Skocz do zawartości
IGNORED

Polska bastionem katolicyzmu na Świecie

Vlado

Rekomendowane odpowiedzi

I lekki offtopic...:) ile dziwnych bytów znowu ożyło karmionych nienawiścią do KK.
Jacek, co jest takiego specjalnego w KK, co Cię w nim kręci, że tak o niego walczysz?

Faktem jest, że sieci handlowe robią ludziom wodę z mózgów. Halloween, świąteczne dekoracje miesiąc przed świętami, Coca-Cola jako staropolski napój wigilijny. Trochę zdrowego rozsądku nie zaszkodzi, nie ma też sensu dorabianie do wszystkiego, w tym do chęci zysku nie wiadomo jakiej ideologii.

Jestem Europejczykiem.

Doktorek daje wszystkim dobre rady, gdyż nie jest w stanie dawać dobrego przykładu.

W tym kraju nie jestem w stanie - w Polsce postąpię w/g zaleceń Frondy jak będę miał humor, a jak nie będę w humorze to po prostu przepędzę halloweenowe ścierwo spod drzwi przy pomocy kija.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

jak nie będę w humorze to po prostu przepędzę halloweenowe ścierwo spod drzwi przy pomocy kija.

I w przeciwieństwie do katolickiej Irlandii policja, prokuratura i sąd będą razem udawali, że albo niczego nie widzieli albo nic się nie stało i włos ci z głowy nie spadnie. Bo to Polska właśnie ;-).

Jestem Europejczykiem.

Mało poucza. Terlikowski to Überpapież, normalni papieże drżą na sam dźwięk jego nazwiska i z pokorą przyjmują jego wskazówki.

Jestem Europejczykiem.

Każdy ma takich nauczycieli na jakich zasługuje. Ty - faszystowskie ścierwo pod nazwą Fronda.

To zalecenie Stalina wciąż was, towarzyszu, obowiązuje?

1340217198_by_Diesel3124_600.jpg

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Chcę tylko wykazać że nazywanie patriotów i obrońców wiary katolickiej faszystami ma swoje źródło.

Lewacy - prawdopodobnie nieświadomie - wciąż tańczą jak im Stalin każe.

bob-ek cat-a to putinowiec :)Przynajmniej mentalnie.

Wyświetl postUżytkownik il Dottore dnia 29.10.2014 - 23:16 napisał

Bezsensowna wręcz kretyńska implementacja na polski grunt zwyczajów obcych państw nie ma dla mnie IMO sensu.

Internet też? Dlaczego bezsensowana i dlaczego kretyńska

Z importu obcych zwyczajów? Nie zapomniałeś o oponie...:))))

Pajac Terlikowski. Najbardziej skrajny, ortodoksyjny, fundamentalistyczny beton jaki można sobie wyobrazić. Poucza nawet samego papieża.

Mało poucza. Terlikowski to Überpapież, normalni papieże drżą na sam dźwięk jego nazwiska i z pokorą przyjmują jego wskazówki.

Jak futrzak może się wypowiadać w kwestii, o której nie ma żadnego pojęcia.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Chcę tylko wykazać że nazywanie patriotów i obrońców wiary katolickiej faszystami ma swoje źródło.

Prawacy są zbyt mało inteligentni aby zauważyć, że tacy jak Terlikowski i Fronda nie "bronią patriotyzmu i wiary" tylko dając odrażający przykład przynoszą tym ideom niepowetowane, nie do odrobienia straty.

Lewacy - prawdopodobnie nieświadomie - wciąż tańczą jak im Stalin każe.

Po raz kolejny powtarzam, że nazwanie mnie "lewakiem" traktuję jako zaszczyt, komplement i powód do dumy.

Stalin to ten który zadał Twojemu pupilowi Hitlerowi takiego łupnia, że temu nie pozostało nic innego jak strzelić sobie z łeb, gdy jak szczur był schowany w bunkrze w Berlinie.

