Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, Tadeiro napisał:

Kiedyś proponowałem licznik donosów dostępny przy każdym nicku, żeby można było wybrać "Sygnalistę Roku", ale widzę, że raczej powinien to być tytuł "Mamlas" albo "Beksa Roku"... 😄 

Jakiś naburmuszony broni twej godności i zgłasza te moje Tadziu.

Co za ludzie 🙂

Abstrahując od bieżących sporów, taka ciekawostka techniczno - organizacyjna:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jak można mieć rangę Kompana (czyli 7/14) przy zaledwie 311 punktach reputacji i zaledwie nieco poniżej 900 postów ???

Albo ktoś się perfidnie przefarbował, albo system zaakceptował nieudolnie sfabrykowanego klona ?

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, soundchaser napisał:

A co Ty możesz o tym wiedzieć...poza tym to ich sprawa i każdy kto ich za to obraża powinien natychmiast być ukarany przez moderację.

A każdy, kto przez nich za coś przeciwnego?

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

48 minut temu, argus napisał:

ak można mieć rangę Kompana (czyli 7/14) przy zaledwie 311 punktach reputacji i zaledwie nieco poniżej 900 postów ???

Nie liczy się ilość postów, tylko jakość. A punkty reputacji to wiesz...sam je dostajesz za idiotyczne wpisy. Las serduszek. 😉

1 godzinę temu, argus napisał:

Ukryta Zawartość

Jak można mieć rangę Kompana (czyli 7/14) przy zaledwie 311 punktach reputacji i zaledwie nieco poniżej 900 postów ???

Albo ktoś się perfidnie przefarbował, albo system zaakceptował nieudolnie sfabrykowanego klona ?

Coś się dziwnego dzieje albo z silnikiem Forum, albo user się bawi w jakieś hakerskie sztuczki, bo nagle, po ok. godzinie od cytowanej metryczki, liczba postów i reputacja usera liczbowo zmalały radykalnie:

obraz.thumb.png.cd9f992349e0da2c96dbf67b28323903.png

A ranga (7/14) została.

Skąd ta manipulacja ????

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez argus
  • Moderatorzy
11 godzin temu, Jacchusia napisał:

To bezsens, bo wychodzi na to, że można zgłaszać, ma sens zgłaszanie, tylko "przestępstwa" dotyczących nas osobiście.

Więc nie ma paragrafu jest za to uznaniowość.

Widzisz? Te gość powyżej wyraźnie brzydzi się donoszeniem, czyli można bezkarnie sobie na nim poużywać bo on nie zgłosi? I moderator nic nie zrobi?

Jeśli jest przepis/reguła to powinna być ona egzekwowana, wyraźnie w sposób jasny sformułowana, ujęta w regulaminie. W innym wypadku regulaminu nie ma.

Jacku, jeśli napiszesz mi, że przeszkadza Ci, jak zwracam się do Ciebie po imieniu, to przestanę to robić. Jeśli ktoś ma na imię Tadeusz, a inna osoba zwraca się do niego per Tadziu, to ja nie widzę w tym nic obraźliwego. Natomiast jeśli ów użytkownik nie będzie sobie życzył aby się do niego tak zwracano, to już co innego.

9 godzin temu, argus napisał:

Ukryta Zawartość

Musiałby się wypowiedzieć @Espectro, ale myślę, iż w tym wypadku ma też znaczenie staż na forum (20 lat)

Ukryta Zawartość

14 godzin temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Oponenta, używam określenia per -  " mój Jachurku".

Jeśli o mnie chodzi to nie, ale jak ktoś zgłosi moderacja powinna zareagować. Tutaj nie chodzi o mnie, a jasność przepisów i egzekwowanie prawa które się samemu (moderacja+admin) wymyśliło. O porządek, jeśli "prawo" jest jasne dla wszystkich, wszyscy go przestrzegają to jest ogólna miłośc i zadowolenie.

