Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Wybaczcie Kochani ma dzisiejsza nieobecnosc. Jestem w szpitalu na zabiegu rozkruszania kamienia nerkowego. W domu bede wieczorem. Widzialem co ten niszczesny chory czlowiek wyczynia w zakladce Muzyka.

Nie wincie go prosze. Ja szczeze nad ni placze. Czemu nikt mu nie niesie pomocy??? Czyzby w swej chorobie byl samotny.

Boze zlituj sie nad nim. Jego stadium to krok od czynow samobojczych. Niech ktos mu pomoze.

Vlado,

co by nie było, to Zdrowia Ci życzę. Jak człek człekowi. Jednakowoż, będąc sobą muszę przyznać, że pojechałeś niczym Poświatowska:

"Na rozrzuconych poduszkach z rajskich, jawajskich batików umieram słodko, bez żalu, umieram cicho, bez krzyku...."

;-)

pzdr

Wu

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

Mam nadzieję Vlado, ze urodzisz duuży kamień:)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Gość papageno

(Konto usunięte)

Vlado, oby ta niedyspozycja odmieniła Cię. Widzisz, czasami jesteśmy bezbronni, musimy wtedy zaufać innym, mającym wiedzę i doświadczenie. Tak już w życiu jest.

Sly, się odezwał, pewnie bardzo lubi foxa, no i vlado oczywiście...

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Dziękuję Kochani za wsparcie. Bardzo mile mnie dziś zaskoczyły Wasze wpisy kierowane do mnie. W końcu jako moderator każdemu z Was kiedyś dołożyłem słowem i punktami. Moderator na tym forum to osoba nie do lubienia.

Niestety nie wypuszczono mnie ze szpitala. Tera muszę sikać do specjalnej kaczki z sitkiem do łapania kamyczków. Tu przepraszam prezesa Jarosława. Niestety z telefonu mogę tylko do Was napisać i podziękować. Moderować aby wspomóc kolegów nie mogę.

Jeszcze raz bardzo dziękuje za mile słowa.

Wracaj Vlado jak najszybciej do zdrowia i jak najbardziej do moderowania - czub ponownie ma atak!

Zdrówka życzę przede wszystkim '-)

Parker's Mood

Teraz musze musze sikac do specjalnej kaczki z sitkiem

No no, tylko nie z sitkiem :-))

Vlado , weź go, tego kamyka na pamiątkę !!! :-)

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Skoro klon to ban powinien być. Bezdyskusyjny.

Może był u spowiedzi...

A w zakładce muzyka forum funkcjonuje jak cholera. Może wreszcie raz na zawsze skończycie z klonami, czy ma tak zostać?

W analogu jest dobrze akurat. Ciekawe, czemu? Edytowane przez Bezlitosna Niusia

Już jestem w domu. Dziękuję Jeszce raz za wsparcie.

Kamienie zabrali, widać są dla nich cenne :-) A jak to złote samorodki były, albo kryptonit??? :-)))

No to pora popatrzeć co narozrabialiście ostatnio:-)

Zdrówka !

Wiadomy troll z wątku muzyka opluwa mnie codziennie na PW a wczoraj napisał podszywając się pod papageno.

Avatar miał identyczny ale podpis papagenu.

Nic na to jako moderatorzy nie pomożemy. Skoro Forum nie ma możliwości całkowitego zabezpieczenia przed ciągłymi powrotami zbanowanych trolli i innych szkodników AS. Do mnie również wypisuje jak dziś odczytałem PW. Również jako kilka wcieleń naszych user's :-(

Biedny człowiek.

Za Fox733 też się chyba podszywa, wypisując na PW przekleństwa i obelżywe wyzwiska.

Edytowane przez Audio Forever

Nic na to jako moderatorzy nie pomożemy. Skoro Forum nie ma możliwości całkowitego zabezpieczenia przed ciągłymi powrotami zbanowanych trolli i innych szkodników AS. Do mnie również wypisuje jak dziś odczytałem PW. Również jako kilka wcieleń naszych user's :-(

Biedny człowiek.

