Skocz do zawartości
IGNORED

Pink Floyd "The Endless River"

supmario

Rekomendowane odpowiedzi

i tego nikt nie kwestionuje... tylko po co to roztrząsać? 2 panów ( w łódce, nie licząc psa ) postanowiło wydać płytę pod szyldem PF. Wielkiej manufaktury dźwięków. Do tego nie miał to być materiał nowy lecz nagrany onegdaj i ino odświeżony. No i wielkie mi mecyje... jest kawał muzy... prezentacja weny sprzed ponad 20 lat. Mogło tego nie być a jest. Gdyby ktoś to wykradł i wydał nieoficjalnie pewnie było by rarytasem, na bootlegu, a tak... cóż pomarudzić czas polaku sobie ;) Na zdrowie :)

A gdzie ja marudzę?To że muzyka jest z przed lat to też nie jest mi obce,skojarzeniew że "tapeta muzyczna",to moje odczucie,chyba dozwolone,ostatni utwór to jak podpis,uwiarygodnienie że to jednak Oni.Trochę znam ich muzykę jednak i tyle.Pozdrawiam!

Amerykanie też przymarudzili np. Pitchfork. Ale widać ogólnie "weszło"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Średnia niezła

Ukryta Zawartość

????

a moze chcieli by ich tak zapamietac, zapamietac Pinkow z dawnych lat i nie wazne z jakiego okresu. Musieli wydac plyte na koniec. Plyte po ktorej nikt nie bedzie chcial jeszcze i nie bedzie niczego wiecej oczekiwal a Oni nie musieli przeciez nikomu nic juz udowadniac ani robic wielkiego show i kierowac sie na sukces.

Przesłuchałem i zgadzam się z Tobą w 100%. To ich koniec. A dorobku ich twórczości będziemy słuchali latami.

Tu jest gość na allegro , cena płyt 50 zł a przesyłka ..... szok !

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dopiero dziś miałem okazję posłuchać nowej płytki wiem że późno ale tak wyszło.

Odsluch najpierw na moich RX8 potem drugi raz na Audio Technicach i powiem jedno nie zgadzam się w.żadnym wypadku że to jakiś odpad itp.

To że nie ma vocalu wcale nie dyskryminuje tej płyty, bo muzyka na najwyższym poziomie PF wpędzająca w nastrój głębokiej zadumy

Ja jestem pod wielkim wrażeniem

Wysłane z mojego C6903 za pomocą Tapatalk 2

Przesłuchałem płytę a w zasadzie płytki (bo to 2 LP) wczoraj wieczorem. Podszedłem do tego w ten sposób, że nie porównywałem jej do wcześniejszych dokonań PF, nie miałem też jakichkolwiek oczekiwań. Powiem krótko - jestem na tak.

Przesłuchałem wczoraj z kolegą - ocena, nuda, nawet wypity alkohol nie poprawił doznania.

Aby się obudzić zarzuciliśmy sobie "Never Turn Your Back On A Friend" Budgie, i zrobiło się głośno :)

Ta płyta jest dla mnie odrobinę jak Meddle z jednej strony utwory które da się słuchać a po drugiej fenomen ( zresztą słuchając z winyla najpierw strony b a potem a jest ok )

Na Endless jest parę perełek choćby On noodle street czy allons i po kilku przesłuchaniach uważam że płyta ma fajny klimat właśnie jakby pożegnania , gdyby była o parę utworów krótsza ( o dobre 10 minut ) mogła być moim zdaniem kolejną świetną na poziomie Wisch You Were Here czy Animals .

gdyby była o parę utworów krótsza ( o dobre 10 minut ) mogła być moim zdaniem kolejną świetną na poziomie Wisch You Were Here czy Animals

Żartujesz, prawda?

Wyrzucisz 10 minut nudy i już płyta na poziomie najlepszych PF?

a po drugiej fenomen

A cóż to za fenomen jest na tej płycie?