3 godziny temu, Marcinus napisał:

acku, jeśli napiszesz mi, że przeszkadza Ci, jak zwracam się do Ciebie po imieniu, to przestanę to robić. Jeśli ktoś ma na imię Tadeusz, a inna osoba zwraca się do niego per Tadziu, to ja nie widzę w tym nic obraźliwego. Natomiast jeśli ów użytkownik nie będzie sobie życzył aby się do niego tak zwracano, to już co innego.

Acha, czyli pełna uznaniowość. Ok. Wiemy na czym stoimy.

Edytowane przez Jacchusia

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

19 minut temu, Jacchusia napisał:

Tutaj nie chodzi o mnie, a jasność przepisów i egzekwowanie prawa które się samemu (moderacja+admin) wymyśliło. O porządek, jeśli "prawo" jest jasne dla wszystkich, wszyscy go przestrzegają to jest ogólna miłośc i zadowolenie.

Tak. Niestety user kulturalny cierpi z powodu "taryfy ulgowej", danej na  Bocznicy sierotom po dyktatorach-cenzorach minionego systemu moderatorskiego. Całe szczęście, że buractwo zwykło nie pałętać się po działach tematycznych.

Edytowane przez szymon1977

• Moderatorzy
31 minut temu, Jacchusia napisał:

Acha, czyli pełna uznaniowość. Ok. Wiemy na czym stoimy.

Jacek, ale Tobie chodzi o sytuację, w której jeden do drugiego pisze po imieniu. Jakiej reakcji oczekujesz od nas w takiej sytuacji?

5 minut temu, Marcinus napisał:

Jacek, ale Tobie chodzi o sytuację, w której jeden do drugiego pisze po imieniu. Jakiej reakcji oczekujesz od nas w takiej sytuacji?

Jak to jakiej? Jest to zgodnie z regulaminem forum naruszenie danych osobowych i delikwentowi daje się 10 punktów i bana z pisaniem na dwa miechy (nie wiem jaką emotkę na końcu dać bo i śmieszno jak i straszno się robi )

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

12 godzin temu, argus napisał:

Coś się dziwnego dzieje albo z silnikiem Forum, albo user się bawi w jakieś hakerskie sztuczki, bo nagle, po ok. godzinie od cytowanej metryczki, liczba postów i reputacja usera liczbowo zmalały radykalnie:

Ukryta Zawartość

A ranga (7/14) została.

Skąd ta manipulacja ????

Ranga jak ranga ale jaka różnica w stażu 🙂

Ukryta Zawartość

• Administratorzy
W dniu 4.03.2025 o 11:33, Jacchusia napisał:

Czy tzw. przekręcanie nicka to już nie jest naganne zachowanie? Można to robić?

To boli tylko poszkodowanego. Nikt nie wie czy Panowie się nie znają osobiście i dlatego nazywają sie na forum inaczej.....

W dniu 4.03.2025 o 11:55, costa brava napisał:

Jedni nie chcą cenzury, inni twierdzą że jest jej za mało 

To mają byc takie same zarzuty? 

W dniu 4.03.2025 o 12:22, szymon1977 napisał:

A odróżniasz cenzurę od moderacji? Cenzor banuje za treść wypowiedzi, a moderator za formę wypowiedzi (choć oczywiście bywają treści prawem zabronione i tu elegancka forma nie pomoże).

W dniu 4.03.2025 o 12:40, costa brava napisał:

Oczywiście że odróżniam. Sam jestem przykladem " za tresc" . I twierdzenia że za dużo luzu na forum i trzeba to zmienić tez rozumiem. 

No to pierwszego męczennika już mamy. 

Panowie dajcie spokój już z tą cenzurą.... Piszecie i bawicie sie w tej piaskownicy tyle czasu do momentu gdy któryś się z dzieci nie rozpłacze....

22 godziny temu, Chicago napisał:

Najlepiej jest bez cenzury, co co na przykład doskonale ukazuje portal X. Pamiętamy jak było przed przejęciem portalu przez Muska - cenzura jak za komuny i akceptacja treści tylko i wyłącznie zgodnych z narracją globalistycznych myśli życzeniowych.

czekaj a to nie jest aktualnie tak ? Jak ktokolwiek coś źle powie na muska ? 

