Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, Zbig napisał:

Odmowa poparcia rezolucji przez europisowców poruszyła Cię do tego stopnia że zatroskałeś się o los saudyjskich gejów? Jakie wzruszające.  Wręcz gotowy scenariusz aby nakręcić remake Last Man Standing. 

3 godziny temu, Jaro_747 napisał:

i teraz czeka nas dyskusja o niewiadomoczymnaczterystrony.

Widzę , że prostym umysłom trzeba tłumaczyć wielokrotnie.

Znajdź w tym co zacytowałem choć słowo o europisowcach, Śmiało.

A według ciebie saudyjscy geje są inni od tych z Ugandy?

No to tak to jest,

"Na trzydziestej szóstej sesji Rady Praw Człowieka ONZ przeprowadzono głosowanie w sprawie kary śmierci. Konkretniej chodziło o potępienie zastosowania kary śmierci w niektórych przypadkach, m.in. osób homoseksualnych lub upośledzonych umysłowo. Trzynaście państw zagłosowało przeciwko rezolucji, w tym USA. Kara śmierci za homoseksualizm."

" Z liczącej 47 członków Rady Praw Człowieka ONZ 27 było za przyjęciem rezolucji, a 7 wstrzymało się od głosu. Przeciwko rezolucji potępiającej karę śmierci zagłosowały Arabia Saudyjska, Botswana, Burundi, Bangladesz, Chiny, Egipt, Etiopia, Indie, Irak, Japonia, Katar, Stany Zjednoczone oraz Zjednoczone Emiraty Arabskie."

I jeszcze to, rok 2019

Rada Praw Człowieka ONZ po raz pierwszy w swojej historii ostro skrytykowała Arabię Saudyjską. Za więzienie aktywistek i zabójstwo Jamala Khashoggiego.

Abd al-Aziz al-Wasil w czwartek mocno się zdziwił. Stały przedstawiciel Arabii Saudyjskiej przy ONZ po raz pierwszy w wieloletniej karierze usłyszał, jak koledzy dyplomaci z ONZ-owskiej Rady Praw Człowieka ostro wygarniają jego szefom.

Choć Rada istnieje od 2006 r., do tej pory w imię dobrych relacji handlowych z Saudami i wspólnej walki z terroryzmem naruszanie praw człowieka i fatalna sytuacja saudyjskich kobiet uchodziły Rijadowi na sucho.

Tyle samo są warci jak ci z pisu głosujący przeciw rezolucji.

Cieszy rozwój Kolegi jezza. Jeszcze niedawno temu był bezradny jak dziecko i o jedną informację potrafił prosić przez trzy-cztery strony wątku. A teraz proszę - sam wszystko znajduje i nawet ładnie skomentuje. Wiedziałem że mam talent pedagogiczny, ale ta przemiana jest naprawdę imponująca. Szczere gratulacje!

Jestem Europejczykiem.

5 minut temu, sly30 napisał:

Pisowskie szambo... 

załóż własną farme troli zatrudnij niepelnosprawnych i tez dostaniesz dotacje ?
macie prosty biznes i to się nie podoba?

3 godziny temu, Sine Metu napisał:

Bo to są lachociągi - Kaczyński, Ziobro, Duda... pedalstwo, mówiąc krótko.
Mogą mnie pozwać - już widzę rozprawę w zachodnich mediach emoji16.png

Niech zgadnę: Gertych? On zawsze broni ludzi na swoim poziomie. Bułka z masłem.

51 minut temu, Jacchusia napisał:

Nie więcej, a mniej trzeba pić, wtedy się zobaczy.

To bardziej zależy od jakości niz ilości trunku.

14 minut temu, slawek.xm napisał:

i tez dostaniesz dotacje

Nie każdy ma takiego wybitnego załatwiacza dotacji z PFRON jak niejaki mec. Dubieniecki...

Edytowane przez Adalbert95
22 minuty temu, slawek.xm napisał:

załóż własną farme troli zatrudnij niepelnosprawnych i tez dostaniesz dotacje ?
macie prosty biznes i to się nie podoba?

Acha....a ja sądziłem, że nie chodzi o kasę ale o etykę i moralność. Nie mów fałszywego świadectwa itd.....to nie jedno z przykazań? Ale rozumiem. Przykazania są bez znaczenia. Ok, wszystko jasne.

