Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

12 minut temu, caleb66 napisał:

Nie jestem powiązany z politykami żadnej opcji

Znowu Cię wsadzili do izolatki?

3 minuty temu, Lech36 napisał:

Ogromna ilość fanatyzmu PiS-owskiego bije z tego powyższego tekstu.

Tusk już tak ma.  Cokolwiek powie, dzbany wypełniają się sraczką po brzegi.  

Skoro Kolega twierdzi że nie jest powiązany to trzeba mu wierzyć. Widocznie akurat go rozwiązali. Rękawy znaczy się ;-).

Jestem Europejczykiem.

PiS jest mistrzem działań pozorowanych. Niby obniży podatki, a ustali mnóstwo innych danin, zmniejszy ZUS, ale dla promila przedsiębiorców, obniży kwotę wolną, ale nikt nie jest w stanie z niej skorzystać. Tylko pelikany to łykają i budują na tym swoją narrację wychwalającą poczynania rządu.

P.S.

program uszczelnienia VAT-u był przygotowany przez poprzedni rząd. PiS wyjął go z szuflady i ogłosił swoim pomysłem. Tak jak szczyt NATO w Warszawie i parę innych wydarzeń czy rozwiązań. Normalne działanie nieudaczników. 

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

Gość

(Konto usunięte)
Godzinę temu, osimar napisał:

program uszczelnienia VAT-u był przygotowany przez poprzedni rząd. PiS wyjął go z szuflady i ogłosił swoim pomysłem

mam dziekowac po-psl ,ze przez 8 lat nic nie zrobili w tej kwestii?

jesli wiedzieli co robić a nie zrobili tym bardziej zasługuja na szafot

Godzinę temu, osimar napisał:

Normalne działanie nieudaczników.

nie rozumiem takiego podejścia , umiejetnośc analizy planu jego skuteczne wdrozenie i osiagniecie wymiernego sukcesu nazywasz nieudacznictwem w jednym praktycznie zdaniu po stwierdzeniu ,ze jednak z vatem sie udało

nie stac Cie na obiektywizm czy jestes juz tak ideologicznie zaślepiony ,ze cokolwiek by sie pisowi udało do niczego Cie nie przekonuje?

Edytowane przez slawek.xm

Na razie to ci, Slawus, kolejnego rozmodlonego łachmytę zamknęli, niejakiego Piotra B., czyli (nie bójmy się tego słowa) - Babiarza.

Zatem Zalewska w Brukseli, z którą to "racjonalizatorką" od szkolnictwa Babiarz kręcił wały ze szmatami z PCK -też ma w majtorach pełno.

No i Zbysia Katerpilara też capnęli.

Choć jemu raczej kaftan wiązany na plecach się bardziej należy, niż kula armatnia u nogi. Zresztą - do której przywiązać?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Komentarz zbędny.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Integra Abrahamsen V2.0 UP, CD Abrahamsen V1.0 UP, monitory Chario Constellation Delphinus, interkonekt M&B AudioCable Diamond XLR, przewody głośnikowe QED Anniversary Ruby Red, przewody zasilające Yarbo 9000 i Yarbo 1100, wtyki Valab Carbon Rhodium

2 godziny temu, caleb66 napisał:

Uczciwi przedsiębiorcy tacy jak ja nie muszą bać się kontroli skarbówki

Stalin też mówił, że uczciwy obywatel ZSRR który nie ma nic na sumieniu wobec władzy radzieckiej nie musi obawiać się NKWD.

mówi że będzie rachunki wyrownywal

I będzie. Oby jak najprędzej.

stchurzyl

To się pisze przez "ó" PiS-owski nieuku.

prezydentem naszym i wszystkich Polaków 

Twoim być może. Nie upoważnienia do wypowiadania się w imieniu kogokolwiek poza sobą samym.

Nie jestem powiązany z politykami żadnej opcji

Tyłek PiS-owi liżesz z czystej bezinteresowności czy z głupoty?

58 minut temu, slawek.xm napisał:

cokolwiek by sie pisowi udało

A coś się udało? Poza rozpiep...niem oczywiście.

Jakiś fiut PiSowski całkiem poważnie (przynajmniej tak wygląda) twierdzi, że to Morawiecki załatwił powiększenie funduszu transformacji z 20 do 100mld euro.

Ludzieeee!!! Czy oni naprawdę maja ludzi za kompletnych idiotów??? Morawiecki załatwił??? Przecież to trzeba być matołem totalnym żeby w to uwierzyć.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

2 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Jakiś fiut PiSowski całkiem poważnie (przynajmniej tak wygląda) twierdzi, że to Morawiecki załatwił powiększenie funduszu transformacji z 20 do 100mld euro.

Ludzieeee!!! Czy oni naprawdę maja ludzi za kompletnych idiotów??? Morawiecki załatwił??? Przecież to trzeba być matołem totalnym żeby w to uwierzyć.

