Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 15.05.2025 o 09:12, Marcinus napisał:

Wątek już działa, zapraszamy do pisania.

Egona proszę zaprosić. Delikatnie, bo czuły na pochlebstwa,😃

Bo, jak on o Borewiczu pisał, to aż okoliczne panny wpadały z zachwytem, aby ino poczytać.

I nie chciały rano wyjść...

Edytowane przez Bezlitosna Niusia
Tycinek.

...

Uważam, że trzeba zgłosić.

Przecież to nie na temat.😘

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

9 godzin temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Powinniście się wszyscy wstydzić z tym Waszym gadaniem

Jacek - nie ta zakładka. Tutaj wklejaj. 😉

13 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

...

Uważam, że trzeba zgłosić.

Przecież to nie na temat.😘

Ukryta Zawartość

I kotka się trzymajmy:)

Ukryta Zawartość

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

6 minut temu, soundchaser napisał:

Jacek - nie ta zakładka. Tutaj wklejaj. 😉

Sorry, kurde... Pomydliło mi się.🫣

Dzięki,Maruś.

I przepraszam za omułek.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pytanie do moderacji. Było jakiś czas temu o człowieku, który miał być przysłany przez KK, miał podobno szerzyć tzw kościelną propagandę. Nawet składano jakieś wnioski, żeby innego usera usunąć, bo to najprawdopodobniej on, czyli przysłany na AS przez księży propagandzista próbujący przejąć kontrolę.

Oczywiście były to totalne bzdury i każdy o tym wie(nawet jeżeli był to ten sam user).

Ale kim nazwiemy kolesia, który w wątki politycznym ciągle nawiązuje do KK, ciągle krytykuje i oczernia tę instytucję. Tutaj przykład jednego z postów dotyczących wyborów, właściwie każdy jego post ma takie zabarwienie:

I żeby była jasność .

Prawica wykorzystuje religię i jej urzędników do podporządkowania ciemnoty władzy możnych .

A prawacy to właśnie owa ciemnota .

No ale czego można oczekiwać o ludzi , którzy nie myślą i nie zdobyli wiedzy  ... Lecą gdzie ich księżulki popchną .

autor arturp

Przecież to ewidentnie jakiś antykościelny fanatyk, który nie jest w stanie napisać jednego zdania bez wkręcania czegoś o KK. Nie różni się niczym od kogoś kto mógłby być kościelnym propagandystą na którego było takie intensywne polowanie. Jeżeli tamten miał być usunięty/weryfikowany, to dlaczego państwo nie robicie nic z tym panem?

Czy naprawdę zależy wam na obecności fanatyków takiej, czy innej maści?

Analogicznie do wcześniej wspomnianego usera, opisanego przeze mnie można uznać za jego odpowiednika, tyle, że podesłanego przez antyKK. Naprawdę nie widzicie tego? Oczywiście nie twierdze, że tak jest. Byłoby to równie absurdalne co w przypadku tamtego usera.

Chyba jednak chodzi o to, żeby forum było w miarę normalne, wolne od fanatyzmu, czy to religijnego, czy to antyreligijnego ?

Prosiłbym o ustosunkowanie się.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

37 minut temu, bubusia napisał:

Przecież to ewidentnie jakiś antykościelny fanatyk, który nie jest w stanie napisać jednego zdania bez wkręcania czegoś o KK.

Nie jest to prawdą. 

Tak że raczej cały post bubusi do kosza. User manipuluje.

Edytowane przez Piękny Stefan
4 minuty temu, Piękny Stefan napisał:

Nie jest to prawdą. 

Tak że raczej cały post bubusi do kosza. User manipuluje.

Poczytaj go w polityce. Najpierw błyszczał w wątku religijnym. Zamknęli wątek(chyba zamknęli), to teraz przemyca te treści w wątku politycznym.

Do innych wątków, tzw merytorycznych, nie odnoszę się w swoim wpisie.

Edytowane przez bubusia

11 minut temu, bubusia napisał:

Poczytaj go w polityce.

Czytałem. Dlatego napisałem co napisałem.

Ale jeżeli już.

Z tego co wiem KK nie jest (już) pod jakąś specjalną ochroną i skoro się w politykę miesza to i w wątku o polityce można o nim pisać.

Wiem że cię to boli ale miej pretensje do księdzów, a nie do tych których to wnerwia.

"niezłomne życie św. Stanisława oparte na prawdzie, stało się inspiracją dla współczesnych Polaków, przed którymi w najbliższym czasie staje dramatyczny wybór »albo, albo«". — Albo wolna Polska kierująca się w swym życiu politycznym i społecznym zasadami zawartymi w dekalogu, albo Polska tracąca swoją suwerenność i tożsamość duchową — wskazał metropolita krakowski abp Marek Jędraszewski "

Edytowane przez Piękny Stefan

Krytyka a fanatyzm to jednak coś innego. I można ją łatwo odróżnić. Nie podoba się wypowiedź MJ, nie mam nic do tego. Ale jazda po wszystkich wierzących, utożsamianie ich z całym złem tego świata, jak również utożsamianie instytucji KK z całym złem tego świata, to już coś więcej niż krytyka. Do tego non stop. Non stop to samo. To jest właśnie fanatyzm.

