech się sami szarpią między sobą ... i tyle.

Może ma Pan rację a ja jestem naiwnym frajerem . Tylko zawsze w takich sytuacjach przypomina mi się anegdota jak to klient restauracji wchodzi do toalety , która jest kompletnie zafajdana .  Staje zdegustowany a przyglądająca się temu szefowa lokalu mówi ,, Przecież to klienci narobili " .🤣

Pozdrawiam.

...there is no spoon...

Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, Espectro napisał:

Bijecie się często o to czy ktoś podłączył źródło pod coaxial czy pod optyka. Więc dla was Panowie ma. A nie powinno. 

wylewasz dziecko z kąpielą ... zresztą przeczysz sam sobie pisząc

Otóż nie !! Nowości i technologie aktualne to coś więcej niż dobrze wystrojona końcówka mocy

więc jednak jest różnica w sprzęcie skoro nawet wg Ciebie pojawiają się nowe technologie

a dla ilustracji ..wzmacniacze w klasie D 10 lat temu i obecnie to całkiem inna technologia więc ma to znaczenie dla dźwięku dla audio obiektywnie .... dlatego zupełnie nie masz racji pisząc , że nie ma znaczenia sprzęt na jakim się słucha

.... byłeś na wystawie , słuchałeś i co brak różnic pomiędzy systemami?

3 godziny temu, Espectro napisał:

W muzyce i w audio chodzi o muzykę

W zakładce muzyka, po wyrażeniu własnego zdania na temat muzyki, również można narazić się na zmasowany atak znawców🙂

19 minut temu, jezz napisał:

W zakładce muzyka, po wyrażeniu własnego zdania na temat muzyki, również można narazić się na zmasowany atak znawców🙂

Mnie za to cieszy, że są userzy, z którymi w jednym wątku się pogryziemy, a w drugim klikamy sobie nawzajem lajki.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

23 godziny temu, soundchaser napisał:

To zbyt surowa kara, z którą niektórzy tutaj nie potrafiliby się pogodzić.

😳

Dlaczego pokazują mi się tematy "ignorowane" w zakładce "cała aktywność" ?

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

• Administratorzy
1 minutę temu, Piopio napisał:

Dlaczego pokazują mi się tematy "ignorowane" w zakładce "cała aktywność" ?

Trudno powiedzieć. 

22 minuty temu, Espectro napisał:

Trudno powiedzieć. 

Zaczęło się to jakieś 30 min temu. Wcześniej było wszystko ok. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

• Administratorzy
Teraz, Piopio napisał:

Zaczęło się to jakieś 30 min temu. Wcześniej było wszystko ok. 

nic nie było zmieniane więc to trochę dziwne 

Dziwne ...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

2.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Administratorzy
11 minut temu, Piopio napisał:

Dziwne ...

1.jpg

2.jpg

W ustawieniach mam że tylko użytkownicy premium to mają 

image.png

A Panu się premium skończyło. 

image.png

A ok 😉 Dzięki za wyjaśnienie !

Edytowane przez Piopio

Cholera, właśnie dostałem odznakę, "dwadzieścia lat z nami" i nie wiem, czy mam się cieszyć czy płakać 😉

Gość

(Konto usunięte)
43 minuty temu, soundchaser napisał:

Taki trochę bez jaj jest. 😉

jeden kolega z Kaimu określał go jako następcę de Funès'a

ale ja tego nigdy nie zauważałem 🙂

13 godzin temu, slawek.xm napisał:

jeden kolega z Kaimu określał go jako następcę de Funès'a

ale ja tego nigdy nie zauważałem 🙂

De Funes nie był rozkochany w memach 🙂

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

W dniu 9.11.2023 o 11:09, arturp napisał:

Merytoryki do upodobań nie zastosujesz i zbyt wiele życzysz sobie od Moderatorów. 

Można opierać się na zgłoszeniach i analizować jedynie i treści i formę (zgodności treści i dyskusji z tematem) wpisów.

Gdyby było inaczej to:

Zmniejszyłoby to przepustowość wpisów i tematów.

Nie wspieram cytowanego wniosku, teraz jest łatwo poddać dany problem gronu pod konsultację. Niech będzie i lekko i łatwo zapytać. 

Ktoś odpowie, np. czasami ten kto ma upodobanie, ale to już wymaga szczęśliwego trafu przy zadawaniu pytań.

W dniu 9.11.2023 o 13:11, arturp napisał:

Może ma Pan rację a ja jestem naiwnym frajerem . Tylko zawsze w takich sytuacjach przypomina mi się anegdota jak to klient restauracji wchodzi do toalety , która jest kompletnie zafajdana .  Staje zdegustowany a przyglądająca się temu szefowa lokalu mówi ,, Przecież to klienci narobili " .🤣

Pozdrawiam.

Tak byłoby gdyby toaleta była zewnętrzna, metafora jest nietrafna.

Pzdr.

Ad meritum:

Niech zakres czyszczenia forum go nie blokuje, tyle ograniczeń wystarczy.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

26 minut temu, xetras napisał:

metafora jest nietrafna.

Metafora jest trafna a z dyskusji i tak nic nie wynika . 

Jak powiedział Bosak : ,,Gdyby to było złe to Bóg by inaczej świat stworzył." 

I już . 😆

...there is no spoon...

6 minut temu, arturp napisał:

Metafora jest trafna a z dyskusji i tak nic nie wynika . 

Bo nowe wpisy są, jak Admin deklaruje, moderowane

Odsyłam do wpisu #35427

Edytowane przez xetras
-

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.