Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderatorzy
2 godziny temu, szymon1977 napisał:

Dlaczego usunięty został mój wpis, w z prośbą do Moderacji oraz jej uzasadnieniem?

Bo wystarczająco dużo jest w tym temacie kwestii politycznych i dodawanie do tego spraw żydowsko - palestyńskich to już nadto. To jest jednak forum audio i pewne proporcje powinny być zachowane.

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

• Administratorzy
3 minuty temu, Seyv napisał:

Bo wystarczająco dużo jest w tym temacie kwestii politycznych i dodawanie do tego spraw żydowsko - palestyńskich to już nadto. To jest jednak forum audio i pewne proporcje powinny być zachowane.

Takie pytania dodawajcie na pw. 

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

1 minutę temu, Espectro napisał:

nie oczekuje odpowiedzi bo znam.

Coraz ciekawiej się robi....skoro to nie było pytanie to co?
Prowokacja, manipulacja, to tak.....może jeszcze tylko na wyjątkowo niemądry żart to wyglądać.

7 minut temu, Espectro napisał:
15 minut temu, Maju napisał:

Na ile punktów to wycenicie?

Kto da więcej czy mniej ? ja się nie targuję bo ramy punktowe są stałe. 

Coś w ramach tych "ram" teraz (za szczerość) dostanę.....   🙂

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

52 minuty temu, Seyv napisał:

No ale rzecz dotyczyła funkcjonowanie moderacji na Forum, bo wczorajsze zdarzenie przeniosło ciężar mojej czy Waszej oceny czy coś jest zbrodnią wojenną, na podważenie oficjalnej decyzji ONZ, że to coś zbrodnią wojenną jest. Myślę, że skoro na Bocznicy pozwalacie na istnienie dyskusjom dotyczącym zdarzeniom w Gazie czy antysemityzmowi, jest to szalene istotny fakt dla oceny wpisów, warty odnotowania właśnie w tym wątku.

Rozumiem, żeby ewentualną dyskusję przekierować do właściwego wątku, ale żeby usuwać mój wpis?

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Gość

(Konto usunięte)
2 godziny temu, Espectro napisał:

W sumie racja. Kwestia jest taka że jeżeli macie problem miedzy sobą user <-> user to powinno się to wyjaśniać lub ignorować nawzajem. Jak dzieci się zachowujecie do tego uparte dość mocno. 

W życiu tak samo macie ? 

Możliwe kwestia jest taka że to nie ma sensu. Z samego powodu iż niektórzy z tego co widziałem mają w ignorowanych po 50 userów. Jaki to ma sens ? życie w mikroklimacie ? 

W tym przypadku to nie ograniczanie praw... bardziej prewencja...

facebook to inna komplatnie sprawa. I tak samo skierowany był na zbieraniu znajomych w takie grupy.... dlatego też mechanizmy ukrywania i utrzymywania prywatności są tam lepiej zaimplementowane.

Forum z zasady nie powinno czegoś takiego mieć. Bo mija się to z podejściem do dyskusji i forum samego w sobie. 

Nie mówcie mi że facebookowe grupy są lepsze bo dla mnie to jakaś totalna porażka tak wrzucać wszystko na jedną kupkę z której potem nie da się nic wydobyć. To bardzo dobre miejsce dla reklamodawców i oszustów choć pewnie tego nie wiecie. Od wykradania danych osobowych aż po kradzieże...

Na Facebooku czy Y.T jest możliwość usunięcia wlasnego wpisu przez użytkownika bez proszenia moderacji o jego usunięcie czy też poprawę. Tu tego nie ma , a być powinno. Opcja edytuj nie ma tam ograniczeń czasowych takich jak na A.S tj 12 -20 minut na dokonanie poprawki wpisu.

Edytowane przez Wojtek 1959
  • Administratorzy
Godzinę temu, Maju napisał:

Jak nie rozmowa to monolog. Nie ma innych opcji. 

Coś w ramach tych "ram" teraz (za szczerość) dostanę.....   🙂

Medal z ziemniaka ale to w poniedziałek bo do sklepu mam daleko. 