Edytowane przez bubusia

5 minut temu, bubusia napisał:

Krytyka a fanatyzm to jednak coś innego. I można ją łatwo odróżnić. Nie podoba się wypowiedź MJ, nie mam nic do tego. Ale jazda po wszystkich wierzących, utożsamianie ich z całym złem tego świata, jak również utożsamianie instytucji KK z całym złem tego świata, to już coś więcej niż krytyka. Do tego non stop. Non stop to samo. To jest właśnie fanatyzm.

Napisz co piszesz o lewakach może. Z odpowiednim cytatem.

Nie przepadam, i tyle. Taki mamy tam klimat, że się krytykujemy(w polityce). Ale też bez przesady. Nie utożsamiam ich z całym złem tego świata.

Do jazdy po prawakach też można się czepiać. Nie o to chodzi, że ktoś nazwał kogoś prawakiem lub lewakiem i za to po nim pojechał. Tutaj mamy typowy antyklerykalny fanatyzm(pan arturp).

Edytowane przez bubusia

Wiem. Tobie wolno pisać o całości lewactwa, bo nie przepadasz. A tamtemu nie wolno pisać jeżeli nie przepada za kk, bo tobie się nie podoba co pisze. Przecież to jasne.

Ok tyle. Co złego to nie ja.

A prawacy to właśnie owa ciemnota .

No ale czego można oczekiwać o ludzi , którzy nie myślą i nie zdobyli wiedzy  ... Lecą gdzie ich księżulki popchną .

autor arturp

Przecież to typowe obrażanie.

Co jakiś czas, regularnie, powtarza się to samo: użytkownik @bubusia próbuje narzucać swoją wizję Forum i decydować co wolno, a czego nie wolno tutaj pisać. Deklarując się jako przeciwnik cenzury - sam rad by ją wprowadzić, tyle że swoją i tępić poglądy sobie niemiłe. 

Co jakiś czas, regularnie, powtarza się to samo: użytkownik @Bobcat próbuje narzucać swoją wizję Forum i decydować co wolno, a czego nie wolno tutaj pisać. Deklarując się jako przeciwnik cenzury - sam rad by ją wprowadzić, tyle że swoją i tępić poglądy sobie niemiłe. 

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

28 minut temu, Bobcat napisał:

Co jakiś czas, regularnie, powtarza się to samo: użytkownik @bubusia próbuje narzucać swoją wizję Forum i decydować co wolno, a czego nie wolno tutaj pisać. Deklarując się jako przeciwnik cenzury - sam rad by ją wprowadzić, tyle że swoją i tępić poglądy sobie niemiłe. 

A to nie Ty czasem tępiłeś ostatnio pewnego usera. Nawet chyba petycje zgłaszałeś. Chciałeś bronic forum przed przejęciem przez księży, haha.

Że Ty się nie wstydzisz jeszcze zabierać głos w tej kwestii. Niebywałe:)

Tutaj macie potwierdzenie fanatyzmu pana arturp, znowu obraża ludzi(prawie każdy post jest taki, temat dyskusji może być zupełnie inny):

.....Ale oni nie idą do władzy po pieniądze tylko dla Boga , Honoru i Ojczyzny . I leniwa ciemnota to łyka bo hasła ładne ( choć niezrozumiałe ) a liczą , że przy okazji dojenia przez ,,wadze" coś spadnie z pańskiego stołu dla wiernych nierobów w małych biednych gminach i dla rozmodlonych staruszków liczących na ,,nastą" emeryturę na koszt pracujących , aby mogli sobie kupić Raj datkami na tacę

Non stop zwymyśla ludzi od ciemnoty, non stop obraża ludzi wierzących, nieroby itd itp.

Coś niebywałego.

Edytowane przez bubusia

A było to wrzucone w odpowiedzi na ten post:

Tylko w pierwszym kwartale tego roku Tusk i jego przydupasy zadłużyli nas wszystkich na ponad 121 mld zł, to jest więcej niż poprzednicy przez 8 lat, a łączne zadłużenie od kad przejęli władze to pona 400mld, za to można by zbudować 3 elektrownie atomowe. Skąd to zadłużenie? Obena ekipa nie potrafi zarabiać a tylko pożycza kasę, spółki skarbu panstwa notują rekordowe spadki, karuzele vatowskie wróciły, spadki PIT i CIT, rośnie szara strefa. Wracamy tam gdzie byliśmy przed 2015 rokiem. 

