Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

36 minut temu, dulon184 napisał:

|Przyznać się  imiennie kto bombowca przywrócił.\

|Baty się należą.

\

Właśnie! Wyrwać chwasta!

Zawsze pisałem, że to polityczny troll i takich tu nie trzeba. Niech sobie słucha K-popu i na drzewo!

Edytowane przez EmilioE

"Tynk pożera dźwięk" 747

2 godziny temu, Adalbert95 napisał:

Nie po, a już od początku 70

To miałem na myśli. Od Gierka. :)

Z tym, ze SB kontrolowało cały proces przydzielania paszportów.

Edytowane przez jar1

Czy Jarkowi wystarczy kasy, żeby podążyć za swoim wzorcem?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Raczej nie...

I logiczny komentarz internautów:

"Dlaczego po prostu nie da ludziom zarobić tylko takie kombinacje

Jak by dał zarobić to ludzie by byli niezależni a tak będą musieli na niego głosować żeby dostać."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez zukzukzuk

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

36 minut temu, jar1 napisał:

Z tym, ze SB kontrolowało cały proces przydzielania paszportów.

Kontrolowało i co? Wyjeżdżałem z rodzicami w latach siedemdziesiątych, już samodzielnie niemal co roku od wczesnych lat osiemdziesiątych, jeszcze w liceum. Nie dostałem paszportu tylko raz w `82 ( do dziś nie wiem czemu). Od 83 nie było już problemów, mimo, że byłem w NZS i oni o tym wiedzieli. Nawet raz mnie zapytali, cytuje: czy to tak ładnie wobec władzy która tak dobrze traktuje i daje paszport, knuć przeciw niej w podziemiu. To powiedziałem, ze ja tam jadę nie dla zabawy, a po DM, które wydawać będę w Polsce. I paszport dostałem. Potem już nawet nie chcieli ze mną wcale gadać, czym zresztą byłem nawet nieco rozczarowany:)

3 godziny temu, 747 napisał:

PO.

No właśnie. Po co cię @arkadowski z dziury wypuścił - zaiste nie pojmuję.

1 godzinę temu, dulon184 napisał:

|Przyznać się  imiennie kto bombowca przywrócił.\

|Baty się należą.

\

Mówisz i masz:-)

Arkadowski po lekturze wpisów Sławka i jezza doszedł do wniosku, że 747 wcale nie jest taki najgorszy. I ja go rozumiem ;-).

Jestem Europejczykiem.

Ukryta Zawartość

Widziałem rozmowę z prof. Balcerowiczem. Tym którzy nie mieli okazji umieszczam dla poczytania.

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, Jaro_747 napisał:

Arkadowski po lekturze wpisów Sławka i jezza doszedł do wniosku, że 747 wcale nie jest taki najgorszy. I ja go rozumiem ;-).

Twoje zaczepki przyjmuję z całkowitym spokojem:)

Zwłaszcza po tym, jak potwierdziłeś bez zająknięcia, że piszę na temat.:)

Taki wstyd przed kokegami., jak mogłeś się wyłamać z układu.:)

Wy jeszcze śpicie a tu wszystko już jest wyjaśnione.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

18 godzin temu, muls napisał:

ale o co innego.Trzeba kopac...

Czytanie ze zrozumieniem bywa trudne nawet dla ciebie i podobnych tuzów na Bocznicy. Chodziło o docieranie obrazkami do ofiar edukacji po 1989 roku.

18 godzin temu, zukzukzuk napisał:

Ty przecież znasz doskonale i tęsknisz bardzo. Ja - z racji wieku - niestety też. Z tym, że bardziej epokę Gierkowską.

W przeciwieństwie do ciebie znam tylko jedną Polskę. I jakby patetycznie to nie zabrzmiało - tę z Biało-Czerwoną, znakiem Orła Białego i Rodła oraz Mazurkiem Dąbrowskiego.

18 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Jak rozumiem twój antysemityzm należy zaakceptować. Czyżby wśród postkomunistów była teraz moda na socjalizm w kolorze brunatnym?

Typowe. Nie ostrzegasz debilizmu własnej wypowiedzi, a doskonale widzisz rzekome fobie innych.

17 godzin temu, toptwenty napisał:

Gdyby była słuszna, zarabiałbym tylko w Polsce.

No i jasne. Była nomenklatura albo zasługi. A po powrocie?

17 godzin temu, toptwenty napisał:

To skąd te zarzuty, że Michnik coś chronił?

Pietrzaka zapytaj - przecież się z tobą zgadza.

15 godzin temu, Adalbert95 napisał:

Gówno prawa. Jeśli nie liczyć lukratywnych posadek w międzynarodowych instytucjach czy przedstawicielstwach i tłustych stypendiów, do roboty na zachód jeździli najzwyklejsi ludzie.

Udowadniasz dwie rzeczy za jednym wpisem - PRL nie był ustrojem tylko dla nomenklatury i zasłużonych oraz to, ze nie masz wiedzy o wyjazdach na budowy eksportowe.

14 godzin temu, jar1 napisał:

Natomiast z założenia milicja czy wojsko nie mogła. Co służba, to służba. ;) 

No, taki Kukliński mógł sobie jeździć. Ja nie mogłem, bo miałem w Danii kogoś z dalszej rodziny.

14 godzin temu, jar1 napisał:

Studenci mogli na saksy sobie spokojnie jechać.

To prawda. Tacy, jak Belka czy Cimoszewicz dla przykładu.

