Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

@Espectro uczestnicząc w dyskusji czytać trzeba wszystko, ale z niektórymi userami w dyskusję wdawać się nie warto. Czy jest możliwość, żeby wpisy userów ignorowanych, zamiast znikać wyświetlały się np szarą czcionką?

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

W dniu 23.02.2025 o 13:00, szymon1977 napisał:

Czy jest możliwość, żeby wpisy userów ignorowanych, zamiast znikać wyświetlały się np szarą czcionką?

Nigdy nikogo nie ignorowałem używając narzędzi z forum, to nie pomogę......jak ktoś jest aż tak ciekawy co pisze ten którego ignoruje to może ignorować bez używania tej funkcji.
Wyłączyć to też pewnie można na jakiś czas.

Gorzej w sytuacji takiej jak moja, gdy  mam narzucone ignorowanie @Bobcat i jego wpisów nie widzę.
Często ktoś mu (w różnych tematach) odpowiada bez cytowania jego słów.....gdy jest tego dużo dyskusja staje się wyjątkowo nieczytelna i mogą przez to powstawać różne nieporozumienia.

Mnie bardziej nurtuje fakt, dlaczego osoby które dostają kary, które za punkty są banowane, są odcinane od kontaktu (choćby na PW) ze znajomymi?
Przypomnę nawet za Vlado takich podwójnych kar nie stosowano, najwięksi przestępcy mają prawo do obrońcy i z nim się mogą skontaktować.

Jestem bardzo ciekawy jakie tym razem "uzasadnienie" dla swojej kary przeczytał @xniwax, jak kuriozalnie śmieszne znowu.....a tak muszę czekać do wygaśnięcie jego bana.  

Odpowiedzi się nie spodziewam, raz już o to pytałem.....ignorują tu takie moje zapytania.   🙂

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Który punkt regulaminu czy Netykiety zakazuje prowadzenia "propagandy proizraelskiej" na forach AS?

Który punkt regulaminu czy Nektykiety nakazuje  popieranie "Palestyńczyków" na forach AS?

Popieranie Rosji na wojnie z Ukrainą odchodzi tutaj pełną parą...

Gdy kiedyś po prowokacyjnym wpisie jednego z dyskutantów napisałem, że takie wpisy należy zgłaszać do Moderacji - dostałem ostrzeżenie i punkt. Jednocześnie Moderator poinformował mnie, że wpisy niezgodne z Regulaminem czy Netykietą należy po prostu zgłaszać i nie pisać o tym, że się zgłasza oraz że straszenie zgłaszaniem do Moderacji będzie również karane. 

W wątku Polityka jest jeden użytkownik (nick chętnie udostępnię Administracji i Moderacji), który każdego dnia, co najmniej raz (przeważnie kilkakrotnie) informuje: "zgłaszam". Robi tak stale i od dawna. Ma przyzwolenie na permanentne straszenie Moderacją?

Ależ... Proszę Pana! Chyba nie boi się Pan Moderacji? Przecież zgłoszenie bezpodstawne uderzy w zgłaszającego! Czyż nie? 🤣

BTW... Załatwił Pan już ten licznik donosów widoczny przy nicku? 😉 

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

19 minut temu, Bobcat napisał:

W wątku Polityka jest jeden użytkownik (nick chętnie udostępnię Administracji i Moderacji), który każdego dnia, co najmniej raz (przeważnie kilkakrotnie) informuje: "zgłaszam"

Ty tak robisz, nie wiem czy raz dziennie bo aż tak nie śledzę twojej radosnej twórczości ale do mnie częsty tekst z twojej strony a teraz skarżysz się że ktoś ci pisze coś takiego, masz tupet.

• Moderatorzy
8 godzin temu, Maju napisał:

Jestem bardzo ciekawy jakie tym razem "uzasadnienie" dla swojej kary przeczytał @xniwax, jak kuriozalnie śmieszne znowu.....a tak muszę czekać do wygaśnięcie jego bana. 

Prowadzisz na forum działalność adwokacką? 

2 godziny temu, caleb66 napisał:

Ty tak robisz

Nie. Od czasu otrzymania tamtego ostrzeżenia wiem, że straszenie Moderacją jest karane. Gdy trzeba - zgłaszam i nie chwalę się tym. Natomiast wspomniany użytkownik za każdym razem trąbi publicznie: "zgłosiłem". 