17 godzin temu, Tadeiro napisał:

Kiedyś proponowałem licznik donosów dostępny przy każdym nicku, żeby można było wybrać "Sygnalistę Roku", ale widzę, że raczej powinien to być tytuł "Mamlas" albo "Beksa Roku"... 😄 

moderacja taki licznik ma ale oficjalnie tego nie powiem. 🙂 Mamy też fajne ikonki z strzałkami kto kogo zgłasza 🙂 

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

4 minuty temu, Espectro napisał:

moderacja taki licznik ma ale oficjalnie tego nie powiem. 🙂 Mamy też fajne ikonki z strzałkami kto kogo zgłasza 🙂 

Miód na moją klawiaturę... 🙂 

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

• Administratorzy
14 godzin temu, argus napisał:

obraz.thumb.png.e393360cb3a104226d4f8489cf130a18.png

hmmmm

Gratuluję moderatora o antyunijnych, antyukrainskich, konfederackich poglądach, który bierze udział w tematach politycznych i rozdaje punkty krytykom. 

• Administratorzy

Za post na bocznicy jest 1 punkt za post w audio 10 

logowanie codziennie to 1 pkt do tego udzielanie się to bonus do punktów

2 minuty temu, Ajothe napisał:

Gratuluję moderatora o antyunijnych, antyukrainskich, konfederackich poglądach, który bierze udział w tematach politycznych i rozdaje punkty krytykom. 

moderator udzielający się w temacie nie może moderować.

900 postów * 10 punktów + codzienne logowanie od co najmniej 2021 roku to ok 10 460 punktów a gość ma ok 6259 co statystycznie daje połowę tego. 
A ja widzę, że jest sumienny z logów. 🙂

image.png

@ro35 Gratulujemy zaangażowania. 

31 minut temu, Espectro napisał:

moderator udzielający się w temacie nie może moderować.

Tak oczywiście, za to antyukrainskie teksy i szerzej ruskiej propagandy jak najbardziej może sobie postować. 

I teraz niech się znajdzie użytkownik, który nazwie rzeczy po imieniu to zarobi wiązankę punktów, a propaganda i antyukrainskie posty zostaną. 

Tak samo w tematach o audio, do znudzenia jest kilku troli od lat obrzydzających ludziom tematy, ale przecież jak się pisze bez wulgaryzmów to można napisać wszystko. 

To jest parodia.  

15 godzin temu, argus napisał:

Jak można mieć rangę Kompana

Jak i po co w ogóle sięgać do tych rankingów....."reputacje usera", ta "medale i odznaczenia"  wyśmiałem w momencie powstania i więcej tam nie zamierzam zaglądać.

14 godzin temu, soundchaser napisał:

Nie liczy się ilość postów, tylko jakość. A punkty reputacji to wiesz...sam je dostajesz za idiotyczne wpisy. Las serduszek.

Jeszcze w tematach poza bocznicą to jakość postów jako tako się liczy.....w tematach politycznych wystarczy trafić w "gust" a można cokolwiek napisać i laiki się sypią.   🙂

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

1 godzinę temu, Espectro napisał:

pierwszego męczennika już mamy. 

Panowie dajcie spokój już z tą cenzurą.... Piszecie i bawicie sie w tej piaskownicy tyle czasu do momentu gdy któryś się z dzieci nie rozpłacze....

Ja uważam odwrotnie,  że to Wy się z nami nieźle bawicie 

3 godziny temu, Ajothe napisał:

2 godziny temu, Ajothe napisał:

Tak oczywiście, za to antyukrainskie teksy i szerzej ruskiej propagandy jak najbardziej może sobie postować. 

I teraz niech się znajdzie użytkownik, który nazwie rzeczy po imieniu to zarobi wiązankę punktów, a propaganda i antyukrainskie posty zostaną. 