Na inną, już mocno przygasłą gwiazdę tzw. prawicy nie watro by nawet strzępić klawiatury, ba nawet splunąć, ale jak sobie przeczytałem to:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

to postanowiłem jednak zmienić zdanie. Określenie tego tam mianem gnidy jest dla prawdziwej gnidy wręcz uwłaczające...

Ukryta Zawartość

1 minutę temu, sly30 napisał:

Acha....a ja sądziłem, że nie chodzi o kasę ale o etykę i moralność.

nie możesz wiedzieć czy trolujący nie piszą komentarzy z wlasnego przekonania ?

jak będziesz zatrudniał pogrupuj ich wg preferencji politycznych i opanujesz cały rynek przy okazji pozwalając wyrażać własne przekonania , za które bedziesz jeszcze płacił

5% dla mnie za konsulting oczywiście z czystego zysku ?

Od jakiegoś czasu odnosiłem wrażenie, że są Koledzy którym nawet najprostsze rzeczy trzeba tłumaczyć i że zwolennicy PiS sztuka w sztukę sprawiają wrażenie intelektualnie poszkodowanych.

Dziś informacja, że farma trolli działająca dla PiS zatrudnia niepełnosprawnych i eureka, teraz nagle wszystko stało się jasne!!!

Wystarczyło jedno z drugim powiązać.

Jestem Europejczykiem.

33 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Od jakiegoś czasu odnosiłem wrażenie, że są Koledzy którym nawet najprostsze rzeczy trzeba tłumaczyć i że zwolennicy PiS sztuka w sztukę sprawiają wrażenie intelektualnie poszkodowanych.

Dziś informacja, że farma trolli działająca dla PiS zatrudnia niepełnosprawnych i eureka, teraz nagle wszystko stało się jasne!!!

Wystarczyło jedno z drugim powiązać.

:-)))

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)

Powtórzę to w tym właśnie wątku, jako chyba najważniejszym w dyskusji o totalnym k**estwie PiS.

381d9e52af29d2e4694a96cece7ced89.jpg

I to wbrew pozorom wcale nie jest takie śmieszne, ponieważ właśnie tak wygląda propaganda w TVPiS, którą pisowskie lemingi łykają jak leci.

ależ politycy PiS mają szczęście w losowaniach. Trzy razy Pawłowicz, teraz Ziobro i jeden i ten sam sędzia. Tylko, że:

"Tymczasem system losowego przydziału spraw, który o tym zdecydował, jest nadzorowany właśnie przez ministra sprawiedliwości. I nie do końca wiadomo, na jakich zasadach działa. A to budzi wątpliwości co do bezstronności i niezawisłości składu orzekającego wyłonionego za jego pomocą" - pisze "DGP".

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

To wszystko o czym piszecie jest smutne, czasami wręcz przerażające. PIS wiedział jak kupić ten parszywy naród i tego typu afery nikogo z elektoratu PIS nie obchodzą. Dzisiaj liczy się tylko SOCJAL.

Można zastanowić się czy średnia krajowa jest właściwa. Dlaczego mediana polskich zarobków to raptem nieco ponad 2000 zł. Czy rzeczywiście winne jest tu Państwo?

Dam przykład - na początku lat 90-tych niejednokrotnie wykonawcy drogowi przychodząc do naszego biura projektów żalili się, że nie potrafią znaleźć rąk (głównie po wsiach( do pracy, mimo, że jak na tamte czasy oferowali dobre warunki płacowe. Nie było chętnych, bo praca, jak i zdobycie wykształcenia wymaga wysiłku. A na to nie ma zgody, bo jakże nagle opuszczać ławeczkę spod sklepu, gdzie można z podobnymi do mnie kumplami od rana napić się piwka (jak słynna czwórka z Wilkowyjów).

To kim zostajemy zależy wyłącznie od nas. Od nikogo innego. Oczywiście - życie nie jest łatwe. Do tej pory manna z nieba nie leciała. A tutaj proszę. Pojawiła się partia, która to nie tylko, że obiecała, ale wręcz zrealizowała. I nie szokują fakty, że leniwa gawiedź dała się kupić za marne pincset plus, skoro ambicji u niech za grosz. Szokujące jest tylko to, że tych ludzi jest tak dużo...

Na czym polega ten reżim? Chyba że w imię nie kumulowania konfliktów jesteśmy w prostej drodze do anarchi. 

