Skocz do zawartości
IGNORED

Najlepszy interkonekt

mikel

Rekomendowane odpowiedzi

babatular - nie mam dla Ciebie dobrych wieści:

otóż

pierwszy z posiadaczy IC 6x9 jest zdania, że nie wchodzi w znajomości z hejterami maści wszelkiej (to chyba o Tobie).

drugi powiada, że nie interesują go opinie z forów audio, bo więcej szkody czytającym przynoszą niż korzyści. Woli rozwijać swoje poznanie świata audio przez doświadczenie.

z trzecim pośmialiśmy się trochę (no... trochę więcej) z Twoich wyobrażeń na temat "produkcji kabli high end", a w szczególności o głoszonej przez Ciebie chęci/potrzebie zajrzenia na linię produkcyjną, by zobaczyć skalę i zaangażowane środki - wartość maszyn, urządzeń pomiarowych etc... Dobra zabawa w niedzielne popołudnie:)

Do czwartego nie zadzwoniłem, bo jak go znam, nie lubi, jak mu się pierdołami głowę zawraca. On mówi to zwykle bardziej dosadnie:(

Tak, że...

Sam widzisz, że się starałem

dla Ciebie

Ale widocznie zamożni tak mają, nic nie poradzisz - taki świat...

To prawda jak byłem w Gadńsku to kolejka do Jafiego po Sułki była tak długa, że......................................... Także Panie babatular miejsca na karcie braknie żeby tych wszystkich klientów obdzwonić. Sam chciałem kupić 2 komplety ale już zabrakło :(

byłem w Gadńsku

>> @Szymon1

Nawet w internecie nie umiesz szukać - pomyliłeś "podwórka". Auto-Szyby są dwa numery dalej. Zupełnie gdzie indziej wejście, ale da się dojrzeć.

Dasz radę powtórzyć złośliwość trafniej opisując miejsce.

babatular - nie mam dla Ciebie dobrych wieści:

otóż

pierwszy z posiadaczy IC 6x9 jest zdania, że nie wchodzi w znajomości z hejterami maści wszelkiej (to chyba o Tobie).

drugi powiada, że nie interesują go opinie z forów audio, bo więcej szkody czytającym przynoszą niż korzyści. Woli rozwijać swoje poznanie świata audio przez doświadczenie.

z trzecim pośmialiśmy się trochę (no... trochę więcej) z Twoich wyobrażeń na temat "produkcji kabli high end", a w szczególności o głoszonej przez Ciebie chęci/potrzebie zajrzenia na linię produkcyjną, by zobaczyć skalę i zaangażowane środki - wartość maszyn, urządzeń pomiarowych etc... Dobra zabawa w niedzielne popołudnie:)

Do czwartego nie zadzwoniłem, bo jak go znam, nie lubi, jak mu się pierdołami głowę zawraca. On mówi to zwykle bardziej dosadnie:(

Tak, że...

Sam widzisz, że się starałem

dla Ciebie

Ale widocznie zamożni tak mają, nic nie poradzisz - taki świat...

każde wieści o twoich kablach są dla mnie dobre - bowiem są źródłem mojej nieustającej radości. Jak mi smutno to przeczytam o twoich Sulkach i od razu uśmiech gości na mojej twarzy.

wiesz ja też rozmawiałem z zaprzyjaźnionymi szejkami z Qataru i ZEA na temat twoich kabli i oni marzą by je kupić ale skoro takie kolejki to chyba odpuszczą. Nie pisują na tym forum bo jeden nie pisuje z hejterami, drugiego nie inetresują opinie z forum, trzeci się tylko śmieje, a czwarty nie zawraca sobie głowy pierdołami.

Sam widzisz że starałem się zainteresowac szejków Twoimi cudownymi drutami ale oni jakoś wolą Siltecha czy Tare labs - taki jest świat..

A tak nawiasem mówiąc -pokaż proszę tą linię produkcyjną czyli: młot, imadło, pilnik i.....długopis ( może to Parker i stąd te ceny)

Czekam z niecierpliwością na kolejne twoje arcydzieła w zakresie drutomani

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

wiesz ja też rozmawiałem z zaprzyjaźnionymi szejkami z Qataru i ZEA na temat twoich kabli i oni marzą by je kupić ale skoro takie kolejki to chyba odpuszczą. Nie pisują na tym forum bo jeden nie pisuje z hejterami, drugiego nie inetresują opinie z forum, trzeci się tylko śmieje, a czwarty nie zawraca sobie głowy pierdołami.