Ja mam tak z muzą że słucham tego co mi się po prostu podoba . Dla mnie zarówno Wisch jak i Animals są jednymi z wielu płyt które w odpowiednim czasie goszczą w odtwarzaczu dla mojej przyjemności . Nic nie poradzę że Endless nie podeszła mi w całości :) ale broni się klimatem który jest także w powyższych , stąd do nich porównanie.

Utwór Echoes to dla mnie 23 minuty frajdy słuchania , natomiast idąc śladem tak potrzebnej niektórym kategoryzacji jak podaje uncle google : dzieło uznawane jest zgodnie za jedno z największych dokonań zespołu. Na oryginalnym winylowym wydaniu zajmuje całą stronę B. Jak widać słowo ,,zgodnie" będzie w tym przypadku umowne bo tak to już jest z muzyką że przede wszystkim ma się podobać.

Przesłuchałem wczoraj z kolegą - ocena, nuda, nawet wypity alkohol nie poprawił doznania.

Aby się obudzić zarzuciliśmy sobie "Never Turn Your Back On A Friend" Budgie, i zrobiło się głośno :)

Rano budzi mnie najpierw Scorpions_dark lady,potem Gudgie_breadfan :),Rush_finding my way, i dalej in trance leci do konca zanim de biegac.

Przesluchalem u wujka nowy krazek bo dostal w pracy od kolegi w prezencie, spodziewalem sie czego innego ale ja uwazam ze do masazu przyjemne dzwieki, bede mogl przy tej plycie zasypiac.

Gudgie_breadfan :)

Mocna granie, które potrafi rozłożyć na łopatki, czego niestety, przynajmniej dla mnie, nie mogę powiedzieć o nowym PF.

Ale w sumie, to nie mam prawa marudzić, przecież na 15(czy ile ich tam było) płyt Budgie tylko 5-6 „nadaje się” do słuchania, więc nie wszystko musi być arcydziełem.

Mocna granie, które potrafi rozłożyć na łopatki, czego niestety, przynajmniej dla mnie, nie mogę powiedzieć o nowym PF.

Ale w sumie, to nie mam prawa marudzić, przecież na 15(czy ile ich tam było) płyt Budgie tylko 5-6 „nadaje się” do słuchania, więc nie wszystko musi być arcydziełem.

ale niepozorny chlopaczek z denkami jak od sloikiow rozklada

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Tak. Świetna do wielokrotnego odtwarzania na dworcach, lotniskach i w eleganckich klozetach. ;-)

Masz jakieś misyjne podejście do Endless...może dopóść do świadomości,że istnieją ludzie,którym się podoba,może? Od paru stron tego wątku usiłujesz narzucić innym swój punkt widzenia,chłopie wyluzuj.

Tak. Świetna do wielokrotnego odtwarzania na dworcach, lotniskach i w eleganckich klozetach. ;-)

Widzisz Soundzie ... tak w około 90% muzycznie sie zgadzamy. Jest jednak pewna różnica. Ja słucham Pink Floyd a Ty Wojtka Kapały ;)

• 3 tygodnie później...

czyli w ostatnim odcinku sagi bohaterowie zeszli do poziomu miernoty.

Tak przynajmniej wynika z Waszych w/w ocen.

Coś tam wystarczy, aby dać im pozytywną ocenę - miernota innym słowem.

trochę słabo jak na najlepszy zespół w historii muzyki rozrywkowej.

Albo zespół, który wspólnie z beatlesami oraz zeppelinami/stonesami ex aequo można uznać za najlepszy.

Reszta to tylko dodatki.

Generalnie lepiej słuchać muzyki niż opinii o niej.

Ale wielu lubi pisać, dla pisania ;).

pre lampowe Adagio Sound, końcówka Sugden Au51 P MKII, AVI Laboratory Series, strojenie kolumn Adagio Sound - wszystko spięte kabelkami ;-)) żeby grało

Panowie zaczynają promocje. Jeden i drugi ma w końcu w przyszłym roku wydać płytę solowe.

W zeszła sobotę David sobie pograł z Londynie z kolegami rowerzystami

Ukryta Zawartość

A w przyszłym roku Roger zagra z Nashville Symphony Orchestra "Ca Ira."

Machina się rozkręca :)

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.