Skocz do zawartości
IGNORED

POLSKI HI-END - czy istnieje?

neomammut

Rekomendowane odpowiedzi

może jakimś optymistycznym akcentem zakończmy ten temat

Rafał zrobił kawał dobrej roboty i myślę że może być przykładem lub nawet punktem

odniesienia dla wszystkich którzy mają mały pokój ( i nie tylko) a chcą coś dobrego osiągnąć

wczoraj napisał do mnie kilka zdań Artur w tej sprawie.... nie wypada powtarzać

nie znam Artura prywatnie - gorzałki razem nie piliśmy ale coś mi podpowiada że to jest zajebisty gość

i proponuję a raczej proszę odpuścić sobie jakieś ataki pod adresem tego chłopaczyny

i zakończmy ten spór

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Jak widzę to nikomu poza Mirkiem i mnie niespecjalnie przeszkadza dzisiejszy niewybredny atak na kolegę Artuku. Może ekstrakt z języka miłości bliźniego zaostrzy reszcie kolegów optykę;-) Poniżej cytaty z Mistrza:

- zrobiłeś oborę jakich mało

- zawiść i obrabianie doopy za plecami

- boli Cię że ktoś ma a ty nie

- słuchasz z głośnikami wykonanymi przez Henia skierowanymi w sufit i subwooferem

- wszystko papugowane, łącznie z chęcią podrobienia sufitu

- resztę bredni, o których pisałeś

- przyzwyczajenie ze swojego buczenia próbujesz przenosić na innych

- plumkanie jak z radyjka kuchennego albo kołchoźnika

Tomek, nie jątrz już....

jeżeli cytujesz Mistrza to proponuję inny cytat ale z innego Mistrza

"to wódka? na litość boską królowo, czy ośmieliłbym się nalać damie wódki? to jest czysty spirytus'' ;-)

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Jak widzę to nikomu poza Mirkiem i mnie niespecjalnie przeszkadza dzisiejszy niewybredny atak na kolegę Artuku. Może ekstrakt z języka miłości bliźniego zaostrzy reszcie kolegów optykę;-) Poniżej cytaty z Mistrza:

- zrobiłeś oborę jakich mało

- zawiść i obrabianie doopy za plecami

- boli Cię że ktoś ma a ty nie

- słuchasz z głośnikami wykonanymi przez Henia skierowanymi w sufit i subwooferem

- wszystko papugowane, łącznie z chęcią podrobienia sufitu

- resztę bredni, o których pisałeś

- przyzwyczajenie ze swojego buczenia próbujesz przenosić na innych

- plumkanie jak z radyjka kuchennego albo kołchoźnika

Dziwny z Ciebie Gość Tomaszu,gdzie Ty byłeś jak z Rafała zrobiono tu naiwnego debila a jego pokój uznano za hucpę konstruktora? Gdzie byłeś wtedy ze swoim Judymowskim podejściem i chęcią bronienia uciśnionych? Dziwna to zaiste moralność. Przypomnij może kto i z jakiego powodu rozpoczął awanturę? Nie znam artuku,ale po porównaniu wpisów jego autorstwa,wynika jakis dualizm,z czego on wynika? Gdybyś jednak nie wiedział,to sprawa wyglądała tak,że sly30 koniecznie chciał dopieprzyć Szymonowi a to,że przy okazji zrobi przykrość Rafałowi,miał kompletnie w dupie,czy to nie jest dla Ciebie jasne?

Zapraszając kolegów do siebie nie apelowałem do nich aby mi doradzili w kwestii adaptacji czy tez doszlifowania systemu. Chciałem się podzielić moją ogromną radością z systemu który udało nam się zbudować. Przecież ,każdy ma swoje wyrobione gusta co do prezentacji muzyki , z tym nie polemizuję. Ale przepraszam bardzo nikt mi nie będzie mówił co mam poprawić żeby jemu dogodzić . To jest mój system, moje granie , moja adaptacja . Atakujecie Szymona jakby to wam źle zestroił pomieszczenia. Jeżeli Artur uważa że należy poprawić parę aspektów w mojej adaptacji , to powinien mnie zaprosić i je zaprezentować u siebie. Kto wie może mi jego wizja grania się spodoba.Nikt nie ma monopolu na prawdziwy dźwięk. Proszę Was wszystkich zatroskanych moją osobą nie martwcie się. Nie czuję się oszukany. czy też jak to zostało napisane wydymany.

