Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

10 minut temu, caleb66 napisał:

500+ nigdy nie bylo na kredyt,to są pieniądze których nie zdążyli ukraść platfusy,morawik nigdy nic takiego ze na kredyt nie gadał po co łżesz i tak wyborów

Perfidny, kłamliwy PIC fanbojski troll:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

7 minut temu, dulon184 napisał:

(...)

Celeb. 66 to Twój rocznik , czy wiek?

Iloraz inteligencji.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Iloraz inteligencji.
Ale mi jest dobrze za PiS,głupota by było gdybym na PO i SLD zagłosował i w ten sposób pogorszyl standard życia na rzecz cwaniaków i złodziei,zadaniem państwa jest dbanie o dobrobyt obywateli i PiS to robi,wasze wpisy są tak głupie że nawet nie warto ich komentować,mi jest dobrze a wam nie musi a nawet nie powinno .

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

3 minuty temu, caleb66 napisał:

zadaniem państwa jest dbanie o dobrobyt obywateli i PiS to robi

Pierwsza część zdania jest poprawna, druga już nie.
PiS "to" robi nie dla obywateli, tylko dla siebie.

Teraz, soundchaser napisał:

Pierwsza część zdania jest poprawna, druga już nie.
PiS "to" robi nie dla obywateli, tylko dla siebie.

Bo PiS uważa, że "Państwo to my!".

Jestem Europejczykiem.

36 minut temu, caleb66 napisał:

500+ nigdy nie bylo na kredyt,to są pieniądze których nie zdążyli ukraść platfusy,morawik nigdy nic takiego ze na kredyt nie gadał po co łżesz i tak wyborów nie wygracie,o ekonomi też marne pojęcie macie,kraj w rozkwicie jakim nigdy wcześniej nie był a wam źle dlatego że nie można nic ukraść,nie można i koniec zarobcie se uczciwie a nie na przekretach,podejrzewam że po wyborach skończy się pieszczenie z wami i więzienia się zapełnia ekonomistami z PO.

Co by nie mówić - propaganda wczesnego PRL była mniej infantylna i mniej głupawa.

Edytowane przez Bobcat

Dżezik.. Ty to w mig roztrynisz.

Prawda to?

Ukryta Zawartość

Kużwa.

I Celeb 66.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez dulon184

Zyzol i inni zwolennicy "dobrej zmiany", zapewne już są na tropie. Zaraz stwierdzą, że to lipa lub fake news, zmyślone wykresy i takie tam.

Edytowane przez zukzukzuk

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Wczoraj kreślone. Jeszcze czuć je świeżą farbą, - podobnie jak drukowane pieniądze:)

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Zmyślone mialo byc ocYwiscie ale mój telefon pruboje za mnie wstawiać słowa i czasami wychodzą różne śmieszne rzeczy,ale że słowem skrótem PiS akurat problemów nie ma .

Godzinę temu, soundchaser napisał:

Jaki był cel tego "ekonomicznego" podejścia?

Nie wiesz?

Zysk.

Godzinę temu, dulon184 napisał:

Co z wyjaśnieneim mi owych finansów?

Godzinę temu, dulon184 napisał:

odwal sie waśc..

?

Wczoraj kreślone. Jeszcze czuć je świeżą farbą, - podobnie jak drukowane pieniądze:)
Mało kto płaci gotówką,pieniądz papierowy to 1/8 hajsu w obrocie,ważne jest to ile cyferek masz na koncie ja na ten przykład za obecnej władzy przekroczyłem 7 ,za poprzedniej była bida z nedza i nie chce wracać do tamtych czasów.

Drukowanie pieniędzy na rozkaz PiS jest wielce prawdopodobne, zważywszy na niebezpiecznie zwiększającą się inflację, o której w mediach pisowskich oczywiście cisza, albo głupie tłumaczenie suszą. Przecież dziurę po tym rozdawnictwie na niespotykaną dotychczas skalę trzeba jakoś próbować załatać, a to jest metoda najprostsza i najgłupsza, chociaż w tym przypadku nie ma innej, by odzyskać pieniądze. Podnoszenie podatków, czy innych obciążeń przed wyborami to przecież byłby strzał w kolano. Ale może to tylko znów chytry plan geniusza politycznego Kaczyńskiego.
Ja tylko jestem ciekaw jak PiS z tej ch...wej sytuacji wybrnie po wygranych wyborach. Przecież sytuacja wymknie się spod kontroli na bank. Chyba, że oni wcale nie zamierzają wygrać wyborów, a tylko zostawić ten syf opozycji (przecież już zdążyli nakraść ile chcieli), by ciemnogród zobaczył co się dzieje w Polsce jeśli PiS nie rządzi. ?

57 minut temu, caleb66 napisał:

Ale mi jest dobrze za PiS,głupota by było gdybym na PO i SLD zagłosował i w ten sposób pogorszyl standard życia na rzecz cwaniaków i złodziei,zadaniem państwa jest dbanie o dobrobyt obywateli i PiS to robi,wasze wpisy są tak głupie że nawet nie warto ich komentować,mi jest dobrze a wam nie musi a nawet nie powinno .

Na Titanicu do pewnego czasu też było dobrze.

12 minut temu, jezz napisał:
Godzinę temu, soundchaser napisał:

Jaki był cel tego "ekonomicznego" podejścia?

Nie wiesz?

Zysk.

Ja wiem, ale Ty nie wiesz, że ekonomia nie polega na oszustwie.
To jest domeną polityki.

Poczytaj sobie w internecie co to jest ekonomia i nie przypisuj jej przywar charakterystycznych dla polityki.

