Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie dostałem 3 punkty karne za wpis....że moderacja jest tu bez posady, więc nie ma czego tracić.... Co w tym złego, czy obraźliwego? Posada jest związana z zarobkami. Wiadomo, że tu moderatorzy nie zarabiają na moderowaniu, więc raczej nie może być mowy o posadach. A jeśli nie ma posad, to też posad stracić nie mogą, bo jak można stracić coś czego....nie ma! To za co te punkty? Dlaczego od razu 3?

Dlaczego od razu 3?

Żebyś wiedział,gdzie Twoje miejsce ;)

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

do moderatora

proszę o skasowanie mojego konta passer oraz o usunięcie tematu "stara szopa" czyli co.....

prawdopodobnie niezgodnie z regulaminem.... ale co tam, byle skutecznie.

Pozdrawiam

Wybacz ale zamotałem się. Poważnie piszesz o usunięciu konta? Poważnie otworzyłeś temat "stara szopa" gdzie?

Temat mogę zamknąć na Twoje życzenie, ale usuniecie konta to wyłącznie Administracja.

Znudziło cię to forum? Nie ma takiego drugiego w internecie.

Właśnie dostałem 3 punkty karne za wpis....że moderacja jest tu bez posady, więc nie ma czego tracić.... Co w tym złego, czy obraźliwego? Posada jest związana z zarobkami. Wiadomo, że tu moderatorzy nie zarabiają na moderowaniu, więc raczej nie może być mowy o posadach. A jeśli nie ma posad, to też posad stracić nie mogą, bo jak można stracić coś czego....nie ma! To za co te punkty? Dlaczego od razu 3?

No to się moderacja popisała, tutaj akurat Slaja rozumiem i też się dziwie za co te punkty - nieważne w jakiej jakości się moderuje, ważne żeby się coś działo...

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Nie raz to pisałem.

Kara tylko wtedy ma wymiar ,, pedagogiczny'' jeśli jest jawna.

Dlatego np. wyroki sądowe są jawne. I dodatkowo uzasadnienie nałożenia kary też powinno być jawne, tak samo jak osoba która tą karę nałożyła.

Inaczej mamy do czynienia z sądem kapturowym.

Edytowane przez HQ150

Nie są jawne i przestępca z wyrokiem nadal jest chroniony przez ustawę o ochronie danych. Czasem sąd zezwala na ujawnienie danych skazanego ale przy drobniejszych przestępstwach dane są ukrywane.

Ukarany ma być czyn, a nie publicznie zlinczowany człowiek. Każda kara kończy się po jej wypełnieniu. Napiętnowanego publicznie człowieka ludzie zapamiętają do końca jego życia jako przestępcę.

• Moderatorzy

Użytkownik neomammut dnia 05.03.2016 - 11:41 napisał

Nie zlikwidowało się problemów typu trolling/głupota/obłuda/chamstwo ale je podwojono

Kolejna nieprawda. W Saloniku tych wszystkich złych rzeczy nie ma!!

Ale w tym saloniku nic się nie dzieje... 10 tematów na krzyż, w tym przypięty regulamin, watki pisane na siłę typu: najlepszy kabel, najlepszy wzmaniacz, najfajniejsza firma itp.

Jeden wątek w którym coś się dzieje, to wątek o akustyce na poddaszu, a dzieje się głównie dlatego, że udziela się tam Szymon - czyli największy troll przed którym ucieka się do saloników... Jak na złość jako jeden z nielicznych osób na tym forum, ma pojęcie o akustyce... Tzn. mędrków to jest sporo, co wiedzą 5x razy więcej, bo przeczytali internety i jedną książkę w pdf, a On jedynie zaprojektował i zbudował swój pokój. Swoją wiedzą dzieli się bez większych oporów pod warunkiem, że nie jest zbanowany. Oczywiście, w normalnych warunkach nie miałby wstępu na salony, gdyby nie tragedia ostatniego tygodnia...

W saloniku nie ma chamstwa bo nic sie nie dzieje, nic się nie dzieje bo mało ludzi, przyjdzie więcej ludzi od razu pojawią się stare niesnaski i tyle. Ja uważam, że nic ten salonik nie rozwiązuje. Wiem, że Ty widzisz w tym jakieś rozwiązanie, więc skoro ten salonik jest taki dobry, to może udostępnić go szerszej publice? Niech piszą tylko zaproszone osoby jak do tej pory, ale nich każdy będzie mógł sobie tam wejść i poczytać? Może jak zwykli forumowicze zobaczą jak wysoki poziom jest tam trzymany, znobilituje ich to by przestać trollować na forum?

