Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, sly30 napisał:

Jak Ty mnie Sławuś załamujesz permanentnym brakiem rozumienia historii i porównań. To jest masakra. Ze mną można się nie zgadzać, ale nie można się nie zgadzać z historią. W pierwszych latach realnej władzy nazistów jak i Stalina, nie było mordowania różnych grup społecznych. To zaczęło się później w miarę rozzuchwalenia rosnącym poparciem społecznym. Poza tym mamy teraz inne czasy i Polska ciagle Jeszcze jest częścią demokratycznej Europy. Tym samym PiS jeszcze nie może sobie pozwolić na wszystko na co ma ochotę. Ale to się zmieni. Świadkowie burdelowych wyczynów członków pisu na Podkarpaciu już giną, nawet w więzieniach. 

Być może Sławuś  zna historię tylko z katechezy  lub TVP qurwizji , co by w dużym stopniu   tłumaczyło jego niedyspozycję intelektualną w dostrzeżeniu historycznych analogii.

Niemniej cała nadzieja w tym , że jedynym orężem moherowej armii Kaczyńskiego oraz Rydzyka jest tylko krzyż i różaniec oraz "lepszy sort " , tyleż lepszy,  co nieliczny. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

20190930_014825.jpg

20190930_015044.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Piotr

Cytat o poranku,

"Mówimy o bezdyskusyjnie najważniejszych wyborach od 30 lat, a ja nie ma wrażenia, że tu toczy się heroiczny bój. Najbardziej dziwi mnie to po stronie opozycji. Nie chodzi o to, żeby od rana do wieczora serwować ludziom histerię, ale nie ma kampanii bez emocji - podsumował."

"W szeregach Platformy Obywatelskiej panuje przekonanie, że dla opozycji wybory są już praktycznie przegrane. Wielu regionalnych działaczy chce, by przywództwo w partii przejęła Małgorzata Kidawa-Błońska" - pisze w poniedziałek "Wprost".

Czytaj więcej na

Ukryta Zawartość

21 godzin temu, Bobcat napisał:

Już znasz wyniki? Ciekawe.

Ukryta Zawartość

11 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Wina Tuska, wiadomo. Zyzol jeszcze niczego innego nie napisał, w żadnym ze swoich wcieleń.

Wymień po nicku choć jedno moje rzekomo inne wcielenie, a zgłoszę atak personalny. ?

A wina Tuska jest tu więcej niż oczywista,

10 godzin temu, slawek.xm napisał:

a potem sie dziwisz ,ze masz punkty

I to jest clou. Ciekawym tematem byłoby rozważenie, czy lajkujący tego rodzaju obraźliwe wpisy są w porządku względem R i N. Przecież oni też szczują. Tylko z drugiej linii.

9 godzin temu, 23031970 napisał:

Być może Sławuś  zna historię tylko z katechezy  lub TVP qurwizji , co by w dużym stopniu   tłumaczyło jego niedyspozycję intelektualną w dostrzeżeniu historycznych analogii.

Niemniej cała nadzieja w tym , że jedynym orężem moherowej armii Kaczyńskiego oraz Rydzyka jest tylko krzyż i różaniec oraz "lepszy sort " , tyleż lepszy,  co nieliczny. 

Widziałeś może w programie wyborczym PiS plany tworzenia nowych przestrzeni życiowych, obozów koncentracyjnych, tworzenia nowej rasy lub planowej eksterminacji  na wzór Holocaustu?

7 godzin temu, Sine Metu napisał:

Ukryta Zawartość

Oni czyli PiS już nie muszą. Zrobi to za nich przypadkowe społeczeństwo.

Ukryta Zawartość

20 minut temu, Zyzol napisał:

Wymień po nicku choć jedno moje rzekomo inne wcielenie, a zgłoszę atak personalny. 

Przecież już zgłaszałeś więc w czym problem.

A kolejne twoje nicki podawałem wielokrotnie. Jeżeli moderacja jest ciekawa to mogę podać dowody. Ale ciekawa najwyraźniej nie jest, a mnie to zwisa i powiewa.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

5 minut temu, Jaro_747 napisał:

Przecież już zgłaszałeś więc w czym problem.

