Skocz do zawartości
IGNORED

Kupię audiofilski komputer klasy high-end do grania z plików

SVART

Rekomendowane odpowiedzi

Zapytam wprost, czy Pana głośniki da się toczyć po podłodze? Dopiero jak Pan to zrozumie, będzie Pan mógł słuchając muzyki, spontanicznie krzyknąć: "to jest dźwięk wystawy!".

Dla chcącego, nic trudnego, jak to się mówi. Coś wymyślę. Wtedy jak do mnie przyjdom, to będę mówić "ale to gra", bas zwarty jak ...nie powiem co. Góra ma iskrzyć, ale nie ostro, tylko tak jedwabiście, ale to lampka to zrobi. Dzięki za rady dot. systemu. W tej chwili skupię się jeszcze na tym kompie. Zobaczymy co z tego wyjdzie, no i pogadam ze Sly, niech wróci tylko tutaj, bo na chwilę chyba znikł. On to widzę ma podobne podejście do tematu jak ja, czyli bez kompromisów i liznął widać prawdziwego hi-endu. To się ma albo się nie ma, takie są realia. Zero litości dla słabych kompentetentów.

Gorzej z winylem, naklejki się od wilgoci odklejają.

Ile mam jeszcze razy powtarzać. Winyle to przeszłość. Tylko hi-res, nic więcej!

Sly30 uważa, że MP3 jest lepsze od analogu ;-) A on wie (i słyszy) wszystko. Pewnie materiał użyty do lutowania usłyszy i nazwie.

Keef, jeszcze raz proszę o zaprzestanie zaczepek personalnych! Proszę po raz ostatni. Sly ma w tym zakresie sądząc po ilości postów wiele do powiedzenia, a Ty się dopiero uczysz o co chodzi w hi-endzie. Na pewno miał u siebie klocki za grube siano, więc wie co mówi, bo bez sensu byłoby pisać, jak się nie wie o czym się pisze i byle tylko by pisać. Prawda? Tutaj się trenuje ucho latami, jak nie dziesiątkami lat. Albo się słyszy albo nie, więc jeśli Sly słyszy różnicę, to co musi być na rzeczy z tą cyną. ...krucze, nad tym się nie zastanawiałem, czyli najlepszy materiał do lutowanie, jak się potem będzie robiło tuning tego kompa. Jakie to wszystko jest skomplikowane.

P.s. Pamiętajcie, jak do jutra nikt się z forum nie odezwie, to wystawiam mój stary komputer na aukcję. Decydujcie się więc póki czas. Taka okazja się już nie powtórzy.

Ale ja nie kpiłam. Mnie to satysfakcjonuje. Pomyśl hi-endowe mp3 jest za free, a za nie-hi-endowy analog płaci się kosmiczne pieniądze. Może po prostu iPhone i Beatsy ;-)

Ja tam ucha nawet drewnianego nie mam - to próchno. Więc jak Sly tak mówi, to pewnie tak jest. :-D

"Wolność oznacza prawo do twierdzenia, że dwa i dwa to cztery."

Słupki czy trumny?

Zależy od muzyki. Jeżeli gotyk albo Verdi, to zdecydowanie trumny!

“That which can be asserted without evidence can be dismissed without evidence.” (Christopher Hitchens).

Do metalu kolumny w ogóle są zbędne!

“That which can be asserted without evidence can be dismissed without evidence.” (Christopher Hitchens).

Keef, jeszcze raz proszę o zaprzestanie zaczepek personalnych! Proszę po raz ostatni. Sly ma w tym zakresie sądząc po ilości postów wiele do powiedzenia, a Ty się dopiero uczysz o co chodzi w hi-endzie. Na pewno miał u siebie klocki za grube siano, więc wie co mówi, bo bez sensu byłoby pisać, jak się nie wie o czym się pisze i byle tylko by pisać. Prawda? Tutaj się trenuje ucho latami, jak nie dziesiątkami lat. Albo się słyszy albo nie, więc jeśli Sly słyszy różnicę, to co musi być na rzeczy z tą cyną. ...krucze, nad tym się nie zastanawiałem, czyli najlepszy materiał do lutowanie, jak się potem będzie robiło tuning tego kompa. Jakie to wszystko jest skomplikowane.

P.s. Pamiętajcie, jak do jutra nikt się z forum nie odezwie, to wystawiam mój stary komputer na aukcję. Decydujcie się więc póki czas. Taka okazja się już nie powtórzy.