Jesteśmy szczęśliwi z posiadanego sytemu , Ja i moja piękniejsza połówka.

Pozdrawiam.

Sly30.

ok rozumiem ze nie powinnismy tego komentowac z racji jego nieobecnosci -pelna racja tyle ze blokada nie była przypadkiem jak widze

ktos już dzis napisał w tym temacie ale ponownie informuje ze duża ilosc popełnianych wpisów na dzień nie daje licencji na zabijanie na tym forum podobnie jak pobyt w saloniku

OK to może cos o audio ?

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Zgadzam się z przedmowcami. Bez wyciągnięcia naleśników na stół i wykonania pomiaru nie dowiemy się kto ma największego. Mam nadzieję że poziom tej wypowiedzi pasuje do większości wątków na tym forum.

Zapraszając kolegów do siebie nie apelowałem do nich aby mi doradzili w kwestii adaptacji czy tez doszlifowania systemu. Chciałem się podzielić moją ogromną radością z systemu który udało nam się zbudować. Przecież ,każdy ma swoje wyrobione gusta co do prezentacji muzyki , z tym nie polemizuję. Ale przepraszam bardzo nikt mi nie będzie mówił co mam poprawić żeby jemu dogodzić . To jest mój system, moje granie , moja adaptacja . Atakujecie Szymona jakby to wam źle zestroił pomieszczenia. Jeżeli Artur uważa że należy poprawić parę aspektów w mojej adaptacji , to powinien mnie zaprosić i je zaprezentować u siebie. Kto wie może mi jego wizja grania się spodoba.Nikt nie ma monopolu na prawdziwy dźwięk. Proszę Was wszystkich zatroskanych moją osobą nie martwcie się. Nie czuję się oszukany. czy też jak to zostało napisane wydymany.

Jesteśmy szczęśliwi z posiadanego sytemu , Ja i moja piękniejsza połówka.

Pozdrawiam.

gratuluje własnego pokoju -czysto do audio

pokazanie go publiczne to czyn jak widac odważny a zapraszanie przypadkowych ludzi kończy sie próbami publicznego upokorzenia bo tak to widze

wszystko oczywiscie odbywa sie bez uczestnictwa i bezposredniej konfrontacji byle wygrac w kolejnym pojedynku o pietruszke siedzac z laptopem na kanapie

gratuluje raz jeszcze i życze dalszej dobrej zabawy w audio :)

Sly30.

Ojej, znowu? Taka wiedza a nic napisać nie może - a podobno to nie troll?

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

czy to nie jest dla Ciebie jasne?

Paweł, dla mnie są jasne jedynie trzy rzeczy:

1. Artuku napisał co myśli na temat akustyki, do czego miał pełne prawo;

2. jaja z poważnych ludzi zaczął sobie robić Szymon, chcąc zatuszować ewidentną wpadkę/niedoróbkę (nieważne czy były pomiary czy też nie, chodzi o uzyskany efekt);

3. dzisiejszych chamski atak na Artuku kwalifikował się do natychmiastowego usunięcia a autor na przymusowe wakacje.

Jak tego nie widzisz ,to sorry nie mamy o czym ze sobą rozmawiać.

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Paweł, dla mnie są jasne jedynie trzy rzeczy:

1. Artuku napisał co myśli na temat akustyki, do czego miał pełne prawo;

2. jaja z poważnych ludzi zaczął sobie robić Szymon, chcąc zatuszować ewidentną wpadkę/niedoróbkę (nieważne czy były pomiary czy też nie, chodzi o uzyskany efekt);

3. dzisiejszych chamski atak na Artuku kwalifikował się do natychmiastowego usunięcia a autor na przymusowe wakacje.

Jak tego nie widzisz ,to sorry nie mamy o czym ze sobą rozmawiać.