A kolejne twoje nicki podawałem wielokrotnie. Jeżeli moderacja jest ciekawa to mogę podać dowody. Ale ciekawa najwyraźniej nie jest, a mnie to zwisa i powiewa.

Tylko w tym , abyś wymienił ponownie. Poza tym obrażasz moderację swoją... inteligencją. A może jednak nie?!

Edytowane przez Zyzol
9 godzin temu, Krak_oN napisał:

Jasnowidz Krzysztof Jackowski o swoich wahaniach nad głosowaniem miedzy PIS a Konfederacj.

To zupełnie jak w tym dowcipie o bacy który się wahał czy iść na poprawiny. Jeżeli po 4 latach dotychczasowych rządów PiS Jackowski się waha to znaczy, że to oszust a nie żaden jasnowidz.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

19 minut temu, Jaro_747 napisał:

To zupełnie jak w tym dowcipie o bacy który się wahał czy iść na poprawiny. Jeżeli po 4 latach dotychczasowych rządów PiS Jackowski się waha to znaczy, że to oszust a nie żaden jasnowidz.

Ta wypowiedź jest lepsza od... jasnowidzenia!  ?

Edytowane przez Zyzol

Już nigdy nie obejrzę Kilera?

"Wybory parlamentarne 2019. Nowy spot wyborczy PiS. "Siara" oprowadza wyborcę po "piekle" opozycji"

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Suweren już się nakręca...

Warto obejrzeć filmik.

Edytowane przez zetempowiec
Godzinę temu, Zyzol napisał:

Widziałeś może w programie wyborczym PiS plany tworzenia nowych przestrzeni życiowych, obozów koncentracyjnych, tworzenia nowej rasy lub planowej eksterminacji  na wzór Holocaustu?

Robisz sobie żarty? PiS od dawna mówi, że trzeba stworzyć nowe elity, a te istniejące trzeba wykluczyć. Setki razy mówili, że nie ma w kraju miejsca dla tych, którzy nie popierają ich wizji państwa. To jest łagodniejsza forma tworzenia nowych grup społecznych podporządkowanych dyktaturze z jednoczesnym zniszczeniem tych, którzy dyktatury nie popierają.

A co do wyborów, to jest bardzo prawdopodobne, że będą częściowo sfałszowane aby PiS miał większość konstytucyjną.

Edytowane przez sly30
6 minut temu, sly30 napisał:

Robisz sobie żarty? PiS od dawna mówi, że trzeba stworzyć nowe elity, a te istniejące trzeba wykluczyć. Setki razy mówili, że nie ma w kraju miejsca dla tych, którzy nie popierają ich wizji państwa. To jest łagodniejsza forma tworzenia nowych grup społecznych podporządkowanych dyktaturze z jednoczesnym zniszczeniem tych, którzy dyktatury nie popierają.

Ale Zyzol coś takiego popierał, popiera i będzie popierał. Tylko trochę się kryguje bo kiedyś popierał SLD-owski beton i taka wolta mogłaby kogoś dziwić. Muszę go uspokoić - od jakiegoś czasu już nie dziwi, niech zapyta Ogórek która teraz koleguje się z prawackim betonem. Jak kiedyś zobaczyłem, jak w reżimowej telewizji jedzą sobie z Ziemkiewiczem  z dziobków to aż się wzruszyłem.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Nic nowego, jeśli chodzi o PiS i jego sterowanie służbami prlowskimi...

To też ciekawa i dziwna sprawa...

"Znikający generał, który "umarł" dwa razy. W tle "pani Basia" od prezesa Kaczyńskiego"

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dziwne -czym wiecej zamieszczacie takich gównoniusów, tym poparcie PISowi rośnie, czas może  zmienić strategię ?

16 minut temu, chick napisał:

Dziwne -czym wiecej zamieszczacie takich gównoniusów, tym poparcie PISowi rośnie, czas może  zmienić strategię ?

To dobrze, chyba?

