Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Podstawowa różnica pomiędzy PiS i PO to taka, ze ta pierwsza odrzuca teraźniejszość i proponuje cofnięcie się do przeszłości natomiast PO,  jest zdecydowanie bardziej nowoczesna i opierając się na teraźniejszości kieruje się do przyszłości. 

Godzinę temu, Jaro_747 napisał:

Nie sądzę, żeby pierwszą na świecie, chociaż nie mam takiej wiedzy.

No tak.

Chociaż moim zdaniem, PiS najszerzej bierze. Oczywiście, wyklucza niektórych. Lecz, robi to TYLKO dlatego, że nie głosują na nich. Założę się, że dobrzy bylilby ci, na których dziś plują, np. LGBT, uchodźcy i wielu innych, byleby tylko na PiS głosowali. W tym tkwi ich zakłamanie i dwulicowość.

48 minut temu, Jaro_747 napisał:

Słabe Zyzol, coraz słabsze. Starzejesz się.

Plecie androny za przeproszeniem. Co napisesz coś o PiS, to zaraz, że PO to samo robiło. 

Nie ma tłumaczenia. Wielokrotnie to powtarzam. Jak grochem o ścianę. To dla nich jest nie do pojęcia...

Edytowane przez zukzukzuk

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Godzinę temu, Lech36 napisał:

To już nie jest wina tych newsów tylko gówniany stan umysłów tych co powodują te wzrosty. Trzeba zrozumieć czym była komuna i czym może być neokomuna w wydaniu PiS-owskim. Niestety do tego potrzeba trochę wiedzy lub pamięci z bliskiej historii i trochę wyobraźni zarówno politycznej jaki i ekonomicznej pozwalającej objąć skutki dalszych rządów neokomunistów z PiS. 

A PO chce rozdawać seniorom akcje spółek Skarbu Państwa?

12 minut temu, zukzukzuk napisał:

Chociaż moim zdaniem, PiS najszerzej bierze. Oczywiście, wyklucza niektórych. Lecz, robi to TYLKO dlatego, że nie głosują na nich. Założę się, że dobrzy bylilby ci, na których dziś plują, np. LGBT, uchodźcy i wielu innych, byleby tylko na PiS głosowali. W tym tkwi ich zakłamanie i dwulicowość.

To raczej cecha wszystkich polityków, nie tylko PiS.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

7 minut temu, dulon184 napisał:

Czyżby cosik dla pinokia i długopisa?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tak, pierwsza konsekwencja to mbank wystawiony na sprzedaż. Trochę  Niemcy tych kredytów frankowych ożenili.

Getin Noble Bank tez nie znalazł inwestor finansowego.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez jezz
28 minut temu, jezz napisał:

A PO chce rozdawać seniorom akcje spółek Skarbu Państwa?

Neokomuna jak widać jest zaraźliwa.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

7 minut temu, Lech36 napisał:

Neokomuna jak widać jest zaraźliwa.

Może niezbyt dokładnie robiłeś wczoraj prasówkę to ci przypomnę,

"Szef PO odniósł się także do kwestii seniorów. "My o trzynastej emeryturze mówiliśmy dwa i pół roku temu" - podkreślił. "To należy się seniorom dlatego, że jesteśmy im to winni. Musimy zainwestować w srebrne pokolenie i my jako Koalicja Obywatelska to zrobimy" - podkreślił.""

Z tego co pamiętam 500 + to też był pomysł PO.?

Ale te akcje spółek SP dla emerytów to majstersztyk.

Edytowane przez jezz
4 godziny temu, slawek.xm napisał:

szkoda mi Ciebie Piotrusiu

Tak jak szkoda Ci dzieci, zgwałconych przez katolicki kler ?

Piotr

6 minut temu, jezz napisał:

"Szef PO odniósł się także do kwestii seniorów. "My o trzynastej emeryturze mówiliśmy dwa i pół roku temu" - podkreślił.

PiS rozdawnictwo rozpoczął 4 lata temu.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

4 godziny temu, slawek.xm napisał:

dziękuję w imieniu tych , którzy zgłosili Twoje wpisy

nie ma co liczyć na to ,że zmienisz sposób wypowiadania się

ale prawde mówiąc osobiście mam to gdzieś

jesteś u mnie po mulsie i bobku na trzecim miejscu , załapałeś się na podium

A ja? A ja? Nie na podium? 

9 minut temu, jezz napisał:

"Szef PO odniósł się także do kwestii seniorów. "My o trzynastej emeryturze mówiliśmy dwa i pół roku temu" - podkreślił.

