Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

16 minut temu, szymon1977 napisał:

W tym wątku ma to robić?

W tym, w którym chciał wyrzucić mnie na zbity pysk bo nie zrozumiał podwójnej "eski" 🙂

17 minut temu, szymon1977 napisał:

dodać silnikowi do zakazanych.

Cenzura? To zwyczajne pisemne określenie wiadomej partii wśród tysięcy osób. 

Lubisz sobie poradzić na forum, co?😀

Godzinę temu, szymon1977 napisał:
5 godzin temu, Mickey6 napisał:

piss

podobnie jak zakazany skrót PiS.

...there is no spoon...

Teraz, arturp napisał:

Na szacunek każdy człowiek i instytucja musi ciężko zapracować. To samo dotyczy pogardy. Bez powodu ludzie nie używają takich wybiegów pisząc lub mówiąc o PiSie.

• Administratorzy
2 godziny temu, szymon1977 napisał:

a czemu ?

Godzinę temu, arturp napisał:

jak zakazany ? jak nie zakazany ?

Panowie bez bluzg tylko. I na temat. 

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

1 minutę temu, Espectro napisał:
2 godziny temu, szymon1977 napisał:

a czemu ?

Obraźliwe przekręcanie nazwy własnej, ten sam poziom co słówka już dodane, których nie przytoczę bo silnik nie puści.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Mam pytanie do moderacji- dlaczego w wątku o działalności kk, za stwierdzenie, że kk traktuje swoich członków jak stado owiec i baranów ( sam kościół przecież ich tak nazywa!), których należy strzyc do gołej skóry, a wiara jest tylko do tego pretekstem, dostałem coś takiego?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Przecież to chodziło o działalność kk i metody jego działania.

Należy dodać, że nazywanie inaczej myślących przez tutejszych "inkwizytorów" lewakami, czy ustawiczne obrazanie sugerowaniem braku intelektu i zarzucanie zdalnego sterowania przez nienawistne media jest na każdej stronie w.wym. wątku i nie widać żadnych na to reakcji.

Ukryta Zawartość

17 minut temu, porlick napisał:

dostałem coś takiego?

To chyba jakiś wirus, bo ja dostałem identyczny. Niemożliwe, żeby moderator posługiwał się taką terminologią . Zwłaszcza, że wyznawcą można być religii, a nie kościoła. Te powtórzenia , wykrzykniki i brak dowodu tej ,,blokady" świadczą o tym, że to jest jakiś fanatyczny atak a nie racjonalne działanie .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

...there is no spoon...

2 godziny temu, porlick napisał:

Przecież to chodziło o działalność kk i metody jego działania.

Dokładnie!

Ktoś chyba nie wziął sobie do serca słów Jego Świątobliwości:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

5 godzin temu, Espectro napisał:

a czemu ?

jak zakazany ? jak nie zakazany ?

Panowie bez bluzg tylko. I na temat. 

Ano chociażby temu że za PO jak już wspominałem dajecie punkty..

Więc dlaczego ma to działać tylko w jedną stronę.. 

20 godzin temu, xetras napisał:

(Wtręt propagandowy poniżej, sorry)

Oszukani nauczyciele ze związku zawodowego przestaną babrać się panem emerytem  na T z kreskówek 

Czemu emerytami chcą być już parolatki tego nigdy nie pojmęEOT

Że co????

4 godziny temu, arturp napisał:

To chyba jakiś wirus, bo ja dostałem identyczny. Niemożliwe, żeby moderator posługiwał się taką terminologią . Zwłaszcza, że wyznawcą można być religii, a nie kościoła. Te powtórzenia , wykrzykniki i brak dowodu tej ,,blokady" świadczą o tym, że to jest jakiś fanatyczny atak a nie racjonalne działanie .

Ukryta Zawartość

Zdziwiony? Ja jakoś nie.

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

12 godzin temu, slawek.xm napisał:

Ukryta Zawartość

już wiesz?

Taki mały plusik w kącie +1

Ukryta Zawartość

?👈

• Administratorzy
12 godzin temu, Niepokorny napisał:

Ano chociażby temu że za PO jak już wspominałem dajecie punkty..

