Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

7 godzin temu, skynyrd napisał:

Dla publicystów lewicowego portalu Polityka, takie komentarze stały się okazją do… oskarżenia Polaków o antysemityzm. Zdaniem Polityki wpis PZPN jest… nacechowany antysemicko, ponieważ słowo „pogrom” przywołuje holokaustowe wspomnienia.

Pijani, naćpani, szaleni ??? a może  tylko bezdennie głupi ?? albo jedno z drugim...

Edytowane przez Pasqual
6 godzin temu, glazior napisał:

Potrzebujesz mentalnego kopniaka w głowę.

Jestem pod wrażeniem "mądrości" tego wpisu. Poziom knajacki.

Uważasz że mohery żyją wiecznie?

6 godzin temu, Jaro_747 napisał:

No to poproś.

Ale ja po prostu opisuję rzeczywistość. Nawet w tej krótkiej "dyskusji" widać jak na dłoni, że uwielbienie dla Prezesa niekorzystnie wpływa na zdolności intelektualne, a mówiąc wprost odbiera rozum.

Napisałem prosto, jasno i wyraźnie co nie podoba mi się w propozycji Morawieckiego. I nie chodziło tu o wysokość podwyżki.

No i co? Jakie były reakcje?

"I z czym masz jeszcze problem bo nie bardzo cię rozumiem."

"Przecież wyznawcy PO zawsze będą przeciw wszystkiemu, co zrobi PIS i nie ma znaczenia co zrobi."

O iksiku z litości nie wspomnę, bo to przypadek stracony dla ludzkości - facet nie rozumie niczego na każdy temat.

A ja ci napisałem, że najpierw jest propozycja a potem konsultacje, niezależnie od rządu, który by to robił.

A to pieprzenie o uwielbieniu prezesa już jest nudne.

Teraz, jezz napisał:

mówiąc wprost odbiera rozum.

Innym rozum odebrało zwycięstwo wyborcze KE.

39 minut temu, jezz napisał:

A ja ci napisałem, że najpierw jest propozycja a potem konsultacje, niezależnie od rządu, który by to robił.

A nie jest tak że jest propozycja wewnątrz partyjna (PiS) a w nocy po propozycji przepuszczenie przez maszynkę do głosowania po czym następuje n ekspresowych poprawek rozciągniętych w czasie wprowadzanych ze względu na nieudolność składających propozycję?

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

14 minut temu, Lech36 napisał:

Przypomnę tu znany przykład stadniny koni w Janowie. 

To jest koncertowy przykład, w mikro skali. Dwa lata i stracono dekady doświadczeń i najlepszej opinii na świecie. Polska gospodarka tak szybko nie reaguje...

4 minuty temu, Lech36 napisał:

A nie jest tak że jest propozycja wewnątrz partyjna (PiS) a w nocy po propozycji przepuszczenie przez maszynkę do głosowania po czym następuje n ekspresowych poprawek rozciągniętych w czasie wprowadzanych ze względu na nieudolność składających propozycję?

Chyba teraz nie piszesz e temacie.

A tu dla odmiany coś z wyborczej, mulsika coś ostatnio nie widać to wrzucę do poczytania,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

4 minuty temu, jezz napisał:

Chyba teraz nie piszesz e temacie.

PiS nie uznaje konsultacji.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Gość glazior

(Konto usunięte)
3 godziny temu, Bobcat napisał:

Uważasz że mohery żyją wiecznie?

Nie.

Ale uważam  że starszym ludziom którzy coś przeżyli - w odróżnieniu do Ciebie - należy się szacunek.Miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do drugiego człowieka , ale przede wszystkim osób starszych .

Edytowane przez glazior
3 minuty temu, glazior napisał:

Ale uważam  że starszym ludziom którzy coś przeżyli - w odróżnieniu do Ciebie - należy się szacunek

To może trzeba było rozdawnictwo zacząć od nich a przede wszystkim spowodować dostępność do leczenia a tymczasem odnosi się wrażenie dostępność do leczenia dla ludzi starych jest coraz gorsza. PiS zajmuje się głownie dziećmi. Myśli Kolega że tak okazuje się szacunek ludziom starszym? A wiem starsi to uczestnicy poprzedniego systemu (tego obalonego). Są podejrzani przez neo-komuchów z PiS o lewactwo. Trzeba ich eliminować utrudniając im dostęp do służby zdrowia. 

Gość glazior

(Konto usunięte)

Pamiętam jak całkiem niedawno wyliście na bocznicy że 13 emerytura to jałmużna , przekupywanie wyborców, rozdawnictwo , że zamiast dawać te pieniądze starszym osobom lepiej wydać je na rozwój kraju.

Nawet nie chce mi się pisać na ten temat ,wielokrotnie go poruszano także tu.

To jest najlepsza ilustracja Waszych poglądów w tej kwestii.

gf-cfm6-kxTr-E5e6_janda-pokazala-grafike-664x442-nocrop.jpg

2 minuty temu, jezz napisał:

Ale rodzice podejrzani o lewactwo oraz oddawanie głosu na opozycję dostają dodatek na dziecko, gdzie tu logika?

Zdaje się, że omawiany jest problem ludzi starszych (znaczy - dziadków - dla uproszczenia). Gdzie tu logika?

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Nie.
Ale uważam  że starszym ludziom którzy coś przeżyli - w odróżnieniu do Ciebie - należy się szacunek.Miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do drugiego człowieka , ale przede wszystkim osób starszych .Tak więc wy***laj ze swoimi mądrościami z tego wątku.
Powiedz to PiSowi, który likwiduje złogi.