17 minut temu, caleb66 napisał:

Mało kto płaci gotówką,pieniądz papierowy to 1/8 hajsu w obrocie,ważne jest to ile cyferek masz na koncie ja na ten przykład za obecnej władzy przekroczyłem 7

...i dalej na raty kupujesz sprzęt audio, za 500+ bidoku...

Edytowane przez hi_aro

Drukowanie pieniędzy kolejny fake news przed wyborami,nad polityka pieniężną czuwa rada polityki pieniężnej której PiS nie obsadza ,a skoki inflacji to i za peło się zdarzały nie raz i nie dwa .

49 minut temu, soundchaser napisał:

Ja wiem, ale Ty nie wiesz, że ekonomia nie polega na oszustwie.
To jest domeną polityki.

Poczytaj sobie w internecie co to jest ekonomia i nie przypisuj jej przywar charakterystycznych dla polityki.

Sound, nie udawaj wiesz kogo bo idzie ci coraz gorzej.

Tam na tym pierwszym wykresie, tym co komentowałeś, jest podaż pieniądza M1 a jego korelacja z inflacją jest akurat słaba.

Zdecydowanie większa jest przy M3.

To tak na marginesie.

Edytowane przez jezz
37 minut temu, jezz napisał:

Sound, nie udawaj wiesz kogo bo idzie ci coraz gorzej.

Tam na tym pierwszym wykresie, tym co komentowałeś, jest podaż pieniądza M1 a jego korelacja z inflacją jest akurat słaba.

Zdecydowanie większa jest przy M3.

To tak na marginesie.

Słabe masz pojęcie o ekonomii.
No, ale skąd masz je mieć? Udajesz znawcę, ale słabo.

P.S. Czy ja komentowałem jakieś wykresy? Po co znów manipulujesz?
Jeśli na takim poziomie ma się toczyć z Tobą dyskusja, to ja wysiadam.

11 minut temu, soundchaser napisał:

Słabe masz pojęcie o ekonomii.
No, ale skąd masz je mieć? Udajesz znawcę, ale słabo.

P.S. Czy ja komentowałem jakieś wykresy? Po co znów manipulujesz?
Jeśli na takim poziomie ma się toczyć z Tobą dyskusja, to ja wysiadam.

Pisałeś coś o drukowaniu pieniędzy, tak? Chyba na jakiejś podstawie.

Mam rozumieć, ze komentujesz cos ale nie wiesz co. 0k.

Ty za to ukułeś znakomitą tezę ,ze nawlekanie klientów na różne instrumenty finansowe tprzez 8nstytucje finansowe io pilityka. Geniusz ekonomiczny ipolityczny z ciebie

Edytowane przez jezz
1 minutę temu, jezz napisał:

Pisałeś coś o drukowaniu pieniędzy, tak? Chyba na jakiejś podstawie.

Tak, na podstawie obserwacji sytuacji w kraju po rozdawnictwie.
Inflacja była do przewidzenia i właśnie ją mamy. A będzie większa.
Tłumaczenie tumanom, że to od suszy zdaje egzamin, jak widzę.

4 minuty temu, jezz napisał:

Ty za to ukułeś znakomitą tezę ,ze nawlekanie klientów na różne instrumenty finansowe tprzez 8nstytucje finansowe io pilityka. Geniusz ekonomiczny ipolityczny z ciebie

Tego nie skomentuję, bo bełkot wyszedł. ?

Dobranoc.

16 minut temu, soundchaser napisał:

Tak, na podstawie obserwacji sytuacji w kraju po rozdawnictwie.
Inflacja była do przewidzenia i właśnie ją mamy. A będzie większa.
Tłumaczenie tumanom, że to od suszy zdaje egzamin, jak widzę.

Tego nie skomentuję, bo bełkot wyszedł. ?

Dobranoc.

A, czyli tak sobie pogadałeś bo ktoś napisał a drukowaniu pieniędzy.. Brawo.

A bełkot to jest w  twoich postach o polityce. 

Jakoś wcześniej wydaje mi się co innego miałeś na myśli pisząc o Czarneckim i polityce, panie ekonomisto.

W dniu 28.07.2019 o 12:04, asterix1 napisał:

I najważniejsze w qrwizji nikt ci nie powie żebyś szedł sie leczyć...

Być może kolega caleb66 uprawia perwersyjną zabawę i pisze tak na forum  żeby wku...ć  innych , a sam wcale tak nie myśli ? W końcu bycie audiofilem zobowiązuje - żeby się znać na muzyce i sprzęcie nie można być zupełnym kretynem !  Dyskusje na forum  są przyjemne:  być może więc Kolega udając durnia oddaje nam wszystkim przysługę, bo z większym  zapałem w nich uczestniczymy. Dlatego powinniśmy docenić poświęcenie Kolegi ! Ja za nie  publicznie  bardzo dziękuję !

Edytowane przez Pasqual
8 godzin temu, Pasqual napisał:

żeby się znać na muzyce i sprzęcie nie można być zupełnym kretynem !

Zawsze bawiło mnie stwierdzenie "znać się na muzyce"

Przecież cała Polska zna się na muzyce, wystarczy włączyć tv.

11 godzin temu, caleb66 napisał:

ja na ten przykład za obecnej władzy przekroczyłem

Wszędzie ludzie marudzą, ale rozmiary Twojego mazgajstwa nie zachęcają nikogo, aby poświęcać czas na to, co masz do powiedzenia.

6 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

W Polsce najwięcej ludzi zna się na medycynie, co kilka wieków temu udowodnił Stańczyk.

Z uwagi na niezbyt powszechne posiadanie w tamtych czasach przez gmin radioodbiorników i telewizorów, "znanie się" na muzyce nie mogło być tak popularnym hobby jak znanie się na medycynie.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.