Skocz do zawartości
IGNORED

"WPROST nie do wiary"

piramidon

Rekomendowane odpowiedzi

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

dziadek nie przesadzaj, przypomnij sobie co sam wygadywałeś po flaszce.

Nie ściemniaj. Nie mam tak znaczącej pozycji w polityce czy w innej dziedzinie, jak ów Giertych. Nie pijam nigdy więcej niż 0,7 na łeb, a po gorzale zawsze żartuję z siebie...

To co Roman Giertych wygadywał w obecności dziennikarza, świadczy tylko i wyłącznie o jego głupocie. Poza tym nie lekceważ jego faszystowskich i rasistowskich poglądów w zestawieniu z jego rodowodem politycznym. Podobno po gorzale człowiek ujawnia swoje prawdziwe oblicze. Tu widać, że Giertych ma wielki łeb, a rozum w nim malutki.

Poza tym Giertych kompromituje nie tylko siebie, ale i Tuska i PO. W zdrowej polityce i palestrze powinien być skończony.

W naszym, polskim przewrocie majowym ustanowienie takiego systemu kosztowało życie większej ilości Polaków, niż stan wojenny.

Kolego! Jako domniemany specjalista od recept Masz zapewne receptę na ustanowienie takiej dyktatury, zapewne bez Berezy Kartuskiej, czy innych obozów koncentracyjnych (np w Dachau) lub łagrów na Syberii,czy w Tybecie.

Co masz przeciwko Berezie? Zamykano tam wrogów Polski i komunistów (więc też wrogów Polski z definicji).

Bereza była dobra i potrzebna.

Do tego humanitarna bo zdrajców tylko zamknięto, zamiast załatwić sprawę radykalnie.

_________

Edit moderator

Ostrzeżenie za prowokacyjny wpis, nie związany z tematyką wątku, o charakterze trollingowym w celu eskalacji personalnej kłótni.

Trolling (Netykieta pkt. 11)

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Co masz przeciwko Berezie?

Obóz koncentracyjny jako Twoja (popierana przez Ciebie recepta)recepta?

Dostajesz ode mnie " Bana Intelektualnego" Jako Gospodarz tego tematu nie pobrudzę czubka buta, by kopnąć ciebie w dupę w celu zbanowania.

Jeśli moderacja wytnie ten post, z imienia i nazwiska oskarżę ją o popieranie faszyzmu

Stronę przed moderacją zapamiętałem.

________

Edit moderator

Ostrzeżenie za Nieodpowiedni język (Regulamin §6 pkt. 5)

JAK FACET Z DWIEMA ZDROWYMI NERKAMI MOŻE NIE MIEĆ KASY NA AUDIOFILSKIE KABLE

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

Moderacja prawdopodobnie wytnie aż do samej góry, nie patrząc specjalnie - co kto pisał.

Jeśli zaś idzie o Likorza - zgrabnie pisze te swoje pierdoły, choć to szumowina - wyjątkowa.

Generalnie - o Giertychu była rozmowa. Czyżbyscie już zapomnieli, jak Koniowaty chciał zarządzać? I co proponował?

Tu sie zdaję na Waszą pamięć, tudzież wklejki dziadkawłodka.

I forma rozmów, i treść nagrań porażają. Reakcja organów państwa też

Myślę, że nawet bez tych ujawnionych taśm większość z nas i tak doskonale zdawało sobie sprawę

ze skali korupcji w naszym państwie.

Niniejszym przepraszam za użycie nieodpowiedniego języka; powinienem użyć: zaprosić do komory gazowej faszystę, zamiast banować.

On może pochwalać obóz koncentracyjny?

2 punkty za słowo du*a? proszę o taryfikator

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

W zdrowej polityce i palestrze powinien być skończony.

No tylko,że u nas ani POlityka ani palestra zdrowa nie była i nie jest.To waśnie problem.

Gdyby była jak piszesz to Giertych nie powinien już istnieć.Sprawa ma się POdobnie z innymi POdsłuchanymi.

Niniejszym przepraszam za użycie nieodpowiedniego języka; powinienem użyć: zaprosić do komory gazowej faszystę, zamiast banować.

On może pochwalać obóz koncentracyjny?

2 punkty za słowo du*a? proszę o taryfikator

Co się mażesz - mi dali 3. Bądź mężczyzną i weź to na klatę.

