Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, Espectro napisał:

Kliknął Pan tak w tym okienku ? 

Do jutro są testy jak nadal tak będzie to usuwam i nigdy nie powrócą. 

Mialem kilka różnych powiadomień, niektóre udało sie pominąć inne nie, na reklamy czy forumowy regulamin zgadzam sie i nie mam problemu, ale jedno okno bylo czy zgadzam się na przetwarzanie czy udostępnianie moich danych i to mi się nie bardzo podoba, cholera wie kto to będzie i do czego wykorzystywał

5 godzin temu, Bobcat napisał:

Lżenie i obrażanie całych grup społecznych. Bardzo dobrze, że jest karane

Gdyby tak było, to Ciebie by tu nie było.

@Espectro

Zrób coś z tym bumem @bum1234

Bo szlaja się i zaczepia wciskając mitomaństwa do tego robi prowokacje.

Jak nie wiesz jak jest bum to zapytaj @cira

To samo w innej zakładce bumek szlaja i jaja sobie robi.

To jest nawiedzony tetryk mitoman.

msg-28079-0-93816600-1532880966_thumb.png
11 minutes ago, Sovereign said:

@Espectro

Zrób coś z tym bumem @bum1234

Bo szlaja się i zaczepia wciskając mitomaństwa do tego robi prowokacje.

Jak nie wiesz jak jest bum to zapytaj @cira

To samo w innej zakładce bumek szlaja i jaja sobie robi.

To jest nawiedzony tetryk mitoman.

Zadałem ci proste pytanie, w którym nie ma niczego obraźliwego. Nie potrafisz przyznać, że nie masz żadnych rzetelnych danych świadczących o działaniu  polaryzacji kondensatora w zwrotnicy przy pomocy bateryjki.

Zamiast prostej, konkretnej odpowiedzi przytaczasz subiektywne opinie, okraszone na dodatek inwektywami, a potem lecisz na skargę do moderacji.

O co ci chodzi? 

22 minuty temu, bum1234 napisał:

Zadałem ci proste pytanie, w którym nie ma niczego obraźliwego. Nie potrafisz przyznać, że nie masz żadnych rzetelnych danych świadczących o działaniu  polaryzacji kondensatora w zwrotnicy przy pomocy bateryjki.

Zamiast prostej, konkretnej odpowiedzi przytaczasz subiektywne opinie, okraszone na dodatek inwektywami, a potem lecisz na skargę do moderacji.

O co ci chodzi? 

48 minut temu, bum1234 napisał:

I po co ten wywód okraszony atakiem personalnym?

Pytanie było proste -tak czy nie?

Nie potrafisz się przyznać, że nie masz ani żadnej pracy na ten temat, nie robiłeś żadnych eksperymentów popartych pomiarami i opierasz się jedynie na czyichś opiniach i być może własnych odsłuchań?

Brak ci odwagi, by przyznać, że nie potrafisz przytoczyć żadnego konkretnego i rzetelnego dowodu na poparcie twej tezy?

Najwyraźniej tak jest.

Zatem nie pozostaje nic innego, jak przyznać, że te bateryjki to czyste voodoo.

Jak ktoś lubi tracić czas, niech się bawi dalej.

Koniec, kropka.

P.S.

Handlujesz tymi JBlami, że budzą w tobie takie emocje?

Co to za prowokacje i robienie jaj! Takie zagrywki to sobie w domciu rób.

Wciskasz swoje urojenia, gdyż nic nie testowałeś i w realu się boisz.

Obliczałeś, podłączałeś, słuchałeś? Nie robiłeś tego, to ty możesz sobie tylko gdybać gdzieś na PW.

Szlajasz się, podważasz, obrażasz, i wciskach że voodoo. A przetestować nie potrafisz.

22 minuty temu, bum1234 napisał:

rzetelnych danych świadczących o działaniu

Boisz się rzetelnego działania w odsłuchach live.

Edytowane przez Sovereign

Współczuję. Bezsilność wobec faktów rodzi frustrację.