-----------------

W saloniku nie ma chamstwa bo nic sie nie dzieje, nic się nie dzieje bo mało ludzi, przyjdzie więcej ludzi od razu pojawią się stare niesnaski i tyle. Ja uważam, że nic ten salonik nie rozwiązuje.

To po co pchać się do Saloniku i ciągle o nim trąbić ?

To po co trąbisz, skoro nie ma sensu?

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Wiem, że Ty widzisz w tym jakieś rozwiązanie, więc skoro ten salonik jest taki dobry, to może udostępnić go szerszej publice? Niech piszą tylko zaproszone osoby jak do tej pory, ale nich każdy będzie mógł sobie tam wejść i poczytać? Może jak zwykli forumowicze zobaczą jak wysoki poziom jest tam trzymany, znobilituje ich to by przestać trollować na forum?

Udostępnić szerszej widowni nie można, bo zaraz wszyscy by zobaczyli jak jest i kto jest :)

Same trole i moderacja.

Tymczasem na salonach

tumblr_nz3sxxXH7w1uodb12o1_r1_500.gif

• Moderatorzy

W tym wątku napisałem może dwa razy coś o saloniku, nic nie pisze bo nie ma tu nikogo sensownego. Wcześniej mogłem liczyć na Ciebie, ale wiele straciłeś w moich oczach odkąd zmieniłeś avatar z płonącym krzyżem KKK... Ale nadal doceniam Twoje poczucie humoru i dystans do otaczającego świata.

Co do saloniku to jakoś szczególnie sie tam nie pchałem - wchodzę kiedyś na forum widzę wojnę o jakiś salonik, z ciekawości tam wchodzę i pojawia sie komunikat ze wymagane jest autoryzacja, wciskam przycisk o dodanie, nic to nie daje wiec temat olewam. Dwa tygodnie pózniej widzę ze pojawiły mi sie tematy z saloniku, bo dostałem wymagane akredytacje o czym nawet nie wiedziałem. Ot cała tajemnica z moim pchaniem sie na salony;-)

-----------------

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Nie są jawne i przestępca z wyrokiem nadal jest chroniony przez ustawę o ochronie danych.

Ale tu też nie występujesz pod swoim nazwiskiem więc jawny tylko będzie wyrok jak zostanie podany do publicznej wiadomości.

Napisałem, że kara jest jawna nie sprawca.

A już zawsze publiczny jest sędzie lub policjant który nakłada karę, tak samo jak zawsze jest jawny powód nałożenia kary.

Edytowane przez HQ150
Gość Gosc

(Konto usunięte)

Ukarany ma być czyn, a nie publicznie zlinczowany człowiek. Każda kara kończy się po jej wypełnieniu. Napiętnowanego publicznie człowieka ludzie zapamiętają do końca jego życia jako przestępcę.

vlado spokojnie.

My tu punktów karnych nałożonych na forumowiczów za ,, personalny atak na moderację'' nie odbieramy w kategorii jakiejś stygmatyzacji.

Wręcz odwrotnie. To jak rany odniesione w walce. Bolesne owszem ale chwalebne.

Edytowane przez HQ150
Gość passer

(Konto usunięte)

Wybacz ale zamotałem się. Poważnie piszesz o usunięciu konta? Poważnie otworzyłeś temat "stara szopa" gdzie?

Temat mogę zamknąć na Twoje życzenie, ale usuniecie konta to wyłącznie Administracja.

Znudziło cię to forum? Nie ma takiego drugiego w internecie.

- poważnie

- w zakładce Inne, zaproponowana tematyka nie wzbudziła zainteresowania

- dziękuję za podpowiedź

To nie chodzi o nudę.

Zaproszenie oczywiście aktualne. :)

Edytowane przez passer

- poważnie

- w zakładce Inne, zaproponowana tematyka nie wzbudziła zainteresowania

- dziękuję za podpowiedź

To nie chodzi o nudę.

Zaproszenie oczywiście aktualne. :)

Zamykam zatem Twój wątek skoro takie masz życzenie.

O zaproszeniu pamiętam i nie zapomnę, kiedy tylko będę w Polsce, choćby na godzinkę zajrzę do Ciebie. Na PW ustalmy prywatny kontakt.

Serdecznie jak zawsze pozdrawiam.