1 minutę temu, Wojtek 1959 napisał:

Na Facebooku i Y.T jest możliwość usunięcia wlasnego wpisu przez użytkownika bez proszenia moderacji o jego usunięcie czy też poprawę. Tu tego nie ma , a być powinno. Opcja edytuj nie ma tam ograniczeń czasowych takich jak na A.S tj 12 -20 minut na dokonanie poprawki wpisu.

Tylko że problem w tym że zabawa w edycje to problem forumowy i tak samo usuwanie i zabawa wpisami. A nie pamiętam aby był problem z samym ukrywaniem wpisów gdy user wykasuje faktyczny powód usuwania. Tak samo z kontami i przetwarzaniem danych osobowych takich jak adres email. 

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

2 godziny temu, Maju napisał:

sytuacje.....tak jak insynuacje @endriuw który zdaje się nie rozumieć że atakuje mnie podle kłamiąc iż laikuję chamskie wpisy (atak na niego i jego żonę), może nie wie że tych wpisów w ogóle nie widziałem.

Kłania się czytanie ze zrozumieniem. Lajkowałeś inny wpis Niepokornego, zaś ten który ująłeś w nawiasie, akurat ci ,,umknął"...

Wybiórcze dostrzeganie wpisów??

• Moderatorzy
2 godziny temu, szymon1977 napisał:

Rozumiem, żeby ewentualną dyskusję przekierować do właściwego wątku, ale żeby usuwać mój wpis?

Dla osób do których był skierowany jest widoczny, natomiast nie ma potrzeby dyskusji o tym w tym temacie.

3 godziny temu, Espectro napisał:

Jak dzieci się zachowujecie do tego uparte dość mocno. 

Sam hodujesz tę patologię nie pilnując przestrzegania regulaminu - forum jest zalane off-topem i trollingiem.

3 godziny temu, Espectro napisał:

Z samego powodu iż niektórzy z tego co widziałem mają w ignorowanych po 50 userów. Jaki to ma sens ?

Czy ty czytasz ze zrozumieniem? Przecież w pierwszym poście ci napisałem że to nie ma sensu i wyjaśniłem dlaczego.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

1 godzinę temu, Seyv napisał:

Dla osób do których był skierowany jest widoczny

Jeśli tak to ok, dziękuję.

3 godziny temu, Wojtek 1959 napisał:

Opcja edytuj nie ma tam ograniczeń czasowych takich jak na A.S tj 12 -20 minut na dokonanie poprawki wpisu.

Zdarza się, że po tym czasie zauważam poważny błąd w swoim wpisie. Bo bywa tak, że drobna z pozoru literówka, potrafi nadać przeciwną treść od zamierzonej. Wtedy klikam "zgłoś", "ten komentarz jest w porządku, ale...", opisuję sprawę... po  niedługim czasie Moderacja wpis edytuje.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Możliwe kwestia jest taka że to nie ma sensu. Z samego powodu iż niektórzy z tego co widziałem mają w ignorowanych po 50 userów. Jaki to ma sens ? życie w mikroklimacie ? 

Ech, gdybyś zobaczył filtry adaptacyjne w czytnikach news, bez których nie dałoby się czytać niektórych grup.

Tu, na forum przydałoby się rozszerzone ignorowanie - czyli, plus ignorowanie odpowiedzi na ignorowanych.

„brak chęci rozmowy jedynie szukanie winnego którym to jest sam user”

Krótka historia o edycji postów:

Na forum o PC zapytałem, jaką kupić kartę graficzną. User rzucił linkiem. Zamówiłem, przyszła. Zacząłem skarżyć się na temp i kulturę pracy. Patrzę, w poście usera nie ma linku. Przyszli inni, wyśmiali mnie, że kupiłem badziewie. Patrzę, w poście usera widnieje inny link. 

.

7 godzin temu, Espectro napisał:

Z samego powodu iż niektórzy z tego co widziałem mają w ignorowanych po 50 userów. Jaki to ma sens ? życie w mikroklimacie ? 

A co to jest 50? Ja mam już ze 100 i żyję.   Rozmawiam i czytam z tym, z kim chce. To mój wybór.

I pod spód nic nie wdziewam, od razu się lepiej miewam 🙂

Edytowane przez jar1

Przed chwilą mój wpis w zakładce o wyborach 2025 został wstrzymany i czeka na zatwierdzenie .Co to za zwyczaje ? Cenzura prewencyjna jak za PRL ?

