Skocz do zawartości
IGNORED

Jak słuchać kabli?

spnmdm

Rekomendowane odpowiedzi

Nawet gdyby, to i tak nie ma znaczenia. Bo w odróżnieniu od was zajmowałem się elektroniką zawodowo.

A amator z zawodowcem nie ma żadnych szans i to dotyczy każdej dziedziny.

Nie odnoszę się co ktoś pisze. Mam swoje doświadczenia i nie kieruję się doświadczeniami innych.

Dalej sie nie pochwaliłeś swoim sprzętem, posiadasz jakiś czy słuchasz na komputerze i dołączonych głośniczkach.

Nie lubie sie, w przeciwienstwie do np. elberotha, chwalić się tym co posiadam, bo to jest tzw, "obciach", że użyję bardziej dla was zrozumiałego języka :)

Mój sprzęt jest do odtwarzania muzyki a nie po to by się nim chwalić.

15 lat temu. Wiesz, że świat się zminia i 15 lat temu nie każdy miał w domu telefon komórkowy? Teraz większość taki telefon posiada.

15 lat temu poduszki powietrzne były tylko w autach wyższej klasy teraz już prawie od podstawowych modeli są montowane.

15 lat temu byłem piękny i młody teraz jestem tylko piękny :):)

Świat się zmienia.

Tak, tak....jasne. To tak jakby zapytać kierowcę mlekowozu albo taksówkarza co myśli o Audio S8 czy o Mercedesie GT. To w końcu zawodowi kierowcy i amator nie ma z nimi żadnych szans...hehehe...tyle, że amator wie bo jeździł takim cudem a ci zawodowi kierowcy oglądali to co najwyzej na zdjęciach. I kto z nich może powiedzieć wiecej o Audio S8?... :-)) To test na inteligencje dla Buma... :-)))

Ale czym ma się pochwalić jak nic nie ma.... :-) Napisać może wszystko ale sprzętu nie ma.

Mam Primare CD22 oraz wzmacniacz I22, a do tego kolumny Dali Ikon 7 (pierwsza wersja), za ile powinienem kupić kable, by coś usłyszeć?

15 lat temu. Wiesz, że świat się zminia i 15 lat temu nie każdy miał w domu telefon komórkowy? Teraz większość taki telefon posiada.

15 lat temu poduszki powietrzne były tylko w autach wyższej klasy teraz już prawie od podstawowych modeli są montowane.

15 lat temu byłem piękny i młody teraz jestem tylko piękny :):)

Świat się zmienia.

Tak zmienia się kiedyś były tylko grające kable teraz już nawet grające myszy i podstawki pod kable :)

słucham tych kabli ale naprawde ciezko jest wskazac roznice - jesli juz to minimalne w szczegołowości talerzy ale na granicy percepcji

sa dwie opcje autor bierze mnie pod wlos i oczekuje wskazania roznic w identycznych kablach lub roznice sa tak male ze nie slychac ich w moim systemie

jak porownuje i wlaczam na koniec swoje dotychczasowe kable to roznice sie pojawiaja wzgledem sluchanych

dam sobie jeszcze ze 2-3 porownawcze odsluchy i jak nie bedize roznic to pasuje z opisaniem roznic

Bieniek84 jestem przekonany, że to są takie same kabelki, a osoba je przysyłająca miała cel by Ciebie zdyskredytować.

Oni chcą udowodnic z góry przez nich założoną tezę, kable nie mają wpływ na brzmienie i zrobia wszystko by tą tezę utrzymać.

Nawet jak byś sto razy odgadnął w ślepym teście to i tak znajdą przyczynę by taki test zdezawuować. Więc nie potrzebny Twój trud.

Oni wiedzą lepiej, a zaptaj ich na jakim sprzęcie tych różnic nie wychwytują. Zobaczymy czy może Tobie odpowiedzą.

Drugi rezultat na tym samym materiale, z którego korzystał Jar- oczywiście głośniczki z laptopa

post-25486-0-36383400-1415630315_thumb.jpg

Ja nie "słyszę" kabli. Jar podobno tak.

Panowie słyszący pochwalcie sie swoim wynikiem powyższego testu :))

sa dwie opcje autor bierze mnie pod wlos i oczekuje wskazania roznic w identycznych kablach lub roznice sa tak male ze nie slychac ich w moim systemie

jak porownuje i wlaczam na koniec swoje dotychczasowe kable to roznice sie pojawiaja wzgledem sluchanych

Bo wiesz, że mają być różnice. Tam od Bumpalumpa masz jednakowe izolacje i nie masz się czym sugerować, decydujący w Twoim wypadku był by test, gdyby ktoś Ci tak opatulił Twoje kable.

słucham tych kabli ale naprawde ciezko jest wskazac roznice - jesli juz to minimalne w szczegołowości talerzy ale na granicy percepcji

dam sobie jeszcze ze 2-3 porownawcze odsluchy i jak nie bedize roznic to pasuje z opisaniem roznic

Ale też jakie kable mógł dać tobie na testy ktoś kto sam dobrych kabli na oczy nie widział? Wiadomo, że to są jakieś najzwyklejsze druty, a nie dobrze skonstruowane kable audio.

Ale też jakie kable mógł dać tobie na testy ktoś kto sam dobrych kabli na oczy nie widział? Wiadomo, że to są jakieś najzwyklejsze druty, a nie dobrze skonstruowane kable audio.

Dobrze skonstruowane, czyli ze znaczkiemfirmowym i opakowane w dobrze wymyślona legendę :))

Jak nie napiszesz na jakim sprzęcie odtwarzasz muzykę, nie ma sensu z taką osobą pisać.

Ale co ci to da? I tak nie będziesz mógł tego z niczym porównać, bo tego sprzętu nie da się kupić :)

Jak napiszesz na czym słuchasz będę miał rozeznanie czy masz wadę słuchu czy też przyczyna będzie tkwić gdzie indziej.

Może jesteś górnikiem strzałowym i z racji wykonywanego zawodu masz trwały ubytek na słuchu?

Malikali, a skąd wiesz jak ja oceniam kable?

Byłeś u mnie?

Może się przebierasz za lampę i dlatego nie zwróciłem na Ciebie uwagi.

Bierz kable po koledze biniek zobaczymy jak ocenisz :)

Jak napiszesz na czym słuchasz będę miał rozeznanie czy masz wadę słuchu czy też przyczyna będzie tkwić gdzie indziej.

Popatrz sobie na wynik testu. Tam jest odpowedź.

Spróbuj sam i spróbuj uzyskać lepszy rezultat :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.