Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

5 minut temu, asterix1 napisał:
Emil czy to warto ręce sobie brudzić ?
Ps Jednak moje rady o liczeniu do 10 nie pomogły ...tutaj chyba leczenie szpitalne do zastosowania chyba będą potrzebne.....

To ja zostałem zaatakowany,nie odwracaj kota ogonem

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez caleb66
16 minut temu, caleb66 napisał:

To ja zostałem zaatakowany,nie odwracaj kota ogonem

własnie oglądam program o zamordowaniu Igora Stachowiaka....On tez atakował policje....

Niby jak dzieciaku, "bezlitosny" wyzwał cię na pojedynek, chciał dać Tobie po mordzie... Teraz ćwierciu nie becz...

To nie zmienia faktu żeś pajac,też chcesz dać mi po mordzie ?

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

3 minuty temu, caleb66 napisał:

Niby jak dzieciaku,

W tym momencie twoje zachowanie świadczy o tobie...nie wiesz z kim i w jakim wieku masz adwersarza a obrażasz każdego który ci nie pasuje ....

No cóż pani Pawłowicz podobnie czyni ...czasem,potem wyduka przeproszenia ...

Edytowane przez asterix1

Taki jestem mądry , a tak inteligentny. Powiedział pokazując napięte bicpsy..

A od zawsze wiadomo że to słowo jest potegą ..

Siłą kniotki epetują .

1 godzinę temu, zukzukzuk napisał:

(...)

Czy musiano go prxzesłuchać w nocy? Czy celkem tego, było raczej, że chciano szybko się pochwalić sukcesem? Po co ten pośpiech?

Pan Zbyszek robi sobie kampanię wyborczą. Nie pierwszy raz zresztą i nie ostatni. Przecież były już przypadki gdy opóźniano aresztowanie podejrzanego bo w danym dniu Ziobro miał już jedną konferencję prasową i nie było sensu robić drugiej. Aresztowanie robiono następnego dnia żeby psychopata Ziobro mógł pochwalić się sukcesem na kolejnej konferencji.

Jestem Europejczykiem.

19 minut temu, Jaro_747 napisał:

Pan Zbyszek robi sobie kampanię wyborczą. Nie pierwszy raz zresztą i nie ostatni. Przecież były już przypadki gdy opóźniano aresztowanie podejrzanego bo w danym dniu Ziobro miał już jedną konferencję prasową i nie było sensu robić drugiej. Aresztowanie robiono następnego dnia żeby psychopata Ziobro mógł pochwalić się sukcesem na kolejnej konferencji.

A Jakub A. zabił tylko dlatego, aby dać się złapać i wypromować Ziobro. Wszystko można sprowadzić do absurdu.

Ziobro jest zbyt cwanym politykiem, aby prezentu, jaki dostał od zbrodniarza nie wykorzystać dla poprawy własnego wizerunku. Zrobiłby to każdy polityk na jego miejscu w dobie, w której politykę uprawia się głównie w mediach i przez media.

Dla mnie jednak przesadził w paru miejscach, a szczególnie wezwaniem wszystkich do wspólnej modlitwy.

No to odp...ło mu już całkowicie.

A co do reszty - chyba sam zdajesz sobie sprawę z komizmu tego, co napisałeś w pierwszym zdaniu.

A ten symetryzm i usprawiedliwianie PiS naprawdę mnie wzruszają. Myślisz, że dostaniesz za to czekoladkę?

Jestem Europejczykiem.

8 minut temu, Jaro_747 napisał:

No to odp...ło mu już całkowicie.

A co do reszty - chyba sam zdajesz sobie sprawę z komizmu tego, co napisałeś w pierwszym zdaniu.

A ten symetryzm i usprawiedliwianie PiS naprawdę mnie wzruszają. Myślisz, że dostaniesz za to czekoladkę?

Widzę twoją rozpaczliwą bezradność, ale pewnie dostaniesz zaraz wsparcie. Także nie złamuj się. Ode mnie masz banana. 