Wysłane z mojego G3311 przy użyciu Tapatalka

2 minuty temu, glazior napisał:

13 emerytura to jałmużna , przekupywanie wyborców, rozdawnictwo , że zamiast dawać te pieniądze starszym osobom lepiej wydać je na rozwój kraju.

Nie jałmużna - tylko kupowanie wyborców. Oczywiste jest, że te pieniądze lepiej byłoby wydać na rozwój kraju. Choć dobrze, że je dano emerytowm, a nie Rydzowi.

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Godzinę temu, jezz napisał:

Napisałem cytując Morawieckiego, że najpierw rząd ogłosił, a później coś tam rzecznik (nie sam Morawiecki) bąknął o konsultacjach. Rozumiem, że zamykasz na to oczy mimo faktów które podałem.

Wiedziałem, że dyskusja z tobą nie ma żadnego sensu, ale przynajmniej spróbowałem. Następnym razem jak będzie mnie kusiło raczej sobie odpuszczę.

Jestem Europejczykiem.

1 minutę temu, Jaro_747 napisał:

Napisałem cytując Morawieckiego, że najpierw rząd ogłosił, a później coś tam rzecznik (nie sam Morawiecki) bąknął o konsultacjach.

Ten fakt zrozumieli nawet niezaangażowani w dyskusję. Lecz jezz ciągle pieprzy odwrotnie - czyli o konsultacjach POPRZEDZAJĄCYCH decyzję rządu PiSu. Czy to takie trudne?

Gość glazior

(Konto usunięte)
Teraz, Jaro_747 napisał:

Wiedziałem, że dyskusja z tobą nie ma żadnego sensu, ale przynajmniej spróbowałem

Przez grzeczność napiszę że o każdym który ma inne poglądy niż Ty piszesz dokładnie tak samo.

Czy jest na tym forum ktoś godny rozmowy z tobą?

2 minuty temu, dulon184 napisał:

Czy poglądy nie powinny korelować z rzeczywistością?

Nie. To rzeczywistość powinna korelować z poglądami .

:)

28 minut temu, zukzukzuk napisał:

Zdaje się, że omawiany jest problem ludzi starszych (znaczy - dziadków - dla uproszczenia). Gdzie tu logika?

Bo konsekwentnie powinno się zabrać wszystkim lewakom.

A teraz wróć do wpisu lecha.

Omawiany jest problem eliminacji przez PIS lewackich dziadków.

28 minut temu, Jaro_747 napisał:

Napisałem cytując Morawieckiego, że najpierw rząd ogłosił, a później coś tam rzecznik (nie sam Morawiecki) bąknął o konsultacjach. Rozumiem, że zamykasz na to oczy mimo faktów które podałem

Ustawa z 2002 roku, chyba.

Wróć i wróć.

28 minut temu, dulon184 napisał:

Czy poglądy nie powinny korelować z rzeczywistością?

A rzeczywistość narazie jest taka, że opozycja miota się jak niektórzy forowicze na bocznicy.

Dobra, czas iść na czereśnie bo szpaki zwierają szyki jak pisiory.

• Moderatorzy

A tutaj rozmowa z mądrzejszą połową małżeństwa Lisów:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

6 minut temu, stench napisał:

Ukryta Zawartość

Wszyscy chyba już o tym wiedzą oorócz Grzegorza S 

On dalej myśli, już czwarty rok.

Ukryta Zawartość

1 godzinę temu, jezz napisał:

Ale rodzice podejrzani o lewactwo oraz oddawanie głosu na opozycję dostają dodatek na dziecko, gdzie tu logika?

Poza rodzicami dzieci niepełnosprawnych, taka jest logika PiS. Rozdawać zdrowym.Trwale chorzy do piachu, są nieprzydatni, jak za "wujka" Adolfa. On miał jeszcze wersję "do gazu".

Edytowane przez Lech36

1 godzinę temu, glazior napisał:

Przez grzeczność napiszę że o każdym który ma inne poglądy niż Ty piszesz dokładnie tak samo.

Czy jest na tym forum ktoś godny rozmowy z tobą?

A owszem. Kiedyś nawet miałem ciekawą wymianę poglądów ze sławkiem, bo chwilowo odpuścił go ideologiczny szczękościsk. Bardzo miło to wspominam - szkoda że baz nawiedzenia wytrzymał tak krótko.

Jestem Europejczykiem.

44 minuty temu, stench napisał:

Ukryta Zawartość

Młodzi muszą się uczyć myślenia ekonomicznego a nie religii. Reszta przyjdzie sama i będziemy mieli Szwajcarię, ale to długa droga i trzeba się natrudzić a tego zdaje się młodym się nie chce i dlatego próbują drug na skróty, ale niestety tak się nie da "zjeść ciastko i mieć ciastko".

Ukryta Zawartość

1 godzinę temu, zukzukzuk napisał:

Ten fakt zrozumieli nawet niezaangażowani w dyskusję. Lecz jezz ciągle pieprzy odwrotnie - czyli o konsultacjach POPRZEDZAJĄCYCH decyzję rządu PiSu. Czy to takie trudne?

Kamień spadł mi z serca, bo już zacząłem myśleć że to jakieś strasznie skomplikowane. Już miałem narysować strzałkę z czasem i nanieść kolejne wydarzenia ;-).

Jestem Europejczykiem.

51 minut temu, Lech36 napisał:

próbują drug

Takie to już prawo młodości, czasem próbują i substancji nielegalnych?

2 godziny temu, zukzukzuk napisał:

Narazie wszystko z terminami jest zgodnie z ustawą więc nie ma się do czego przypieprzyć.

A tym czasem opozycja kłóci się o miejsce w kolejce do koryta w nadchodzących wyborach.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.