Tak samo w tematach o audio, do znudzenia jest kilku troli od lat obrzydzających ludziom tematy, ale przecież jak się pisze bez wulgaryzmów to można napisać wszystko. 

To jest parodia.  

Parodia to Wasze pretensje, że ktoś w dyskusji przedstawił odmienne zdanie, a moderator nie usunął - czasy sprzyjających Wam cenzorów skończyły się kilka lat temu, był czas się przyzwyczaić.

3 godziny temu, Espectro napisał:

@ro35 Gratulujemy zaangażowania. 

ach dziękuję 🙂

również innym za zainteresowanie moją skromną osobą

W życiu nie pomyślałbym, że wśród Polaków jest tylu podpierdalaczy i donosicieli. Chyba tylko Niemcy są w podpierdalaniu lepsi niż my. Jak widać, wzorce czerpiemy od najlepszych w tym zakresie. 

Parker's Mood

40 minut temu, szymon1977 napisał:

Parodia to Wasze pretensje, że ktoś w dyskusji przedstawił odmienne zdanie, a moderator nie usunął - czasy sprzyjających Wam cenzorów skończyły się kilka lat temu, był czas się przyzwyczaić.

Szerzenie ruskiej propagandy to faktycznie szlachetne zajęcie prawackich oszołomów. 

1 godzinę temu, Ajothe napisał:

Szerzenie ruskiej propagandy

Krytyka pewnych poczynań UE, wynikać może ze szczerej, uczciwej i bezstronnej analizy faktów - kłamstwa mają Twoim zdaniem większą wartość? To dość hitlerowsko-stalinowskie podejście do wolności słowa.

Edytowane przez szymon1977

Moderacjo, n/w komentarz napisany humorystycznie z przymrużeniem oka. Być może za bardzo przybieracie sobie do siebie... Więcej luzu panowie i panie. Przecież to nie jest forum dla przyzwoitek. 

"Swoją drogą patrząc na zdjęcie ma predyspozycje by być zbadana przez imigranckich lekarzy, inżynierów nawet wielokrotnie...😉

1. insynuacje przyjęcia łapówki, bez żadnych racjonalnych podstaw, dowodow

(O tym nawet nie pomyślałem, ale po Waszym wpisie faktycznie coś może być na rzeczy).

2. "zbadana przez imigranckich lekarzy, inżynierów nawet wielokrotnie." - tekst poniżej jakiegokolwiek poziomu...

(Nie jest tajemnicą, że znudzone kobiety często, gęsto pociąga egzotyka).

,,Żyj prawdziwie, kochaj szczerze zanim wszystko śmierć zabierze".

Cz Aministracja i Moderacja może cos zrobic z watkiem:

???

Od kilku dni kłócą się jak przekupy na targu.
Wszystko poza tematem wątka.

46 minut temu, szymon1977 napisał:

Krytyka pewnych poczynań UE, wynikać może ze szczerej, uczciwej i bezstronnej analizy faktów - kłamstwa mają Twoim zdaniem większą wartość? To dość hitlerowsko-stalinowskie podejście do wolności słowa.

Ten user nie wie,co to wolność słowa.
Każdy pogląd niezgodny z jego własnym,skutkuje:
-wyzywaniem od ruskich onuc
-wyzywaniem od kremlowskiej propagandy
-wyzywaniem od narracji kremla.
-wyzywanie od prawackich oszołomów.

Ten zasób epitetów jest ograniczony i w kółko się tez powtarza,co świadczy.

Toleruje jedynie własne poglądy,inne obraża i wyśmiewa.
Jego posty jedynie prowokują,nic nie wnoszą do tematów.

Edytowane przez Pseudodrummer

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

7 godzin temu, Marcinus napisał:

Marcin, prostych i czytelnych zasad, pozostawiających jak najmniejszą możliwość interpretacji zaistniałej sytuacji przez oceniającego.

W poruszonym przeze mnie przypadku, nie chodzi o zwykłe mówienie po imieniu i naprawdę nie trzeba uruchamiać podejrzliwości żeby to zauważyć. 