A tu cały czas dobra zmiana. Cen żywności. Na wyższe:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, Bobcat napisał:

A tu cały czas dobra zmiana. Cen żywności. Na wyższe:

Ukryta Zawartość

Fanom dojnej zmiany to nie przeszkadza w końcu Prezes zapowiedział że zanim będzie lepiej musimy przejść przez okres pogorszenia.

Ukryta Zawartość

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

21 minut temu, Lech36 napisał:

Fanom dojnej zmiany to nie przeszkadza w końcu Prezes zapowiedział że zanim będzie lepiej musimy przejść przez okres pogorszenia.

No to lech36, opowiedz, jakie mogą być przyczyny wzrostu cen warzyw i schabowego.

4 godziny temu, Zyzol napisał:

Bodnar pod pozorem obrony praw zatrzymanego podejrzanego o bestialski mord, faktycznie rozkręcił dyskusję o łamaniu praworządności przez PiSowskie państwo. Jestem przekonany że sama sprawę Jakuba A. ma głęboko w czterech literach.

Tu nie ma takiej opcji. 

Wielki specjalista. Może dla ciebie.

O mnie się nie martw. Ja sobie radę dam. 

Znasz ustawę o Policji i inne przepisy wewnętrzne. Wątpię.

"Były policjant i były szef antyterrorystów: ograniczenie ruchów było zasadne

W rozmowie z Onetem były szef antyterrorystów Kuba Jałoszyński podkreśla z kolei, że w jego ocenie policjanci zachowali się prawidłowo.

- To policjant dobiera takie środki, jakie jego zdaniem są optymalne. Musi ocenić konkretną sytuację i podjąć właściwą decyzję. Oczywiście w oparciu o odpowiednie przesłanki i przepisy prawa. W tym wypadku zatrzymany jest podejrzewany o wyjątkowo brutalne zabójstwo. Nie wiadomo, jak może zachować się po zatrzymaniu go przez funkcjonariuszy - mówi.

- Uważam, że ograniczenie jego ruchów było zasadne. Chodziło o to, żeby nie mógł zaatakować policjantów, np. kopiąc lub próbować dokonać samookaleczenia. A taką sytuację też można sobie wyobrazić. Człowiek pod wpływem adrenaliny czasami dostaje nadludzkiej siły - dodaje."

Ukryta Zawartość

Nie widzę tu żadnego błędu. 48 godzin to wbrew pozorom bardzo mało czasu, a w sprawach o zabójstwo pierwsze godziny śledztwa są najważniejsze. Błędy i zaniechania popełnione w tym czasie mogą być nie do odrobienia. Na ubraniu sprawcy faktycznie mogło być najwięcej śladów pozwalających na jego identyfikację i więcej niż na bieliźnie.

Proponuje poczytać trochę literatury o zbrodniach i zbrodniarzach, a nawet akademickie podręczniki omawiające polskie prawo procesowe. Z autorów np. piszącego bardzo przystępnie Jürgena Thorwalda albo uznanego nawet przez FBI - prof. Brunona Hołysta. Ten drugi był chyba jedynym ekspertem, który zaraz po zabójstwie powiedział w mediach, że ilość zadanych ciosów nożem przeczy teorii o zabójstwie na tle seksualnym, a raczej świadczy o tym, że tłem zabójstwa jest chęć zemsty lub ukarania kogoś.

Mam brata. Przyrodniego też.  Uwierz - specjalista zacny. Z przyczyn, w które nie wnikam, mówi  o Zerze - "mniej niż".

Wczoraj gadaliśmy przez chwilę, i - potwierdza moją (drobnego żuczka) opinię i zdanie.

Ale za to, że znasz Thorwalda - szacun.

Fajne czytadła. Stulecie Chirurgów przeczytałem, dziecięciem będąc...?

Stary miał na półce.

Ukryta Zawartość

7 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Ale za to, że znasz Thorwalda - szacun.

Fajne czytadła. Stulecie Chirurgów przeczytałem, dziecięciem będąc...?