Fajnie byłoby, żeby otrzymać w końcu trzynastą emeryturę:)

To, co Kaczor tak nazywa, to nie jest trzynasta emerytura. Kolejne kłamstwo i manipulacja. "Małe"niedopowiedzenie. Raczej chodziło o dodatek dla emerytów. Może dali na tonę kiepskiego węgla? Widać popierają wyrób krajowy, bo ruski węgiel jest podobno lepszej jakości - więc droższy. Po drugie - to przecież "proekologiczne" działanie...

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

21 minut temu, sly30 napisał:

A ja? A ja? Nie na podium? 

Trzeba się Kolego bardziej starać. Głównym źródłem sławkowej frustracji jest to, że w dyskusji nie daje rady więc musi posiłkować się innymi metodami. To samo z opcją kremlowską, moderacja już nie wyrabia z czytaniem ich labidzenia.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

39 minut temu, Lech36 napisał:

PiS rozdawnictwo rozpoczął 4 lata temu.

Ale jak widzisz pomysły ściągnęli od PO.

27 minut temu, zukzukzuk napisał:

Fajnie byłoby, żeby otrzymać w końcu trzynastą emeryturę:)

To, co Kaczor tak nazywa, to nie jest trzynasta emerytura. Kolejne kłamstwo i manipulacja. "Małe"niedopowiedzenie. Raczej chodziło o dodatek dla emerytów. Może dali na tonę kiepskiego węgla? Widać popierają wyrób krajowy, bo ruski węgiel jest podobno lepszej jakości - więc droższy. Po drugie - to przecież "proekologiczne" działanie...

Od PO dostaniesz akcje spólek

Pisałem już kilka, a być może i więcej razy że 500+ to koncepcja prof. Auleitnera. Którą to usłyszał niejaki Kowal, były poseł PiS, następnie "Polska jest najważniejsza" i "Polska Razem". I rozpoczął z nią wędrówkę po różnych partiach. Niestety PO była za głupia żeby zająć się tym pomysłem, czego skutki będziemy jeszcze długo odczuwać.

Jestem Europejczykiem.

2 godziny temu, Jaro_747 napisał:

Słabe Zyzol, coraz słabsze. Starzejesz się.

To będzie mocniejsze i bardziej rzeczowe. Wg politologa dr. hab. Jarosława Flisa "W 2011 r. 48 proc. wyborców PO uważało się za prawicę, 15 za lewicę, 38 za centrum. W roku 2015 już „tylko” 33 proc. wyborców PO deklarowało poglądy prawicowe, centrowe 47, a lewicowe 19 proc.". 

2 godziny temu, jar1 napisał:

Podstawowa różnica pomiędzy PiS i PO to taka, ze ta pierwsza odrzuca teraźniejszość i proponuje cofnięcie się do przeszłości natomiast PO,  jest zdecydowanie bardziej nowoczesna i opierając się na teraźniejszości kieruje się do przyszłości. 

"Gdzie widzisz tę... większość nowoczesność PO? Dla mnie jest to też typowa partia władzy, tyle że obecnie zepchnięta przez cwańszy i skuteczniejszy PiS na boczny, jeśli nie ślepy tor.

1 godzinę temu, zukzukzuk napisał:

Plecie androny za przeproszeniem. Co napisesz coś o PiS, to zaraz, że PO to samo robiło. 

Nie ma tłumaczenia. Wielokrotnie to powtarzam. Jak grochem o ścianę. To dla nich jest nie do pojęcia...

Do jest dopiero sensowna argumentacja. Jeśli tak nie jest, skąd się bierze naśladownictwo PO w sposobie prowadzenia kampanii wyborczej. Pomysł z Kidawą-Błońską najlepiej to pokazuje. Jest nic innego, jak kopiowanie pomysłu PiS z Szydło z poprzedniej kampanii.

4 minuty temu, Zyzol napisał:

To będzie mocniejsze i bardziej rzeczowe. Wg politologa dr. hab. Jarosława Flisa "W 2011 r. 48 proc. wyborców PO uważało się za prawicę, 15 za lewicę, 38 za centrum. W roku 2015 już „tylko” 33 proc. wyborców PO deklarowało poglądy prawicowe, centrowe 47, a lewicowe 19 proc.".