Nie mogłem pisać,bo mi rura pękła.

Ale zrobione już jest i chcialbym tego Pana KOMPA KUPIĆ...........dla mnie to wazne jest.

Proszę o odpowiedż i proszę o odpisanie mi na pw.

pozdr

Donald Ginko

Donald, a kasiore masz? Bo to raczej nie chodzi o gume Donald, tylko o audiofilskiego kompa, może i sam Elb go miał w swojej Nirvanowej Pieczarze - a to już idzie w miliony... A jak jeszcze Tunning robił Fikus? Uuuu, to drogo wyjdzie...

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Znajomy jest hackerem, włamał się ostatnio do sieci komputerowej Sonus Fabera i wykradł zdjęcia i plany prototypów.

Okazuje się, że SF jest bardzo zaawansowany na drodze tworzenia bezkompromisowego urządzenia PC-Audio klasy Ultimate Hi-End.

Może to jest trop którym należy podążyć?

Załączam zdjęcie prototypu zajumane z serwera SF - zaawansowanie techniczne i ekskluzywność nie wymagają komentarza.

Posiadam oczywiście plany, niestety nic mi po nich, ze względu na niebotyczną cenę komponentów. Prędzej prom kosmiczny bym zbudował... :(

Ale jakby co - to mogę przesłać na priv.

casemod08.jpg

Osobiście jednak uważam, że urządzenie tej klasy nie może korzystać z trywialnych półprzewodników. Tylko lampy i tylko łączenie point-to-point. Wtedy zagra! Bez ciepła i blasku lamp nie można mówić o ultymatywnym chajendzie.

Sądzę, że komputerowi audiofile powinni iść drogą wyznaczoną przez IBM, gdzie trwają również tajne prace nad audiofilskim superserwerem.

IBM709BOARD-2.jpg

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Rozbawiłeś mnie.

Ale to przypadek, więc Twoje poczucie humoru może mi odpowiadać.

A teraz już idź wspierać "patriotyzm" i prawość.

Zapytaj lampy. Lampa bucha to Cię wysłucha! - powiedzonko dziecięce

Cały czas trwają prace nad alternatywnym zasilaniem, może z tego coś będzie?

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

L1010772.JPG

L1010769.JPG

Miałem i takiego Zalmana TNN 300...

Mogę coś doradzić w tym temacie, ogólnie PC Audio.

Jakie pliki to ma odtwarzać, do jakiego DAC to ma być podłączone?

Niestety pliki są za drogie, a potrzebuję referencyjną klawiaturę. Czy taka będzie ok? Wiem, że tania, ale na razie tylko to mogę mieć. Pliki zabijają budżet. Najgorsze są te udostępniane przez Bonamassę.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dobrze trafiłeś w swojej niewiedzy. To najlepsza klawiatura jaką znam. Ale gdybyś trochę na niej popisał to byś wiedział, a tam może się co najwyżej...popisać niewiedzą... :-)

Slajuś, Keef to kobita - to tak, żebyś się następnym razem nie ośmieszył podczas publicznej rozmowy :) Nic się nie stało - każdemu się może zdarzyć :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Proszę nie trolować bo Pana zbanuję w tym wątku. Ostatni raz ostrzegam.

Zaczynam być podejrzliwy. W świat idą dwa identyczne lapki?

I pewnie już osiągnęły niebotyczne ceny.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

I co z tego!? Nick to nick. Bez znaczenia.

Jest ta Sly czy ten Sly? ;-)

Może być ta, nieprawdaż? Przecież to tylko nick, Slyerko ;-)

Zaczynam być podejrzliwy. W świat idą dwa identyczne lapki?

Przepraszam bardzo

Czy Pan ma sześć rąk.czy Pan się nudzi może?

Lepiej by Pan pomógł mi wreszcie tego komputera audiofilskiego wybrać.

Czy tu potrzeba aż dwa identyczne lapki jak Pan sugeruje,to dopiero wtedy będzie stereo?

pozdr

Donald Ginko

Czy tu potrzeba aż dwa identyczne lapki jak Pan sugeruje,to dopiero wtedy będzie stereo?

Jak najbardziej Panie Donaldzie z dwóch lapków uzyskujemy tak zwany bilapking to będzie wtedy hyperstereo a nawet hydro.

A może to już będzie początek Dolby Surround? :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.