Co prawda PiS już nie jest prawicą, ale to tez już chyba wyborcom PiS nie przeszkadza.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)
12 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Ty ty sławciu jesteś tym kablem który uporczywie zawraca d... moderacji? No tak, na Polaka-katolika zawsze można liczyć.

dziękuję w imieniu tych , którzy zgłosili Twoje wpisy

nie ma co liczyć na to ,że zmienisz sposób wypowiadania się

ale prawde mówiąc osobiście mam to gdzieś

jesteś u mnie po mulsie i bobku na trzecim miejscu , załapałeś się na podium

Gość

(Konto usunięte)
11 godzin temu, 23031970 napisał:

szkoda mi Ciebie Piotrusiu

To są dopiero jajca ...

Wiceminister zdrowia jeździ po Polsce, chwaląc się rządowym programem wymiany starych karetek. TVN ujawnił, że razem z nim jeździł oddział karetek, których jedyną funkcją jest pozowanie do zdjęć. Nie dopuszczono ich do ruchu, bo są za ciężkie. Dyrektor pogotowia twierdzi, że jeździły z przyczyn „technicznych”, a że był tam też minister... Przypadek!

Ta propagandowa eskorta być może pierwszy raz wyjeżdża z parkingu wrocławskiego szpitala, na którym stoi nieużywana od 9 miesięcy. Nie jeżdżą do pacjentów, bo nie dopuszczono ich do ruchu – są za ciężkie.

Nie udostępniono dziennikarzom wykazu przejazdów ambulansów, ale zdjęcia świadczą o tym, że zajechały co najmniej do Oławy i Milicza, być może także Strzelina i Trzebnicy – na zdjęciach nie widać całego numeru karetek.

Dyrektor Mlądzki nie wyklucza, że karetki zajechały również tam. Zastrzega jednak, że pojechały w charakterze „technicznym”. Minister akurat też tam pojechał. Przypadek?

11 minut temu, jar1 napisał:

To dobrze, chyba?

Co prawda PiS już nie jest prawicą, ale to tez już chyba wyborcom PiS nie przeszkadza.

Ukryta Zawartość

Pytanie czy kiedykolwiek był, ale to w sumie problem drugorzędny.

Teraz z pewnością nie jest partią prawicową w klasycznym tego rozumieniu. PiS jest pierwszą w Polsce partią noweo typu - populistyczno-autorytarną. Konserwatywną obyczajowo ale lewicową gospodarczo i społecznie. No i etatystyczno-antydemokratyczną. Bidowany przez PiS system jest podobny do PRLowskiego w tym fundamentalnym aspekcie, że to Partia jest fundamentem wszystkiego. Partia jest jak matka i ojciec jednocześnie - przygarnie i obroni, ale też ukarze niegrzecznych. Po co samorządy i demokracja lokalna, wystarczy zwrócić się do lokalnego Sekretarza Partii. I tak ze wszystkim. Po co jakieś organizacje pozarządowe skoro rząd wszystko załatwi.

PiS systematycznie i świadomie niszczy społeczeństwo obywatelskie na rzecz centralistyczno-patronalistycznego układu gdzie władza i przywileje spływają z góry w dół. Jak ktoś będzie posłuszny i grzeczny dostanie nagrodę, jak będzie chciał zrobić coś po swojemu dostanie klapsa.

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

13 godzin temu, Krak_oN napisał:

Jasnowidz Krzysztof Jackowski o swoich wahaniach nad głosowaniem miedzy PIS a Konfederacją

Specjalista od ściemy waha się którą ściemę wybrać.  Dobre.

3 godziny temu, jezz napisał:

Już nigdy nie obejrzę Kilera?

"Wybory parlamentarne 2019. Nowy spot wyborczy PiS. "Siara" oprowadza wyborcę po "piekle" opozycji"

Ukryta Zawartość

A to czemu?  Przecież Rewiński gra tam mendę, więc pasuje jak znalazł.

Ukryta Zawartość

12 minut temu, Zbig napisał:

Specjalista od ściemy waha się którą ściemę wybrać.  Dobre.

A to czemu?  Przecież Rewiński gra tam mendę, więc pasuje jak znalazł.