Oczywiście że Morawiecki no nie mów że myślałeś że Tusk albo jakas poewska marionetki Angeli Merkel 

1 minutę temu, caleb66 napisał:

Oczywiście że Morawiecki no nie mów że myślałeś że Tusk albo jakas poewska marionetki Angeli Merkel 

Lepiej zmień nicka na matoł66. Nikt z Polski tego nie załatwił, ani kłamca Mateuszek, ani Tusk.

Jestem Europejczykiem.

Bobcat nie czytaj moich wpisów będziesz zdrowszy . Jest opcja ignoruj po co tracić nerwy i zdrowie a ja tu tak specjalnie dla jaj . 

45 minut temu, slawek.xm napisał:

mam dziekowac po-psl ,ze przez 8 lat nic nie zrobili w tej kwestii?

jesli wiedzieli co robić a nie zrobili tym bardziej zasługuja na szafot

nie rozumiem takiego podejścia , umiejetnośc analizy planu jego skuteczne wdrozenie i osiagniecie wymiernego sukcesu nazywasz nieudacznictwem w jednym praktycznie zdaniu po stwierdzeniu ,ze jednak z vatem sie udało

nie stac Cie na obiektywizm czy jestes juz tak ideologicznie zaślepiony ,ze cokolwiek by sie pisowi udało do niczego Cie nie przekonuje?

Jeśli rządząca partia twierdzi (usilnie i cały czas),  że się udało z VAT-em, to znaczy, że jest dokładnie... odwrotnie.

Rządzący nie kłamią tylko przez ewidentną pomyłkę.

Wszystko są w stanie wcisnąć ciemnemu ludowi, byleby pozostać przy władzy. Lecz Ty i Tobie podobni nie mogą w to nawet uwierzyć. A co dopiero przyjąć za prawdę. W TVPiS, trąbią tylko o samych sukcesach (ostatnio zapewne o "sukcesie" Pinokia-kłamczuszka na szczycie klimatycznym).

Problem w tym, że skoro tamci, znienawidzeni głabali garściami dla siebie i kolegów, to aktualnie nam panujący robią to w dwójnasób. Sporo skuteczniej! 

Dominuje tylko kłamstwo, kolesiotwo, kręcenie, krycie i niejasne interesy. Afera za aferą (TYLKO dzięki niezależnej prasie i tv - jeszcze!).  W przeciwnym wypadku, pisiaki dopiero by głowy wysoko nosiły. NIC by nawet nie wiedziały w wsypach i wpadkach krętaczy.

Ten nierząd, ściśle trzyma się zasady: co by tu jeszcze spieprzyć?

W skrócie. ŻENUJĄCA jest postawa sporej części społeczeństwa, która wręcz wie, albo choć przypuszcza, że owi kradną, lecz puszcza to mimo uszu. Dlaczego? Generalnie, dlatego, że złodzieje rzucają im ochłapy.

I to ma usprawiedliwić ich nierządne czyny? Ba. Spora część ciemnego ludu  - jak wiadać - wystawia nawet PiSowi laurkę! Za złodziejstwo, kolesiostwo kłamstwo i ciemne interesy?

Czyli, wg Waszej pseudomoralności - popieracie złodziei. Czym się różnią ci od tamtych? Tym, że "kradniecie" (my) razem z nimi?

O zgrozo!

16 minut temu, Jaro_747 napisał:

Lepiej zmień nicka na matoł66. Nikt z Polski tego nie załatwił, ani kłamca Mateuszek, ani Tusk.

Też jestem ZA. Zagłosuje nawet jak Zwiercan:)

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

18 minut temu, caleb66 napisał:

Bobcat nie czytaj moich wpisów będziesz zdrowszy . Jest opcja ignoruj po co tracić nerwy i zdrowie a ja tu tak specjalnie dla jaj . 

W  takim razie brzydko się bawisz.

23 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Właśnie Morawiecki załatwił a Ty nie możesz pogodzić się z ta myślą że to PiS i jego ludzie rządzą w Brukseli i trzęsą całą Unia ,teraz zaczynają się z nami liczyć bo gospodarczo ich przeganiamy . Przyjmij w końcu do wiadomości że każdy pisior przerasta Cię intelektem i jest bardziej obrotny .

3 minuty temu, caleb66 napisał:

Właśnie Morawiecki załatwił a Ty nie możesz pogodzić się z ta myślą że to PiS i jego ludzie rządzą w Brukseli i trzęsą całą Unia ,teraz zaczynają się z nami liczyć bo gospodarczo ich przeganiamy . Przyjmij w końcu do wiadomości że każdy pisior przerasta Cię intelektem i jest bardziej obrotny .

Już kiedyś kogoś pytałem.

Ty tak masz, czy rżniesz głąba i tłumoka (jak to pisowiec)?

