Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

To już nie chodzi o niego, to tylko symbol.

Natomiast są czynni sędziowie których orzecznictwo jest fatalne a dostają awanse dlatego, że są znajomymi Ziobry, Warchoła i innych polityków PiS. To ludzie znani z imienia i nazwiska a nie jakieś mityczne postaci. Pogorszenie terminowości orzekania też jest faktem z którym nie sposób dyskutować.

Jestem Europejczykiem.

11 godzin temu, Jaro_747 napisał:

[...]Swoją drogą ciekaw jestem czego uczą młodzież na lekcjach WOŚ, czyli wiedzy o społeczeństwie. [...]

WOS to to co kiedyś PNOS, a WOŚ to raczej Wiedza o Środowisku czyli ekologia z elementami biologii i geografii.

To 2 różne przedmioty.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

Wizyta prezydenta Dudy w USA przypomniała mi satyryczny rysunek zamieszczony w tygodniku "Forum" w 1975 lub 1976 roku. Był on ilustracją do przedruku artykułu o amerykańskiej polityce wobec swoich satelitów i był przedrukiem z jednego z amerykańskich tytułów prasowych. 

Na rysunku przedstawiona była scena w teatrze,  na której obok góry zepsutego zboża stał przywódca tego satelickiego państwa, a obok niego mocno zadowolony prezydent USA odsłaniający dalej kurtynę zza której wyłaniał się nowiutki F-4. Prezydent informował, że te F-4 też kupią po opłacalnej cenie.

W czasie tej wizyty polski prezydent kupuje najpierw najdroższy na świecie gaz i zamyka Polsce drogę do prawdziwej dywersyfikacji, np. poprzez korzystniejsze zakupy gazu w Iranie, a potem prezydent USA informuje, że Polska wyraziła gotowość zakupu F-35. Zadowolony polski prezydent wystąpił przed Trumpem i to przed kamerami telewizji całego świata niczym Marilyn Monroe przed JFK w Madison Square Garden z pamiętnym "Happy Birthday, Mister President…". Szkoda tylko, że Trump wzorem swojego poprzednika nie krzyczał: "Co za dupa! Co za dupa!". Trzeba jednak przyznać, że też zdobył się na oklaski.

Wizyta Dudy w Waszyngtonie kojarzy mi się z Hołdem Pruskim w Krakowie. Z tym, że ów hołd był przemyślanym krokiem politycznym chroniącym Prusy przed Polską Jagiellonów. Wątpię, aby ta współczesna wizyta uchroniła Polskę przed USA.

Edytowane przez Zyzol
  • Moderatorzy
9 godzin temu, hi_aro napisał:

Co całkiem nowe pojęcie, coś więcej napiszesz... Już nie komuniści...

Dzisiaj Duda dał popis na konferencji. Reporterka pyta się o czystkach poprzez usuwanie i obniżanie wieku emerytalnego sędziów, a on że post komuna się szerzy, że dowiedział się o sędział wydających wyroki za czasów PZPR. Oczywiście Duda nie zrozumiał aluzji, bo sędziowie w stanach są nie usuwalni... Kolejna sprawa, to tego prezydenta wyjątkowo łatwo zgrillować, jedno pytanie i podkowa się zarysowała na błyszczącej facjacie...

Nie pamiętam bym cokolwiek pisał w ciągu miesiąca o komunistach. Mam 44 lata , żyję w innych czasach i realiach....

Natomiast w wielu zawodach (niekreatywnych , nienaukowych i niedydaktycznch) pracowników wręcz zachęcałbym do przechodzenia na emerytury lub umożliwiał pracę w wieku emerytalnym w szczątkowym wymiarze po to by umożliwić pokoleniową wymianę pracowników a studentów zachęcać do nauki i wejścia w branżę.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Wydawać by się mogło, że dorosły człowiek jesteś i z pamięcią problemów nie powinno być. A tu mamy przykład jawnej amnezji i manipulowanie w celu uniknięcia "utraty wizerunku".

Czy mógł byś wyjaśnić i naświetlić co masz na myśli z 

10 godzin temu, stench napisał:

prawniczych oszustów.

Edytowane przez hi_aro
  • Moderatorzy
55 minut temu, hi_aro napisał:

Wydawać by się mogło, że dorosły człowiek jesteś i z pamięcią problemów nie powinno być. A tu mamy przykład jawnej amnezji i manipulowanie w celu uniknięcia "utraty wizerunku".