To tylko przykład, jak niespójne, pozostawiające zbyt duże pole manewru, przepisy czy nakazy wprowadzają zamieszanie zamiast regulować wzajemne stosunki. Ale ok, taka jest wasza wola i tak ma być.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

3 godziny temu, szymon1977 napisał:

Zgadzam się.
Każdy ma prawo wyrażać własny pogląd w granicach regulaminu i netykiety.
Od tego jest forum.

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

12 minut temu, Pseudodrummer napisał:

Każdy pogląd niezgodny z jego własnym,skutkuje:
-wyzywaniem od ruskich onuc
-wyzywaniem od kremlowskiej propagandy
-wyzywaniem od narracji kremla.

No cóż - jeśli za oficjalne stanowisko Moderacji uznać to:

W dniu 27.02.2025 o 20:05, Marcinus napisał:

więc ja napiszę, iż Putin jako wróg mojego kraju jakim jest RP, nie podlega na tym forum żadnej ochronie. Ważne aby nie używać wulgaryzmów i nie łamać podstawowych zapisów regulaminu.

Natomiast jakiekolwiek chwalebne wpisy na temat tego osobnika będę usuwane a ich autorzy będą traktowani z całą surowością. 

To posty, które w mniej lub bardziej dostrzegalnej formie w istocie powielają putinowsko - kremlowską narrację, zasługują na taki właśnie, a nawet i bardziej dosadny komentarz.

16 minut temu, argus napisał:

No cóż - jeśli za oficjalne stanowisko Moderacji uznać to:

To posty, które w mniej lub bardziej dostrzegalnej formie w istocie powielają putinowsko - kremlowską narrację, zasługują na taki właśnie, a nawet i bardziej dosadny komentarz.

Przytocz zatem posty,które są:

Cytat

jakiekolwiek chwalebne wpisy na temat tego osobnika 

??

Wiesz dobrze,że nie o tym mówię.

KAŻDA:
-uwaga na temat kogoś,kogo nie popieracie (np trump,nawrocki,braun,vance,ktokolwiek)

to dla was:
-kremlowska narracja
-ruskie onuce
-pachołki putina.

Kazdy pogląd,z którym wasza ekipa się nie zgadza,to:

-kremlowska narracja
-ruskie onuce
-pachołki putina.

kazda krytyka,czy to ideologi,czy UE,czy jakiegokolwiek popieranego przez was urzędnika/polityka,/rozporządzenia/decyzji/wypowiedzi/cytatu to

-kremlowska narracja
-ruskie onuce
-pachołki putina.

i to jest stałe.

więc ja napiszę, iż Putin jako wróg mojego kraju jakim jest RP, nie podlega na tym forum żadnej ochronie. Ważne aby nie używać wulgaryzmów i nie łamać podstawowych zapisów regulaminu.

Natomiast jakiekolwiek chwalebne wpisy na temat tego osobnika będę usuwane a ich autorzy będą traktowani z całą surowością. 

a z tym jak najbardziej sie zgadzam

jestem tez za tym,aby z cała surowościa  traktowac każdego usera,który wypowiada sie o 

Prezydentach/Premierach/osobach znanych,waznych/pisazach/publicystach/dziennikarzach,a także o zwykłych userach:

d*bil/orangutan/kretyn/poryp itp.

pewnych osób nie dażę sympatią,jednak nigdy nie wyzywam ich od d....,czy ruskich onuc,czy kijowskich onuc,czy pisowskich ści..w-jak niektórzy.

To posty, które w mniej lub bardziej dostrzegalnej formie w istocie powielają putinowsko - kremlowską narrację, zasługują na taki właśnie,

kto Ci dał prawo/zdolność/mozliwość do oceniania które posty "powielają"?
które "zasługują"

Ma tak być,bo "TY" tak uważasz?
Chcesz być cenzorem?
Chcesz pouczać moderację,co ma robić?

Edytowane przez Pseudodrummer

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.