Vlodo,

nie zwalaj proszę wszystkiego zła na uczestników innego/nowego forum, bo "forumów" jest wiele. To nie pierwsze, powstałe forum audio po AS. Tam gdzie są "rodzice", zazwyczaj pojawiają się i "dzieci"...

Tak, jak z twoim kamieniem.;-)

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

• Moderatorzy

Vlodo,

nie zwalaj proszę wszystkiego zła na uczestników innego/nowego forum, bo "forumów" jest wiele. To nie pierwsze, powstałe forum audio po AS. Tam gdzie są "rodzice", zazwyczaj pojawiają się i "dzieci"...

A Ty czytaj ze zrozumieniem, albo przynajmniej zorientuj się o jaką sprawę chodzi - w dziale muzyka pojawia się pewien gość podszywając się pod innych forumowiczów i wypisuje PW z obelgami. Nie ma to żadnego związku innymi forami audio.

-----------------

Związek ma tylko taki, że jest jeszcze jedno inne forum, na którym uprzykrza się w podobny sposób.

W mojej ocenie jest to po prostu człowiek chory psychicznie.

Vlodo,

Nie zwalam wszystkiego. Jak widzisz ja i reszta moderatorów nie robiliśmy problemów ani histerii z powodu, że nawet Sylwek znów zabiera głos w dyskusjach choć wrócił jak reszta po kryjomu. Mało tego, ja jestem niemal pewny i będę dążył do tego, żeby wszyscy z tamtego forum mogli również tutaj pisać.

Jednak ci, którzy pod nowymi nickami wpadają tu wyłącznie aby starym zwyczajem prowokować spory lub ulżyć sobie na moderacji i administracji, niech nie maja złudzeń. Nie będziemy ich tutaj głaskać po główkach.

Jeszce raz przypomnę - to jak postąpili z naszym Forum i jak nadal postępują jest haniebne. Zatem pouczanie nas i Administracji, oraz wnoszenie własnie przez nich pretensji, jest zwykła bezczelnością.

A jeśli dalej będą uważać nas za głupców, opublikuję ich watek moderatorski z wpisami o mnie, moderacji i adminie. A wtedy wszyscy zobaczą jak wyglądają wpisy obraźliwe - delikatnie je tak nazywając.

Związek ma tylko taki, że jest jeszcze jedno inne forum, na którym uprzykrza się w podobny sposób.

W mojej ocenie jest to po prostu człowiek chory psychicznie

Ale spamming ma opanowany do perfekcji - robi seryjnie! Z drugiej strony, znany jest koleś z realu i też nie wyobrażam sobie, że mógłby to robić ktoś normalny. zj**ów nie brakuje!

Parker's Mood

Nie zwalam wszystkiego. Jak widzisz ja i reszta moderatorów nie robiliśmy problemów ani histerii z powodu, że nawet Sylwek znów zabiera głos w dyskusjach choć wrócił jak reszta po kryjomu. Mało tego, ja jestem niemal pewny i będę dążył do tego, żeby wszyscy z tamtego forum mogli również tutaj pisać.

Jednak ci, którzy pod nowymi nickami wpadają tu wyłącznie aby starym zwyczajem prowokować spory lub ulżyć sobie na moderacji i administracji, niech nie maja złudzeń. Nie będziemy ich tutaj głaskać po główkach.

Jeszce raz przypomnę - to jak postąpili z naszym Forum i jak nadal postępują jest haniebne. Zatem pouczanie nas i Administracji, oraz wnoszenie własnie przez nich pretensji, jest zwykła bezczelnością.

A jeśli dalej będą uważać nas za głupców, opublikuję ich watek moderatorski z wpisami o mnie, moderacji i adminie. A wtedy wszyscy zobaczą jak wyglądają wpisy obraźliwe - delikatnie je tak nazywając.

