Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

44 minuty temu, dulon184 napisał:

Mówiono o setce.

A tutaj.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dobra zmiana.... jego mac

ale najważniejsze z Rzeszowa blizej do Afryki

ghnvzzmv.png

Ukryta Zawartość

1 godzinę temu, dulon184 napisał:

Mówiono o setce.

A tutaj.

Ukryta Zawartość

Wymiękłem jeszcze w pierwszej dwudziestce, po tupolewie  i reparacjach., nie interesuje mnie, co jest dalej. Podejrzewam, że ludu obchodzić to też nie będzie.  Tu trzeba jakości a nie ilości. A próby robienia afer na siłę odbierają wiarygodność doniesieniom o aferach prawdziwych.

PIS potrafił byle głupotę rozdmuchać do rozmiarów afery.  I wystarczyło takich głupot kilka..., zegarek, ośmiorniczki...

Opozycja nie potrafi zainteresować 200 "aferami" nikogo.

Ukryta Zawartość

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

7 minut temu, Less napisał:

zegarek, ośmiorniczki

Zapomniałeś o częściach do wiertarki, dzięki którym była konieczna reforma sądownictwa.  

4 godziny temu, jezz napisał:

Jestem pewien, ze tak pisał. Niestety do tej pory nie napisał o jaką stratę mu chodziło.

Trochę tajemniczości nie zaszkodzi.

Już ci pisałem o moim zainteresowaniu tym samochodem ale ty możesz spróbować bo przejawiasz nim wielkie zainteresowanie.

W propagandę nigdy nie zainwestuję.

Trzeba było kupować kukurydzę a teraz ją sprzedawać.

Nie lubię kukurydzy. Kukurydza to pasza treściwa, ale fakt można się nią czasem utuczyć.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)

Pikniki rodzinne PiS przyciągają tłumy? Frekwencja sobotniej imprezy w położonym obok Kołobrzegu Dygowie budzi wiele wątpliwości. Na scenie pojawił się bowiem zespół wyglądający na przybyszów z odległych o 100 km Kaszub. Przypadkiem wydało się też, że innych uczestników dowożono aż spod Szczecina.

https://natemat.pl/280699,piknik-pis-w-dygowie-partia-kaczynskiego-zwozi-ludzi-z-kaszub

3c9db9031f2952640b4fa0a4fe87b930.jpg63370f9715babe538a5f369a03464542.jpg

5e3ca1e622ab1ca1dd3ee4cef95d3d03.jpg

https://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/onet-ujawnia-ile-kosztowaly-loty-marszalka-marka-kuchcinskiego/ert748b.amp?__twitter_impression=true

Bo mu się po prostu należało ;-).

Ciekawe czy to też pisowskie lemingi gładko łykną, czy pojawi się jakiś odruch wymiotny?

Jestem Europejczykiem.

5 minut temu, Jaro_747 napisał:

Bo mu się po prostu należało ;-).

Ciekawe czy to też pisowskie lemingi gładko łykną, czy pojawi się jakiś odruch wymiotny?

Przecież właściciele Polski nie muszą się z niczego tłumaczyć. To wszystko jest ich, samoloty też. Tacy Carrington-owie polscy.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

9 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Dlatego ewentualna wygrana PiS w nadchodzących wyborach wcale mnie nie przeraża. Będą musieli bohatersko walczyć z problemami które sami wygenerowali. Oczywiście przyniesie to spore koszty ekonomiczne, a co gorsza społeczne, ale trudno.

A mnie przeraża, bo dotknie to każdego

23 minuty temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

I znowu padnie porażający argument " za PO było to samo".Koniec cytatu.

Chyba jednak nie było to samo a na pewno nie ta skala grabienia jak teraz.