No nie mamy,skoro Ty nie widzsz ewidentnej zadymy ze strony slaja. Cóż przeżyję :)

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

No nie mamy,skoro Ty nie widzsz ewidentnej zadymy ze strony slaja. Cóż przeżyję :)

Ten Sly to Ci się musi po nocy śnić, naprawdę... Z tego co wiem, to on się nie wypowiadał na temat wrażeń odsłuchowych, tylko zadał kilka bardzo konkretnych pytań, na które nie uzyskał odpowiedzi. A wrzask który się podniósł przeciwko niemu wskazuje, że ewidentnie miał rację;-)

1. No bo Slaj ma zawsze rację :)

2. Gdy nie ma racji patrz punkt pierwszy :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Ten Sly to Ci się musi po nocy śnić, naprawdę... Z tego co wiem, to on się nie wypowiadał na temat wrażeń odsłuchowych, tylko zadał kilka bardzo konkretnych pytań, na które nie uzyskał odpowiedzi. A wrzask który się podniósł przeciwko niemu wskazuje, że ewidentnie miał rację;-)

jak ruszył z kolejna krucjatą to podniósł sie wrzask

to miejscowa zabawa jesli nie wiesz

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Najważniejsze że gospodarz zadowolony z uzyskanego efektu. Przy czym jak się zaprasza; tak jak to napisał Cir; przypadkowych gości należy niestety brać pod uwagę możliwość, że nie wszystkim dźwięk będzie się podobał i istnieje ryzyko, że zostanie to publicznie rozdmuchane.

jak ruszył z kolejna krucjatą to podniósł sie wrzask

to miejscowa zabawa jesli nie wiesz

To się nazywa: gry i zabawy ludu polskiego;-)

• Moderatorzy

Szymon niech przedstawi pomiary, skoro sam nadmuchał event.

Przed, w trakcie i po zamontowaniu adaptacji u Rafała.

a może przestalibyście podejmować decyzję o udostępnieniu za właściciela tej adaptacji, czyli Rafała? On za to zapłacił i On o tym powinien decydować.

Wszyscy powinni wtedy być usatysfakcjonowani, a najbardziej właściciel tego ładnego pokoju i wyjątkowych kolumn.

guzik prawda,

-nie wklei to będzie znaczyć, że pomiarów nie było.

-wklei to będą pomiary zrobione po fakcie

-wklei z pomiary z róznych etapów realizacji, to będzie że daty sfabrykowane

-nawet gdyby miał notarialnie potwierdzone daty pomiarów, to i tak by wszyscy audiosterowi specjaliści od akustyki znaleźli "szkolne błędy" i okazałoby się że cała akustyka o kant dupy rozbić a sami by isoverem pt80 zrobili lepszą.

A więc nie wszsycy by byli zadowoleni tylko zadymiarze, a na pewno nie Rafał który dalej by obrywał za to, że ma pokój i system dla wielu nie dostepny...

Co do argumentu ile to kasy nie poszło, a pomiarów brak, to:

-skąd wiecie ile kasy poszło i co Was to obchodzi?

-w czym problem skoro zarówno wykonawca jak i odbiorca są zadowoleni zarówno z efektu jak i kwesti finansowej,

-ile takich adaptacji można by zrobić w cenie jednych Grand Utopii sly30? I co w tym złego, złego że Sly30 sobie kupuje utopie, a Rafał akustykę u Szym. skoro to ich własne pieniądze i mogą sobie robić z nimi co chcą? Po co osoby z zewnątrz mają to osądzać?

P.S.

Widzę, że sly30 znów zbanowany jest... Natomiast ja pomimo tego że powszechnie uznany jestem za trolla i zadymiarza, o dziwo mam 0 pkt karnych (słownie zero pkt, a nigdy nie miałem więcej niż 4pkt). Jeśli moderacja się zgodzi mogę śmiało przyjąć od sly30 19pkt karnych - mi ten jeden pkt luzu do dwudziestu starczy na bardzo długo, a Sylwek będzie mógł się wypowiedzieć.

-----------------

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

To jest wpis znacznie poniżej Twojego poziomu, poza tym podobno nie miałeś o czym ze mną gadać?:))

Widzę, że sly30 znów zbanowany jest... Natomiast ja pomimo tego że powszechnie uznany jestem za trolla i zadymiarza, o dziwo mam 0 pkt karnych (słownie zero pkt, a nigdy nie miałem więcej niż 4pkt). Jeśli moderacja się zgodzi mogę śmiało przyjąć od sly30 19pkt karnych - mi ten jeden pkt luzu do dwudziestu starczy na bardzo długo, a Sylwek będzie mógł się wypowiedzieć.

