Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Dla Pana Espectro zrobienie dla moderatorów duplikatu konta, z którego pisaliby jako normalni użytkownicy, nie byłoby jakimś karkołomnym zadaniem. Byłoby przejrzyściej. Chyba.

• Moderatorzy
34 minuty temu, przemak napisał:

Nie mogę dodać tego użytkownika do ignorowanych, zatem jest to wpis urzędowy moderatora. 

Jeśli Cię to pocieszy moderator też nie może dodać Cię do ignorowanych i musi czytać Twoje posty i nie tylko Twoje.

36 minut temu, przemak napisał:

a dyskutować z podniesioną przyłbicą przyjmując konsekwencje swoich wypowiedzi.

O jakich konsekwencjach piszesz?

19 minut temu, papageno napisał:

Dla Pana Espectro zrobienie dla moderatorów duplikatu konta, z którego pisaliby jako normalni użytkownicy, nie byłoby jakimś karkołomnym zadaniem. Byłoby przejrzyściej. Chyba.

Ale co w praktyce miało by to ułatwić? 

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

4 minuty temu, Seyv napisał:

A do czego służy opcja "ignoruj"?

10 minut temu, Seyv napisał:

Genialne pytanie. Jakie konsekwencje może ponieść Moderator ?

Królestwo i pół konia za popartą faktami odpowiedź.

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

1 godzinę temu, przemak napisał:

To jest jak widać stanowisko moderacji.

Taka wizytówka AS.  

No cóż, bywa. Z funkcjonariuszami się nie dyskutuje.  Taka jest zasada.

34 minuty temu, Seyv napisał:

Jeśli Cię to pocieszy moderator też nie może dodać Cię do ignorowanych i musi czytać Twoje posty i nie tylko Twoje.

Ale funkcja moderatora jest dobrowolna, prawda? 

Poza tym, przecież moderator nie ma czasu, by czytać wszystko, Wielokrotnie o tym tu pisano 🙂

Gość Kw202

(Konto usunięte)
9 minut temu, jar1 napisał:

Ale funkcja moderatora jest dobrowolna, prawda? 

A ty musisz czytać wszystko? 

Może to jakiś rodzaj nerwicy? 

45 minut temu, Seyv napisał:

Pouczony spytam - w jakim charakterze to piszesz?

nagrywamy.com

34 minuty temu, Kw202 napisał:

A ty musisz czytać wszystko? 

Może to jakiś rodzaj nerwicy? 

Ciebie już nie będę. Pa 🙂

44 minuty temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Ano to, że nie wiem, czy na moją odpowiedź na przykład niejakiemu stenczowi, jestem walony po pysku od stencza - rozmówcy, czy od stencza - moderatora.

Zresztą... Zawsze można przypieprzyć za dwa/trzy dni, lub nawet tygodnie (bo i tak bywało), nieprawdaż?

Bardzo przepraszam, że nie dokończyłem posta i myśli, ale miałem pilny telefon.*

.....

Szanowni Panowie Moderatorzy! Dlaczego nie macie cywilnej odwagi, by zwyczajnie, po ludzku - podpisywać się pod Waszymi ocenami, punktami i banami? Dlaczego oceniacie incognito, skrycie, bez podpisu?

Kiedyś któryś z Was tu napisał, że "później są ataki na priv", etc...

Jeśli burak, niepotrafiący przyjąć z honorem i "na klatę" punktów i zastrzeżeń - napastuje i stalkuje Moderatora wciąż i bezustannie - wtedy się rzeczonemu burakowi daje "wychodne" na pół roku.

Gdy się nie podpisujecie i z dumą nie otwieracie przyłbicy, a działacie li tylko anonimowo- wtedy jest sytuacja, typu:

"tfoja rzona sie puszcza. Rzyczliwy".

A anonimów żaden szanujący się człowiek, a tym bardziej Redakcja - nie uznaje.

Dziękuję. Jacek.

.....

* nieskromnie powiem, że dzwoniła do mnie Pani, u której właśnie skończyłem remont mieszkania i rzekła bez ogródek, że mi odda swoją córkę, bo jest przepięknie, a córka zniszczy i zepsuje.

