Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Prezesowi Nobel nie jest potrzebny. Już dawno jest ponad tym ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

3 godziny temu, jezz napisał:

A do wyborów jeszcze piątek i sobota, no ale w sobotę to cichosza, jak śpiewa wykonawca, którego nie trawię.

Nie trawisz? Dlaczego? To piękny utwór (specjalnie kupiłem LP). Choć dosadne, mocne, nawet oskarżające słowa. Nie trawisz, bo nie rozumiesz, o czym śpiewa Turnau. A śpiewa m.in. o was. To boli niektórych. Przekraczające wielokrotnie wydajność obliczeniową:( Poza zasięgiem...

A taki Mozart, Bach, Czajkowski czy Vivaldi jest do "strawienia" dla Ciebie? 

Dla ułatwienia:

Ukryta Zawartość

Do poniedziałku... 

Ukryta Zawartość

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

23 minuty temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

A to wszystko na złość ministrowi Glińskiemu.A on przecież tak się stara.

Może teraz doczyta te książki ?

Owszem, powiedział że dokończy, bo ponoć zaczął.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

12 minut temu, zukzukzuk napisał:

śpiewa m.in. o was. To boli niektórych. Przekraczające wielokrotnie wydajność obliczeniową:( Poza zasięgiem...

Kurde, a o czym Ci czterej ostatni śpiewają? ?

nagrywamy.com

Godzinę temu, zukzukzuk napisał:

Nie trawisz? Dlaczego? To piękny utwór (specjalnie kupiłem LP). Choć dosadne, mocne, nawet oskarżające słowa. Nie trawisz, bo nie rozumiesz, o czym śpiewa Turnau. A śpiewa m.in. o was. To boli niektórych. Przekraczające wielokrotnie wydajność obliczeniową:( Poza zasięgiem...

O was, to znaczy o kim?

Nie trawię, bo nie lubię takiej muzyki, takiego sposobu śpiewania, głosu Turnaua.  Ja płyty Turnaua nigdy nie kupię.

Satysfakcjonuje cię taka odpowiedź? Jak widzisz ja odpowiadam na pytania.

A teraz wróćmy wiesz do czego, a jak nie wiesz to ci przypomnę,

"Kolejny raz konfabulujesz i ściemnasz. Do tego debatę nazywasz pierdołami. Jeśli debatę na TVP też tak wcześniej nazwałeś, to zwracam honor..."

I jak tam panie zukzukzuk, czekam.

Przekraczające wielokrotnie wydajność obliczeniową:( Poza zasięgiem...

O esu, nie pęknij.?

Dla ułatwienia:

Dziękuję, nie skorzystam.

50 minut temu, przemak napisał:

Kurde, a o czym Ci czterej ostatni śpiewają?

I czy grają na gitarze?

Edytowane przez jezz
1 godzinę temu, zukzukzuk napisał:

Czyli Turnau za trudny. A powyżsi? 

Składam pokłon "mistrzowi obiektywizmu", bo mnie zamęczysz. Wygrałeś. Jest 1:27:) 

No cóż. Jeśli o debacie czytasz z GW, której nie trawisz. A nawet, jeszcze gorzej.

Dla mnie zdecydowamie lepszym rozwiązaniem jest oglądanie, co dany komitet ma do zaoferowania. Problemem jest,  że pisowcy nie chcą słyszeć o kłamstwach i aferach PiSu. Więc, w razie czego nie oglądają debat. Tym bardziej we wrogich TV.. Po co mącić? Po co siać wątpliwości? Przecież ten (nie) rząd czego się tknie, to obraca w złoto i sukces. Taka jest p;ropagana.

A tym co nie wierzą w ową? Wystarczy trochę sypnąć do kieszeni, czy też uderzyć w nutę tradycji, patriotyzmu, zagrożenia rodziny etc.. Ludzie nawet wiedzą, że łuni też kradną i kłamią (podobnie jak tamci), ale łuni dajom. Dla nich to nic, że za cztery lata nie będzie być może niezależnego sądownictwa, myślenia czy prasy. Będą chodzić jak w Korei Płn. czy Chinach. Puści i ogłupiali.  Na chodnkach cichosza... O tych śpiewa Turnau.

Znaczy, już jesteś nakierowany przez wiadomą opcję, której TV nie oglądasz (dla ukrycia prawdziwych sympatii - tak sądzisz , jak wielu z was).

Poczekamy do poniedziałku...