I nie rozumiem co Bereza ma wspólnego z faszyzmem?

Naucz się odróżniać działania UZASADNIONE, podjęte DLA DOBRA POLSKI (bo zamknięcie tam takiego Ozjasza Szechtera, ojca... kogo? no kogo? :))) było niewątpliwie czynem patriotycznym i godnym pochwały) od postępowania NIEMCÓW.

NIEMCÓW a nie żadnego tajemniczego plemienia FASZYSTÓW.

Następny pustogłowiec co będzie siał propagandę o "polskich obozach koncentracyjnych"...

Nie porównuj obozu wczasowego dla komunistów i wrogów Polski z Oświęcimiem, bo sam sobie wystawiasz świadectwo historycznego ignoranta.

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Il Dottore- szanowny Kolego! Miałem okazję otwartym tekstem pochwalić się uznaniem dla Twoich cech: aktywnego uczestnika Forum, pokazującego z innego punktu widzenia spojrzenie na świat doczesny- z jego przyjemnościami i problemami.

Nie jest dyskusyjne dla nas obydwu dobro Polski- chcemy go.

Istota jest jak w tym dowcipie: Cyryl jak Cyryl, ale te Metody.

Bereza była obozem koncentracyjnym w czystej postaci: więziono i prześladowano tam ludzi bez sądu- bez wyroku, za poglądy. Co zrobiono z innymi: np. z gen. Rozwadowskim ratującym Polskę, gdy spanikowany Piłsudski siedział schowany u kochanki. Takie polskie, prawicowe Guantanamo.

Oświęcim przy chorwackim-" katolickim"(zarządzanym przez katolików, komendant- były duchowny, było o tym na tym forum) obozie koncentracyjnym było takim "zwykłym" KC.Tam esesmani rzygali z emocji spowodowanych zastanym bestialstwem. I nie nazwę lekceważąco żadnego miejsca kaźni.

Nie jestem pustogłowy, Twój argument-wyzwisko jest chybiony i mnie nie dotyczy.

Żeby mnie ktoś mógł obrazić, musi być Ktoś.

A takie toto jak Ty, nie jest Ktoś.

Dobro Polski wymaga dobrych ludzi i procedur.Nagrania obnażyły ich brak. To obydwu nas frustruje.

A faszyzm był wynalazkiem włoskim, nie niemieckim. I to wkurzało Hitlera.

Bereza była obozem koncentracyjnym w czystej postaci

Za Wikipedią:

"...Profesor Timothy Snyder z Yale University uznaje obóz w Berezie za obóz koncentracyjny, tak samo Biblioteka Kongresu Stanów Zjednoczonych czy noblista Czesław Miłosz[15][16][17]. Polsko-brytyjski historyk Tadeusz Piotrowski z University of New Hampshire także nazywa Miejsce Odosobnienia w Berezie Kartuskiej obozem koncentracyjnym, zastrzegając jednak, iż tworzenie podobnych obozów było normą w tamtych czasach, za przykład podając obozy założone przez Amerykanów dla Japończyków podczas II wojny światowej czy przez Kanadyjczyków dla Ukraińców podczas I wojny światowej[18].

Określenie to pojawiało się także w prorządowej prasie, "Gazeta Polska" (nr 168, 19 VI 1934) w ten sposób opisywała Berezę Kartuską:

Wiemy co natomiast musi być w Polsce, bo my tak chcemy. Musi być porządek. Musi być powaga i będzie. Obozy koncentracyjne. Tak. Dlaczego? Dlatego, że widać owych osiem lat pracy nad wielkością Polski, osiem lat przykładu i osiem lat osiągnięć, osiem lat krzepnięcia – nie wystarczyło dla wszystkich

W 2007 doszło do incydentu w Paryżu, kiedy to miejscowi francuscy politycy lewicowi umieścili na tablicy upamiętniającej komunistycznego żydowskiego działacza Arona Skrobka informację o tym że przebywał on w "polskim obozie koncentracyjnym", jakim miało być ich zdaniem więzienie w Berezie. Skutecznie przeciw temu zaprotestowała ambasada Rzeczypospolitej w Paryżu[19]."...

Hihi...".Gazeta Polska" !!!!!