Stalin to ten który zadał Twojemu pupilowi Hitlerowi takiego łupnia, że temu nie pozostało nic innego jak strzelić sobie z łeb, gdy jak szczur był schowany w bunkrze w Berlinie.

Stalin to był ten,który napadł na twój (ups! przepraszam! zagalopowałem się...) na mój kraj 17 września 1939r.

Następnie w 1944 zagarnął całą Polskę, zapoczątkowując trwającą 50 lat krwawą okupację i zaprowadzając rządy Polskojęzycznej Wspólnoty Rozbójniczej, które trwają do dziś.

Ot batiuszka...

A Ty masz pojęcie o czymkolwiek poza wzniecaniem pyskówek? Znakomita większość Twoich wpisów to są właśnie pyskówki w wątkach ideologiczno-światopoglądowych. Co tylko dowodzi, że podobnie jak Maju, przebywasz tu służbowo. Tyle że Maju jest facetem inteligentnym i sprzeczanie się w nim jest przyjemnością. W przeciwieństwie do Ciebie. Ja w takich wątkach jak ten jestem przy okazji, dla relaksu, bo mam kilka tysięcy merytorycznych w różnych tematach audio video.

Stalin to był ten,który napadł na twój (ups! przepraszam! zagalopowałem się...) na mój kraj 17 września 1939r.

Następnie w 1944 zagarnął całą Polskę, zapoczątkowując trwającą 50 lat krwawą okupację i zaprowadzając rządy Polskojęzycznej Wspólnoty Rozbójniczej, które trwają do dziś.

Ot batiuszka...

17 dni później jak zrobił to Twój ulubieniec i pupil Hitler. W 1945 nie zrobił by nic bez zgody i aprobaty Roosvelta (potem Trumana) i Churchilla.

W 1945 nie zrobił by nic bez zgody i aprobaty Roosvelta (potem Trumana) i Churchilla.

To oczywiste, że Polska została w Jałcie zdradzona. Ale jakie to ma znaczenie czy okupacja się odbywa za zgodą UK i USA czy bez tej zgody? Okupacja to okupacja.

Przypominam fotki pokazujące jak Rosjanie walczyli z faszyzmem - Brześć 1939r. Jest nawet kradziona polska kolarzówa! :)

brzesc-22-09-1939_01.jpg

Bundesarchiv_Bild_101I-121-0008-25,_Polen,_Treffen_deutscher_und_sowjetischer_Soldaten.jpg

10-Sojusz-niemiecko-sowiecki.jpg

Ten ruski plakat propagandowy z epoki pokazuje jasno stosunek ruskich do Polaków:

Polish_eagle_and_Soviet_soldier.JPG

Stalin to był ten,który napadł na twój (ups! przepraszam! zagalopowałem się...) na mój kraj

Stalin napadł na Irlandię???

To jakaś zupełnie nowo napisana historia. Pewnie autorstwa IPN. Te darmozjady przecież niczym innym się nie zajmują.

14:30"kościół a nauka :D "

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Rambo54 + link = manipulacja. ;)

.....bądź uprzejmy wygłaszać tam, gdzie chcą tego słuchać. Najlepiej w pewnej rozgłośni radiowej z siedzibą w Toruniu, nadającej dla skretyniałego dewocyjnego motłochu. Tutaj zaglądają ludzie inteligentni.

W odpowiedzi na ten apel powtarzany przez Ciebie jak mantra chciałbym zauważyć że takim językiem ludzie inteligentni nie powinni się posługiwać....chyba że są inteligentni inaczej. ;)

Nikt również nie zwraca się do Ciebie per "katolu".

Jasne.....masz o wiele dobitniejsze określenia (podkreślone wyżej)taki "katol" cóż to przy tym....phiii! :))))

il Dottore dnia 29.10.2014 - 20:04 napisał "W ten sposób można PRZEGŁOSOWAĆ każdą bzdurę, każdą podłość, i każdy fałsz ogłosić najświętszą prawdą."

Np. celibat księży , wojnę sprawiedliwą , nieświadomy chrzest , itd., itp.