A Pazura gra Jurka Kilera,

"Anna Zalewska, Zbigniew Ziobro oraz Cezary Pazura odwiedzili przed paroma dniami szkołę w Kuźni Raciborskiej. W uroczystym przekazaniu odblaskowych kamizelek uczniom wziął też udział Michał Woś, były wiceminister sprawiedliwości, obecnie pełnomocnik ministra nadzorujący Fundusz Sprawiedliwości."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, Jaro_747 napisał:

PiS jest pierwszą w Polsce partią noweo typu - populistyczno-autorytarną. Konserwatywną obyczajowo ale lewicową gospodarczo i społecznie. No i etatystyczno-antydemokratyczną.

Bardzo trafne:)

Czyli PiS jest pierwszą partią w ściecie ( i chyba jedyną), która raprezentuje poglądy od prawa do lewa, od A do Z. Mili i wdzięczy się do całego elektoratu (pomijając nieliczne grupy wyborcze), aby TYLKO utrzymać władzę.

Nie dziwi więc to, że wielu kupiła... Całe szczęśćie - nie wszystkich. Są ludzie, któzy WIEDZĄ, że takimi nie można być. No i te kłamstwa i krycie funkcjonariuszy:( Obrzydliwe...

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

5 minut temu, zukzukzuk napisał:

Bardzo trafne:)

Czyli PiS jest pierwszą partią w ściecie ( i chyba jedyną), która raprezentuje poglądy od prawa do lewa, od A do Z. Mili i wdzięczy się do całego elektoratu (pomijając nieliczne grupy wyborcze), aby TYLKO utrzymać władzę.

Nie dziwi więc to, że wielu kupiła... Całe szczęśćie - nie wszystkich. Są ludzie, któzy WIEDZĄ, że takimi nie można być. No i te kłamstwa i krycie funkcjonariuszy:( Obrzydliwe...

Nie sądzę, żeby pierwszą na świecie, chociaż nie mam takiej wiedzy. Ale jakiś czas temu pojawiła się taka populistyczno-autorytarna metoda na rozwiązanie problemów współczesnej demokracji. Na tej fali do władzy doszli włoscy populiści, ta sama fala poniosła do zwycięstwa Trumpa. Przed PiSem był Orban i był Fico. Kaczyński to wszystko przetrawił (ofiara owego trawienia była "Samoobrona") i zrozumiał, że jest to recepta na władzę.

Jeżeli patrzylibyśmy historycznie, to prawdziwymi prekursorami byli Mussolini i Peron. Kaczyński z oczywistych przyczyn nie powołuje się na nich ale to, co peronizm zrobił z Argentyną powinno być dla nas przestrogą.

Jestem Europejczykiem.

12 minut temu, zukzukzuk napisał:

Nie jest ani pierwszą, ani jedyną. W PO jest to samo.

2 godziny temu, chick napisał:

To już nie jest wina tych newsów tylko gówniany stan umysłów tych co powodują te wzrosty. Trzeba zrozumieć czym była komuna i czym może być neokomuna w wydaniu PiS-owskim. Niestety do tego potrzeba trochę wiedzy lub pamięci z bliskiej historii i trochę wyobraźni zarówno politycznej jaki i ekonomicznej pozwalającej objąć skutki dalszych rządów neokomunistów z PiS. 

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Wiadomo Zyzol, wiadomo. Wszystkiemu winna PO a najbardziej temu, że nie ma już twojej ukochanej komuny. Nie płacz, właśnie wraca.

Jestem Europejczykiem.

Teraz, Jaro_747 napisał:

Wiadomo Zyzol, wiadomo. Wszystkiemu winna PO a najbardziej temu, że nie ma już twojej ukochanej komuny. Nie płacz, właśnie wraca.

Niewątpliwie robisz z siebie idiotę takimi wypowiedziami. Czy ktoś inny zauważył, że napisałem w tej wypowiedzi:

8 minut temu, Zyzol napisał:

Nie jest ani pierwszą, ani jedyną. W PO jest to samo.

- płaczliwie o winie PO i powrocie ukochanej komuny. To jest kiepski trolling i nic więcej. ?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.