Dlatego od dłuższego czasu nie głosuję na PO a twoje dyskusje z samym sobą na mój temat bardzo nie śmieszą. Ale fakt, że PO rozstaje się ze swoim prawicowo-kościelnym skrzydłem wcale mnie nie martwi, wręcz przeciwnie. Szkoda tylko że tak powoli i niezdecydowanie. Chorą nóżkę trzeba amputować, na niej nie da się normalnie chodzić.

Jestem Europejczykiem.

16 minut temu, Zyzol napisał:

sensowna argumentacja.

Pisze n-ty raz. Nie ma sensownej argumentacji dla krętactwa, kłamstwa i kolesiostwa. Czyli tego, co mamy dziś. Nie ma żadnego tłumaczenia dla takiego postępowania (szczególnie Ty nieustannie to robisz). Jak widać -Ty i inni poplecznicy PiS, nigdy tego nie zrozumiesz.

Edytowane przez zukzukzuk

33 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Pisałem już kilka, a być może i więcej razy że 500+ to koncepcja prof. Auleitnera. Którą to usłyszał niejaki Kowal, były poseł PiS, następnie "Polska jest najważniejsza" i "Polska Razem". I rozpoczął z nią wędrówkę po różnych partiach. Niestety PO była za głupia żeby zająć się tym pomysłem, czego skutki będziemy jeszcze długo odczuwać.

PiS próbuje ukraść nasz pomysł, aby 500 plus było też na pierwsze dziecko - oświadczył b. minister finansów Jacek Rostowski (PO). 

?

8 minut temu, zukzukzuk napisał:

Pisze n-ty raz. Nie ma sensownej argumentacji dla krętactwa, kłamstwa i kolesiostwa. Czyli tego, co mamy dziś. Nie ma żadnego tłumaczenia dla takiego postępowania (szczególnie Ty nieustannie to robisz). Jak widać -Ty i inni poplecznicy PiS, nigdy tego nie zrozumiesz.

To jest tępa agitka, a nie konkret. Do tego przypisywanie mi roli poplecznika PiS świadczy o zaślepieniu autora(-ów) tego rodzaju pomówień.

18 minut temu, Jaro_747 napisał:

Dlatego od dłuższego czasu nie głosuję na PO a twoje dyskusje z samym sobą na mój temat bardzo nie śmieszą. Ale fakt, że PO rozstaje się ze swoim prawicowo-kościelnym skrzydłem wcale mnie nie martwi, wręcz przeciwnie. Szkoda tylko że tak powoli i niezdecydowanie. Chorą nóżkę trzeba amputować, na niej nie da się normalnie chodzić.

Coś podobnego. Teraz okazało się, że PO jest partią bardzo podobną do PiS - czyli bez ideologicznego wyrazu.

5 minut temu, jezz napisał:

PiS próbuje ukraść nasz pomysł, aby 500 plus było też na pierwsze dziecko - oświadczył b. minister finansów Jacek Rostowski (PO). 

?

A to akurat prawda.

PO obudziło się poniewczasie i stwierdziło, że jak już 500+ jest, to dlaczego nie na pierwsze dziecko (no bo niby dlaczego nie)?

PiS długo się bronił że pieniądze i że coś tam jeszcze, ale postanowił posłużyć się propozycją PO. W końcu reżimowa telewizja da radę wmówić ludziom wszystko, również to, że to pomysł PiS. Jak widać działa.

4 minuty temu, Zyzol napisał:

Coś podobnego. Teraz okazało się, że PO jest partią bardzo podobną do PiS - czyli bez ideologicznego wyrazu.

Zyzol! Czy ty masz jakieś problemy z głową? Idź z tym do lekarza zamiast tu ludziom d... zawracać.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

3 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Zyzol! Czy ty masz jakieś problemy z głową? Idź z tym do lekarza zamiast tu ludziom d... zawracać.

Znowu konkret i to w jakim stylu. ?

Samorządy są jednym z głównych celów PiS. Polak nie ma rządzić się sam, ma słuchać waadzy. Przepraszam - suchać, Prezes mówi "suchać".

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

6 godzin temu, slawek.xm napisał:

jesteś u mnie po mulsie i bobku na trzecim miejscu , załapałeś się na podium

"Mieć przeciw sobie głupców to zaszczyt."

(Mark Twain)

Mam nadzieję że wyrażam to również w imieniu pozostałych zaszczyconych na podium.

Ja osobiście czuję się zaszczycony.

31 minut temu, Jaro_747 napisał:

Czy ty masz jakieś problemy z głową?

Pytanie retoryczne?

Zyzol non stop pisze tak, jak opisałem, a potem nazywa to "tępą agitką". 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.