Panie Moderatorze. To nie są prywatne animozje, gdyż nie wymieniłem z nicka o kogo konkretnie chodzi. Chciałem tylko poruszyć pewną kwestię funkcjonowania Forum: ja zostałem ukarany za napisanie, że coś zgłosiłem, on pisze to codziennie (lub częściej), więc można domniemywać że uchodzi mu to na sucho. Bo gdyby (podobnie jak ja) był za to karany to by tak nie pisał. 

4 godziny temu, Bobcat napisał:

Gdy kiedyś po prowokacyjnym wpisie jednego z dyskutantów napisałem, że takie wpisy należy zgłaszać do Moderacji - dostałem ostrzeżenie i punkt. Jednocześnie Moderator poinformował mnie, że wpisy niezgodne z Regulaminem czy Netykietą należy po prostu zgłaszać i nie pisać o tym, że się zgłasza oraz że straszenie zgłaszaniem do Moderacji będzie również karane. 

W wątku Polityka jest jeden użytkownik (nick chętnie udostępnię Administracji i Moderacji), który każdego dnia, co najmniej raz (przeważnie kilkakrotnie) informuje: "zgłaszam". Robi tak stale i od dawna. Ma przyzwolenie na permanentne straszenie Moderacją?

Moim zdaniem Twój wpis miał charakter prowokujący dyskutantów do zgłaszania, czyli był nagabywaniem, chociaż nie wiem dokładnie jak brzmiał. Być może miał wydźwięk bardziej prowokacyjny, bo znam Cię nie od dziś. 😉
Natomiast wpis Kolegi drugiego był czysto informacyjny, więc absolutnie obojętny.

Myślę, że wytłumaczyłem Ci to czego nie mogłeś zrozumieć, chociaż to było proste.

Nie dziękuj. Daj po prostu lajka. 😉

37 minut temu, soundchaser napisał:

chociaż nie wiem dokładnie jak brzmiał

Nie wiem, ale się wypowiem.

37 minut temu, soundchaser napisał:

Myślę, że wytłumaczyłem Ci to czego nie mogłeś zrozumieć, chociaż to było proste.

Nie wiesz co Moderator napisał do mnie przy ostrzeżeniu. Straszenie Moderacją jest karane. 

Edytowane przez Bobcat
6 godzin temu, toptwenty napisał:

Który punkt regulaminu czy Netykiety zakazuje prowadzenia "propagandy proizraelskiej" na forach AS?

Który punkt regulaminu czy Nektykiety nakazuje  popieranie "Palestyńczyków" na forach AS?

Popieranie Rosji na wojnie z Ukrainą odchodzi tutaj pełną parą...

Polecam poszukać w przepisach prawa, żadne forum dyskusyjne nie funkcjonuje poza nim.

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

18 minut temu, Bobcat napisał:

Wypowiedziałem się przecież na podstawie Twojej wersji zdarzenia, więc o co chodzi?

22 minuty temu, Bobcat napisał:

Nie wiesz co Moderator napisał mnie przy ostrzeżenieu. Straszenie Moderacją jest karane. 

Przecież napisałeś wcześniej, to wiem.

Ty masz jakiś problem z czytaniem? Bo insynuujesz mi już drugi raz coś, co nie miało miejsca.

12 godzin temu, Marcinus napisał:
20 godzin temu, Maju napisał:

Prowadzisz na forum działalność adwokacką? 

Nic z tych rzeczy.....na PW z @xniwax rozmawiamy na różne tematy i często wymieniamy się takimi "uzasadnieniami", cytujemy ukarane posty mając z tego nieraz niezły ubaw. Mam tu w pamięci za jaki wpis dostał ostatnio 4 punkty, akurat tyle ile brakowało mu do bana.....a to tak jak (pewnie przypadkowo) w mojej sytuacji było. Z tą różnicą, że u mnie były 4 kary i w sumie punktów więcej.
Na najbardziej kuriozalną nawet odwołanie napisałem.....ze skutkiem opisanym w powiedzeniu "pisz na Berdyczów".       🙂

Ciekawe jest też to, że napisałem dość długi post a okazało się w nim interesujące tylko to co mniej ważne było, pominięto poprzedzające cytat dwa najistotniejsze zdania które (przy okazji) dawały odpowiedź na zadane pytanie.

9 godzin temu, soundchaser napisał:
9 godzin temu, Bobcat napisał:

Straszenie Moderacją jest karane. 

Przecież napisałeś

Pisze to taki który w pewnym okresie czasu nagminnie nawoływał do zgłaszania moich wpisów, choć znać ich nie mógł z racji narzuconego nam przez @Espectro wzajemnego ignorowania się.
Ciekawostka taka.

