Skocz do zawartości
IGNORED

Policja wtargnegła do mojego mieszkania !

prezydent22

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, potrzebuję merytorycznego wsparcia forumowego grona ... otóż... skótrasiłem zbyt mocno potencjometr mojego wzmacniacza, za bardzo w prawo, i konsekwencją tego czynu, było wtargnięcie panów w niebieskich uniformach do mojego mieszkania. Dodam, że panowie nie byli zbyt mili i zostawili po sobie, jakby na to nie patrzeć...syf ...gorszy...niż osoby, które były obecne akurat w moim domu. Jestem zażenowany, i oburzony zaistniałą sytuacją, ponieważ zabawa była przednia, a jednak, po dość treściwej interwencji, została ona dotkliwie zaburzona,..żeby nie mówić zdruzgotana. Dążąc do meritum, chciałbym wiedzieć, czy mieliście podobne doświadczenia, i jak sobie z nimi poradziliście.

Gość numik

(Konto usunięte)

Witajcie, potrzebuję merytorycznego wsparcia forumowego grona ... otóż... skótrasiłem zbyt mocno potencjometr mojego wzmacniacza, za bardzo w prawo, i konsekwencją tego czynu, było wtargnięcie panów w niebieskich uniformach do mojego mieszkania. Dodam, że panowie nie byli zbyt mili i zostawili po sobie, jakby na to nie patrzeć...syf ...gorszy...niż osoby, które były obecne akurat w moim domu. Jestem zażenowany, i oburzony zaistniałą sytuacją, ponieważ zabawa była przednia, a jednak, po dość treściwej interwencji, została ona dotkliwie zaburzona,..żeby nie mówić zdruzgotana. Dążąc do meritum, chciałbym wiedzieć, czy mieliście podobne doświadczenia, i jak sobie z nimi poradziliście.

kupiliśmy spokojniejsze kolumny i nie słuchamy głośno w nocy - inni mają prawo spać

Jestem zażenowany, i oburzony zaistniałą sytuacją

Sąsiedzi pewnie też.

zabawa była przednia

Trzeba dać ludziom spać w nocy. Kultura tego wymaga.

"Odmienny obraz każde widzi oko a każde ucho inny słyszy śpiew. A każde serce gdy wejrzysz w nie ukaże własną słabość i grzech"

Po godzinie 22:00 nie musisz nikomu otwierać drzwi, nawet policji. Inna kwestia, że po 22:00 ma być w bloku cisza.

Tylko ja nigdzie nie widzę, żeby autor wątku wspominał coś o porze dnia, kiedy cała akcja miała miejsce.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Dziękuj Bogu za wyrozumiałych sąsiadów, mogli "pożyczyć" Tira z parkingu i wywieść całe towarzystwo za wschodnią granice i zostawić.

A serio w całym cywilizowanym świecie za taki numer zapłacił byś taki mandat (i bardzo słusznie !!!) iż następnym razem taniej byłoby jakiś domek na odludziu wynająć.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Ja się ci z sutereny żołądkowali, że spać nie mogą, bo idą na 6-tą do roboty, i mentów wołali, to kupiłem bezludną wyspę i jest spoko.

Uważaj na turystów. Plebs tu raczej niegroźny.

Jak następnym razem Ci wparują to bądź kulturalny i daj im się napić.

Pies też człowiek.

A nie lepiej kość im rzucić?

Coś nie lubią cie sąsiady. Może upierdliwy jesteś? Robisz balangę na cały blok, zrób od razu zrzutkę na grzywnę. A jak wyglądało to wtargniecie - drzwi ci wyłamali, czy ktoś otworzył przez pomyłkę? Merytoryczna rada - nie rób sąsiadom, co tobie nie miłe.

I temat to na Bocznicę.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Otóż to, typowy temat na bocznicę;-)

A od strony merytorycznej, to do Twojego mieszkania nikt bez nakazu prokuratorskiego wejść nie może... Policja sama z siebie nie ma takich uprawnień, nawet w sytuacji zakłócania ciszy nocnej... W zasadzie to nie mogą nic zrobić, jeśli nie zostaną wpuszczeni.