Więc dlaczego ma to działać tylko w jedną stronę.. 

Co ? wręcz odwrotnie mówi strona przeciwna. Że ktoś non stop wlepia za PIS.  Lepiej za PO też wlepiamy. 

15 godzin temu, porlick napisał:

że kk traktuje swoich członków jak stado owiec i baranów

baranków nie baranów. To jak w polityce. Stado baranów głosowało na X.

14 godzin temu, slawek.xm napisał:

błąd 520 17.30

@Espectro

CO dokładnie. Jakieś info więcej. Jaki ekran ? 

image.png

W dniu 9.12.2023 o 10:43, Seyv napisał:

Powyższe to są w dużej mierze wypowiedzi ironiczne. Jeśli Pan traktuje je poważnie to już Pański problem proszę nim nie obarczać moderacji.

To są strony kierowane do wszystkich użytkowników internetu i zawierają tylko najczęściej powtarzane fake newsy.  Nie widzę potrzeby zwalniania użytkowników naszego forum z myślenia i samodzielnej weryfikacji informacji.

To zależy w jakim celu jest publikowana. Jeśli "w celu zwrócenia na siebie uwagi albo sprowokowania, ośmieszenia lub obrażenia innych użytkowników" to tak ją możemy traktować.

A rozumiem.. To dlatego obraźliwe brednie takich trolli wiszą nadal mimo zgłoszeń..?

Są „ironią na temat” uznaniowo ocenianą przez moderatora za Obraźliwe lub nie.👇

6 godzin temu, arturp napisał:

Ale najgorsze są te wiecznie pijane kobiety, które nie chcą mieć dzieci i zwolennicy programu in vitro. Mają pobierać nasienie i komórki jajowe od polityków pis-u obu płci aby hodować z nich te dzieci-zwierzęta, których nikt nie będzie kochał. Wyobrażasz sobie rozpacz obrońców życia poczętego ?

W dniu 2.12.2023 o 19:03, endriuw napisał:

Kiedyż to miała miejsce sytuacja, gdy Anżej Prezydęt wiedzion potrzebą natychmiastowego powrotu  do Palazzo - w tę pędy wsiadłwszy w aeroplan wystartował, nie baczywszy na brak obecności kontrolera lotu?

Pogwałciwszy wszelakie prawa o ruchu lotniczym - poleciał do Palazzo, jak uskrzydlony, nie bacząc na ewentualne konsekwencje sowiego niecnego czynu...

Zdawało mu się w swoim rozrośniętym prezydęckim ego, iż nic złego nijak przytrafić mu się nie może...

Pasażerowie lotu smoleńskiego myśleli podobnie i wszyscy znamy finał...

I gdyby Prezydęt Anżej skończył podobnie, to wszyscy byliby winni, tylko nie rzeczony Prezydęt 

Dziękuję PiSfanom za uwagę i życzę wyciągnięcia wniosków (jeśli potraficie).

Terlecki czy Błaszczak?

Moderatorom wyczulonym na POprawną POlszczyznę polecam prowokacyjne wpisy kolejnego trolla.:

Prezydęt Anżej, PiSfani” itp..

Tak dla równowagi.

Które mimo zgłoszeń jakoś nie rażą waszego poczucia językowej estetyki..

6 minut temu, Niepokorny napisał:

Są „ironią na temat” uznaniowo ocenianą przez moderatora za Obraźliwe lub nie.👇

6 godzin temu, arturp napisał:

Ale najgorsze są te wiecznie pijane kobiety, które nie chcą mieć dzieci i zwolennicy programu in vitro. Mają pobierać nasienie i komórki jajowe od polityków pis-u obu płci aby hodować z nich te dzieci-zwierzęta, których nikt nie będzie kochał. Wyobrażasz sobie rozpacz obrońców życia poczętego ?