Prawniczy oszust

Najważniejsze grupy znaczeniowe:

» oszust - w odniesieniu do osoby świadomie wprowadzającej w błąd

» oszust - w odniesieniu do osoby zakłamanej

» oszust - jakp przebiegła osoba

» oszust - w kontekście kogoś fałszywego

» oszust - jako określenie człowieka kłamliwego

» oszust - w kontekście kogoś obłudnego

» oszust - jako okreśłenie osoby wiarołomnej

» oszust - jako potoczne określenie krętacza

» oszust - jako człowiek podstępny

» oszust - w odniesieniu do kogoś świadomie mówiącego nieprawdę

» oszust - jako forma wyzwiska

» oszust - w odniesieniu do osoby czerpiącej korzyści z przekrętów

» oszust - w kontekście człowieka nieuczciwego

Prawniczy - czyli wywodzący się ze środowiska prawniczego: sędzia, adwokat, prokurator, radca . Rozciągnę to o pracowników sądownictwa i wymiaru sprawiedliwości i biegły sądowy.

Jeśli moja wypowiedź była niejasna to gdybym użył słowo prawny to miałoby to zastosowanie np do aktu prawnego , bubla prawnego czy innego dokumentu lub aktu dotyczącego prawa jako takiego.

Sorry , nie mam czasu na tłumaczenie takich drobiazgów.

A tu wypróżnił się Hartman wnuk cadyka w lewackiej Polityce:

„Wasz terror pozostawił głęboki ślad w świadomości społecznej, która wciąż przepojona jest lękiem przed wami. Ale powiadam wam, przyjdzie dzień, w którym przestaniemy się lękać. A wtedy biada wam! Czeka was piekło, piekło równości i równych praw! Ten znienawidzony przez was potwór, dla którego wielką gromadą szliśmy przez Warszawę pod świętym dla nas znakiem tęczy, zbliża się już do naszych granic. I ten potwór was pożre (…) Piekło, którym nas straszycie, nie istnieje, za to wolne i równe społeczeństwa – owszem. Macie się czego bać! Pod tym znakiem, pod znakiem tęczy, zwyciężymy!”

Już się boimy! Drżymy nawet.
Hartman ma 200% racji.

Wysłane z mojego G3311 przy użyciu Tapatalka

Godzinę temu, hi_aro napisał:

11 godzin temu, stench napisał:

prawniczych oszustów.

Widać wiek nie jest gwarantem logicznego myślenia, rozumienia czytanego słowa... Nie interesują mnie Twoje literalne wyjaśnienie słowa "oszust", tylko wyjaśnienie tego:

11 godzin temu, stench napisał:

Wystarczy , że rząd robi czystki wśród największych prawniczych oszustów.

Rozumiem, że podążasz ustaloną przez Ziobro ścieżką, czyli kłamstwa, pomówienia potwtażane powielekroć, aż stanie się powszechnie uznawanym zwrotem i już nikt nie będzie zwracał na niego uwagi. 

Sorry, ja mam dużo czasu na wyjaśnianie takich drobiazgów.    

16 minut temu, stench napisał:

» oszust - w odniesieniu do osoby świadomie wprowadzającej w błąd

» oszust - w odniesieniu do osoby zakłamanej

» oszust - jakp przebiegła osoba

» oszust - w kontekście kogoś fałszywego

» oszust - jako określenie człowieka kłamliwego

» oszust - w kontekście kogoś obłudnego

» oszust - jako okreśłenie osoby wiarołomnej

» oszust - jako potoczne określenie krętacza

» oszust - jako człowiek podstępny

» oszust - w odniesieniu do kogoś świadomie mówiącego nieprawdę

» oszust - jako forma wyzwiska

» oszust - w odniesieniu do osoby czerpiącej korzyści z przekrętów

» oszust - w kontekście człowieka nieuczciwego

Nie może być, czyżby to był Prezes? Może jeszcze być premier.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

• Moderatorzy
7 minut temu, hi_aro napisał:

Widać wiek nie jest gwarantem logicznego myślenia, rozumienia czytanego słowa... Nie interesują mnie Twoje literalne wyjaśnienie słowa "oszust", tylko wyjaśnienie tego:

Rozumiem, że podążasz ustaloną przez Ziobro ścieżką, czyli kłamstwa, pomówienia potwtażane powielekroć, aż stanie się powszechnie uznawanym zwrotem i już nikt nie będzie zwracał na niego uwagi. 

Sorry, ja mam dużo czasu na wyjaśnianie takich drobiazgów.    

Nie śledzę ścieżki Ziobry.

Jeśli wobec obywatela, urzędnika, firmy  są podejrzenia lub zarzuty to należy przeprowadzić śledztwo które potwierdzi zakładaną w śledztwie niewinność lub wskaże winę.

Pisałem o największych bo te najbardziej widać i powodują największe straty. Wiadomo, że należy osądzić wszystkich łamiących prawo.

11 minut temu, skynyrd napisał:

Ja bym się załamał na twoim miejscu.