Odmówiłem.

14 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Szanowni Panowie Moderatorzy! Dlaczego nie macie cywilnej odwagi, by zwyczajnie, po ludzku - podpisywać się pod Waszymi ocenami, punktami i banami? Dlaczego oceniacie incognito, skrycie, bez podpisu?

Kiedyś któryś z Was tu napisał, że "później są ataki na priv", etc...

Jeśli burak, niepotrafiący przyjąć z honorem i "na klatę" punktów i zastrzeżeń - napastuje i stalkuje Moderatora wciąż i bezustannie - wtedy się rzeczonemu burakowi daje "wychodne" na pół roku.

Gdy się nie podpisujecie i z dumą nie otwieracie przyłbicy, a działacie li tylko anonimowo- wtedy jest sytuacja, typu:

"tfoja rzona sie puszcza. Rzyczliwy".

A anonimów żaden szanujący się człowiek, a tym bardziej Redakcja - nie uznaje.

Dziękuję. Jacek.

Wielokrotnie o to apelowałem. Anonimowe decyzje nakładające kary regulaminowe są w jaskrawy sposób niezgodne z polskim prawem.

Sędzia ferujący wyrok w imieniu Rzeczypospolitej Polskiej podpisuje się pod nim. Podobnie urzędnik podejmujący decyzję administracyjną musi się pod nią podpisać. Kara regulaminowa na Forum jest również decyzją administracyjną.

Argumentacja, że Moderatorzy padają potem ofiarą hejtu na priv, bluzgów i pogróżek jest nieprzekonujący. Jak proponuje Wielce Szanowny Przedmówca należy za coś takiego dawać delikwentowi półroczny (a może nawet roczny) ban na całe Forum i będzie spokój.

• Moderatorzy
Godzinę temu, przemak napisał:

Pouczony spytam - w jakim charakterze to piszesz?

A jakie w tym momencie ma to znaczenie? 

1 godzinę temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Ano to, że nie wiem, czy na moją odpowiedź na przykład niejakiemu stenczowi, jestem walony po pysku od stencza - rozmówcy, czy od stencza - moderatora.

Jeśli Twoja wypowiedź łamała regulamin to nie ma znaczenia, czy była kierowana do moderatora czy innego użytkownika. Jedyna różnica polega na tym, że gdy zostanie skierowana do moderatora to na pewno będzie zauważona a jeśli do innego użytkownika to być może on tego nie zgłosi i ujdzie to płazem.

28 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Staramy się działać jako grupa. Wszystkie działania jakie podejmujemy są jawne dla administracji i pozostałych moderatorów, część ze sobą konsultujemy a to czyj palec kliknie na przycisk "Ostrzeż" nie ma już większego znaczenia.

Godzinę temu, jar1 napisał:

Taka wizytówka AS.  

Prywatne poglądy moderatora to nie jest wizytówka AS.

Edytowane przez Seyv

10 minut temu, Seyv napisał:

Jeśli Twoja wypowiedź łamała regulamin to nie ma znaczenia, czy była kierowana do moderatora czy innego użytkownika.

regulamin różnicuje atak personalny i atak na moderację/administrację forum

np

obraz.thumb.png.7c3278497c6de36ff8cb8b84ced25b01.png

38 minut temu, Seyv napisał:

Prywatne poglądy moderatora to nie jest wizytówka AS.

To, co sam uważasz , nie oznacza, że to jest prawdą dla wszystkich.

Każdy ocenia to sam. 

Jeśli policjant się upije w mundurze (na służbie) to pijany jest policjant. Jeśli to zrobi po cywilu, to pijany jest człowiek. 

Edytowane przez jar1
  • Moderatorzy
24 minuty temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Znamienity forumowy Kolega się myli, nie znając pewnych historii.

24 minuty temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Ale to, co wyprawia @stench - woła o pomstę i to niekoniecznie do nieba.

