Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, Lech36 napisał:

Nie chce, ale musi żeby PiS szkodników odsunąć od władzy. Czy ty nie rozumiesz że teraz bez propozycji rozdawnictwa nikt wyborów nie wygra. Rozdawnictwo rozreguluje polską gospodarkę na długie lata, całkiem możliwe że jest to droga bez odwrotu i normalnie już nigdy nie będzie, tzn. pieniądze za konkretną pracę a nie za to że się jest. Długie rządy PiS to socjalistyczna katastrofa.

Lechu niestety ale masz racje

pis-ioki o tym dobrze wiedzą ale skowyt co niektórych w tym temacie nieziemski

jak z tą krowa Kalego on ukraść to dobrze

wszedłem na chwilkę(czytam te pare stron skowytu tych co na pis nie głosowało) niedawno wróciłem z pod Neptuna w Gdańsku

nie wyobrażam sobie żeby w naszym mieście pisowskie rządziło...tfu

Jutro pinokio obieca pis-iokom lot na "ksienzyc"...tylko żeby o "ksienzach" nie gadano ... zakłamane

6 minut temu, asterix1 napisał:

Edytowane przez asterix1

Obraz tego pierwszego księdza z filmu Sekielskiego powinien przerazić każdego katolika, To obraz człowieka, któremu na końcu swojej drogi pozostał jedynie strach przed ostatecznym roztrzygnięciem.  O ile ta Pani, doświadczona przez niego ma przynajmniej przed sobą walkę o siebie i sprawiedliwość i zrozumienie, ten ksiądz nie ma już nic. To naprawdę żałosny widok, co czeka człowieka, który żył w kłamstwie i w wyparciu tych wartości, przed którymi stanął na końcu drogi. "ja przecię tylko dziewczynki" ,,,, Panie Boże"

4 minuty temu, slawek.xm napisał:

powiedż to tuskowi podlesnej i jażdżewskiemu

Lusterko. Podobno z tym walczysz. Znowu podwójne standardy.

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)
bo Rząd PiS ma nauczycieli i uczniów w dupie.

mnie i Ciebie też

Mnie Rząd PiS i całe rzędy pisowców mogą dokładnie nic, a Tobie?
Tobie mogą wyważyć drzwi o 6 rano, czyż nie tak?

No chyba że: "morda w kubeł, uszy po sobie i ruki po szwam". Tak toczno, Tawariszcz Balbina.

Emotikonów nie dodałem, bo to już nie jest śmieszne w państwie PiS.
To codzienność, niestety.
Gość

(Konto usunięte)
10 minut temu, Bobcat napisał:

Podobno

11 minut temu, Sine Metu napisał:

Mnie Rząd PiS i całe rzędy pisowców mogą dokładnie nic, a Tobie?

mnie kazdy z rządów może tylko płacic grubą kasę

i nie tylko może ale musi chiba ze dołozy jeszcze grubszą ?

21 minut temu, slawek.xm napisał:

i nie tylko może ale musi chiba ze dołozy jeszcze grubszą ?

A więc jednak jesteś księdzem ?

Gość

(Konto usunięte)
Teraz, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

A więc jednak jesteś księdzem ?

nędznym prałatem bez widoków na karierę w Watykanie, jestem zbyt konserwatywny ? ? ?

39 minut temu, jar1 napisał:

Obraz tego pierwszego księdza z filmu Sekielskiego powinien przerazić każdego katolika, To obraz człowieka, któremu na końcu swojej drogi pozostał jedynie strach przed ostatecznym roztrzygnięciem.  O ile ta Pani, doświadczona przez niego ma przynajmniej przed sobą walkę o siebie i sprawiedliwość i zrozumienie, ten ksiądz nie ma już nic. To naprawdę żałosny widok, co czeka człowieka, który żył w kłamstwie i w wyparciu tych wartości, przed którymi stanął na końcu drogi. "ja przecię tylko dziewczynki" ,,,, Panie Boże"

A mnie bardziej przerazil F.C. Ten 1szy akurat zalowal(strach zasluzony). F.C. natomiast twierdzil, ze drugiej stronie tez to pasowalo. I to bylo wlasnie przerazajace.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)

Film Sekielskiego, którego nie dałem rady do końca obejrzeć, mimo wspomożenia się "setą" z barku...
...
A ja się pytam:
GDZIEŚCIE, k**wy, BYLI WCZORAJ, PRZEDWCZORAJ, MIESIĄC I ROK TEMU, GDY WSZYSCY PRZYZWOICI LUDZIE TRĄBILI I ALARMOWALI OD LAT???!!!!!

Obejrzałem zajawkę i też nie muszę oglądać całego dokumentu.

To nie "Kler" czy "Drogówka". Dokument Siekielskiego jest dla tych którzy to wypierali, mimo że o tym słyszeli i wiedzieli od lat.

Ja jestem agnostykiem, kościół i księża są mi do niczego potrzebni. A wiara, wiara jest w nas, sumieniem to zwą.

God bless you, guys

ja natomiast ciagle zastanawiam sie nad odpowiedzialnoscia rodzicow znajacych temat z opowiesci dzieci i wysylajacych ich dalej na wyprawe z ksiedzem.Jestem pewien ze na to tez znalazloby sie pragraf.Bo  po smierci samobojczej dzieci to wydaje sie oczywiste.A zaden nie beknał.