W.

vlado spokojnie.

My tu punktów karnych nałożonych na forumowiczów za ,, personalny atak na moderację'' nie odbieramy w kategorii jakiejś stygmatyzacji.

Wręcz odwrotnie. To jak rany odniesione w walce. Bolesne owszem ale chwalebne.

Rozumiem, że masz na myśli te "specyficzne" kary za atak na moderację?

Ja nałożonych przez siebie kar na tej właśnie podstawie nie wstydzę się. Nie uważasz chyba tych kar jakie otrzymali np. @FatherPiO, @Włodzimierz, "doktorek", czy @Jacchusia a nawet TY, za chamskie i wulgarne napaści personalne, oraz perfidne ataki zamieszczane jako stopki w swych wpisach lub awatarach, jako gloryfikację takich poczynań?

A choćby tu - § 5. 1. "Dostęp do niektórych zakładek jest ograniczony i regulowany."

A czy tu nie chodzi czasem o fora czy subfora dla administracji i moderacji?

stereo-hifi.com

Poszukiwana nakładka kieszeni do TA-2570. W zasadzie to nawet dwie. Przedpanel też bym przygarnął (wystarczy sam plastyk).

• Moderatorzy

Analizujecie ten regulamin jakby to była konstytucja USA:-) myślicie ze jak juz idea saloniku powstała to admin usiadł z prawnikami i kilka godzin analizowali status prawny saloniku po kątem jego zgodności z regulaminem? :D Szczerze w to watpię, ale nawet jeśli to jakie to ma znaczenie? Przecież ten regulamin ustala sobie wg. Własnych preferencji admin (wcale nie widzę w tym nic złego) i nie musi z nikim tego konsultować. Wiec czy salonik jest zgodny z regulaminem czy nie, nie ma żadnego znaczenia bo w każdej chwili może sobie (admin) go zmienić tak by był zgodny i tyle.

W mojej ocenie problem z regulaminem jest inny, po prostu nikt reguł tego regulaminu nie egzekwuje w stosunku do moderatorów, którzy robią sobie co chcą, wała punkty za atak na moderację wg. własnego widzimisie, a od ich decyzji w praktyce nie da sie odwołać, bo trzeba róbci to bezpośrednio u admina, który zasadniczo ma to w nosie co wyprawia tu cześć moderatorów. Tak wiec cały ten regulamin obecnej sytuacji to fikcja.

Co do saloniku to idea miejsca w którym grupa użytkowników umawia sie ze nie bedzie bluzgać na siebie, jest utopijna - tak jakby na reszcie forum była umowa ze na siebie bluzgamy... Nie ma takiej umowy, a jednak bluzgi są ;-)

Równie dobrze można stworzyć ministerstwo dobrobytu, każdemu dać zestaw stereo za xxx tys. I wtedy wszystkie kłótnie na AS ustaną (btw wlasnie zgłosiłem projekt nowej zakładki, proszę o stosunek do tego pomysłu przez władze forum, z góry dziękuje za odpowiedz).

Odnośnie punktu forum który przywołujesz, to chyba domyślnie dotyczył on rozwiązań klubowych, czyli tych do których żeby mieć dostęp trzeba mieć wykupiony abonament, bo z tego co wiadomo to powstanie saloniku było spontaniczna oddolna inicjatywą wiec wątpię by ktokolwiek uwzględniał to regulaminie x lat temu.

-----------------

Analizujecie ten regulamin jakby to była konstytucja USA:-) myślicie ze jak juz idea saloniku powstała to admin usiadł z prawnikami i kilka godzin analizowali status prawny saloniku po kątem jego zgodności z regulaminem? :D Szczerze w to watpię, ale nawet jeśli to jakie to ma znaczenie? Przecież ten regulamin ustala sobie wg. Własnych preferencji admin (wcale nie widzę w tym nic złego) i nie musi z nikim tego konsultować (1). Wiec czy salonik jest zgodny z regulaminem czy nie, nie ma żadnego znaczenia bo w każdej chwili może sobie (admin) go zmienić tak by był zgodny i tyle.

W mojej ocenie problem z regulaminem jest inny, po prostu nikt reguł tego regulaminu nie egzekwuje w stosunku do moderatorów, którzy robią sobie co chcą, wała punkty za atak na moderację wg. własnego widzimisie (2), a od ich decyzji w praktyce nie da sie odwołać, bo trzeba róbci to bezpośrednio u admina, który zasadniczo ma to w nosie co wyprawia tu cześć moderatorów. Tak wiec cały ten regulamin obecnej sytuacji to fikcja.