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Przecież wiadomo, że akolici PiS mają polecenie udawać że z tą formacją nic ich nie łączy. Mają udawać "obiektywnych" i "bezstronnych". 

ma rację radzi sobie bez gnata , zresztą na takich oszołomów jakich ma w opozycji wystarczy pół grama propagandy i dodrukowanie paru stówek

uczcie się polityki od pisu!

3 minuty temu, slawek.xm napisał:

uczcie się polityki od pisu

Lepiej od bolszewików. Po co od naśladowców?

2 minuty temu, slawek.xm napisał:

ty się uczyłeś pilnie i wuj..ek ci z tego wyszedł i dobrze ci tak

Ja nie pełnię funkcji państwowych.

11 minut temu, Sine Metu napisał:

Pistolet ma, to kto go tam wie.

Normalnie - nie wierzę...

Jeśli to nie fejk,to czy ktokolwiek przez choćby mgnienie zastanowił się nad tym  prezentem - korkowcem?

Mam nadzieję, że tylko straszakiem, inaczej ten sqwysyn krzywdę sobie niechybnie zrobi.

Będzie wąchał lufę (co, jak na mieście godajo - sprawia mu niebywałą frajdę), lub po karku się podrapie, jak Siara...

I - zaś będzie "zamach".

12 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

I - zaś będzie "zamach".

W sensie "wymach". Jak to w Jurku Kilerze było:)

Pisioki?

Starajcie się . Chodzą słuchy że Nowogrodzka premie  za aktywność przewiduje.

Jutro dzionek ostatni .

Przyłóżcie się przykładnie . prezio gnata już ma .

10 minut temu, zukzukzuk napisał:

W sensie "wymach". Jak to w Jurku Kilerze było:)

A "Kryształ" go przyklepie sztabą złota.

"- Mój tata ma tego dużo!", jako rzekła dziewoja w tymże filmie?.

Sorry. Cuda przedwyborcze chyba...

Edytowane przez zukzukzuk

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)

Tym, co prawdziwie przerażające, jest to, że ciało jeszcze nie ostygło, a Jarosław Kaczyński już zrobił sobie ze świeżej trumny deskę surfingową – na fali śmierci Szyszki chce ugrać więcej poparcia w wyborach dla swojej partii. Wypróbował to wcześniej już 96 razy i działało. 

Już poszły w Polskę jego spiskowe słowa o nieprzypadkowym momencie śmierci byłego ministra. Pisowska telewizja nazywana TVP obarcza odpowiedzialnością za śmierć schorowanego 75-latka tych, którzy informowali o jego działaniach lub je krytykowali. 

Nie ma tu symetrii. Bardziej niż niskie emocje internautów groźna jest nekropolityka przewodniczącego partii rządzącej.

https://mobile.natemat.pl/286957,jan-szyszko-nie-zyje-reakcje-na-jego-smierc-byly-przerazajace-felieton

Gość Mysza 13

(Konto usunięte)

Fiskus nie dostanie pieniędzy z Nobla Tokarczuk. Minister: Podjąłem decyzję o zaniechaniu poboru podatku PIT

Odpalili wizerunkowo..

9 godzin temu, dulon184 napisał:

Pisioki?

Jakim trzeba być idiotą by uwierzyć po 4 latach misiewiczów, burdeli, lotów kucińskiego, afer PIS, że chcecie naszego dobra?

21 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Pieprzysz jak zwykle. W dodatku coś ci się od tej reżimowej propagandy z głowa porobiło. Myślisz, że to, co tu ktoś pisze odbija się na sondażach???

Jarciu to ogólnie, chodzi o postawę wyznawców PO, którą wy tutaj prezentujecie, wyniosłości i pogardy dla innych.

21 godzin temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Zanim zamachniesz się na mnie kijem, wytłumacz:

Jakimże to "upodleniem" jest na przykład fakt, że różniaste telewizory i radyja gadają (i nikt temu nie zaprzecza), że niejaki Banaś - obermafioso w NIKu, a przedtem szef celników - (wyczuwasz??? - celników!!!, wiesz ile milionów na boku?), to jest zwyczajny przestępca, mający za najlepszych kumpli bandytów, czerpiących milionowe korzyści z handlu i stręczenia nieszczęsnych pań?

I obwieszonych od szyi po pięty jakimś złotym gównem...

A dlaczego ty moje słowa sprowadzasz tylko do tej sprawy? Oczywiście przypadkowo do tej?

Moje sowa odnoszą się do prób upodlenia PiS-owców, tych głupawych żarcików, wypowiedzi z waszej (znowu ogólnie) strony.

Mam ci zacytować?