Daj mu swoje hasło, to Ci się szybko limit skończy :)

• Moderatorzy

Daj mu swoje hasło, to Ci się szybko limit skończy :)

nie mogę publicznie napisać bo moje hasło składa się z kombinacji nicka pewnego ex moderatora i kilku wulgaryzmów...

sly30- pisz na PW jak coś

-----------------

• Moderatorzy

( atak klona)

wieżę, że małe jest prawdopodobieństwo by ktoś z sześcioma postami, i rejestracją 3 tygodnie temu wpadł tutaj przypadkiem...

[proponuję wprowadzić zasadę by pierwsze 10 postów pisać odręcznie na papierze i wrzucać skan na serwer, wtedy przy pomocy grafologa łatwiej by było dojść kto jest kto

-----------------

nie mogę publicznie napisać bo moje hasło składa się z kombinacji nicka pewnego ex moderatora i kilku wulgaryzmów...

sly30- pisz na PW jak coś

Jak to było w "hous of cards" ? - zdechniesz odsunięty od stada? :)

Uważaj lepiej, co pisze, bo za jeden "krzywy" wpis możesz zostać skazany na wieczną banicję... Jak masz takie zapędy:) Wiary jak widzę jeszcze nie utraciłeś, ale dobrze się pilnuj :)

wieżę, że małe jest prawdopodobieństwo by ktoś z sześcioma postami, i rejestracją 3 tygodnie temu wpadł tutaj przypadkiem...

[proponuję wprowadzić zasadę by pierwsze 10 postów pisać odręcznie na papierze i wrzucać skan na serwer, wtedy przy pomocy grafologa łatwiej by było dojść kto jest kto

Łatwo się domyśleć kto za tym stoi. Jest taki jeden (albo ze dwóch) co podważają umiejętności S16Hz.

Ja czegoś tu nie rozumiem. Po odsłuchu u Rafała kilka osób pisało o Swoich wrażeniach. Tym co pisali się bardzo podobało i nawet dość entuzjastycznie się wypowiadali. Nie rozumiem za bardzo o co ta zadyma. Zaraz się okaże, że system gra słabo tylko wszyscy się bali o tym napisać.

Rafał koniecznie wpraszam się na odsłuch. Ta zadyma mnie zachęciła :)

• Moderatorzy

Insynuuj sobie jak Twój idol co chcesz.

Mnie to obojętne. :)

nie wątpię, zwłaszcza, że nie podajesz swojej prawdziwej tożsamości.

ciekawe, że osoba mająca w o mnie "yERFk", będąca na forum niecały miesiąc, mająca na koncie 7 postów (dwa w ostatnie 5 minut w tym wątku) zna zarówno przeypachnki z klubuów s16 i AA (bo o to chodzi z tymi rezystorami?), zna mnie i mojego idola (którego bo kilku tu ich mi już przyznawano) itd.

widocznie dużo musiałeś czytać forum nim się zarejestrowałeś. Myślę, że nie obrazisz się jak poproszę moderację o sprawdzenie Twojego IP i upewnienie sie, że nie jesteś klonem?

-----------------

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Łatwo się domyśleć kto za tym stoi. Jest taki jeden (albo ze dwóch) co podważają umiejętności S16Hz.

Ano tak to wygląda... Ktoś postanowił ugrać coś na tej awanturze.

Ja czegoś tu nie rozumiem. Po odsłuchu u Rafała kilka osób pisało o Swoich wrażeniach. Tym co pisali się bardzo podobało i nawet dość entuzjastycznie się wypowiadali. Nie rozumiem za bardzo o co ta zadyma. Zaraz się okaże, że system gra słabo tylko wszyscy się bali o tym napisać.

Rafał koniecznie wpraszam się na odsłuch. Ta zadyma mnie zachęciła :)

Zapraszam .

1,8 ohm i 1,0 ohm co daje wypadkową 1,4 ohma

Niektórych wynalazków dokonywano przez pomyłkę albo przypadkiem szukając czegoś zupełnie innego.

Może dlatego te kolumny tak dobrze grają?

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Biedny ten nasz kraj. Nikt się na niczym nie zna, producenci się nie znają, konstruktorzy kolumn się nie znają, akustycy się nie znają, nawet sami audiofile się nie znają, a ci co się znają to do siebie nie zapraszają żeby nie robić przykrości tym co się nie znają.

P.S. Kto to jest Grzegorz Szymala, nie znam gościa :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.