A z faktami nie da się dyskutować, Nawet gdy nie bardzo nam odpowiadają.

Edytowane przez bum1234
9 godzin temu, YunnanTEA napisał:

Gdyby tak było, to Ciebie by tu nie było.

Ale jestem, co dowodzi że Twoje pod moim adresem zarzuty są bezpodatwne. Potrafisz wskazać choćby jeden przykład mojego lżenia i obrażania całych grup społecznych? Więc nie uprawiaj odpysku dla samego odpysku. 

Wpierw musisz obliczyć, wdrożyć i osłuchać. A tak @bum1234 jesteś szamanem voodoo.

Fakty to odsłuchy live i empiryczne doświadczenia (które w co najmniej 99,9% są na plus+). A Ty ich się boisz jak diabeł święconej wody, więc zostajesz szamanem voodoo.

@Espectro uważaj na zagrywki buma @bum1234

W dniu 13.03.2024 o 23:37, pmcomp napisał:

Dziwne. U mnie w mojej zwrotnicy napięcie na dwóch kondensatorach 40uF połączonych szeregowo rosło stopniowo, a cały proces dojścia do 9 VDC zajął ok. 3 minut. Podobnie po odłączeniu napięcia i spadku do 0 VDC.

Właśnie odpalam zwrotnicę CC do JBL4343.

Pozdro

W dniu 13.03.2024 o 23:42, bum1234 napisał:

Co nie zmienia faktu, że jest to voodoo.

W dniu 14.03.2024 o 00:13, bum1234 napisał:

Po tym  wpisie mit o rzekomym ignorowaniu i nie widzeniu przez ciebie moich wpisów prysł jak banka mydlana 😄

Godzinę temu, bum1234 napisał:

A z faktami nie da się dyskutować, Nawet gdy nie bardzo nam odpowiadają.

W dniu 13.03.2024 o 23:42, bum1234 napisał:

Co nie zmienia faktu, że jest to voodoo.

13 godzin temu, Marcin Wielgus napisał:

To co napisał - powyżej wkleiłem - Greg Timbers jest wg ciebie voodoo ? W którym miejscu ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

12 godzin temu, bum1234 napisał:

Samo nazwisko pod artykułem o niczym nie świadczy jeśli wewnątrz są legendy. Ta legenda jest mi dobrze znana.

Jeśli legenda nie jest poparta rzetelną analizą ilościową (z danymi liczbowymi, gdyby ktoś nie wiedział o co chodzi) i pomiarami z eksperymentów, pozostanie tylko legendą. To tylko nie sprawdzona hipoteza.

Jeśli znasz jakąś pracę, sam wykonywałeś eksperymenty poparte pomiarami, liczyłeś coś, to podziel się z nami taką informacją.

Ja takiej nie znalazłem.

Pytałem w wątku "hi-endowe kolumny vintage" "guru" od JBL o to  samo i zamiast konkretów dostałem propozycję zakładu 😄

Więc dalej twierdzę, że to voodoo.

16 minut temu, Sovereign napisał:

uważaj na zagrywki buma @bum1234

Toć on ciśnie już od dobrych 15 lat. Myślisz że teraz coś się zmieni?

.

Kolego Sovereign. Pogódź się z faktami. Nie masz żadnych rzetelnych argumentów na poparcie swoich tez o bateryjkach w zwrotnicy.

Proponuję na tym zakończyć tę bezsensowną przepychankę.

Wszyscy, którzy mają odrobinę rozsądku widzą jaka jest sytuacja.

Sprawę uważam za zamkniętą.

1 hour ago, Sovereign said:

Wpierw musisz obliczyć, wdrożyć i osłuchać. A tak @bum1234 jesteś szamanem voodoo.

Fakty to odsłuchy live i empiryczne doświadczenia (które w co najmniej 99,9% są na plus+). A Ty ich się boisz jak diabeł święconej wody, więc zostajesz szamanem voodoo.

P.S.