Vlado,

(choć to uwaga ogólna i adresowana również do przedstawicieli innego/ innych forów)

Myślę, że powinno się, mimo wszystko, próbować mocniej oddzielać stare kwestie i urazy osobiste od ogólnie pojętej "sprawy" audiofilskiej i melomańskiej. Ludzie, w tym zwłaszcza ;) moderatorzy, się zmieniają i "przemijają".....

Wiem, ze to trudne, bo i sam miewam czasem z tym problemy ;), ale ja nie jestem moderatorem na żadnym z forów i nie mam praktycznie żadnego wpływu na kierowanie, sterowanie i kanalizowanie sympatii, nastawień i zachowań.

Te wzajemne, personalne niechęci, w gruncie rzeczy śmieszne animozje, prowadzą donikąd....

Ciągłe, obustronne skłócanie jednych z drugimi prowadzi tak naprawdę do braku pluralizmu i zubożenia merytorycznego w każdym z tych miejsc i dla wszystkich rokuje raczej.... słabo.

Gołym okiem widać, że ludzie ( zdecydowana większość) potrafią nad tym wszystkim wysoko przeskoczyć; wybaczyć, przemilczeć i zapomnieć, bo tak naprawdę interesuje ich.... audio i muzyka.

Widać to i "czuć" zwłaszcza w realu! ;)

Edytowane przez globtroter1

Uwaga! Mam aktualnie na "sprzedaż"... następujące myśli na potrzeby audiofilii i muzyki:

-Nauczył się Pan czegoś od publiczności?-Tak, aby ją ignorować tak bardzo, jak to tylko możliwe. J. Zorn

Na tym polega odmienność internetu,że tu ludzie zachowują się inaczej niż w realu.Tu puszczają hamulce moralne i nie obowiązują zasady kultury ( przynajmniej tak się niektórym wydaje).W internecie ludzie piszą rzeczy których nigdy nie wypowiedzieliby w cztery oczy.Co nie oznacza,że należy takie zachowania tolerować.

Ten warunek powinien dotyczyć chyba obu stron, prawda?

Na tym polega odmienność internetu,że tu ludzie zachowują się inaczej niż w realu.

Nie ma co ukrywać, że w sieci ludzie są sobą i nie muszą niczego udawać.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Na tym polega odmienność internetu,że tu ludzie zachowują się inaczej niż w realu.Tu puszczają hamulce moralne i nie obowiązują zasady kultury ( przynajmniej tak się niektórym wydaje).W internecie ludzie piszą rzeczy których nigdy nie wypowiedzieliby w cztery oczy.Co nie oznacza,że należy takie zachowania tolerować.

Dysponując jednak doświadczeniem, pewną wyobraźnią i wrażliwością i mając na względzie w/w, socjologiczną świadomość oraz rachunek strat i zysków dla tej specyficznej, b. malej społeczności należy/można pewne emocjonalne i nieprzemyślane zachowania, a zwłaszcza zwykłe animozje zwyczajnie wybaczać i zapominać i hamować! :)

Byłem już kiedyś świadkiem takiej wojny na racje i uprzedzenia. Z kipiącego życiem, ciekawego, aktywnego, kilkusetosobowego forum zostało może 20-stu sporadycznie udzielających się i rozmawiających głównie z samym sobą uczestników. ;)

Edytowane przez globtroter1

Uwaga! Mam aktualnie na "sprzedaż"... następujące myśli na potrzeby audiofilii i muzyki:

-Nauczył się Pan czegoś od publiczności?-Tak, aby ją ignorować tak bardzo, jak to tylko możliwe. J. Zorn

globtroter1

Podwójnie widzisz real i internet. Twoja propozycja jest nie do przyjęcia.

Cham na drodze łamie zasady i nie jest/nie będzie szanowanym człowiekiem, bo właśnie jest chamem na drodze.

Nie ma podwójnych standardów.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.