Nie wiem jak daleko sięgasz w historię i nie chcę negować sytuacji jakie były. Mogę natomiast odnieść się do obecnej sytuacji a wygląda ona tak, że @stench nie jest szczególnie aktywny jako moderator co mnie osobiście nie dziwi skoro 95% zgłoszeń dotyczy bocznicy i bierze udział w dyskusjach. Nieraz sam coś zgłasza lub prosi o ocenę jakiejś sprawy. 

6 minut temu, papageno napisał:

Niestety coraz częściej  moderatorzy nie nawiązują z nami komplementarnych relacji gdy rozmowy dotyczą stylu moderowania. Są to relacje skrzyżowane, a więc nie rokujące zakończenia i urywane są grożbą ukarania lub prostym zamknięciem tematu. A bierze się to z asymetrii traktowania użytkowników i braku konsekwencji w działaniu.

Przecież cały czas w tym wątku tyczą się dyskusje. Cały problem polega na tym, że większość chce by surowiej karać oponentów i próbuje to wszelkimi argumentami uzasadnić.

33 minuty temu, jar1 napisał:

Jeśli policjant się upije w mundurze (na służbie) to pijany jest policjant.

I na tej podstawie dochodzisz do wniosku, że policja jako instytucja popiera alkoholizowanie się i do niego namawia?  

• Moderatorzy

Najpierw userzy obrzucają się wzajemnie łajnem, a następnie jest problem, bo moderacja jest bee.

Czasem jak czytam samą treść zgłoszeń, to się robi niesmacznie. Są panowie, którzy zgłaszają posty, a sposób zgłoszenia jest bardziej chamski od zgłaszanego wpisu.

Po przeczytaniu Waszych zażaleń, postanowiłem przejrzeć upomnienia z ostatniego czasu. Stwierdzam jednoznacznie, ze wcale nie jest tak, jakoby któraś ze "stron" mogła być pokrzywdzona.

• Moderatorzy
2 minuty temu, Marcinus napisał:

Najpierw userzy obrzucają się wzajemnie łajnem, a następnie jest problem, bo moderacja jest bee.

Bo cały czas próbuje się nas jako moderację wciągnąć do dowalenia drugiej stronie - obrażają się nawzajem tak samo ale zgłoszenia są tylko na oponentów natomiast te same kalumnie wobec nich są lajkowane. A szczytem jest to gdy któryś z nas weźmie udział w dyskusji i nie można wobec niego wytoczyć tego działa.

• Administratorzy
4 godziny temu, Niepokorny napisał:

Czyli że ja się proszę o projekcję facjat totalnie pogubionych.. bo zupełnie „przypadkowo” innych tu Brak🤔

No proszę pana.. 🫣😂🫠

tak niestety jest. 🙂 ja non stop jakieś wyprzedaże

4 godziny temu, caleb66 napisał:

krytykę

używając słów niecenzuralnych i jawne kłamanie oraz pomawianie kogokolwiek. 

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

3 minuty temu, Seyv napisał:

szczytem jest to gdy któryś z nas weźmie udział w dyskusji i nie można wobec niego wytoczyć tego działa.

Tak. To akurat jest mocno nie w porządku.

Pozdrawiam 😀😘.

• Administratorzy
4 godziny temu, MV2 napisał:

Wdzięczny za humanitarne potraktowanie za robienie wbrew pragnę zaprezentować nie mniej humanitarny efekt twórczości Szanownego Moderatora AS :

Screenshot 2023-10-05 at 16-11-05 Polityka.png

Lajki można klepać w wątku "Polityka".    Miłego dnia.

To wypowiedz użytkownika a nie moderatora. Do momentu gdy nie wypowiada się jako moderator lub moderuje. 

14 minut temu, Marcinus napisał:

Bo opowiada sie po X stronie gdzie strona X mówi że się opowiada za stroną Y i na odwrót. A tak nie jest. 😞 

17 minut temu, Seyv napisał:

Nie wiem jak daleko sięgasz w historię i nie chcę negować sytuacji jakie były. Mogę natomiast odnieść się do obecnej sytuacji a wygląda ona tak, że @stench nie jest szczególnie aktywny jako moderator co mnie osobiście nie dziwi skoro 95% zgłoszeń dotyczy bocznicy i bierze udział w dyskusjach. Nieraz sam coś zgłasza lub prosi o ocenę jakiejś sprawy. 