To o czym piszesz w powyższym wpisie to nie fakty. To subiektywne wrażenia. A wrażenia faktami nie są.

Empiria nie polega na odsłuchach dokonywanych w przypadkowych warunkach. To przeczy podstawowym zasadom eksperymentu, który ma być podstawą do wysnuwania rzetelnych wniosków.

Aż wstyd, że takie rzeczy trzeba tłumaczyć.

@bum1234, gdy wdrożysz i osłuchasz, to będziesz miał jakieś zdanie wyrobione, a nie gdybanie.

Boisz się, że standardowe crossovery, które masz aktualnie, okażą się gorsze od tych na które mówisz voodoo.

Edytowane przez Sovereign

Czy te "crossover", jak inteligentnie raczyłeś nazwać zwrotnice gryzą?

Nie gryzą? Więc dlaczego mam się ich obawiać?

Obawiam się tylko głupoty, bo ta jest nieobliczalna 😄

• Administratorzy
11 godzin temu, Piękny Stefan napisał:

Czy mi się wydaje, czy bocznica powoli zdycha. Ruskie trolle pod parasolem ochronnym moderacji i coraz mniej osobom chce się z nimi kopać, a przede wszystkim czytać ten ruski syf.

Tak trzymać!

coraz mniej zgłoszeń z bocznicy i nikt nic nie pisze w zgłoszeniach że to ruskie trolle.

11 godzin temu, .:Gerard:. napisał:

Mialem kilka różnych powiadomień, niektóre udało sie pominąć inne nie, na reklamy czy forumowy regulamin zgadzam sie i nie mam problemu, ale jedno okno bylo czy zgadzam się na przetwarzanie czy udostępnianie moich danych i to mi się nie bardzo podoba, cholera wie kto to będzie i do czego wykorzystywał

generalnie poza tym co na innych witrynach nic więcej jako dane nie jest przekazywane. 

Ale można odznaczyć z tego co wiem. (ja tak zrobiłem) 

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

22 minuty temu, Espectro napisał:

trolle

Bo w ogóle nie reaguje na zgłoszenia! Mnie się już odechciało po kilku razach. Innym pewnie też... Po prostu nie wchodzę już na te wątki. Widzę tylko jak od godziny 6 rano te same nicki jadą z ruską propagandą. "Moderacja"... 😶

"Tynk pożera dźwięk" 747

9 minut temu, Espectro napisał:

coraz mniej zgłoszeń z bocznicy i nikt nic nie pisze w zgłoszeniach że to ruskie trolle.

Nie ma ruskich trolli, bo Administracja wszystkich usunęła. Jest tylko Konfederacja i może sobie pisać, co tylko chce -n.p. "Bide*a z Dooda i Tooskiem"...

Wątek "Wojna w Ukrainie" ma już taki zapach, że skunksa wyśle na OIOM. I nie tylko ten wątek.

Ale, jak dla Szanownej Administracji Forum zaczyna się i kończy na panelu zgłoszeń, to ja już nie będę przeszkadzał.

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

• Administratorzy
3 minuty temu, EmilioE napisał:

Bo w ogóle nie reaguje na zgłoszenia! Mnie się już odechciało po kilku razach. Innym pewnie też... Po prostu nie wchodzę już na te wątki. Widzę tylko jak od godziny 6 rano te same nicki jadą z ruską propagandą. "Moderacja"... 😶

każde zgłoszenie jest rozpatrywane. Panowie według was te ruskie trolle to nic innego jak pożyteczni idioci. 

Druga sprawa nie będziemy zakazywać rozmowy na tematy aktualne ....

15 minut temu, Espectro napisał:

A kto może napisać coś takiego:

"Temat ocean,nie na ten wątek,kontrolowany upadek gospodarczy ekipy E Gierka puste pułki w sklepach,system kartkowy w końcu to odpowiednio "nastawiło" społeczeństwo aby poparło w 1980 roku tzw. soliDurnośc.