... piąty choduje konie, a szósty pasjonuje się winami - i nie mają oni czasu na audio-pierdoły. Powiem tak: cena kabli Sułek jest katarska - absolutne science-fiction!

Parker's Mood

Dużo bardziej kuriozalny jest podlinkowany wcześniej test niż kabel. Wygląda na pisany wieczorem pod latarnią.

Można wyjąć dowolne zdanie i mamy wzorzec pustosłowia. Nie ma ani jednego odwołania do konkretnego utworu.

Czerniejąca miedź traci właściwości przewodzące, więc w rozumieniu jego przeznaczenia kabel od początku jest psującym się.

Niby wszystko się zużywa i staje coraz bardziej awaryjne, ale utleniona miedź nie jest tym, co jest dobre dla sygnału.

Chętnie poznam wytłumaczenie, czy oprócz jednorodności materiału jest jakoś rozwiązana wspomniana wada.

Gdyby to było srebro, to byłoby OK. i są takie firmy, które z jednego kawałka robią przewód i wtyk.

Powiem tak: cena kabli Sułek jest katarska

Nie przesadzaj:)

Zobacz, ile kosztują zworki Transparent Audio:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

14 tys za zworki to wyjątkowa okazja:((

Ukryta Zawartość

babatular

Jestem szczerze zawiedziony twoją odpowiedzią:

na marginesie - raz piszesz zaimek osobowy dużą literą, innymi razy małą - to jest niespójne - albo mnie szanujesz, albo nie. Pisownia tych zaimków skłania mnie do określenia twojej relacji do mnie jako "sezonowej", czyli jak panu kapelusz leży.

Co do treści nie wysiliłeś się za bardzo - powiozłeś się tropem moich relacjami właścicieli 6x9 co do (nie)chęci obcowania z tobą.

Dodanie przez ciebie jakichś katarczyków jako potencjalnych właścicieli 6x9 jest totalnym nieporozumieniem. Myślę, że ich interesuje jubilerskość, a nie brzmienie kabli. Zresztą, czy oni coś wiedzą o dźwięku, czy tylko o cenach?

Tak, że...

próbujesz sprowadzić rozmowę na manowce.

Przykro mi, ale rozmowa z hejterem jest tylko rozmową z hejterem. Postaram się powstrzymać...

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Raczej w Pacanowie....

w sumie, to nie jest śmieszne, tylko smutne, bo być może te kable nie są złe, ale startować z tego poziomu cenowego, przy tym poziomie wykonania nie jest dobrym pomysłem na działanie "renomowanego polskiego producenta"...

Przyczepili się do biednego Sułka .

Przecież widać ile pracy chłop musiał włożyć w te kable .

- Wiesz ile czasu zajmuje znalezienie starej skorodowanej miedzi ?

Wszystkie punkty złomu w okolicy musiał obskoczyć i była tylko taka błyszcząca .Ni cholery nie mieli takiej z patyną . Wymoczył za to w kwasie ... Kuł samodzielnie młotkiem ( to widać ) 3 godziny .Póżniej trzeba było jechać tramwajem do Castoramy po kable ze szpuli , dobrze , że po drodze była zaprzyjaźniona pizzeria to od razu dostał opakowanie na kable .

Z Panem Jafim przez tydzień wymyślali strategię jak to ubrać " bajkowo " dla Klientów .

Problem był też z ceną ...ale szybko spozycjonowali na podstawie topowych kabli markowych producentów.

Masa pracy , wspaniały efekt soniczny i okazyjna cena .

Aha i oczywiście wszyscy muszą zrozumieć , że 2+2 = 22 , to proste jak drut(y) Sułek ;)

Moją uwagę zwróciło następujące stwierdzenie recenzenta tych kabli:

Trzy razy taniej możemy mieć zwykłego Sulka, który do słabszego niż ekstremalny sprzętu może okazać się lepszy, a do ekstremalnego też będzie pasował.

oraz to:

Duża dewaluacja przy odsprzedaży.

Miroslav1

"nie chce mi się z tobą gadać"

..no nie bądz taki obrażalski ;-)

jutro jadę do Gdyni na koncert Radiohead może po drodze podjadę do Ciebie na jakaś herbacinę ?

...pogadamy o starych karabinach ;-)

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

..no nie bądz taki obrażalski ;-)

jutro jadę do Gdyni na koncert Radiohead może po drodze podjadę do Ciebie na jakaś herbacinę ?

...pogadamy o starych karabinach ;-)

Chyba tomahawkach ;) i zamiast herbaty wypalcie fajkę pokoju ;)

Howg!

jafi

Ale się spinasz, a wystarczyłoby gdybyś naprawił "czeski błąd" jaki popełniłeś.