Panowie wolałbym aby takie dane podawać z jakąkolwiek rozmową z Administracją. 
Jedyne co mogę dodać to tak masz rację. 

1 minutę temu, Espectro napisał:

To wypowiedz użytkownika a nie moderatora. Do momentu gdy nie wypowiada się jako moderator lub moderuje. 

Przepraszam, ale nie rozumiem Pana wpisu, ani nawet intencji.

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

• Administratorzy
Godzinę temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Ale to, co wyprawia @stench - woła o pomstę i to niekoniecznie do nieba.

Co wyprawia ? Niektórzy mają konserwatywne podejście do życia i szanujemy takie zachowanie.

Jeżeli ktoś nie czuje się obiektywne do sprawy (zgłoszenia) to nie moderuje takowego i prosi innych. 

TO nie jest tak że siedzi moderacja i szuka paragrafu aby kogoś uwalić lub są jakieś układy. Bo tak nie ma. 

Zbyt wiele czasu na to poświęcam tylko po to żeby mi teraz jeden z drugim spamował PW i wyzywał mnie od ... itd. 

Za coś czego nigdy nie zrobiłem i wiecznie stawałem po stronie użytkownika. A gdy moderator popełnił błąd to ja świeciłem oczami i przepraszałem osobiście. 

Godzinę temu, slawek.xm napisał:

regulamin różnicuje atak personalny i atak na moderację/administrację forum

np

obraz.thumb.png.7c3278497c6de36ff8cb8b84ced25b01.png

nic nie mogę dodac co do tego. poza tym to stara sprawa

4 godziny temu, przemak napisał:

Jest napisane wyraźnie - stench - moderatorzy. Albo albo.

4 godziny temu, Niepokorny napisał:

Albo Stench albo Moderator Amator najbardziej stronniczy Marci..coś tam

Albo albo

Stench nie moderuje polityki bo w niej uczestniczy. Proste. Gdy coś mu się nie podoba to zgłasza post.

3 minuty temu, Espectro napisał:

Zbyt wiele czasu na to poświęcam tylko po to żeby mi teraz jeden z drugim spamował PW i wyzywał mnie od ... itd. 

Dlaczego nie usunie Pan takiego jednego z drugim z forum? Konsekwencja, Administratorze.

• Administratorzy
6 minut temu, MV2 napisał:

Przepraszam, ale nie rozumiem Pana wpisu, ani nawet intencji.

każdy pisząc w tematach jest użytkownikiem forum. Moderator czy Administrator to jedynie dodatkowe przymusowe prace które trzeba wykonywać i czuwać nad poprawnością tematyki w temtach. 

Czy za kazdym razem jest to stanowisko moderacji czy administracji ? NIE bo pisze to człowiek a my nikomu nie ograniczamy wyznania czy politycznego podejścia do życia. 

Ma jedyne co zachować rozwagę i obiektywizm w moderowantych przez siebie zgłoszeniach.

7 godzin temu, papageno napisał:

Za co ponownie został zbanowany Jaro_747?

Sam sobie winien. Obraża, to jest karany. Czego nie rozumiesz?

6 godzin temu, Bobcat napisał:

Chciałbym zadać to samo pytanie. Widać wyraźnie co wyprawiają w wątku Polityka zwolennicy PiS. I jakoś wszystko "uchodzi im na sucho".

Może po prostu nie stosują permanentnej retoryki personalnych zaczepek i nie traktują adwersarzy jak półgłówków.

A tak poza tym to Chłopaki nie płaczą. Nie rońcie krokodylich łez, Jarek powróci po tygodniu i znów będzie w wybitnej formie, a Wy będziecie mogli mu słodzić i lajki wstawiać bez końca. Wszak to nasz lider w uzbieranych lajkach. 

Tak, wiem Bobcat - zazdrość to brzydka cecha. 😆

• Administratorzy
3 minuty temu, papageno napisał:

Dlaczego nie usunie Pan takiego jednego z drugim z forum? Konsekwencja, Administratorze.

kogo ?

za co ?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.