Ci nieliczni wiedzący co jest grane i kto za tym stoi szybko dostali łatki czerwonych pająków i partyjnej agentury."

Pożyteczny idiota? Nazwałem tak autora wpisu, za wklejanie linków z prorosyjskim Sykulskim, ktoś zgłosił - mój post został usunięty (i tak cud, że tym razem bez punktów). Ruskim trollem nie jest według was, pożytecznym idiotą też, nawet nie można tego nazwać ruską propagandą, bo też usuwacie takie wpisy. No to po co kopać się z koniem. 

2 minuty temu, Espectro napisał:

Panowie według was te ruskie trolle to nic innego jak pożyteczni idioci. 

No widzisz. Tobie wolno. Mi nie wolno.

• Administratorzy
3 minuty temu, MV2 napisał:

Nie ma ruskich trolli, bo Administracja wszystkich usunęła. Jest tylko Konfederacja i może sobie pisać, co tylko chce -n.p. "Bide*a z Dooda i Tooskiem"...

Wątek "Wojna w Ukrainie" ma już taki zapach, że skunksa wyśle na OIOM. I nie tylko ten wątek.

Ale, jak dla Szanownej Administracji Forum zaczyna się i kończy na panelu zgłoszeń, to ja już nie będę przeszkadzał.

O ile nie piszecie totalnie niesamowitych teorii spiskowych to wpisy nie są moderowane. 

Ja tam nie zaglądam bo i nie bardzo się na tym znam co aktualnie się pisze i jakie nowe bzdury oraz propagandę plecie. 

Zgłaszajcie a gwarantuje że każde zgłoszenie jest rozstrzygane. 

Druga sprawa nawet jak taki ruski troll dostaje za każde zgłoszenie 1 pkt karny (bo tak regulamin stanowi) to nadal może takich wpisów strzelić z 10 przed banem. Chyba że wykazuje większe problemy. 

Teraz, Piękny Stefan napisał:

A kto może napisać coś takiego:

"Temat ocean,nie na ten wątek,kontrolowany upadek gospodarczy ekipy E Gierka puste pułki w sklepach,system kartkowy w końcu to odpowiednio "nastawiło" społeczeństwo aby poparło w 1980 roku tzw. soliDurnośc.

Ci nieliczni wiedzący co jest grane i kto za tym stoi szybko dostali łatki czerwonych pająków i partyjnej agentury."

Pożyteczny idiota? Nazwałem tak autora wpisu, za wklejanie linków z prorosyjskim Sykulskim, ktoś zgłosił - mój post został usunięty (i tak cud, że tym razem bez punktów). Ruskim trollem nie jest według was, pożytecznym idiotą też, nawet nie można tego nazwać ruską propagandą, bo też usuwacie takie wpisy. No to po co kopać się z koniem. 

w sumie to tak. 

Niestety znam wielu co codziennie płaczą i są zwolennikami powrotu komuny. "za komuny było lepiej ..." nic mnie nie dziwi.

Znam takich co są zwolennikami samosądów itd i niestety także tych co są za konfederacją i tym aby rosję bliżej serduszka trzymać. 

Jeżeli ktoś szerzy propagandę to zgłaszajcie takie wpisy. A jeżeli pisze głupoty to nic innego jak współczucia nie da się zrobić.

Zgłoście prosze wpisy a ja przejrzę i rozdam tygodniowe wakacje. 

41 minut temu, bum1234 napisał:

Czy te "crossover", jak inteligentnie raczyłeś nazwać zwrotnice gryzą?

Nie gryzą? Więc dlaczego mam się ich obawiać?

Obawiam się tylko głupoty, bo ta jest nieobliczalna 😄

spokojnych wakacji. 

6 minut temu, Espectro napisał:

w sumie to tak. 

Niestety znam wielu co codziennie płaczą i są zwolennikami powrotu komuny. "za komuny było lepiej ..." nic mnie nie dziwi.

Znam takich co są zwolennikami samosądów itd i niestety także tych co są za konfederacją i tym aby rosję bliżej serduszka trzymać. 