22 minuty temu, Pasqual napisał:

Oj, wcięło mi część tekstu. Załączam całość:

A mnie przeraża, bo dotknie  każdego  PiS idzie w stronę faszyzmu, więc być może za parę lat jedynym wyjściem będzie emigracja. Trzeba tylko  mieć nadzieję, że "Naczelnik Państwa" nie doprowadzi wcześniej do wyjścia Polski z Unii Europejskiej. 

A na marginesie żeby rozluźnić atmosferę -  wyobraźcie sobie paradę PiS po wygranych wyborach.

Jarosław stoi wśród swoich umundurowanych  najbliższych współpracowników, a przed nim defilują pisowskie szeregi - każdy w czarnym mundurze z opaską ze znakiem kaczej łapy na lewym rękawie, z oznaczeniem rangi na patkach munduru, a niektórzy  z zaszczytną opaską nad lewym nadgarstkiem np. z napisem " Pułk Przyboczny Jarosław Kaczyński", Wszyscy oczywiście  w długich, wyglansowanych butach Na czapkach mieliby znak trupiej główki trzymanej przez dwie kacze łapy oznaczający, że posiadacz czapki chce służyć Naczelnikowi choćby z narażeniem życia. 

Fajne ? 

13 minut temu, Pasqual napisał:

No i bardzo dobrze. Bo na razie nie dotyka. Mnie zdumiewa bierność młodych ludzi w sytuacji, gdy PiSowski reżim narzuca jeden gotowy model patriotyzmu, jeden światopogląd i coś, co kiedyś nazywało się jednością ideowo-moralną narodu i partii. Obudzą się chyba dopiero wtedy, gdy na własnej d... poczują pomysły obecnej władzy.

Jestem Europejczykiem.

16 minut temu, Jaro_747 napisał:

No i bardzo dobrze. Bo na razie nie dotyka. Mnie zdumiewa bierność młodych ludzi w sytuacji, gdy PiSowski reżim narzuca jeden gotowy model patriotyzmu, jeden światopogląd i coś, co kiedyś nazywało się jednością ideowo-moralną narodu i partii. Obudzą się chyba dopiero wtedy, gdy na własnej d... poczują pomysły obecnej władzy.

Pokolenie pochylonych głów.

Jak się wstało z kolan to trzeba pochylić głowę aby nie walnąć w sufit......w czworakach.

Spoiler

Godzinę temu, Sine Metu napisał:

Jeden Kuchciński przez rok wydał tyle co Tusk "przez osiem ostatnich lat..." emoji16.png

Przecież zachcianki i żądza kradzieży pieniądza wśród polityków są coraz większe, a poza tym inflacja postępuje, którą tylko oni dostrzegają w zwielokrotnionym wymiarze. Ciemnogrodowi sprzedają info o deflacji. ?

48 minut temu, Pasqual napisał:

PiS idzie w stronę faszyzmu, więc być może za parę lat jedynym wyjściem będzie emigracja

Jeśli nie zostaną zamknięte granice, jak za PRL-u.

Myślicie na poważnie że Polacy dadzą się wyrzucić z Uni ,albo pozwolą zamknąć granice?.

Niebawem podwyżki  prądu . Ciekawe jak zareaguje społ;eczeństwo.Jeszcze dużo  przed nami .

Wyrok Luxemburga , może Wiedeń się odezwie .

A jak lud Polski sie nie ruszy to trudno .

Niech dostana po dupsku.

2 godziny temu, dulon184 napisał:

Myślicie na poważnie że Polacy dadzą się wyrzucić z Uni ,albo pozwolą zamknąć granice?.

Niebawem podwyżki  prądu . Ciekawe jak zareaguje społ;eczeństwo.Jeszcze dużo  przed nami .

Wyrok Luxemburga , może Wiedeń się odezwie .

A jak lud Polski sie nie ruszy to trudno .

Niech dostana po dupsku.