Dobrze, że zwróciłeś na to uwagę. Szkoda, że tylko ty I tylko wtedy, kiedy takie rzeczy są niewygodne dla ciebie lub twojej opcji politycznej . Kiedy takie rzeczy piszą twoi stronnicy to nie reagowałeś . Celem zamieszczenia tych wpisów było pokazanie, że można pisać wyssane z palca bajki a moderacja nic z tym nie robi. Kiedy prosiłem o danie możliwości zgłaszania tego rodzaju wpisów to odpowiedź moderatora była taka, że w zasadzie to nic nie zrobi a ocenę pozostawia zdrowemu rozsądkowi użytkowników. 

Róbta co chceta . 

Skoro tworzenie nieprawdziwych informacji i zamieszczanie ich na forum jest dopuszczalne ... no , to proszę bardzo. 

...there is no spoon...

• Administratorzy
30 minut temu, Niepokorny napisał:

A rozumiem.. To dlatego obraźliwe brednie takich trolli wiszą nadal mimo zgłoszeń..?

wiszą 3 zgloszenia. 

9 minut temu, arturp napisał:

Róbta co chceta . 

o czyli to problem tego że sami się nie potraficie dogadać a tym bardziej żę nie potraficie stwierdzić co jest prawdą a co fałszem.

7 minut temu, Ajothe napisał:

Sztuczna inteligencja powinna oczyścić internet z fake newsów 😁

Na jakiej podstawie i z czego miałaby wiedzieć że to co ktoś pisze jest fałszem. To tylko program nauczony na podstawie zbioru danych. 

7 minut temu, Espectro napisał:

o czyli to problem tego że sami się nie potraficie dogadać a tym bardziej żę nie potraficie stwierdzić co jest prawdą a co fałszem.

Jak widać, doskonale wiemy co jest prawdą a co fałszem. Tylko jak chcemy zgłaszać i usuwać fałszywe informacje do mowicie, że to nie wasz problem .

No dobrze. Użytkownicy sami nie usuną kłamstw i troli , moderatorzy również. Pozostaje tylko na kłamstwa odpowiadać kłamstwem i tworzyć nowe kłamstwa . 

...there is no spoon...

Godzinę temu, Niepokorny napisał:

Które mimo zgłoszeń jakoś nie rażą waszego poczucia językowej estetyki..

Widocznie ta "estetyka" im pasuje, ja już nawet nie sprawdzam czy w takich przypadkach ktoś przyzwoicie reaguje.

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

• Administratorzy
15 minut temu, arturp napisał:

Tylko jak chcemy zgłaszać i usuwać fałszywe informacje do mowicie, że to nie wasz problem .

Bo większość to nie nasza sprawa. Zgłaszajcie takie wpisy które mogą szkodzić ogólnemu wprowadzaniu w błąd. Takie zagrywki polityczne nie interesują nas zbytnio.

• Administratorzy
14 minut temu, soundchaser napisał:

A gdzie jest Jacek (Bezlitosna Niusia)? Dostał jakiegoś dłuższego bana, czy obraził się na forum?

bana nie ma.

13 minut temu, soundchaser napisał:

Jacek (Bezlitosna Niusia)

Zdaje się że widziałem go po długiej przerwie w "polityce"....pisze że zarobiony jest.  🙂

Nie widzę  @Jacchusia, też Jacek

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

8 minut temu, Espectro napisał:

Bo większość to nie nasza sprawa.

I to jest twardy dowód na to, jak działacie.  

Ukryta Zawartość

Ja to odbieram jako próbę uciszenia kogoś, kto protestuje przeciwko szkodliwym działaniom troli na forum . A jakie jest pańskie uzasadnienie tej kary ? 

Ukryta Zawartość

...there is no spoon...

• Administratorzy
2 minuty temu, arturp napisał:

I to jest twardy dowód na to, jak działacie.  

kara.thumb.jpg.93b659d55a18895687c214dc3cf80956.jpg

Ja to odbieram jako próbę uciszenia kogoś, kto protestuje przeciwko szkodliwym działaniom troli na forum . A jakie jest pańskie uzasadnienie tej kary ? 

nawet nie wiem co mam Panu odpisać. Ten tekst to totalne bzdety i głupoty. Takich bzdur nie czytałem dawno. Może gdyby to był temat z memami.