Policja nie ma prawa, jednak mozę wejsć bez nakazu i nic na to nie poradzisz. W przypadku gdy gra glośno muzyka wchodza na legitymacje - jest podejrzenie ,ze w mieszkaniu mogą znajdować się substancje odużające, nic nie da zażalenie, w ciagu tygodnia dostaniesz nakaz podpisany przez prokuratora

?

A od strony merytorycznej, to do Twojego mieszkania nikt bez nakazu prokuratorskiego wejść nie może...

Mylisz się i wprowadzasz w błąd. Odsyłam do ustawy o policji, ale jest kilka przypadków kiedy mogą wejść i nie tylko , mają wtedy 7 dni na dostarczenie papierku od prokuratora....

Pamiętaj nie znajomość prawa NIE zwalnia od odpowiedzialności. ;P

A temat od momentu założenia powinien być na bocznicy ;)

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Mylisz się i wprowadzasz w błąd. Odsyłam do ustawy o policji, ale jest kilka przypadków kiedy mogą wejść i nie tylko , mają wtedy 7 dni na dostarczenie papierku od prokuratora....

Shrek, ale te przypadki o których piszesz w tej sytuacji w oczywisty sposób nie zachodzą:-) A żaden policjant nie zaryzykuje wejścia do lokalu w sytuacji wątpliwej, wiedząc że nie będzie się w stanie później obronić od strony prawnej. A poza tym to jak może wejść, jeśli nie zostanie wpuszczony?? Wysadzi drzwi, tak jak antyterroryści?? Wyobrażasz sobie konsekwencje prawne. Nie pochwalam głośnego słuchania, ale skoro chłopak już o to pyta, to należy mu udzielić jasnej odpowiedzi, a nie tylko odsyłać do ustawy o policji:-)

W przypadku gdy gra glośno muzyka wchodza na legitymacje - jest podejrzenie ,ze w mieszkaniu mogą znajdować się substancje odużające

Nie widać związku pomiędzy głośną muzyką a posiadaniem substancji...

macie rację panowie, nie wiem czym się kierowałem opisując sytuację, byłem na rauszu i to był impuls, chciałem wiedzieć "czy mieliście podobne doświadczenia, i jak sobie z nimi poradziliście.". Nie mniej jednak wale się w pierś i biorę na klatę wasze cięgi, cięgi sąsiadów z którymi udało mi się dogadać i finalnie dali się przeprosić. Proszę o moderację o zamknięcie wątku.Pozdrawiam

Też tak kiedyś miałem, jak Autor wątku. Tylko - czasy były inne. Moja "osiemnastka", stan wojenny. Kolega się poszedł "przewietrzyć". Wrócił pobity przez zomo, czy innych gnoi. "Ciesz się, żeśmy cię nie zabili"- usłyszał.

Fakt - było głośno!:) Tylko, że to był Sylwester i całe osiedle ryczało. A z moimi sąsiadami - powoli do zgody doszedłem!:)))

A od strony merytorycznej, to do Twojego mieszkania nikt bez nakazu prokuratorskiego wejść nie może... Policja sama z siebie nie ma takich uprawnień, nawet w sytuacji zakłócania ciszy nocnej... W zasadzie to nie mogą nic zrobić, jeśli nie zostaną wpuszczeni.

Nie mylcie przeszukania pomieszczeń ze zwykłą interwencją, bo to inne podstawy formalne i prawne. Jeżeli będą ku temu podstawy to i z drzwiami wejdą, i nawet po sobie nie posprzątają, wytargają wszystkich z chaty i kłopoty będą.

Oczywiście, jeśli ktoś robi imprezę i się sam dobrze bawi, nie bacząc na innych, ponosi konsekwencje. Ale z drzwiami nie wejdą. Poczekają i następnego dnia zaproszą do siebie. A to już nie będzie pouczenie czy mandat a wniosek do Sądu. A sąd, jeśli nie będzie wyrozumiały dowali dużo więcej, niżbyśmy byli w stanie wypić.

Więc na przyszłość, drzwi otwierajmy, bądźmy grzeczni, a wtedy wszyscy będą zadowoleni.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.