2007 - incydent w Paryżu, we wrześniu? Kto był wtedy premierem? Ach! Kaczyński!!! Ten od łże-elit!!!

Twój Guru?

Szanowny Kolego ! Co jeszcze zafałszujesz według swojego widzimisię?

Mój prapradziadek był znajomym(współpracownikiem) Sławka, tego Sławka. Babcia opowiedziała co nieco o tamtych czasach. Po odsunięciu Sławka musieli szybko wyjechać "na prowincję". Po wojnie prowadziła "Pralnię Warszawską" w Szczecinie.

Oświadczam, że moje próby (na pewno spontaniczne i wymagające większej ogłady) zapobieżenia kolejnej erozji walki z objawem odmiany tzw "kłamstwa oświęcimskiego" polegające na negowaniu istnienia obozów koncentracyjnych są blokowane przez moderatorów nakładających kolejne kary na mnie. Nazywanie tego kłamstwa przez moderatorów "naruszeniem net etykiety" wypełnia podstawy do zaangażowania organów Państwa- np. prokuratury w trybie naruszenia art. 132 kodeksu karnego.

Stronę przed zniknięciem wpisów zapamiętuję, tematu samodzielnie uczestnik nie może zamknąć. Takie to już jest to Forum Audiostereo.

Dokładnie. To nie to samo.

No ale dość dygresji (choć popadanie w nie jest przywilejem umysłów starczych).

Czy Waszym zdaniem Giertych tworzący "listę 100 pedałów" ma jeszcze szansę u naszych okupantów by fukcjonować jako "oswojona prawica"? :-)

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Tusk przymierzał już dwukrotnie Giertycha do stołka ministra. Raz miał być ministrem Sprawiedliwości. Ostatecznie, w wyniku sprzeciwu wewnątrz PO, został nim Biernacki. Po raz drugi przymierzano go do funkcji ministra Spraw Wewnętrznych na miejsce Sienkiewicza. Tu przeszkodziły mu "taśmy prawdy".

Do trzech razy sztuka, jak mówi przysłowie. Tusk jeszcze mu coś sprezentuje - co najmniej pójdzie w ambasadory.

Czy Waszym zdaniem Giertych tworzący "listę 100 pedałów" ma jeszcze szansę u naszych okupantów by fukcjonować jako "oswojona prawica"? :-)

Jak rozumiem pisząc o naszych okupantach masz na myśli Kościół Katolicki.

Listy nie znam i pierwsze o niej słyszę, ale jeśli nie ma na niej księży to hierarchom nie będzie przeszkadzała.

Jestem Europejczykiem.

Listy nie znam i pierwsze o niej słyszę, ale jeśli nie ma na niej księży to hierarchom nie będzie przeszkadzała.

Byłoby dziwne, gdyby NIE było, diagnoza dawno już (2012 r.) została postawiona:

Ks. Isakowicz-Zaleski opowiada o "mafii homoseksualnej" trzęsącej Kościołem, z ogromnymi wpływami w Watykanie. "Im wyżej, tym gorzej. Lektura akt bezpieki pokazała mi, że ten wątek przewija się niemal bez przerwy. Z akt tych wynika też, że jak sobie kuria nie dawała rady z homoseksualizmem księdza, to go przerzucała do Rzymu. Jak i tam nie było już możliwości ukrywania pewnych spraw, to ksiądz taki wyjeżdżał na placówkę dyplomatyczną w innym kraju" - mówi Tomaszowi Terlikowskiemu. Według duchownego, "lobby homoseksualne bardzo dobrze się maskuje, ukrywa i trzyma razem" i stanowi zagrożenie dla Kościoła. Ks. Isakowicz-Zaleski ostrzega, że panujący w Kościele system feudalny sprzyja rozprzestrzeniania się zjawiska. I dodaje, że zna przypadek kurii, w której "od biskupa do kamerdynera pracują wyłącznie osoby o takiej skłonności", wie też o przypadkach "długotrwałych romansów pomiędzy księżmi".

źródło:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Być może w tej wypowiedzi tkwi też sedno sprawy wesołowskiego i gila ...

Ukryta Zawartość

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Uprasza się dyskutujących o zaprzestanie wpisów o charakterze offtopwym, w szczególności wpisów personalnie obraźliwych i lekceważących współdyskutujących, gdyż stanowi to zasadnicze naruszenie regulaminu forum, netykiety i kultury dyskusji. Takie zachowania nie będą tolerowane, niezależnie od intencji i której strony dyskusji to by nie dotyczyło.