10 minut temu, arturp napisał:

przeciwko trollom pisząc jak troll ? aha

1 minutę temu, Espectro napisał:

nawet nie wiem co mam Panu odpisać. Ten tekst to totalne bzdety i głupoty. Takich bzdur nie czytałem dawno. Może gdyby to był temat z memami.

Absolutnie się z panem zgadzam. Ten tekst został po to napisany. Jest to odpowiedź na wpis moderatora . 

Jest w tych Państwa działaniach jakaś logika i konsekwencja ?

Jak proszę, żeby określić w jaki sposób zgłaszać fałszywe informacje to odpowiadacie, że to nie jest wasz problem.

Ale kiedy sam tworzę fałszywe informacje, żeby pokazać ten absurd , to jednak nakładacie kary.😆

>> Opublikowano Sobota o 21:44

W dniu 9.12.2023 o 08:16, arturp napisał:

Do moderacji .

Jak należy zgłaszać przypadki dezinformacji ? Jako Trolling | SPAM | Podbijanie tematu ?

Może warto dodać taki punkt do listy jako podstawę zgłoszeń .W wątkach politycznych i wątkach o wojnach to już plaga . Problemem nie jest już przekazywanie fałszywych informacji, tylko ich tworzenie .

>> W prawie polskim brak jest legalnej definicji dezinformacji. Pojęcie to definiowane jest przez doktrynę. Przez dezinformację rozumie się tworzenie i rozpowszechnianie wprowadzających w błąd lub fałszywych informacji w celu wyrządzenia szkody wizerunkowi kraju wybranego za cel9. Dezinformacja nie jest kłamstwem. Chodzi o takie sformułowanie informacji, jej zaprezentowanie, aby odbiorca sam wyciągnął wnioski, korzystne dla dezinformującego10. Takie rozumienie dezinformacji pozwala na wyróżnienie następujących cech dezinformacji: tworzenie lub rozpowszechnianie informacji nieprawdziwej lub wprowadzającej w błąd, w celu wyrządzenia szkody przeciwnikowi. Przyjmując, że wartość informacji jest dodatnia dla wiedzy odbiorcy, wzrasta poziom poznania, to dezinformacja jest wartością ujemną, wprowadzającą niepewność w procesie decyzyjnym, chaos informacyjny11.<< 

>> Komisja Europejska w wydanym raporcie dotyczącym dezinformacji definiuje ją jako fałszywe, niedokładne lub wprowadzające w błąd informacje tworzone, przedstawione i rozpowszechniane w celu uzyskania korzyści gospodarczych lub zamierzonego wprowadzenia w błąd opinii publicznej, które mogą wyrządzić szkodę publiczną13.<<

Ukryta Zawartość

Przykłady z forum - co wpis to tworzenie nieprawdziwej informacji : 

>>Po sprywatyzowaniu NBP i PKOBp powstanie Amber Gold bis , w którym każdy Polak będzie musiał zdeponować swoje pieniądze. << 

>> Niespodzianką dla Polaków będzie podniesienie wieku emerytalnego do 100 lat .<<

>>Jeśli wprowadza się wielopłciowosc i chce się to chronić prawem to to normalne nie jest. Poza tym dewiacje stają się już nie chorobą tylko cechą pozytywną. <<

>>Politycy też mają swoje prawa i uczucia partyjne , które wyborcy mają obowiązek szanować tak samo jak religijne.<<

>>Obraża uczucia polityczne ten kto źle się wyraża o partii rządzącej , opozycyjnej oraz jej członkach i krytykuje polityczną partię rządzącą , opozycyjną , oraz jej członków i w związku z tym podlega karze pozbawienia wolności od 25 lat do dożywocia.<<

Odpowiedź moderatora.

W obecnej rzeczywistości nie ma jednoznacznego wykładnika prawdziwej informacji.
Oczywiście możemy odróżniać prawdę od fałszu kierując się własnym rozumem i to wszystko.
Nie oczekuj że w gąszczu dezinformacji i fejków wszyscy będą je bezproblemowo wyłapywali. Rozumni będą w stanie odróżnić prawdę od fałszu.
Pozostałych nie możesz karać za to, że tego nie potrafią.
<<

Ukryta Zawartość

...there is no spoon...