Wyrzucić z Unii nie, myślę że to jest ta nieprzekraczalna granica. W tym sensie, że próba jej przekroczenia wywołałaby rewolucję. Co do reszty trudno powiedzieć PiS mocno wystrzelał się z amunicji serwując tyle przywilejów socjalnych. Teraz gdy trzeba to wszystko utrzymać margines błędu jest niewielki, wystarczy osłabienie koniunktury gospodarczej na świecie. Aczkolwiek zawsze pozostaje zadłużanie - tu rezerwy są jeszcze spore. Uważam, że najlepszym scenariuszem byłoby minimalne zwycięstwo PiS i konieczność wejścia w koalicję z narodowcami którzy zapewne do Sejmu wejdą. Niech wtedy dzielnie walczą z problemami które sami stworzyli.

Scenariusz odwrotny, tzn zwycięstwo opozycji demokratycznej i jakiś kryzys gospodarczy byłby niewyobrażalną klęską. Bo to opozycja musiałaby wypruwać sobie flaki żeby spełnić PiSowskie obietnice,  a w razie jej potknięcia PiS wróciłby do władzy w aureoli chwały na najbliższe dwadzieścia lat.

Jestem Europejczykiem.

Ukryta Zawartość

Ostatnie odloty Marszałka? Coś czuję, że swoi go odstrzelą, nim przyjdzie piątkowe głosowanie...

I jeszcze problem, jak to przykryć? Jak zwalić winę na PO i Tuska?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez zukzukzuk

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Tak się, cholera, zastanawiam, czy te służalcze podnóżki zdają sobie sprawę, że popełnili bardzo poważne przestępstwo, które ani chybi skończyć się może kilkoma latami kryminału...

Edytowane przez Bezlitosna Niusia
W dniu 3.08.2019 o 10:03, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Opozycja demokratyczna za PRL była oczywiście antykomunistycza i antyrosyjska ale nie była monolitem.Np. KOR jeśli chodzi o politykę historyczną i społeczną był lewicowy.A obecni władcy Polski niewiele mają wspólnego z dawną opozycją.

Natomiast politykę historyczną miała bardzo jednolitą i ukierunkowaną. Każdy, kto choć raz miał do czynienia z książkami drugiego obiegu, nielegalna prasą, ulotkami i znaczkami pocztowymi, czy napisami na murach - wie, czy uświadamiano w jej ramach społeczeństwo: stalinizm w ZSRR i Polsce, wyłącznie czarny obraz PRL-u, wojna 1920 roku, agresja 17 września 1939 roku, Katyń, Powstanie Warszawskie, Jałta z naciskiem na rolę Stalina, tradycje II RP z naciskiem na 3 Maja i...18.XI. (sic!).

I raczej nie było to wyłącznie dzieło przypadku lub samodzielnego myślenia opozycji, a spowodowane także inspiracją z zewnątrz. Ci, którzy w połowie lat 1970 uczęszczali do szkól średnich powinni pamiętać anonimową ankietę tam przeprowadzaną po patronatem PAN - o nastrojach, stosunku do historii i polityki. Były to, jakby się dzisiaj powiedziało, dane wrażliwe. Trafiły one do CIA i posłużyły do opracowania działań destabilizujących sytuację wewnętrzną Polski i doprowadziły do zmiany władzy. Od tamtego czasu metody te są doskonalone przez specjalistów z Izraela i USA i szeroko stosowane w świecie. 

Do takich działań wykorzystuje się różne instytucje. Np. International Republican Institute, który budował demokrację w Polsce także w latach 1990:

"The IRI program in Poland began in 1991 and claims credit for having united and organised a diverse range of "center and center right-wing" political parties together to create the Solidarity Electoral Action (AWS), which was in government in Poland, together with its coalition partner the Freedom Union (UW) party, from 1997 to 2001.[10] It claims having provided training in political campaigning, communications training and research which helped organise and create the AWS. It also claims that once the AWS was in government, it organised an advertising campaign for the Polish government in order to stop the AWS splitting up over internal tensions:[10]

IRI initiated a post-election program that emphasized media and communications training for Prime Minister Jerzy Buzek's chancellory and cabinet." 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.