O widzę że nasz Numerek powraca w swoim stylu, nic z "formy" nie stracił i pisze o Kk a nie zauważył że ktoś inny o UE. :)))

Napisano wczoraj, 21:43

"18-arowa działka należąca do miasta, na której stanie nowy kościół, decyzją radnych Rzeszowa zostanie sprzedana bez przetargu diecezji rzeszowskiej z 99-procentową bonifikatą. Taka forma transakcji jest zgodna z prawem, jeśli działka jest zbywana na rzecz kościołów lub związków wyznaniowych i przeznaczona pod budowę nowej świątyni."

Ukryta Zawartość

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

• Redaktorzy

Stanisław Michalkiewicz wyjaśnia, skąd się wziął niniejszy wątek na AS

No proszę, to już w Tworkach nawet o nas mówią.

Każde słowo krytyczne uważacie za "nienawiść".

Nie każde, ale te podkreślone. (post 168) ;(

Fronda wysoki odlot vol III :)

Polecam na zmianę z naszym dzialem haj end....

Rambo54 nie martw się, jak przyjdziesz do mnie w stroju halloweenowym nie będę Ciebie nawracał....baw się na całego. :))))

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Pajac Terlikowski. Najbardziej skrajny, ortodoksyjny, fundamentalistyczny beton jaki można sobie wyobrazić. Poucza nawet samego papieża.

Jak w takim tempie będziemy brnąć w absurdy to niedługo dowiemy się że to nie papież rządzi w Watykanie a Terlikowski. :)))

Znakomita większość Twoich wpisów to są właśnie pyskówki w wątkach ideologiczno-światopoglądowych. Co tylko dowodzi, że podobnie jak Maju, przebywasz tu służbowo. Tyle że Maju jest facetem inteligentnym i sprzeczanie się w nim jest przyjemnością. W przeciwieństwie do Ciebie

Na co liczysz pisząc tak do Jacchusi?

Pewnie na to że nie wie(i inni) ile razy do mnie kierowałeś podobne mówiące o braku mojej inteligencji teksty....a ta "przyjemność sprzeczania" osiągnęła szczyt gdy przycisnąłeś ignoruj przy moim nicku....pamiętasz co zapowiadając to pisałeś? ;)

O tym czego "dowodzą" nasze wpisy nie pisz, bo się tylko ośmieszasz sam dowodząc jak jesteś niewiarygodny.

A księża cały czas gadają o seksie, małżeństwie itp.

Jak mogą wypowiadać się w kwestii, o której nie ma żadnego pojęcia?

Jedyne, o czym mogliby się wypowiadać ze znajomością tematu to pedofilia.

Jestem Europejczykiem.

Bobcat dnia 30.10.2014 - 07:51 napisał "Znakomita większość Twoich wpisów to są właśnie pyskówki w wątkach ideologiczno-światopoglądowych. Co tylko dowodzi, że podobnie jak Maju, przebywasz tu służbowo. Tyle że Maju jest facetem inteligentnym i sprzeczanie się w nim jest przyjemnością. W przeciwieństwie do Ciebie'

Na co liczysz pisząc tak do Jacchusi?

Tam był podtekst między wierszami, którego (jak widzę) nie załapałeś. Wytęż szare komórki.

Niech inni osądzą kto nie załapał a raczej kto ma rację (podkreślone w tekstach).

Pewnie na to że nie wie(i inni) ile razy do mnie kierowałeś podobne mówiące o braku mojej inteligencji teksty....a ta "przyjemność sprzeczania" osiągnęła szczyt gdy przycisnąłeś ignoruj przy moim nicku....pamiętasz co zapowiadając to pisałeś? ;)

Cytat "bo się tylko ośmieszasz sam dowodząc jak jesteś niewiarygodny. "

Nikt się tutaj nie ośmieszył bardziej niż Ty. I nikt nie jest bardziej niewiarygodny.

Rozumiem że coś o tym świadczy, ale to pozostaje tylko Twoją wiedzą?