• Administratorzy
15 minut temu, arturp napisał:

Absolutnie się z panem zgadzam. Ten tekst został po to napisany. Jest to odpowiedź na wpis moderatora . 

Jest w tych Państwa działaniach jakaś logika i konsekwencja ?

Jak proszę, żeby określić w jaki sposób zgłaszać fałszywe informacje to odpowiadacie, że to nie jest wasz problem.

Ale kiedy sam tworzę fałszywe informacje, żeby pokazać ten absurd , to jednak nakładacie kary.😆

>> Opublikowano Sobota o 21:44

W dniu 9.12.2023 o 08:16, arturp napisał:

Do moderacji .

Jak należy zgłaszać przypadki dezinformacji ? Jako Trolling | SPAM | Podbijanie tematu ?

Może warto dodać taki punkt do listy jako podstawę zgłoszeń .W wątkach politycznych i wątkach o wojnach to już plaga . Problemem nie jest już przekazywanie fałszywych informacji, tylko ich tworzenie .

>> W prawie polskim brak jest legalnej definicji dezinformacji. Pojęcie to definiowane jest przez doktrynę. Przez dezinformację rozumie się tworzenie i rozpowszechnianie wprowadzających w błąd lub fałszywych informacji w celu wyrządzenia szkody wizerunkowi kraju wybranego za cel9. Dezinformacja nie jest kłamstwem. Chodzi o takie sformułowanie informacji, jej zaprezentowanie, aby odbiorca sam wyciągnął wnioski, korzystne dla dezinformującego10. Takie rozumienie dezinformacji pozwala na wyróżnienie następujących cech dezinformacji: tworzenie lub rozpowszechnianie informacji nieprawdziwej lub wprowadzającej w błąd, w celu wyrządzenia szkody przeciwnikowi. Przyjmując, że wartość informacji jest dodatnia dla wiedzy odbiorcy, wzrasta poziom poznania, to dezinformacja jest wartością ujemną, wprowadzającą niepewność w procesie decyzyjnym, chaos informacyjny11.<< 

>> Komisja Europejska w wydanym raporcie dotyczącym dezinformacji definiuje ją jako fałszywe, niedokładne lub wprowadzające w błąd informacje tworzone, przedstawione i rozpowszechniane w celu uzyskania korzyści gospodarczych lub zamierzonego wprowadzenia w błąd opinii publicznej, które mogą wyrządzić szkodę publiczną13.<<

https://www.edukacjaprawnicza.pl/informacja-w-mediach-dezinformacja-trolling-postprawda-fake-news-deepfake/

Przykłady z forum - co wpis to tworzenie nieprawdziwej informacji : 

>>Po sprywatyzowaniu NBP i PKOBp powstanie Amber Gold bis , w którym każdy Polak będzie musiał zdeponować swoje pieniądze. << 

>> Niespodzianką dla Polaków będzie podniesienie wieku emerytalnego do 100 lat .<<

>>Jeśli wprowadza się wielopłciowosc i chce się to chronić prawem to to normalne nie jest. Poza tym dewiacje stają się już nie chorobą tylko cechą pozytywną. <<

>>Politycy też mają swoje prawa i uczucia partyjne , które wyborcy mają obowiązek szanować tak samo jak religijne.<<

>>Obraża uczucia polityczne ten kto źle się wyraża o partii rządzącej , opozycyjnej oraz jej członkach i krytykuje polityczną partię rządzącą , opozycyjną , oraz jej członków i w związku z tym podlega karze pozbawienia wolności od 25 lat do dożywocia.<<

Odpowiedź moderatora.

W obecnej rzeczywistości nie ma jednoznacznego wykładnika prawdziwej informacji.
Oczywiście możemy odróżniać prawdę od fałszu kierując się własnym rozumem i to wszystko.
Nie oczekuj że w gąszczu dezinformacji i fejków wszyscy będą je bezproblemowo wyłapywali. Rozumni będą w stanie odróżnić prawdę od fałszu.
Pozostałych nie możesz karać za to, że tego nie potrafią.
<<

Pański wpis to trolling i bzdura goni bzdurę. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.