Jak grochem oś ścianę... TYLKO TVPiS do nich dociera:(

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

1 minutę temu, zukzukzuk napisał:

Już kiedyś kogoś pytałem.

Ty tak masz, czy rżniesz głąba i tłumoka (jak to pisowiec)?

Jak grochem oś ścianę... TYLKO TVPiS do nich dociera:(

TVP to jedyne wiarygodne źródło informacji w naszym kraju ,nie mów że wyborczą albo Newsweeka czytasz ,kiedyś była taka gazeta skandale to coś w podobie do tych

27 minut temu, caleb66 napisał:

Ty chłopie całkiem zdrowy jesteś???

Jestem Europejczykiem.

27 minut temu, Adalbert95 napisał:

Swoją drogą ciekawi mnie jak pisory takich jak 66 wyszukują?

Das Volkssturm von unter den Karpaten ?

1 godzinę temu, Jaro_747 napisał:

Tak. Swoich wyznawców Pisiory uważają za kompletnych idiotów. Przecież nie kto inny jak prezes Kurwizji powiedział że ciemny lud to kupi. 

44 minuty temu, caleb66 napisał:

TVP to jedyne wiarygodne źródło informacji w naszym kraju ,nie mów że wyborczą albo Newsweeka czytasz ,kiedyś była taka gazeta skandale to coś w podobie do tych

Witamy Cię na Ziemi. My Ziemianie mamy przyjazne nastawienie ale kiedy odlatujesz na swoją planetę ?

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

3 godziny temu, Zbig napisał:

Rozumiem, że poniższe stwierdzenia z ww. wywiadu też znajdą się w qrwizyjnym prime time:

A co mnie obchodzi co się tam znajdzie. Musisz sam interweniować. ?

Ale pięknie dziś złapałeś rybkę. Jak do zdjęcia?

51 minut temu, caleb66 napisał:

Kiedyś była też gazeta co się nazywała Żołnierz Wolności.TVP twórczo nawiązuje do tej krynicy mądrości .

3 godziny temu, Zbig napisał:

teraz w drugiej transzy OFE znika – czyli coś, co było obiecane i przez kilkanaście lat prowadzone, teraz diabli biorą, to ludzie przestają wierzyć w takie obietnice

A dlaczego ocenzurowałeś początek wypowiedzi Jakubasa? Ja ten wywiad rano przeczytałem dokładnie. W przeciwieństwie do ciebie?

3 godziny temu, Jaro_747 napisał:

Skoro Kolega twierdzi że nie jest powiązany to trzeba mu wierzyć. Widocznie akurat go rozwiązali. Rękawy znaczy się ;-).

4 godziny temu, Zbig napisał:

Znowu Cię wsadzili do izolatki?

@Bobcat, może wytłumaczysz panom co robił Breżniew.?

6 minut temu, jezz napisał:

A dlaczego ocenzurowałeś początek wypowiedzi Jakubasa? Ja ten wywiad rano przeczytałem dokładnie. W przeciwieństwie do ciebie?

I jak widać tradycyjnie nic nie zrozumiałeś.  Czytanie to nie zawody kto więcej nazbiera.

1 godzinę temu, zukzukzuk napisał:

Jeśli rządząca partia twierdzi (usilnie i cały czas),  że się udało z VAT-em, to znaczy, że jest dokładnie... odwrotnie.

Jesteś wyraźnie nie w temacie. To Jakubas tak twierdzi.

Ja już rano miałem to w biuletynie.?

Edytowane przez jezz
3 minuty temu, jezz napisał:

Jesteś wyraźnie nie w temacie. To Jakubas tak twierdzi.

Kolejny dowód:)

54 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Ty chłopie całkiem zdrowy jesteś???

Jak już pisałem mniejszość ma gowno do gadania ,wygrajcie sobie wybory i se rządzcie ,tylko nie wiem jaki idiota na takich zagłosuje, póki co mandat demokratyczny ma PiS i społeczeństwo oczekuje twardej polityki z UE a nie kulic ogon jak PO . Jarek sie nie pierd....I 

1 godzinę temu, zukzukzuk napisał:

Dominuje tylko kłamstwo, kolesiotwo, kręcenie, krycie i niejasne interesy.

No właśnie dostałem maila z napisem"urgent" czy jakoś tak, nie wiem po jakiemu to ale oderwali mnie od browara,

"Fundacja Państwo Prawa otrzymała od Platformy Obywatelskiej ponad 3 mln zł. W partii ukrywano jednak to, że powołał ją Piotr Borys, prawa ręka Grzegorza Schetyny. Większość polityków PO nic nie wie o działalności tej instytucji – pisze "Wprost"."

?

3 minuty temu, zukzukzuk napisał:

Kolejny dowód:)

A na co?

Że Jakubas jest akolitą, chwalcą i wazeliną PIS?

I pewnie kumplem Morawieckiego.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.