Robiłem to już, mam nadzieję, że nie czytasz wybiórczo.

Edytowane przez Jacchusia

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

3 godziny temu, toptwenty napisał:

Jakim trzeba być idiotą by uwierzyć po 4 latach misiewiczów, burdeli, lotów kucińskiego, afer PIS, że chcecie naszego dobra?

A PO 8 latach Tusków, Klichów, Sikorskich, Schetynów, Vincetnów-Rostkowskich, Czumów, Grasiów, Kwiatkowskich, Siemoniaków, Nowaków, Bieńkowskich i innych, Aberów-Goldów, katastrof lotniczych, spotkań biznesowych na cmentarzu, blokowania opozycji w Sejmie, majstrowania przy TK, pierwszej próby psucia sądów powszechnych i innych - już nie przeszkadza?

To jest jeden i ten sam POPiS!!!

15 godzin temu, zukzukzuk napisał:

Czy ty coś rozumiesz ze słowa pisanego?

Co wskazuje na to, z tego co napisałem, że za trudny?

Jeśli o debacie czytasz z GW, której nie trawisz. A nawet, jeszcze gorzej.

To teraz poproszę o jakąś moją wypowiedź, w której napisałem, że nie trawię?

Będziemy teraz rozmawiać na konkrety, a nie bredzenia pana dziekana.

Dla mnie zdecydowamie lepszym rozwiązaniem jest oglądanie, co dany komitet ma do zaoferowania. Problemem jest,  że pisowcy nie chcą słyszeć o kłamstwach i aferach PiSu. Więc, w razie czego nie oglądają debat. Tym bardziej we wrogich TV.. Po co mącić? Po co siać wątpliwości? Przecież ten (nie) rząd czego się tknie, to obraca w złoto i sukces. Taka jest p;ropagana.

Tak jak napisałem, szkoda mi czasu na pierdoły, wiem co poszczególni oferują i debata nie zmieni mojego wyboru 13/10. Paniał? Masz rację, tym bardziej we wrogich TV, dlatego nie oglądałem w TVP?

Znaczy, już jesteś nakierowany przez wiadomą opcję, której TV nie oglądasz (dla ukrycia prawdziwych sympatii - tak sądzisz , jak wielu z was).

To teraz tez poproszę o jakieś moje wypowiedzi, tylko wiesz mistrzu obiektywizmu, konkrecik. Widzę, że potwierdzają się też moje dużo wcześniejsze przypuszczenia. Jestes też psychologiem. Człowiek renesansu z ciebie?

Składam pokłon "mistrzowi obiektywizmu", bo mnie zamęczysz. Wygrałeś. Jest 1:27:) 

A to jest słabiutkie, jak cała twoja długasna wypowiedź.

ps. To jeszcze żebyś sie nie męczył w poszukiwaniach, to ci ułatwię i napiszę, tak muzyka Turnaua jest dla mnie za trudna, przecież te dźwięki to prawie Warszawska Jesień. Wystarczy mi disco polo, nie muszę sie męczyć z teściem Kondrata.?

15 godzin temu, Bobcat napisał:

Przecież wiadomo, że akolici PiS mają polecenie udawać że z tą formacją nic ich nie łączy. Mają udawać "obiektywnych" i "bezstronnych". 

Ty byś choć czasem poudawał, że nie jesteś...sam wiesz kim.

17 godzin temu, zukzukzuk napisał:

Mozart, Bach, Czajkowski czy Vivaldi jest do "strawienia" dla Ciebie? 

Oj sorki zukzukzuk, nie zauważyłem.

Tych nie znam, to jakaś muzyka współczesna?

? Tak właśnie dlatego. I socjolog jeszcze.?

że pisowcy nie chcą słyszeć o kłamstwach i aferach PiSu. Więc, w razie czego nie oglądają debat.

Edytowane przez jezz
21 godzin temu, Piękny Stefan napisał:

porządnym ludziom gitarę zawracasz.

No dobra, czas pozawracać. Coś z dzisiejszej prasy.

Opowieść o porządnym człowieku dla porządnych ludzi.

"Porządny człowiek, zostawił dwa golfy"

Po golfie poznasz porządnego, tez chodzisz w golfie?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez jezz
7 minut temu, Sine Metu napisał:

emoji123.pngemoji3577.pngemoji1200.png

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) dd4100b84c675dcffbd1a619b2676346.jpg

Krew się leje.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Z każdym dniem rośnie liczba tych, których musisz całować w "D" aby nie być skazanym za zbrodnię nienawiści.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.