Jeżeli ktoś szerzy propagandę to zgłaszajcie takie wpisy. A jeżeli pisze głupoty to nic innego jak współczucia nie da się zrobić.

Zgłoście prosze wpisy a ja przejrzę i rozdam tygodniowe wakacje. 

No ale czy to nie jest ruska propaganda szerzona przez ruskie trolle, czy tam pożytecznych idiotów? Jest. Dlaczego nie mogę tego napisać, bo post zostanie usunięty?

Miałem bana na tydzień za stwierdzenie:

"Ostatnio wścieku dostały te "nasze" trolle radzieckie. Widać jak bardzo im nie pasuje odsunięcie pisu od władzy. Jak rządził pis onuce siedziały spokojnie w covidowym wątku. Teraz zasmrodziły całą bocznicę."

Gość

(Konto usunięte)
2 godziny temu, Espectro napisał:

spokojnych wakacji. 

słusznie.

różnice w brzmieniu zwrotnicy bez wstepnej polaryzacji i z polaryzacją są słyszalne

choć nie zawsze na plus

to droga zabawa bo trzeba czterokrotność pojemności w stosunku do zwrotki bez polaryzacji

polaryzacja ma na celu odsunięcie sygnału audio od przechodzenia przez zero

i nie wprowadza to zmian w przebiegu charakterystyki a nawet nie powinno

tylko porównanie obu rozwiązań daje odpowiednie wnioski dlatego trzeba sobie samemu zrobić by wiedzieć , w którą stronę idą zmiany

bumowi ciężko zrozumieć , że wiele spraw w audio trzeba samemu przetestować by wyrobić sobie zdanie a jego kpina z audiofili jest często męcząca

pozdrawiam i miłego dnia

• Administratorzy
6 minut temu, slawek.xm napisał:

bumowi ciężko zrozumieć , że wiele spraw w audio trzeba samemu przetestować by wyrobić sobie zdanie a jego kpina z audiofili jest często męcząca

to że ktoś tego nie chce zrozumieć to nie problem forum. Ludzie często żyją z własnymi bardzo błędnymi przemyśleniami całe życie.

Problem w tym żę chodzenie po tematach i prawienie / nawracanie na swoje nie odbywa sie w sposób kulturalny a wulgarny i agresywny ....

7 godzin temu, Bobcat napisał:

Ale jestem, co dowodzi że Twoje pod moim adresem zarzuty są bezpodatwne. Potrafisz wskazać choćby jeden przykład mojego lżenia i obrażania całych grup społecznych? Więc nie uprawiaj odpysku dla samego odpysku. 

"Raczej Ty, gdyż jest to normą i standardem wśród członków i zwolenników PiS. "

Nie minęło pół dnia...🤫

1 godzinę temu, YunnanTEA napisał:

"Raczej Ty, gdyż jest to normą i standardem wśród członków i zwolenników PiS. "

Nie minęło pół dnia...🤫

Dziękuję za kolejny przykład PiS-owskich podwójnych standardów. Tak zwane "lewactwo" można obrzucać najbardziej obelżywymi sformułowaniami, jakie zna język polski. Powiedzenie prawicowcom w oczy prawdy, której nie przyjmują do wiadomości - to "mowa nienawiści" i "obrażanie". 

5 godzin temu, slawek.xm napisał:

słusznie.

różnice w brzmieniu zwrotnicy bez wstepnej polaryzacji i z polaryzacją są słyszalne

A gdyby nie były słyszalne to "wakacje" uznałbyś za niesłuszne? Czyżbyś rozpatrywał kulturę wypowiedzi przez pryzmat posiadania racji? Hmmm... bana za bycie w błędzie już miałem, okazało się ze to nie ja bylem w błędzie.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Gość

(Konto usunięte)
5 minut temu, szymon1977 napisał:

A gdyby nie były słyszalne to "wakacje" uznałbyś za niesłuszne?