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

• Administratorzy
1 godzinę temu, Maju napisał:

cytujemy ukarane posty mając z tego nieraz niezły ubaw

chwała Pana że jest choć cień radości w tej opowieści. 

12 godzin temu, Marcinus napisał:

Stare chłopy, a jak dzieci...

gorzej. 

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

17 minut temu, Espectro napisał:

choć cień radości

A co nam pozostaje skoro na tym forum wzorem polityków prawo, regulamin czy netykieta jest tak stosowane jak Wy je rozumiecie, w moim przypadku nic nie dają odwołania.....pozostaje nam się tylko uśmiechać.

Prawda @xniwax.

Teraz nie widać w jego awatarze tego szerokiego uśmiechu, wygląda jakby mu ktoś usta zamknął.
Cieszmy się bo pewnie niedługo do tego uśmiechu powróci.   🙂

Beznazwy.jpg.f33d786594bfe77fe8cbd753b62680ce.jpg

Edytowane przez Maju

Ależ płaczecie Panowie, trochę godności 

Ja przynajmniej dowiedziałem sie na 100 proc. który to mnie tak sekuje (dotąd wiedziałem na 99 proc) 

Sam się przyznał że karze tych co mają poglądy niezgodne z jego, czego wam jeszcze trzeba ? I tego nic nie zmieni, admini udają że deszcz pada , widocznie ma takie prawo oceniać po swojemu,  nic nie poradzimy 

• Administratorzy
4 godziny temu, Maju napisał:

Teraz nie widać w jego awatarze tego szerokiego uśmiechu, wygląda jakby mu ktoś usta zamknął.
Cieszmy się bo pewnie niedługo do tego uśmiechu powróci.   🙂

o mato bosko .....

na mnie np patrzy dziś cały czas ten Pan i wnioskuje, że chce chyba pożyczyć 10 zł do pierwszego...

image.png

Nie pomogę,  znam tego pana.....przypomina mi znanego piłkarza

Edycja:

To niżej to do poprzedniego (już nie @Espectro) posta.....

Można się dowiedzieć kto to taki??
Bo ja się tylko mogę domyślać.....nikt z tych którzy zgłaszają i kary nadają aż tak mi się nie zwierza.   

Jak to o płaczu do mnie to nietrafione,  pudło.....a wystarczyło tylko czytać to co piszę ze zrozumieniem.  
🙂

Edytowane przez Maju

• Administratorzy
20 minut temu, Maju napisał:

Nie pomogę,  znam tego pana.....przypomina mi znanego piłkarza

Edycja:

To niżej to do poprzedniego (już nie @Espectro) posta.....

Można się dowiedzieć kto to taki??
Bo ja się tylko mogę domyślać.....nikt z tych którzy zgłaszają i kary nadają aż tak mi się nie zwierza.   

Jak to o płaczu do mnie to nietrafione,  pudło.....a wystarczyło tylko czytać to co piszę ze zrozumieniem.  
🙂

Biorę po 100 zł od każdego oraz słucham odpowiedzi. 

image.png

31 minut temu, Espectro napisał:

Biorę po 100 zł od każdego oraz słucham odpowiedzi. 

Może na tym zakończmy, bo im dalej to coraz mniej z tego rozumiem.....a nie chcę tego źle interpretować.   🙂

6 godzin temu, Espectro napisał:

chwała Pana że jest choć cień radości w tej opowieści. 

gorzej. 

Musisz kolego pamiętać tylko o tym, że Twoja wyższość wynika tylko i wyłącznie z mechanizmów stworzonych na forum, że nawet w normalnym świecie człowiek ma prawo drugiego skrytykować, ma prawo przedstawiając fakty wykazać posługiwanie się kłamstwem itd. Także jest to zabawne jak jesteś na górze, przestanie być zabawne jak się staniesz zwykłym userem i wtedy się okaże, że nie jesteś wszechwiedzący, ba, że jest czy było tutaj wielu mądrzejszych od Ciebie. Nie piszę tutaj już o usłużnych moderatorach, zawsze sprawiedliwych, których sobie dobrałeś.

Było tutaj wielu moderatorów, byli też tacy, którzy nie rozumieli pisanego, a uważali się za mędrców, było już wszystko i cyklicznie się powtarza. Raz jest z tego więcej śmiechu raz mniej.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )  

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez electro

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

• Administratorzy
4 minuty temu, electro napisał:

Musisz kolego pamiętać tylko o tym, że Twoja wyższość wynika tylko i wyłącznie z mechanizmów stworzonych na forum

to prawda. 