Edytowane przez wojciech iwaszczukiewicz
1 godzinę temu, partick napisał:
8 godzin temu, Espectro napisał:

Wpuść tu więcej kacapskich trolli, to będę miał 200.

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

Brawo. Moderacja usunęła wszystkie moje wpisy z wątku "Niedrogi kabel coaxial RCA" Po donosie Mudy44.

Czy to naprawdę wielka zbrodnia zwrócić komuś uwagę, że np. "kierunkowość kabla", zwłaszcza cyfrowego oraz wpływanie na brzmienie za pomocą tegoż to niedorzeczność?

Czy to forum musi być kolejnym miejscem, w którym króluje głupota, zabobony i wprowadzanie nieświadomych ludzi w błąd?

Rozumiem, że pan Muda mnie nie lubi, bo psuję mu jego oszukańcze interesy, ale czy to jest powód, by usuwać wszystkie wpisy, a nie tylko ten,  który dotyczył jego osoby?

Przypomnę również, że pan Muda założył paszkwilancki wątek dotyczący mojej osoby i nic się  nie stało. Ani z wątkiem, ani z panem Mudą

Zakładanie wątków dotyczących innych forumowiczów jest sprzeczne z regulaminem forum.

22 godziny temu, Yodzisław napisał:

Jeżeli chcecie żeby to forum nie upadło to dodajcie opcję blokowania dostępu do własnych postów ignorowanym użytkownikom. To że ja mogę pacjenta ignorować a on czyta moje posty i trolluje jest mało produktywne. 

Ja mam odwrotną sytuację - wszystkowiedzący forumowicz Zbig od dawna mnie ignoruje, ale to mu nie przeszkadza nadal chamsko komentować moje wpisy głównie w wątku tenisowym.

Czy to jest dozwolone?

10 godzin temu, Maju napisał:

ram

Palindrom:

"Marzena pokazała Zakopane z ram".

....

To taka ciekawostka tylko😃!

1 minutę temu, soundchaser napisał:

chamsko komentować moje wpisy głównie w wątku tenisowym.

Straszne... Przecież to najważniejszy wątek!

4 minuty temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Przecież to najważniejszy wątek!

No ważniejszy niż wszystkie polityczne razem wzięte do kupy. 😉

11 godzin temu, Jacchusia napisał:

Facebook to zamknięcie się w hermetycznym środowisku  z niewielka różnorodnościa myśli, które można  spotkać w świecie, to cofniecie sie do ery z przed ogólnego dostępu do internetu.

To tylko niewielki wycinek - odnajdywanie wspólnych zainteresowań i pasji na FB. Generalnie to platforma, w której szczęście znajdują użytkownicy, chwaląc się swoimi osiągnięciami i codziennym życiem, ale z drugiej strony potężne narzędzie inwigilacji. Tak w skrócie.

3 godziny temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Przed chwilą mój wpis w zakładce o wyborach 2025 został wstrzymany i czeka na zatwierdzenie .Co to za zwyczaje ? Cenzura prewencyjna jak za PRL ?

W dalszym ciągu mój wpis jest zawieszony i oczekuje " akceptacji ". Nadmieniam ,że nie zawiera niczego kontrowersyjnego . Moderacja milczy . O co tu chodzi ?

3 godziny temu, jar1 napisał:

A co to jest 50? Ja mam już ze 100 i żyję.   Rozmawiam i czytam z tym, z kim chce. To mój wybór.

Czyli głównie sam ze sobą. 😆

Godzinę temu, bum1234 napisał:

Brawo. Moderacja usunęła wszystkie moje wpisy z wątku "Niedrogi kabel coaxial RCA" Po donosie Mudy44.

Wszyscy mają już dość Twojego zdania na temat tego co ma wpływ na brzmienie, a co nie.
Przyzwyczajaj się.

12 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

O co tu chodzi ?

O ten tramwaj, co nie chodzi. 😆

Wojciech - nie bądź śmieszy. Weź na klatę porażkę i idź spać. 😉

11 minut temu, bum1234 napisał:

Wszyscy to ty ?

Obawiam się, że nie tylko ja.