I proszę zaprzestać górnolotnej retoryki na poparcie najzwyklejszego obraźliwego zachowania pod adresem innych współdyskutujących. Niektórzy ostro zaczynają się zapominać we wzajemnym personalnym zacietrzewieniu.

Proponujemy chwilę refleksji przed napisaniem kolejnego postu, spacer, szklankę wody dla ochłody czy co tak kogo odpręża. W przeciwnym razie będziemy zmuszeni schłodzić atmosferę metodami administracyjnymi.

żeby tylko czarni nas okupowali...

Edit moderator

Ostrzeżenie za wpis o charakterze prowokacyjnym, nie związany z tematyką wątku.

Trolling (Netykieta pkt. 11)

Kolejne wpisy nie dotyczące tematyki wątku, a komentujące działania moderacji przeniosłem do wątku "rozmowy na luzie" i tam proszę kontynuować tego typu rozważania, jeśli ktoś ma taką potrzebę.

Byłoby dziwne, gdyby NIE było, diagnoza dawno już (2012 r.) została postawiona:

Być może w tej wypowiedzi tkwi też sedno sprawy wesołowskiego i gila ...

Lobby pedalskie to jeszcze pol biedy gorzej z banda pedofilów ktora tez grasuje.

I wykorzystuje system (rozwarstwienie) zeby dzialac

chwilowy brak działalności w audio.

Off-topic: jak się odwołuje od decyzji moderatora za punkty karne?

Off-topic: jak się odwołuje od decyzji moderatora za punkty karne?

Jajcarz. Pisz na Berdyczów ;-).

A tak swoją drogą - po ch.. Ci te punkty?

Wymienisz je w promocji na stringi i kabaretki?

Jestem Europejczykiem.

Ja mam już 10 pkt, czy jest możliwość wymiany na patelnię Tefal lub czajnik elektryczny?

Ja mam już 10 pkt, czy jest możliwość wymiany na patelnię Tefal lub czajnik elektryczny?

Nie jak zbierzesz 30 to zostaniesz zamknięty ;-) w Berezie. Tak na próbę żeby sprawdzić jak znosisz odosobnienie ;-). Oczywiście to tylko dla fanów tej instytucji. W końcu Amerykanie też na próbę dają się zamykać w różnych historycznych więzieniach (np. Alcatraz).

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Dottore! TY przodownik, ja przodownik - "zamachnijmy się na siebie" (to z "Człowieka z marmuru") ja Ci nawrzucam, Ty mi nawrzucasz . Wszyscy nawrzucajmy sobie; wyrzucając nas po kolei (lub razem) będą "ONI" posty wycinać sobie nawzajem z braku zajęcia.

Właśnie wybuchła nowa afera która może bardziej zachwiać rządzącą koalicją niż taśmy publikowane przez "Wprost" :

''Prokuratorzy z warszawskiej apelacji i CBA sprawdzają pewien układ, który mógł powstać na Podkarpaciu, coś w rodzaju niemal feudalnego księstwa. Możemy mieć do czynienia nie tylko ze stykiem biznesu i polityki, ale także organów ścigania i wymiaru sprawiedliwości''

Ukryta Zawartość

To że w Polsce niemal wszędzie istnieją feudalne księstwa, to chyba nie jest dla nikogo żadnym zaskoczeniem.

Ukryta Zawartość

Dottore! TY przodownik, ja przodownik - "zamachnijmy się na siebie" (to z "Człowieka z marmuru") ja Ci nawrzucam, Ty mi nawrzucasz . Wszyscy nawrzucajmy sobie; wyrzucając nas po kolei (lub razem) będą "ONI" posty wycinać sobie nawzajem z braku zajęcia.

Poruszyłeś ciekawy temat...

Bowiem faktycznie wypada się zastanowić co też biedne misie zrobią jak nas tutaj zabraknie?

Gdyby rzeczywiście zaczęli sami siebie cenzurować, to byłby klimat jak z powieści Zajdla! :-)

Rozumiem że 10 pkt to za mało na patelnię Tefala czy czajnik elektryczny, ale może chociaż jakaś marna łączówka na XLR-ach?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.