wg Administratora ban jest za brak kultury a nie za niesłyszenie 🙂

7 minut temu, szymon1977 napisał:

Czyżbyś rozpatrywał kulturę wypowiedzi przez pryzmat posiadania racji?

jeśli wiem , że mam rację inne zdanie jest dla mnie bez znaczenia ....jak nasza dyskusja w mitach...

poza tym , jesli widzę , że ktoś pisze do mnie w sposób , który ja uznaję za brak kultury lub drwinę ...po prostu przestaję odpowiadać

szkoda mojego czasu na jałowe przepychanki

19 minut temu, slawek.xm napisał:

wg Administratora ban jest za brak kultury a nie za niesłyszenie 🙂

Ale ja pytam o Twoje zdanie, bo brak kultury nie budzi wątpliwości o ubu kłócących się.

21 minut temu, slawek.xm napisał:

jeśli wiem , że mam rację inne zdanie jest dla mnie bez znaczenia ....jak nasza dyskusja w mitach...

Kilka niewybrednych uwag na mój temat, definicja potwierdzający moje zdanie i jakiś zamot, w którym jednemu zjawisku przypisałeś cechy innego zjawiska tylko dlatego, że określa się je tym samym słówkiem... radzę być ostrożnym w ocenianiu świata przez pryzmat przekonania o posiadaniu racji.

31 minut temu, slawek.xm napisał:

jesli widzę , że ktoś pisze do mnie w sposób , który ja uznaję za brak kultury lub drwinę ...po prostu przestaję odpowiadać

szkoda mojego czasu na jałowe przepychanki

Muszę wziąć z Ciebie przykład.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Gość

(Konto usunięte)

to nie jest watek do takich dyskusji 🙂

jak masz problem to zapraszam na pw

---------------------

Kolega wkleił wpis... kliknięcie linka prowadzi mnie do moich załączników 🙂

tak być nie powinno , bo inni klikając link wejdą w moje prywatne ustawienia konta???

2 godziny temu, kiza napisał:

https://www.audiostereo.pl/attachments/?page=12

Rozpraszacze na bazie PT-80. Cztery sztuki, cena 500zł.

Odbiór tylko osobisty. Sypniewo koło Więcborka. Zapraszam i pozdrawiam.

• Moderatorzy

Wtrącę swoje 3 grosze na temat anty audio voodoo i pozwolę sobie użyć do tego przykładu @bum1234 Kiedy pojawiają się szyderstwa, kpiny, ironie w nadmiarze czy powtarzanie tego samego wpisu w temacie choć nikt nie podejmuje rozmowy jasne jest, że można to uznać za trolling ale kiedy wpisy są merytoryczne, tak jak to ma miejsce w przypadku jego ostatnich wpisów i ktoś chce się podjąć dyskusji to ciężko uznać to za trolling - prędzej już można uznać, że trollują obie strony. Większym problemem wydaje się, że zawsze się znajdzie jakiś audiofilski mesjasz któremu wydaje się, że nawróci buma lub inne osoby o podobnych poglądach na audio, cudownie otworzy ich uszy i nagła zaczną słyszeć, kable, wtyczki i co tam jeszcze można słyszeć. Efekt zawsze jest taki sam.

Forum to jest przeznaczone przede wszystkim dla amatorów gdzie wymieniamy się doświadczeniami z użytkownika sprzętu audio i dla większości jedyną rzeczą opiniotwórczą są ich uszy i kogo to interesuje niech pisze o tym co słyszy a kogo interesują pomiary niech pisze o pomiarach.

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

11 godzin temu, Espectro napisał:

nie będziemy zakazywać rozmowy na tematy aktualne ....

A to akurat dobrze.

W rozmowie szybko, już po kilku postach, staje się jasne i oczywiste, kto po czyjej stronie stoi, kto jest czyją onucą, dziurawą skarpetką tego lub owego, czy tam innymi znoszonymi do cna barchanowymi majtorami niejakiej Krystyny P.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.