Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

6 godzin temu, bubusia napisał:

To chyba ty nie umiesz czytać, nie widzisz apeli o bany?

I nie myśl tylko o sobie, to ze ty masz inny problem i chcesz nazywać innych ruskimi trollami, to zupełnie inna kwestia.

Dla mnie to se możesz nazywać, wiadomo ze twoja opinia nic nie znaczy, ale jak ktoś cię zgłosi to potem nie becz. 

Cieszy ten sojusz PiSowskiego betonu ze starymi komuchami. Tylko pogratulować towarzystwa.

Tylko potem nie becz jak cie ktoś podsumuje, te twoje autorytarne ciągoty, pochwały zamordyzmu i żałosne odzywki na poziomie gówniarza w piaskownicy,

Żegnam.

Jestem Europejczykiem.

10 minut temu, tomek4 napisał:

kremlowskiego trolla 

Ten termin to zwyczajowa obelga opaskudzania oponenta (już od wielu lat).

Bez przejawów opłacania przez koszarowy posowiecki (wyobrażany jako stalinowski) reżim to jedynie domysł, wtedy tylko poszlaki mogłyby wskazać że to celowa dezinformacja.

Celowa dezinformacja powinna być oczywiście ukrywana.

Czyli apel - sygnalizować, czyli zgłaszać posty, które mogą mieć cechy celowego wprowadzania w błąd.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

8 minut temu, xetras napisał:

Ten termin to zwyczajowa obelga opaskudzania oponenta (już od wielu lat).

Bez przejawów opłacania przez koszarowy posowiecki (wyobrażany jako stalinowski) reżim to jedynie domysł, wtedy tylko poszlaki mogłyby wskazać że to celowa dezinformacja.

Celowa dezinformacja powinna być oczywiście ukrywana.

Czyli apel - sygnalizować, czyli zgłaszać posty, które mogą mieć cechy celowego wprowadzania w błąd.

To do dzieła - nikt ci nie broni ruszyć w końcu dupsko w słusznej sprawie.

Jestem Europejczykiem.

6 godzin temu, bubusia napisał:

chcesz nazywać innych ruskimi trollami

Też zauważyłem podobnie prowokacyjne zaczepki, już nie pamiętam u których kibiców - czy tej partii u władzy z duopolu czy tej opozycyjnej.

Mam nadzieję, że własnego spojrzenia i opinii na temat kultury technicznej nie będzie trzeba uzgadniać z "jedynie słuszną linią" jakiejkolwiek linii lub kliki partyjnej.

56 minut temu, Jaro_747 napisał:

To do dzieła - nikt ci nie broni ruszyć w końcu dupsko w słusznej sprawie.

Postaram się sygnalizować (na panel) celową dezinformację lub trolling, ale rzadko jestem o tym tak mocno przekonany, że jestem to w stanie uzasadnić.

Zwykle to jedynie osobiste domysły i przypuszczenia.

PS.

Wg mnie stosowanie samego pisma obrazkowego (przeklejanie metodą copy/paste) to jak mazanie po ścianie przez dzieciaki, o ile jest to prowadzone bez swojego komentarza.

Czy przeklejanie copy/paste to trolling  - w dyskusjach, polemikach na forum - czy nie ?

Edytowane przez xetras
Dopisek

3 godziny temu, audiostereo.pl napisał:

Wszystkie portale borykają się z tym problemem

Nie wszystkie.

Należę do kilkunastu grup społecznościowych poza Polską.

Tego problemu nie ma NIGDZIE.

Niestety trolling i hejt jest na Bocznicy substytutem argumentu. I z pełną odpowiedzialnością mogę napisać, że wielu z krzyczących tu o trollach i innych nieprawidłowościach w dyskusji, stosuje te środki wyrazu nazbyt często.

• Administratorzy

Ok, prosze nie lapac za slowa. Moze nie doslownie wszystkie, ale wiele. Przykladowo Interia i WP juz zablokowaly komentarze.

Zapewne jedne mniej, inne bardziej, ale widac naplyw propagandy w sieci.

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:

https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

Wystarczy, że u nas Jug zamilkł

Z resztą sobie poradzimy.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Blokada wcale nie musi oznaczać tego, że aktywność propagandowa ze strony Rosji rośnie a dokładnie z innego powodu.

Barack Obama powiedział kiedyś, że "Blogi internetowe zagrażają demokracji".

Jeśli komentarze w sieci mają jej zagrozić to ja nie mam pytań w jakiej kondycji demokracja jest.

6 minut temu, fox733 napisał:

I uważasz, że coś się zmieni bo komuś ktoś w sieci zakneblował usta?

Rzeczywistość i tak wszystkich dopadnie.

Z każdym dniem rośnie liczba tych, których musisz całować w "D" aby nie być skazanym za zbrodnię nienawiści.

8 godzin temu, bubusia napisał:

Czym wy się zajmujecie. Co to wasze pipeprzenie o banowaniu zmieni. Chce wam się?

Ciagle obwinianie, ze ten ruski troll, tamten ruski troll, ja prdl.

Trzeba zbanować eurotrolli to będzie spokój z sugestiami banowania ruskich trolli.

-----

6 godzin temu, rochu napisał:

Proszę sobie odfiltrowywać wpisy waszych moderatorów na Bocznicy, sami zrozumiecie wtedy dlaczego ta zakładka jest takim bagnem.