Edytowane przez marek-1969

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

17 minut temu, sly30 napisał:

Pisowski reżim wykańcza ten kraj.

nie kłam mordko Ty moja na własnej krwi wyhodowana to nie reżim tylko demokratycznie wybrana partia rządzi z mandatu społecznego i to skutecznie

metody mogą Ci się nie podobać ale nazywanie rządu reżimem dwa tygodnie po wyborach to tępa propaganda zero realizmu , za mało dofinansowałeś nieudacznika schetynkę dlatego miej pretensję do siebie ze pis wygrał  ?

5 minut temu, slawek.xm napisał:

nie kłam mordko Ty moja na własnej krwi wyhodowana to nie reżim tylko demokratycznie wybrana partia rządzi z mandatu społecznego i to skutecznie

metody mogą Ci się nie podobać ale nazywanie rządu reżimem dwa tygodnie po wyborach to tępa propaganda zero realizmu , za mało dofinansowałeś nieudacznika schetynkę dlatego miej pretensję do siebie ze pis wygrał  ?

Hitler też został demokratycznie wybrany

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

31 minut temu, Less napisał:

Hitler też został demokratycznie wybrany

Podobie jak Stalin, Mao czy Kim Ir Sen.

No nie przesadzaj!

Chyba że dla Ciebie demokracja socjalistyczna to też demokracja.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Teraz, Less napisał:

No nie przesadzaj!

Chyba że dla Ciebie demokracja socjalistyczna to też demokracja.

Demokracja socjalistyczna

Sprawiedliwość społeczna

Świnka morska ?

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

47 minut temu, sly30 napisał:

Na niszczeniu instytucji państwowych, na wykończeniu trybunału i sądownictwa, na niszczeniu szkolnictwa, nauczycieli, służby zdrowia, lekarzy, przedsiębiorców, na szczuciu jednych grup na drugich, na rozkradaniu majątku publicznego poprzez posadki dla kolesi, marnotrastwo oraz rozdawnictwo np dla kleru i Rydzyka, na kompromitacji kraju na arenie międzynarodowej, na demoralizowaniu ludzi i zachęcaniu do porzucania pracy, na największym w historii kraju nepotyzmie i złodziejstwie, na największej w historii Polski liczbie afer setki razy większych niż afer za czasów PO, np Skoki, Get Back, Srebrna, Banaś, mafie vatowskie pod skrzydłami Morawieckiego, na doprowadzeniu do ogromnej galopującej drożyzny....itd, itp.

Propagandowe nawalanki. Wykrzyczane jednym tchem nic nie znaczące bzdury. 

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

11 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Cieszy rozwój Kolegi jezza. Jeszcze niedawno temu był bezradny jak dziecko i o jedną informację potrafił prosić przez trzy-cztery strony wątku. A teraz proszę - sam wszystko znajduje i nawet ładnie skomentuje. Wiedziałem że mam talent pedagogiczny, ale ta przemiana jest naprawdę imponująca. Szczere gratulacje!

Oczywiście kolejny twój wpis pełen merytoryki bez personalnych przypierdalanek.

Tak panie profesorze, masz moc niemal jak Olaf z pewnej bajki dla dzieci.

o jedną informację potrafił prosić przez trzy-cztery strony wątku.

Zgadza sę, i robię to wtedy, kiedy dokładnie wiem, że interlokutor nie ma na dany temat nic do powiedzenia. Możesz sobie przypomnieć np. ile miałeś do powiedzenia na temat ursusa, nieprawdaż?

52 minuty temu, sly30 napisał:

mafie vatowskie pod skrzydłami Morawieckiego

dawaj, tego wątku nie śledziłem ale chętnie poczytam

54 minuty temu, sly30 napisał:

i zachęcaniu do porzucania pracy

przygotuj się na na bezwarunkowy dochód podstawowy, już w naszych periodykach piszemy o tym

polecam listopadowy numer "Civitas Christiana"

Od jakiegoś czasu odnosiłem wrażenie, że są Koledzy którym nawet najprostsze rzeczy trzeba tłumaczyć

Też tak uważam, dlatego cierpliwie tłumaczę.

sprawiają wrażenie intelektualnie poszkodowanych.

Jest to możliwe ale to twoje spostrzeżenia. Zawężenie grupy do jednej opcji jest nadużyciem, co wyraźnie widać nawet na tym malutkim forum.

2 godziny temu, osimar napisał:

I nie do końca wiadomo, na jakich zasadach działa.

A może działa tak, bierze się szklany dzban, wrzuca kartkę z nazwiskiem no i się losuje.  

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.