Bo z rozmowy wynika coś wręcz przeciwnego.... ;)

Maju dnia 30.10.2014 - 09:05 napisał "Jak w takim tempie będziemy brnąć w absurdy to niedługo dowiemy się że to nie papież rządzi w Watykanie a Terlikowski."

Widać słabo znasz wpisy Terlikowskiego.

Odpowiem cytując Ciebie.

"Tam był podtekst między wierszami, którego (jak widzę) nie załapałeś. Wytęż szare komórki."

1920299_672357159527967_827286616084329824_n.jpg

logika kk:

pedofilia w KK - wina rodziców

gwałt na księdzu - wina Tuska :))))

i jeszcze deser po śniadaniu ;)

Ukryta Zawartość

Czyżby Cugowski planował zmianę profesji..?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tutaj jeszcze o księdzu co pasem dzieci lał..

Opolszczyzna tym razem.

Ukryta Zawartość

ha, ha :)

"Dzieci, które zaczynają się bawić w haloweenowe zabobony, rozpaczliwie potrzebują Chrystusa" – czytamy. Redakcja wyjaśnia, że spotkanie i rozmowa z chrześcijaninem może być dla nich ostatnią szansą usłyszenia Ewangelii. Następnie radzi, by "patrząc w oczy takiego dziecka warto zapytać go o jego wiarę: czy chodzi do kościoła, czy przyjmuje Komunię św., kiedy ostatni raz był u spowiedzi".

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A księża cały czas gadają o seksie, małżeństwie itp.

Jak mogą wypowiadać się w kwestii, o której nie ma żadnego pojęcia?

Jedyne, o czym mogliby się wypowiadać ze znajomością tematu to pedofilia.

A skad ty wiesz o czym gadaja księża? Ja jeszcze o seksie z księdzem nie rozmawiałem, a jestem Katolikiem.

Do reszty jehowickich konfabulacji się nie odnoszę, bo jak zawsze oszczerstwo to wasz brat.

bo mam kilka tysięcy merytorycznych w różnych tematach audio video.

Ahahahaha :))...Meteorycznych chyba

A niby co to ma wspólnego z dyskusją n/t? Co ty udaru mózgu doznałeś?

No tak, ale do tego trzeba mieć odpowiedni organ...a powątpiewam skoro dla ciebie ilość wpisów jest arg. w rozmowie nie dotyczacej wpisów :)

P.S.

I gó...zik ci do tego po co ja tutaj jestem :)

Wystarczy mieć inteligencję pierwotniaka pantofelka aby zauważyć o czym. Z telewizji, radia, prasy, netu. Oficjalne stanowisko tudzież tzw. listy pasterskie są publikowane. Również wypowiedzi różnych kabareciarzy pokroju niejakiego Oko, de Bruzda i innych rozrywkowych jegomościów.

Jasne zwłaszcza z "faktu" i mózgopralni zbawienie.com

Jako brygada sieciowa wiadomej instytucji. Wydawało Wam się, że Wasze bojówki pozostaną nierozpoznane?

Ty rzeczywiscie masz udar?!!!!

Pilnie dzwoń pod 112 - natychmiast!

• Redaktorzy

"Dzieci, które zaczynają się bawić w haloweenowe zabobony, rozpaczliwie potrzebują Chrystusa" – czytamy. Redakcja wyjaśnia, że spotkanie i rozmowa z chrześcijaninem może być dla nich ostatnią szansą usłyszenia Ewangelii.

Prawdę mówiąc, wolałbym już usłyszeć opinię duchownego na ten temat, niż jakichś nowochrześcijańskich ochotników. A o ile pamiętam, władze kościelne nie podzielają manii redaktorów Frondy nt. Halloween (czyli obchodów święta Wigilii Wszystkich Świętych, bo od tego pochodzi ta nazwa). "Fronda" (od la fronde, proca), to lekko pogardliwe określenie grupy opozycyjnej wobec władz kardynała Mazariniego i Ludwika XIV we Francji. Oznaczało niepoważną opozycję. Zdaje się, że jest to opozycja również od kościoła, bo chłopcy cuda istne wymyślają.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.