Bowiem kabel powinien się nazywać "SULEK 18 TYS" a cena powinna być 69zł.

Napraw błąd i wszystko będzie ok.

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

Dajcie już spokój, za 69 zł to nikt nawet młotka nie podniesie, a co dopiero coś zrobić....

Niech któś posłucha tych kabli!

Jak będzie słabo, to pojedziemy po całości, a jak nie to może się okazać, że złośliwości były nie na miejscu...

Miroslav1

dzisiaj nie ma mnie w domu

Diogenes

lutuj dalej te Neotechy, bo Sulek to dla ciebie poziom nieosiągalny...

babatular

pozostaw trochę jadu na później, bo może być przykrótko...

wi-told

kto z dyskutujących tu miałby posłuchać tych kabli?

Mało realne...

Ukryta Zawartość

Czy może ktoś wie jak wyszła ocena tego kabla?

Ukryta Zawartość

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Jak się ma bajzel w systemie, to z Neotechami w uszko mniej kłuje:)

Dlatego wyrzucam cały system i kupuję cały zestaw Sułka plus Verictum ;)

http://www.highfidelity.pl/@main-3038&lang=

Myślę , że osiągnę " niewyobrażalne " ;)

PS. Nie masz pojęcia jak grają kable z czystej miedzi ( takiej nie skorodowanej ;) i swoje teorie opierasz na baśniach Grimma;)

Skręć sobie jakiegoś Neotecha 7N wtedy coś pisz ..chyba , że szkoda Tobie wydać kilkaset złotych ..i wolisz dalej wkręcać ludzi w kable robione z odpadów .

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Alternatyw jest więcej, np KBL. Zapomniałeś?

Po skręceniu wielu Neotechów przed laty, pozostawię to pole dla ciebie. Będziesz neotechowym liderem...

Akurat do KBL nie mam uwag .

" Przed laty jeździłem DKW dlatego nie interesuje mnie w tej chwili Audi " ....bardzo logiczne z Twojej strony .

Widzisz rozebrałem ostatnio kilka drogich kabli ( a co tam , stać mnie ) i wiem jak i z czego są zrobione .

Dlatego dalej będę sobie robił kable sam z porządnych materiałów za ułamek ceny produktów garażowych.

Tak mam już swoją sieciówkę grającą na poziomie kabli firmowych za kilkanaście tysięcy ....koszt 1500 zł brutto .

A poziom ustaliłeś na podstawie menzurek:)

W jednej był poziom firmowy za kilkanaście tysięcy i tak dolewałeś wody do drugiej (tej swojej za 1500zł), aż poziomy się wyrównały.

Lej dalej te wode....

No cóż jak z "ustrojami" akustycznymi nie wychodzi:

Ukryta Zawartość

bo tutaj ciężko wcisnąć komuś, że takie byle co potrafi zdziałać cuda, to się robi przewody byle jak żeby tylko wyciągnąć jak najwięcej kasy najmniejszym kosztem.

Model biznesowy Pana Jafi widać jak na dłoni.

Doić frajerów...

Ukryta Zawartość

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

A poziom ustaliłeś na podstawie menzurek:)

W jednej był poziom firmowy za kilkanaście tysięcy i tak dolewałeś wody do drugiej (tej swojej za 1500zł), aż poziomy się wyrównały.

Lej dalej te wode....

Już wolę ustalanie poziomów menzurkami od ustalania poziomów przy pomocy podglądania cenników topowych firm , jak u Was z Sułkiem .

Wiem , boli jak ktoś piszę prawdę o ciemnej stronie garażowych kabli .

Możecie nadal nawijać makaron na uszy naiwnych o technologiach X czy S ..;)

Wystarczy zaglądnąć do środka i stwierdzić , że technologia jest raczej D ..;)

Kable kręcone są z podłych materiałów ( kable przemysłowe , OEM lub prute ze starych wojskowych linii ) wyglądają tylko pięknie z zewnątrz .

W środku w kablach z cudownym dodatkiem srebra tego srebra nie ma ...miedź zamiast 7 czy 8 N okazuje się zwyłą 2 N OFC , uziemienie robione jest ze starych brudnych kabli konkurencji ( sic!) .

Kuriozum to kultowa amerykańska sieciówka zrobiona z rozwiniętej cewki taśmowej ...

Velum robi druty z najtańszych kabli z Castoramy mocno zawiniętych hydraulicznym teflonem ...

Mam tego więcej jak ktoś chce .

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.