Dobranoc - przemyśl swoje zachowanie.

1 godzinę temu, soundchaser napisał:

Ja mam odwrotną sytuację - wszystkowiedzący forumowicz Zbig od dawna mnie ignoruje, ale to mu nie przeszkadza nadal chamsko komentować moje wpisy głównie w wątku tenisowym.

To jest pojedynczy pacjent - wyjątkowo zdeterminowany - obserwuje cię bez logowania. Ja mam ignorowanych chyba ze dwudziestu i oni mogą się produkować ile im się podoba pod moimi wpisami.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

19 godzin temu, Espectro napisał:
20 godzin temu, Maju napisał:

Jak nie rozmowa to monolog. Nie ma innych opcji. 

Mam w takim razie, mam wielką prośbę, proszę prowadzić takie bezsensowne "monologi" nie cytując moich wpisów. Wtedy (jak to pan opisał) "nie dojdzie do kłótni" żadnej, na pewno.....sam siebie pan chyba nie sprowokuje.

Podobnie się z panem bezowocnie rozmawia jak z @endriuw, który w ten sam dzień, we czwartek (11:16) opisuje ze szczegółami rzekome personalne wycieczki forumowicza o których nie miałem pojęcia a potem perfidnie pisze: "więcej - lajkowałeś jego chamskie wpisy" po to by teraz wmawiać że nie czytam ze zrozumieniem, odwracać kota ogonem że nie o tamte wpisy chodzi: "Lajkowałeś inny wpis" pisze.  

Przypomnieć powinienem panu na koniec definicję monologu, zrobiłbym to gdybym nie miał pewności w jakim celu pan mi w taki sposób odpisuje.  

Ps. Na koniec ostatnie słowo do @endriuw.....jak laikowałem jakiś wpis @Niepokorny ciebie dotyczący to na pewno napisał coś co ci się należało.  EOT!

9 godzin temu, soundchaser napisał:

Czyli głównie sam ze sobą. 😆

Wielu tu istnieje na tej zasadzie, że jak raz przeczytają krytyczny wpis na swój temat, lub sprostowanie nieprawdziwej informacji idzie w ignorowanie po to by móc dalej prowadzić swój dezinformacyjny proceder......wielu z nich tu teraz (wczoraj) pisze.  

Nie zawsze i nie tylko gadanie "sam ze sobą" to monolog jest.....wcześniej zostałem pouczony.  

Edycja:
Dlatego niektórym "
rozszerzone ignorowanie - czyli, plus ignorowanie odpowiedzi na ignorowanych" się marzy.   🙂 

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

• Moderatorzy
10 godzin temu, bum1234 napisał:

Czy to naprawdę wielka zbrodnia zwrócić komuś uwagę, że np. "kierunkowość kabla", zwłaszcza cyfrowego oraz wpływanie na brzmienie za pomocą tegoż to niedorzeczność?

To nie zbrodnia.

ale czy to jest powód, by usuwać wszystkie wpisy, a nie tylko ten,  który dotyczył jego osoby?

Ukryte wpisy dotyczyły albo jego osoby albo innych ale na pewno nie kabli bezpośrednio.

Przypomnę również, że pan Muda założył paszkwilancki wątek dotyczący mojej osoby i nic się  nie stało. Ani z wątkiem

Z tego co pamiętam to temat został zamknięty i ukryty.

10 godzin temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Nadmieniam ,że nie zawiera niczego kontrowersyjnego . Moderacja milczy . O co tu chodzi ?

Było to już wyjaśniane w tym temacie 1534 razy - użyte słowo z listy słów obraźliwych. 

Na koniec ostatnie słowo do @endriuw.....jak laikowałem jakiś wpis @Niepokorny ciebie dotyczący to na pewno napisał coś co ci się należało.  EOT!

Jeżeli lajkujesz chamskie wpisy @Niepokorny, to oznacza, że jesteś taki sam, jak on!

Czyli, że prawak przepełniony chrześcijańską miłością do bliźniego...

Kiedyś ci pojadę w jego stylu. Zobaczymy, czy nie polecisz do moderacji...

1 godzinę temu, Maju napisał:

wmawiać że nie czytam ze zrozumieniem

W samo sedno...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.