🙂

....Ale oni nie idą do władzy po pieniądze tylko dla Boga , Honoru i Ojczyzny . I leniwa ciemnota to łyka bo hasła ładne ( choć niezrozumiałe ) a liczą , że przy okazji dojenia przez ,,wadze" coś spadnie z pańskiego stołu dla wiernych nierobów w małych biednych gminach i dla rozmodlonych staruszków liczących na ,,nastą" emeryturę na koszt pracujących , aby mogli sobie kupić Raj datkami na tacę

Ktoś coś o zadłużaniu, a on KK, ciemnota, głupi wierni itd itp. Non stop ta sama nuta, temat nie jest istotny.

Edytowane przez bubusia

• Administratorzy

Znowu Wy i znowu to Wy macie Problem. Ale wiecie jaki macie ? zawsze między sobą. 

To co może obu do konta porozstawia moderacja ? 

Albo się nauczycie żyć w tematach razem albo nie i moderacja będzie rozdawać punkty jednej i drugiej stronie......

NA TEMAT PROSZĘ !

##############################################################################################################################################################################################################################################################################

Wrzuciliśmy poprawki i zaktualizowaliśmy do najnowszej wersji system forum. Powinno być lepiej z dużymi tematami i ogólnym odczuciu przeglądania forum. Gdyby pojawiły się błędy proszę o zgłoszenie tutaj. Każdy nawet najmniejszy jest dla nas ważny. Polecam ctrl+f5 lub wyczyszczenie cachu i cookiesów na forum. (znacząco powinno pomagać w takich kwestiach) 

Przy okazji jak coś nie działa lub się rozjechało na forum to odpowiedzialny jest za to @Adorian przywitajcie go !!!

2 godziny temu, Tajitsu napisał:

Proszę o uwolnienie „pięknego kawalera” @costa brava oraz @atmeg, składam pisemny wniosek o Ich zwolnienie w zamian za @arturp 🫢

Pisemnie zawiadamiam, że wniosek nie przeszedł weryfikacji i jak to mówią "trafił do kosza". 

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

4 minuty temu, Espectro napisał:

Albo się nauczycie żyć w tematach razem albo nie i moderacja będzie rozdawać punkty jednej i drugiej stronie......

Mam pytanie, żeby rozwiać wątpliwości. To przyznanie punktów obu stronom będzie niejako "z urzędu" (gdy moderator zauważy), czy po odpowiednim donosie, czy też - jak niektórzy wolą to nazywać - sygnalizacji?

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

• Administratorzy
51 minut temu, Tadeiro napisał:

Mam pytanie, żeby rozwiać wątpliwości. To przyznanie punktów obu stronom będzie niejako "z urzędu" (gdy moderator zauważy), czy po odpowiednim donosie, czy też - jak niektórzy wolą to nazywać - sygnalizacji?

Jeżeli sprawa jest kuriozalna i obie strony kłócą sie po to aby się kłócić to obu osobom. Druga sprawa to sami znacie zasadę o której tutaj wielokrotnie pisałem. Jeżeli ktoś obraża innych to się takiem nie odpowiada a zgłasza taki post. Odpowiadając takiem na post jeszcze gorszym stajecie po tej samej stronie co atakujący....

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

Dziękuję.

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

18 godzin temu, Espectro napisał:

NA TEMAT PROSZĘ !

Ściśle na temat.

Na pytanie dlaczego będąc na banie blokuje się pisanie z forumowiczami na PW (choć tego dawniej nawet w gorszych czasach nie było), nie dostałem jasnej odpowiedzi.....pytam więc dlaczego nie można zgłaszać wpisów które jeszcze bardziej łamią regulamin, niż te za które jestem karany??

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

• Moderatorzy
40 minut temu, Maju napisał:

Na pytanie dlaczego będąc na banie blokuje się pisanie z forumowiczami na PW (choć tego dawniej nawet w gorszych czasach nie było), nie dostałem jasnej odpowiedzi.....pytam więc dlaczego nie można zgłaszać wpisów które jeszcze bardziej łamią regulamin, niż te za które jestem karany??

Regulamin obejmuje całe forum a więc również PW.  Jeśli ktoś np. dostał ban bo nazbierał punktów gdyż obrażał innych użytkowników nie można pozostawić mu takich możliwości na PW. 
Jedli chodzi o zgłaszanie postów to jest ono często wykorzystywane do walki z adwersarzami w dyskusjach. Zdarzało się, że część osób mających bana zaczęły zgłaszać masowo posty rozumując „nie mogę odpowiedzieć to chociaż zgłoszę”.

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

26 minut temu, Seyv napisał:

Jeśli ktoś np. dostał ban bo nazbierał punktów gdyż obrażał innych użytkowników nie można pozostawić mu takich możliwości na PW. 