Do przedmiotowej sprawy, pomimo że z pozoru mogłoby się wydawać, iż nie podchodzę do niej z należytą powagą i profesjonalizmem, w rzeczywistości podszedłem z najwyższą starannością, dokonując wnikliwej analizy wszelkich argumentów „za” i „przeciw”. Po dogłębnym rozważeniu wszystkich aspektów doszedłem do jednoznacznego wniosku, iż dalsza dyskusja na ten temat byłaby pozbawiona sensu. Z tego też powodu uznałem za stosowne posłużyć się właśnie takimi, a nie innymi słowami oraz środkami wyrazu.

6 minut temu, electro napisał:

Było tutaj wielu moderatorów, byli też tacy, którzy nie rozumieli pisanego, a uważali się za mędrców, było już wszystko i cyklicznie się powtarza. Raz jest z tego więcej śmiechu raz mniej.

prawda.

Nie ukrywam, iż doskonale zdaję sobie sprawę z istnienia tego problemu i wielokrotnie podejmowałem interwencje w tej sprawie. Należy jednak zaznaczyć, że dotychczasowe sytuacje, z którymi miałem do czynienia, miały raczej charakter drobnych niedopatrzeń niż poważniejszych uchybień.

7 minut temu, electro napisał:

i wtedy się okaże, że nie jesteś wszechwiedzący,

Nigdy nie byłem i nie uważam się za osobę nieomylną. Jednocześnie wielokrotnie podkreślałem, iż ani ja, ani nikt z zespołu moderacyjnego nie jest wszechwiedzący, a co za tym idzie – wszyscy możemy popełniać błędy. Wracając jednak do meritum, jestem w pełni świadomy tej kwestii i sprawuję nad nią kontrolę, dostosowując swoje działania do okoliczności – czasem w sposób bardziej stanowczy, innym razem subtelniejszy.

23 godziny temu, Marcinus napisał:

Stare chłopy, a jak dzieci...

...nic, tylko wódka i dziwki...

I gadanie, jak u baby w maglu.

....

Wiem co mówię; dwadzieścia osiem filmów o tym zrobiłem.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Bezlitosna Niusia
  • Administratorzy
4 godziny temu, electro napisał:

Cieszę się, że masz takie wysokie mniemanie o sobie, o perfekcji w wykonywanej pracy i o współpracownikach.

Mam tego świadomość, ale na ten moment nie widzę większych uchybień. 

5 godzin temu, electro napisał:

Unikaj ludzi głupich i małostkowych i zrób rotację moderatorów.

Szanowny Panie......... chętnie poznam propozycje do wyboru. 

Bo dziennie mamy zbyt wiele .... 

Panowie. Jeżeli chcecie zgłosić uchybienie moderatora proszę o podanie sensownych argumentów oraz przykładów.

Chętnie upomnę moderatora jeżeli zrobił błąd .... 

18 minut temu, Espectro napisał:

Mam tego świadomość, ale na ten moment nie widzę większych uchybień. 

Szanowny Panie......... chętnie poznam propozycje do wyboru. 

Bo dziennie mamy zbyt wiele .... 

Panowie. Jeżeli chcecie zgłosić uchybienie moderatora proszę o podanie sensownych argumentów oraz przykładów.

Chętnie upomnę moderatora jeżeli zrobił błąd .... 

Juz dostaje punkty karne więc chyba nie ma sensu dalsza rozmowa. Z minuty na minutę będę ich dostawał coraz więcej, zarządzam gdzie indziej za co mi płacą, za darmo już też nie wykładam od lat. Zastanów się sam, co jest nie tak, bo mnie zaraz Twoi siepacze zbanują. Jeśli nie widzisz uchybień to pewnie jest wszystko OK.

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Electro - Ty już lepiej nic nie doradzaj. Twoje regularne, kłamliwe wpisy w czasie pandemii całkowicie dyskwalifikują Cię jako wiarygodnego i godnego zaufania człowieka.

• Moderatorzy
11 minut temu, soundchaser napisał:

Electro - Ty już lepiej nic nie doradzaj. Twoje regularne, kłamliwe wpisy w czasie pandemii całkowicie dyskwalifikują Cię jako wiarygodnego i godnego zaufania człowieka.

Pomyliłeś wątki.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.