Edytowane przez muls
2 minuty temu, muls napisał:

ja natomiast ciagle zastanawiam sie nad odpowiedzialnoscia rodzicow znajacych temat z opowiesci dzieci i wysylajacych ich dalej na wyprawe z ksiedzem.Jestem pewien ze na to tez znalazloby sie pragraf.Bo  po smierci samobojczej dzieci to wydaje sie oczywiste.A zaden nie beknał.

A co sie czepiles tych rodzicow. Z dokumentu nie wynikalo, ze ktorys rodzic wiedzial cos o zboczeniach ksiedza.

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)
i nie tylko może ale musi chiba ze dołozy jeszcze grubszą

Jeżeli piszesz o tym oficjalnie na otwartym forum, to wyjaśnij proszę.

Notoryczny pijaczyna znów zmarnował okazję aby milczeć:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

1 minutę temu, Bobcat napisał:

czny pijaczyna znów zmarnował okazję aby milczeć:

i co z tego .Doczekał emerytury i moga mu naskoczyc a nawet caluja po raczkach.

Ukryta Zawartość

Po raz kolejny brawo Biedroń. Tak trzymać.

Ukryta Zawartość

29 minut temu, muls napisał:

To masz tu odpowiedź jednego z rodziców.

"Dla mnie przykre jest, że się dowiedziałem, iż mój kapelan, mój spowiednik tak źle się zachowywał"

Ciekawe, że to co robił Cybula można nazwać złym zachowaniem.

10 minut temu, jezz napisał:

To masz tu odpowiedź jednego z rodziców.

"Dla mnie przykre jest, że się dowiedziałem, iż mój kapelan, mój spowiednik tak źle się zachowywał"

Ciekawe, że to co robił Cybula można nazwać złym zachowaniem.

Sry, bo widze ze to o Walesie

Edytowane przez bubusia

@Sine Metu - "nie dałem rady", to znaczy - jednorazowo w całości. Dziś 'dooglądam'.

Po godzinie miałem chęć wziąć lagę do ręki i prać.

Tylko nie było kogo, bo we Francji księża ubierają się jak ludzie, a nie jak cudaki z cyrku.

Zapewn durnowaci rodzice ogladają  swoje dzieci raz na kiedy nie zauważyły że z bąblem cosik sie dzieje?

Da sie tak?

Może .

A co jeśli zauwazyły i olał;y?.

16 minut temu, dulon184 napisał:

co jeśli zauwazyły i olał;y?.

Co ma pan na myśli?

- Za pokrzywdzonym przez nauczyciela, policjanta czy strażaka staje zwykle cała rodzina. Mówią: "Jesteśmy z tobą, to nie jest twoja wina". Gdy sprawcą jest ksiądz, często cała wspólnota wiernych, a nawet bliscy ofiary robią wszystko, by sprawa nie ujrzała światła dziennego. Marek, który był molestowany przez księdza, pewnego dnia oświadczył w domu, że już więcej do kościoła nie pójdzie, że ksiądz mu zrobił krzywdę. Rodzice kompletnie go zignorowali.

Podobnie było w przypadku Szymona, ministranta, którego ksiądz gwałcił, a wcześniej kupował mu prezenty. Ksiądz przyznał się do wykorzystania syna rodzicom, przeprosił ich na kolanach, a oni nadal zgadzali się, by zabierał chłopaka na różne wyjazdy.

takie epizociki ktorych jest tysiace.A przeciez juz wtedy mogli uratowac chlopcow.

Edytowane przez muls

A ten w filmie nie znalazl winy rodzicow, to se przytoczyl inne historie.

Ja pierd...

Podobno wkrótce prezes ogłosi nowe hasło wyborcze na temat chrystianizacji Europy i ogłosi wyprawę krzyżową na Brukselę ?

Przecież Europa, tak i Polska, muszą być albo katolickie albo żadne.

Edytowane przez jar1

Dlatego tak ważna jest edukacja seksualna w przedszkolach i szkołach, by dzieci wiedziały z czym i kim mogą się zetknąć, co im grozi i jak się zachować. 

jak widac idzie dobrze i wszyscy beda zadowoleni.

Wybitny analityk i ekonomista Piotr Kuczyński został zwolniony z pracy, bo skrytykował program rządu. Nic dziwnego, że inni analitycy zaczęli chwalić rządowe pomysły, nawet te niewydarzone.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Panowie apeluję o mniej osobistych animozji i tonowanie emocji. Kolejne moje tutaj odwiedziny z powodu Waszej wzajemnej przepychanki skutkować będą punktami bonusowymi i przymusowym L-4. Uważam, że w tej porządnej knajpie są ludzie na poziomie, więc dotrze do Was prośba o uspokojenie emocji.

Arek

Edytowane przez arkadowski

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

3 godziny temu, slawek.xm napisał:

powiedż to tuskowi podlesnej i jażdżewskiemu

Co chcesz od Jażdżewskiego? Jest publicystą i wyraża swoje poglądy.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.