Jeżeli to tu jest słowem kluczem....    :)

Abstrahuję od tego że tylko w opinii zgłaszającego (i przychylnej moderacji) to za co kary dostaję pod to podciągnąć można (tu proponuję zapoznać się z moimi karami) nawet za czasów Vlado nie robiono takich problemów by blokować możliwość takich rozmów tylko dlatego.....w minionych czasach istniała możliwość zgłaszania takich atakujących na PW, wiem bo sam z tego skorzystałem jak mnie niejaki fox tam prześladował.

Poza wszystkim istnieje możliwość takich ataków na PW jak bana się nie ma....dlatego to nie jest żaden argument.

35 minut temu, Seyv napisał:

Jedli chodzi o zgłaszanie postów to jest ono często wykorzystywane do walki z adwersarzami w dyskusjach. Zdarzało się, że część osób mających bana zaczęły zgłaszać masowo posty rozumując „nie mogę odpowiedzieć to chociaż zgłoszę”.

Tu się co do zagrożeń zgodzę, zaręczam jednak że mnie to by nie dotyczyło a i na to macie rozwiązanie....możecie ignorować takie donosy jak te moje gdy zgłaszam dezinformacje np. @gerus6 czy inne (sygnalizowane tu przez @bubusia) ataki na katolików czy waszych przeciwników politycznych.
I to nie jest atak na was, ale stwierdzenie faktu potwierdzone dużą ilością zgłoszeń i brakiem reakcji po stronie wymienionego.....jak podawał dezinformacyjne, pisał kłamliwe posty tak to nadal robi a wręcz regułą stało się tu jest pisanie o kandydacie na prezydenta alfons.....dobre i to jak go pedofilem nazywać nie mogą.
O arturp już było (nie tylko wczoraj) to sobie daruję.....

Vlado i arkadowski nie nakładali takich obostrzeń i dawali radę.....ale rozumiem, chcecie mieć "święty spokój" .    

Dziękuję.

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

• Moderatorzy
9 minut temu, Maju napisał:

Jeżeli to tu jest słowem kluczem....    🙂

Nie ma potrzeby rozbudowywania systemu ograniczeń dostępu. Punkty i bany są przypisane do użytkownika i status osoby mającej ban powinien być mniej więcej taki jak kogoś nie zarejestrowanego. 

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

22 godziny temu, Espectro napisał:

Panie admin z całym szacunkiem ale ośmieszasz się pan publicznie pisząc takie bzdety, napisałeś pan wyżej nic innego jak to że dalej dojeżdżamy jedną stronę tą katolicką a ewentualnie później się zobaczy.

Przypomnę szanownemu panu że zgłaszałem omawianego tu chama wielokrotnie a co pan robisz na drugi dzień jak się tu spytałem dlaczego tolerujecie takie chamstwo? Pytasz się pan czy ja zgłaszałem. Czy nie tak było? Aż się uśmiałem. Czyli facetowi za swoje wulgarne  i obraźliwe wpisy włos z głowy nie spadł i dalej pisze, za to w moich wpisach wynajdujecie jakieś słowa klucze wyrwane z kontekstu, które wam nie pasują żeby przywalić mi punkty i zbanować. Poczytaj sobie pan za co mi nakładacie punkty i jak to uzasadniacie a potem wpisy osobnika o którym mowa.

33 minuty temu, caleb66 napisał:

Przypomnę szanownemu panu że zgłaszałem omawianego tu chama wielokrotnie

Czy chodzi szanownemu panu o tego "chama", co tu ostatnio sprzedaje ruską propagandę zapakowaną w obrazy Matki Boskiej z Dzieciątkiem?

Jeśli o tego i innych falsyfikatów katolików, plujących na EU, Francję, Niemcy i całą zachodnią demokrację, to Administracja powinna takich falsyfikatów odpowiednio "docenić"... Zostań z Bogiem.

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

4 minuty temu, argus napisał:

Tyle, że to nie jest propaganda.

To są fakty czarno na białym.

Następny nie rozumie, że to zupełnie, ale to zupełnie inny wątek. Tak was( moderację)  propagandyści mają głęboko w....., że już tutaj zaczęli swoją nogonkę szerzyć.

Ale zawsze możecie napisać, że  to wszystko wy, wy, wy.

Fakty nie mają znaczenia.

6 minut temu, MV2 napisał:

Czy chodzi szanownemu panu o tego "chama", co tu ostatnio sprzedaje ruską propagandę zapakowaną w obrazy Matki Boskiej z Dzieciątkiem?

Jeśli o tego i innych falsyfikatów katolików, plujących na EU, Francję, Niemcy i całą zachodnią demokrację, to Administracja powinna takich falsyfikatów odpowiednio "docenić"... Zostań z Bogiem.

A tutaj następny.

Edytowane przez bubusia

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.