Inni robili tak: "Do legendy przeszedł patent na legalną pracę w Szwecji. Trzeba było pojechać do Sztokholmu, wypożyczyć samochód, wypić jedno piwo i pojechać pod posterunek policji. Tam trzeba było dać się złapać na jeździe samochodem po pijanemu. Szwedzi wsadzali delikwenta na 3 miesiące do aresztu, gdzie miał przez 3 miesiące legalną pracę po szwedzkich stawkach, nie płacił za lokum i wyżywienie i w dodatku miał darmowy powrót do kraju w ramach deportowania. Oczywiście był to numer na raz, ale zarobek był spory." 

Ukryta Zawartość

10 godzin temu, Adalbert95 napisał:

Kontrolowało i co? Wyjeżdżałem z rodzicami w latach siedemdziesiątych, już samodzielnie niemal co roku od wczesnych lat osiemdziesiątych, jeszcze w liceum. Nie dostałem paszportu tylko raz w `82 ( do dziś nie wiem czemu). Od 83 nie było już problemów, mimo, że byłem w NZS i oni o tym wiedzieli. Nawet raz mnie zapytali, cytuje: czy to tak ładnie wobec władzy która tak dobrze traktuje i daje paszport, knuć przeciw niej w podziemiu. To powiedziałem, ze ja tam jadę nie dla zabawy, a po DM, które wydawać będę w Polsce. I paszport dostałem. Potem już nawet nie chcieli ze mną wcale gadać, czym zresztą byłem nawet nieco rozczarowany:)

No proszę. PRL to był raj dla wszystkich. Każdy jeździł, gdzie i kiedy chciał. Za granicę.

W latach 1980 rozprężenie w tzw. organach było tak duże, że wielu milicjantów zajmowała się za stosowna opłatą składanie wniosków paszportowych, przyspieszaniem ich wydawania i zdawaniem po powrocie.

Poza ty teraz bohater normalnie jesteś. Ze styropianu. I bajki opowiadasz. Szedłeś do SB na rozmowę i prawdą ciepałeś ich po oczach. A na odchodne jeszcze plułeś im na buty. :-)

Ukryta Zawartość

27 minut temu, jezz napisał:

Wy jeszcze śpicie a tu wszystko już jest wyjaśnione.

Ukryta Zawartość

Czyli jednak, winien jest Austriak, ten poszkodowany. On sam chciał. I kredyt miał załatwić.

Ja i partia - my som czyści jak łza:) Chciałem mu tylko pomóc z dobrego serca. Rodzina mnie prosiła.

Kpisz czy o drogę pytasz?

Ukryta Zawartość

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Żałoba po Olszewskim będzie trwała 3 (TRZY!!!) dni.

Raptem?

Nie wiem tylko, czy dobrą zakładkę wybrałem... Może raczej do humoru?

17 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Żałoba po Olszewskim będzie trwała 3 (TRZY!!!) dni.

Bo to wielki premier był. Drugi po Jarosławie do miana Premiera Tysiąclecia+. 

Edytowane przez Zyzol
.
1 godzinę temu, Zyzol napisał:

Bo to wielki premier był. Drugi po Jarosławie do miana Premiera Tysiąclecia+. 

Widać dla niektórych przez pół roku rządów zdążył dokonać cudów.

4 godziny temu, zukzukzuk napisał:

Kpisz

Z ciebie tak, jesteś wdzięcznym obiektem.

4 godziny temu, toptwenty napisał:

Marta pójdzie siedzieć? 

Chyba ci się córki pomyliły.

14 godzin temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Po co cię @arkadowski z dziury wypuścił - zaiste nie pojmuję.

Panowie z racji faktu, że złamałem rękę i nie mam obecnie ochoty, i siły na rozpisywanie się - krótko w tym temacie.

Ban jaki się nakłada często nie oznacza wieczność poza tematem. Takie sytuacje są raczej skrajne. Na Forum AS czasem trzeba zrozumieć, że głos drugiej strony ma sens w dyskusji, nawet kiedy odbieramy go jako całkowity bezsens. Inaczej pozostanie wszystkim gotować się we własnym sosie.

Wybaczcie proszę jestem na przeciwbólowych, a i pisanie dziś jedną ręką sprawia mi nie lada trudność.

Pozdrawiam Was i bądźcie grzeczni ;)

Arek

Edytowane przez arkadowski

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

4 godziny temu, toptwenty napisał:

Marta pójdzie siedzieć? 

Zawsze to jakaś odmiana.

Przeważnie leży.

30 minut temu, arkadowski napisał:

Panowie z racji faktu, że złamałem rękę i nie mam obecnie ochoty, i siły na rozpisywanie się - krótko w tym temacie.

Ban jaki się nakłada często nie oznacza wieczność poza tematem. Takie sytuacje są raczej skrajne. Na Forum AS czasem trzeba zrozumieć, że głos drugiej strony ma sens w dyskusji, nawet kiedy odbieramy go jako całkowity bezsens. Inaczej pozostanie wszystkim gotować się we własnym sosie.

Wybaczcie proszę jestem na przeciwbólowych, a i pisanie dziś jedną ręką sprawia mi nie lada trudność.

Arek

Zdrowia

reszte nam zostaw ;)

3 godziny temu, Jaro_747 napisał:

Austriak winny bo uwierzył w bajki Kaczyńskiego.

Wreszcie nie Tusk ;-).

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

2 godziny temu, arkadowski napisał:

Arek

Ode mnie również szybkiego powrotu do zdrowia.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.