Co do saloniku to idea miejsca w którym grupa użytkowników umawia sie ze nie bedzie bluzgać na siebie(3), jest utopijna - tak jakby na reszcie forum była umowa ze na siebie bluzgamy... Nie ma takiej umowy, a jednak bluzgi są ;-)

Równie dobrze można stworzyć ministerstwo dobrobytu, każdemu dać zestaw stereo za xxx tys. I wtedy wszystkie kłótnie na AS ustaną (btw wlasnie zgłosiłem projekt nowej zakładki, proszę o stosunek do tego pomysłu przez władze forum, z góry dziękuje za odpowiedz).

Odnośnie punktu forum który przywołujesz, to chyba domyślnie dotyczył on rozwiązań klubowych, czyli tych do których żeby mieć dostęp trzeba mieć wykupiony abonament(4), bo z tego co wiadomo to powstanie saloniku było spontaniczna oddolna inicjatywą wiec wątpię by ktokolwiek uwzględniał to regulaminie x lat temu.

Ad.1 W takim razie po co ten regulamin? Moim zdaniem to raczej właściciel ustala zasady a administracja a moderatorami stosują jego zapisy. Sposób interpretacji przez moderatorów to zupełnie inna sprawa.

Ad.2 problemem jest właściwe desygnowanie osób do pełnienia tej ważnej z punktu widzenia sprawnego działania forum funkcji. Nie każdy jest do tego predestynowany swoją osobowością i charakterem, i nie każdy posiada właściwy zasób wiedzy.

Ad.3 Salonik jest raczej miejscem gdzie na jego uczestników nie będzie się bluzgać. Taka forma "ucieczki" od czasem napastliwych, częściej dociekliwych użytkowników.

Ad.4 Zrobić salonik płatnym. Będzie zgodnie z regulaminem. Albo dostępny dla klubowiczów, wyjdzie na to samo.

stereo-hifi.com

Poszukiwana nakładka kieszeni do TA-2570. W zasadzie to nawet dwie. Przedpanel też bym przygarnął (wystarczy sam plastyk).

A jest w tym paragrafie ze o takie chodzi??? Gdyby tak bylo to byloby napisane.

• Moderatorzy

Ad.1 W takim razie po co ten regulamin?

W obecnym stanie forum to chyba po nic. Gdyby ten regulamin nagle zniknął, nikt by nie odczuł różnicy: admin robi co chce (nowe zakładki, przenoszenie starych tematów do saloniku dostępnego nielicznym) moderator robi co chce (bany i pkt. za ataki na moderacje pod co można podciągnąć wszystko) użytkownika ten regulamin nie broni przed niczym, bo nawet jak się na niego powoła do admina, pokazując który konkretnie punkt został złamany przez np. moderatora, to admin nic z tym nie zrobi.

Ad.2 problemem jest właściwe desygnowanie osób do pełnienia tej ważnej z punktu widzenia sprawnego działania forum funkcji. Nie każdy jest do tego predestynowany swoją osobowością i charakterem, i nie każdy posiada właściwy zasób wiedzy.

Ja to wiem, Ty to wiesz, admin to wie i 90% użytkowników z dłuższym stażem też to wiedzą. Spójrzmy prawdzie w oczy, jest na tym forum moderator, któremu zdarzało się zwyzywać użytkowników, notorycznie banował osoby, które miały inne zdanie, piętnował nieprzychylnych mu użytkowników "listą dwulicowych chamów" itp, a z drugiej strony swoich kumpli z branży, którzy zostali złapani na rękę na kradzieży bronił niczym lew...

Nie wiem jak bardziej moderator mógłby udowodnić swoją niekompetencję i skrajny brak umiejętności przywódczych, a jednak od lat kilku twardo piastuje to stanowisko robiąc krecią robotę na forum. Jakim cudem admin widzi w nim wartość wnoszącą coś na tym forum, to nie mam pojęcia. Ale puki takie osoby moderują to forum, mrzonką jest nadzieja że coś się tu poprawi. Czy będzie salonik, czy też nie.

Edytowane przez plastik1989

-----------------

Czy wiecie, że na ponad 57000 zarejestrowanych na AS prawie 22000 userów nie napisało do tej pory żadnego posta? A kolejne 20000 ma poniżej 10. Natomiast tylko nieco ponad 3000 ma powyżej 100...

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.