OT to, po prostu w przyzwyczajeniu do światopoglądowo-politycznej cenzury vel Vlado na zbyt wiele sobie pozwalacie i zbyt wiele oczekujecie.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

@Amator 2b

Nie wiem czy zakneblował, z tego co czytałem JUG sam się wycofał.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

8 minut temu, Amator 2b napisał:

I uważasz, że coś się zmieni bo komuś ktoś w sieci zakneblował usta?

Po usunięciu za pomocą moderacji oponentów, bo braku odpowiedzi i zebranych lajkach będzie wzmacniać przekonanie o posiadanie racji absolutnej.

1 minutę temu, fox733 napisał:

@Amator 2b

Nie wiem czy zakneblował, z tego co czytałem JUG sam się wycofał.

Jakby nie było to nie jest ok.

Ci co się mienią tzw. wolnosciowcami, walczą z komuną, PiSem, totalitaryzmem jako pierwsi są chętni do kneblowania ust innym i nawet mnie do już nie dziwi bo już mało rzeczy to robi.

Z każdym dniem rośnie liczba tych, których musisz całować w "D" aby nie być skazanym za zbrodnię nienawiści.

Gość

(Konto usunięte)
22 minuty temu, fox733 napisał:

49 minut temu, fox733 napisał:

Nikt nie będzie umierał za Ukrainę,

Historia uczy, że zawsze były tam tylko problemy, zdrada Chmielnickiego, Wołyń, Bandera i UPA.

Niech zrobią w końcu z nimi porządek i przywrócą granice Polski na wschodzie

Przejąłeś obowiązki od niego?

40 minut temu, szymon1977 napisał:

Po usunięciu za pomocą moderacji oponentów, bo braku odpowiedzi i zebranych lajkach będzie wzmacniać przekonanie o posiadanie racji absolutnej.

Bredzisz szymuś razem ze starymi komuchami i antysemitami.

Jurij skompromitował się i sam się wycofał, nikt go nie wyrzucał - to mit stworzony przez kremlowską V kolumnę.

Jestem Europejczykiem.

20 minut temu, Zyzol napisał:

Bez urazy, ale jednostka ta nie miała już takiej renomy jak 6 Pomorska, a tym bardziej 1 Samodzielny. 😎

Bez urazy ale to wszystko razem to już historia i jesteśmy dzięki Maciarewiczowi głęboko w doopie.

Moja jednostka 1,5 tysiąca chłopa w trakcie nocnego alarmu wyjeżdżała spakowana z wszystkim co było w pomieszczeniach i w magazynach w 45 minut ( z jednostki) w teren dyslokacji gdzie mieliśmy się w trzy dni z poborowymi w całym kraju rozwinąć do 20 tysięcznej Brygady...

3 minuty temu, misiek54321 napisał:

A ten czego chce?

Putin go wysłał, przecież się wcześniej razem spotkali

chce więcej sprzedać sprzętu AGD BEKO 😉 

Edytowane przez ASURA

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

11 minut temu, Jaro_747 napisał:

Bredzisz szymuś razem ze starymi komuchami i antysemitami.

Jurij skompromitował się i sam się wycofał, nikt go nie wyrzucał - to mit stworzony przez kremlowską V kolumnę.

A teraz skup się: ja nie pisałem u odejściu Jurija, a Waszym domaganiu się pomocy cenzora.

Godzinę temu, szymon1977 napisał:

Oczywiście że tego nie pisałeś.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

6 minut temu, Jaro_747 napisał:

Oczywiście że tego nie pisałeś.

A widzisz tu coś o odejściu Jurija? Zanim odpowiesz powtórzę: skup się!

Edytowane przez szymon1977

Ja szymuś kończę bo znając twoje pieniactwo możesz tak o swoich przemyśleniach o swoich przemyśleniach, czyli o niczym  pięć stron dyskutować.

Jestem Europejczykiem.

7 minut temu, Jaro_747 napisał:

Ja szymuś kończę...

Czyli nie przeczytasz tego co komentujesz a pozostaniesz przy wmawianiu mi tego, co sam napisałeś? Faktycznie kończ.

57 minut temu, Zyzol napisał:

Bez urazy, ale jednostka ta nie miała już takiej renomy jak 6 Pomorska, a tym bardziej 1 Samodzielny. 😎

To oczywiste. Nazwa się zmieniła ale dalej śpiewaliśmy "O 6-ta pomorska..."

Mój pododdział też był samodzielny 🙂. 126Bplot podlegała tylko Dowódcy brygady.

11 minut temu, fox733 napisał:

To oczywiste. Nazwa się zmieniła ale dalej śpiewaliśmy "O 6-ta pomorska..."

Mój pododdział też był samodzielny 🙂. 126Bplot podlegała tylko Dowódcy brygady.

Szykowałeś się na zajęcie Kopenhagi?

Nie, ale Sztokholmu za potop szwedzki.

5 minut temu, fox733 napisał:

Sztokholmu za potop szwedzki.

On już i tak zatopiony.

W ciemno stawiam.

13 godzin temu, szymon1977 napisał:

Trzeba zbanować eurotrolli to będzie spokój z sugestiami banowania ruskich trolli.

W obecnej sytuacji nie ma symetryzmu. Podobnie jak nie było we wrześniu 1939. Każdy kto teraz stawia tego typu znaki równości de facto gra w drużynie Putina.

13 godzin temu, szymon1977 napisał:

na zbyt wiele sobie pozwalacie i zbyt wiele oczekujecie

Na ile sobie można pozwolić ustala Administracja i Moderacja.

Edytowane przez stench
14 minut temu, fox733 napisał:

Nie, ale Sztokholmu za potop szwedzki.

Szwecja była neutralna i nie znajdowała się na liście celów UW.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.