Stary miał na półce.

Nie tylko jego. Wolę jednak "Stulecie detektywów". 

PS.

Przedstaw, jeśli chcesz opinię 

9 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

brata

Chętnie ja poznam i odniosę się do niej. Ale już jutro. Zażyłem No7 w oryginale prosto z USA i idę spać.

4 godziny temu, Zyzol napisał:

Bodnar pod pozorem obrony praw zatrzymanego podejrzanego o bestialski mord, faktycznie rozkręcił dyskusję o łamaniu praworządności przez PiSowskie państwo. Jestem przekonany że sama sprawę Jakuba A. ma głęboko w czterech literach.

Ale czemu daje PiS amunicję do ręki ? 

17 minut temu, Zyzol napisał:

Nie tylko jego. Wolę jednak "Stulecie detektywów". 

PS.

Przedstaw, jeśli chcesz opinię 

Chętnie ja poznam i odniosę się do niej. Ale już jutro. Zażyłem No7 w oryginale prosto z USA i idę spać.

No to - dobrej zabawy!? Moja idzie na imprezę. Fete de la musique, dlatego tak wrzeszczą za oknem... kompletnie zapomniałem!

Wpadnij! Mam spory zapas leków!?

Edytowane przez Bezlitosna Niusia
56 minut temu, jezz napisał:

No to lech36, opowiedz, jakie mogą być przyczyny wzrostu cen warzyw i schabowego.

Polityka PiS powoli doprowadza nas do inflacji. Znamiona osłabienia gospodarczego są wyraźne, ale oczywiście propaganda pieje na odwrót. Zobaczysz co będzie się działo za pół roku, za rok...

3 godziny temu, Zyzol napisał:

Widzę twoją rozpaczliwą bezradność, ale pewnie dostaniesz zaraz wsparcie. Także nie złamuj się. Ode mnie masz banana. 

Tak, zgadza się.

Jestem rozpaczliwie bezradny wobec bucowatego chamstwa i moralnego zdziczenia prezentowanego przez reżim a wspieranego przez postkomunistyczne popłuczyny i bezmózgich kiboli.

Nigdy w życiu nie spodziewałem się, że w Polsce dojdzie do takiej moralnej degrengolady i usankcjonowania najbardziej prymitywnego populizmu.

Jestem Europejczykiem.

Och, nie przesadzaj...

Takie na przykład "caleby"  były zawsze.

A i zawsze hołubione i czczone.

... 

Mnie ostatnio zwyzywano od "mend, k**ew, ch*jów, złodziei i sk***ysynów". Tydzień wisiało w temacie "Polityka". 

Do dziś żaden z Moderatorów się nie przyznał, czemu z lubością to tolerował. 

Usunął i szlus.

4 minuty temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Och, nie przesadzaj...

Takie na przykład "caleby"  były zawsze.

A i zawsze hołubione i czczone.

No tak, ale teraz to nie tylko szeregowe chamy, teraz to oficjalna linia rządu i partii.

Ostatni raz coś takiego było w czasach Gomółki, później nawet komuniści nie byli tak ostentacyjni w swych działaniach.

Jestem Europejczykiem.

I między innymi z tych powodów powoli przestaję pisać i odpowiadać. Choć, gdy walnę kielonka - to mnie nosi!?

Chamidła i prostaka -  nie pokonasz.

Trzeba przeczekać. Sami się wkrótce zorientują, ile im wydzierając z kieszeni - podobno dają.

6 godzin temu, toptwenty napisał:

W nią napewno.

Wysłane z mojego G3311 przy użyciu Tapatalka

"Na pewno" piszemy rozłącznie?.

Gdy się nie wie, jak napisać żyto lub pszenica - pisać należy 'owies'.

A z jęczmieniem dopiero są jaja!?

Nawet Pawłowicz nie ogarnia...

Beger.  Renata zresztą.

A wtedy myślałem, że już nikogo głupszego w polskim Sejmie być nie może...

Alem gópi jednak, rze strah.??

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.