Dziś piątek, w ramach załamania wypiję sobie coś dobrego i posłucham dobrej muzyki :-). 

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

17 minut temu, stench napisał:

potwierdzi zakładaną w śledztwie niewinność

Chyba trochę bez sensu potwierdzać w śledztwie czyjąś niewinność, ale teraz w czasach PIC to jest możliwe. Sprawa Kamińskiego jest idealnym przykładem. 

17 minut temu, stench napisał:

Pisałem o największych bo te najbardziej widać i powodują największe straty.

Ale jakich oszustwach, podaj przykłady, a nie prowadź słowotok. 

12 godzin temu, stench napisał:

największych prawniczych oszustów.

4 minuty temu, Lech36 napisał:

Dziś piątek

To różnica czasu między Ire a PL to jeden dzień, nie godzina... :))

Edytowane przez hi_aro
3 minuty temu, Lech36 napisał:

Dziś piątek, w ramach załamania wypiję sobie coś dobrego i posłucham dobrej muzyki :-). 

Z pewną dozą nieśmiałości pragnę zauważyć, że dziś jest jednak czwartek ?.

Ale "wypić zawsze można. Dziecko jest dziecko".

12 minut temu, hi_aro napisał:

To różnica czasu między Ire a PL to jeden dzień, nie godzina... :))

O cholera rzeczywiście, jest dopiero czwartek, teraz to się naprawdę załamałem, jeszcze dwa dni oglądania w TV PiS-owskiej propagandy. Jakoś muszę to przeżyć ;-).

10 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Ale "wypić zawsze można. Dziecko jest dziecko".

W dni powszednie nie używam alkoholu.

Edytowane przez Lech36

28 minut temu, skynyrd napisał:

Ja bym się załamał na twoim miejscu.

W sumie celna uwaga. Można się złamać... 

nagrywamy.com

5 minut temu, skynyrd napisał:

Jakiej muzyki?

Np. AL di Meoli grającego kompozycje Beatlesów.

2 minuty temu, skynyrd napisał:

Masz jakiś pisowski jedno programowy telewizor?

W Irlandii? Super. Ja bym wstąpił do IRA.

????

PiS-owska propaganda jest obecna we wszystkich polskojęzycznych programach telewizyjnych. Nie da się jej obecnie uniknąć.

Edytowane przez Lech36

2 minuty temu, skynyrd napisał:

Myślałem, że jesteś w Irlandii.

Nie, w Polsce.

8 minut temu, skynyrd napisał:

Kompozycje Beatlesów, najlepiej grają Beatlesi

Możliwe, ale mnie ostatnio najbardziej wzrusza wykonanie w/w. Kiedyś było inaczej, ale to było dawno.

Edytowane przez Lech36

Co do Hartmana i jego krzyku wolnosci, moze jeszcze to, dla przypomnienia:

"Co więcej, jest pewien argument na rzecz tolerowania kazirodztwa. Jeśli udaje się powiązać harmonijnie miłość macierzyńską albo bratersko-siostrzaną z miłością erotyczną, to osiąga się nową, wyższą jakość miłości i związku. Być może piękna miłość brata i siostry jest czymś wyższym niż najwznioślejszy romans niespokrewnionych ze sobą ludzi?"

No, ktoremu sie podoba, ktory wyskoczy z 200% racji?

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tutaj mamy mentalnosc i podejscie do erotyki(jeden z watkow) ww narodowosci.

Krotko mowiac, zamiana swietosci na dymanie.

Polecam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

2 minuty temu, jar1 napisał:

No właśnie, ja to nie rozumiem  jak można się modlić do żydowskiego Boga. ?

Ta grupa akurat do tego Boga nie modli sie wcale, wrecz przeciwnie. To nie ich Bog.

Edytowane przez bubusia

2 minuty temu, jar1 napisał:

E tam, Żyd to Żyd przecie, i lewak. 

Niekoniecznie lewak, czasami wrecz przeciwnie. Pojecie lewactwa dawno rozmyte. Teraz lewakiem moze byc zwolennik np korporacji. A korporacje moga byc zwolennikami LGBT, patrz sponsorzy ost. marszu.

Edytowane przez bubusia

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)
Do tego jesteś szybki? A może złodziei, którzy ojebali Polskę na budżet roczny?
Żydłaka, który telefonicznie podpalał stróżówkę pod kacapską ambasadą na Belwederskiej - ale jaja!

Rozumiem, że jesteś od czterech lat w stresie, przygotuj się na kolejne cztery, albo idź do psychiatry.
Egon, w czasach kiedy Ty jeździłeś po demoludach, ja miałem odmowy paszportu. To może zamknijmy temat, ok?
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.