Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Czas odesłać na emeryturę grubasa.

jesteś zwykłym prostakiem i do tego CHAMEM.

Idź do najbliższego marketu na dział warzywny, połóż swój durny łeb na wadze, wciśnij przycisk "burak" a dowiesz się ile jesteś 'wart".

• 2 tygodnie później...
Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Bardzo polecam przeczytać wywiad z Wojciechem Mannem

Wojciech Mann: Jestem lewakiem. Kim innym mógłbym być?

http://natemat.pl/184707,wojciech-mann-jestem-lewakiem-kim-innym-moglbym-byc

spokój ,rozwaga i kulturalne podejście do teraźniejszości dzieki takim ludziom jest jeszcze okazja posłuchać trójki

Mann w latach 1970 był jednym z moich Trójkowych guru w materii muzyki rockowej. Bardzo cenie jego gust muzyczny, sposób prezentacji i w większości przypadków poczucie humoru.

Natomiast ten wywiad nie jest moim zdaniem najlepszy. Mann to pieszczoch dekady sukcesu, później też był ceniony. Rozmawiałem kiedyś ze znajomym ochroniarzem na Myśliwieckiej o Mannie. Porządny facet ciągle spóźniony i na kacu. Zdania tego nie podziela jednak np. Katarzyna Dowbor: http://tv.se.pl/rozrywka/katarzyna-dowbor-ostro-o-wojciechu-mannie,4248/ Zostawiam jednak na boku przepychanki medialnych gwiazd. Mojemu koledze Dowbor załatwiała wejście na wizje w TV Polskiej jeszcze w latach 1990. No, ale o tym już nie napiszę...

Teraz negatywnie wypowiada się o PRL-u i to głupio. Przykłady:

"Co by pan powiedział młodzieńcom z Polską Walczącą na koszulkach, którzy robią panu zarzut z tego, że pracował pan w Polskim Radio za PRL?

Gdybym teraz był młody, to pewnie byłbym podobnie bezkompromisowy jak oni. Ja jednak jako nastolatek w czasach powojennych żyłem w niezachwianym przekonaniu, że Niemiec to mój śmiertelny wróg. Mało tego. W tym poczuciu utwierdzała mnie władza ludowa, która, pokazywała mi zdjęcie kanclerza Adenauera w płaszczu krzyżackim. Łączyło się to w ciąg prostych skojarzeń.

Krzyżak doprowadził Danuśkę do kompletnego upadku, a Jurandowi wyłupił oczy. W związku z tym rosłem w przeświadczeniu, że kanclerz Adenauer chętnie by mi wyłupił oczy. To był mój ówczesny patriotyzm skrzywiony przez PRL-owską propagandę. Dopiero list biskupów polskich do niemieckich skłonił mnie do myślenia."

Jak pięknie Mann wpisuje się w poprawność obecnych czasów. Niedawno "GW" krytykowała wyświetlanie przez TVP II "Krzyżaków" w okolicy meczu ME Polska - Niemcy ze względu na jego jednoznaczną antyniemiecką wymowę, a na portalu pch24.pl "Krzyżaków" krytykowano za to, że rycerzy Zakonu Szpitala Najświętszej Maryi Panny Domu Niemieckiego w Jerozolimie w filmie specjalnie w nadmiarze udekorowano znakiem krzyża, aby zniechęcić Polaków do wiary katolickiej. Obecnie wiadomo przecież, że Krzyżacy byli bezwzględnie dobrzy, a PRL bezwzględnie zły. Do tego powoływanie się na szkodliwy politycznie i napisany wbrew polskim interesom list biskupów.

Albo to:

"A co myślą ci młodzi, polscy patrioci, którzy hajlują?

To mi się w głowie nie mieści. Gdy byłem na wycieczce szkolnej w Oświęcimiu, to nie mogłem spać przez tydzień. Oglądałem wstrząsające filmy wojenne, takie jak „Kanał”, „Ostatni etap”, „Pigułki dla Aurelii”. Czytałem „Kamienie na szaniec” Kamińskiego.(...)"

Śmieszny patos i raczej szwankująca pamięć albo braki wiedzy o polskim filmie z tamtych lat. Jak można zestawić razem i uznać oba za wstrząsające - "Ostatni etap" z "Pigułkami dla Aurelii"?

W niektórych momentach Mann wypowiada się tak, jakby brał przykład z owego chuligana z odznaka ORMO ukrytą pod marynarką.

Edytowane przez Włodzimierz_55692

Czy TVP to podała, bo nie oglądam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Prędzej o tu o tramwaj przejedzie niż się jajco podzieli tv reżimową raz zdobytą :-)

81b7e44badaa88727dfedcee47bd0292.jpg

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

TVN24 jakby ciekawszy

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"92-latek i jego niewiele młodszy kolega z najbardziej niezwykłego zespołu na świecie – Holocaust Survivors Band zagrali na Placu Grzybowskim. Dzięki muzyce przeżyli Holokaust i właśnie do tego odnosi się nazwa duetu. Jak mówią, grają dla wszystkich – „Żydów, katolików, czarnych, białych i zielonych”."

Szacunek dla nic nie dla TVN.

Tylko co chcesz nimi innym udowodnić.

Wystarczy ich przekaz.

Po co chcesz do tego dorabiać dodatkową ideologię?

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Szacunek dla nic nie dla TVN.

Tylko co chcesz nimi innym udowodnić.

Wystarczy ich przekaz.

Po co chcesz do tego dorabiać dodatkową ideologię?

Każde słowo to hańba.

We wtorek Holocaust Survivors Band – czyli ocaleni z Holokaustu – zagrali na Placu Grzybowskim.

– Muzyka wywołuje we mnie wspomnienia z całego mojego życia – przyznaje Reuwen „Ruby” Sosnowicz. Akordeon, na którym gra, podczas wojny należał do muzyka, który na jego oczach został zamordowany przez nazistów.

„Chcemy pokazać Hitlerowi, że żyjemy”

– W Polsce chcemy zagrać muzykę dla tych wszystkich sześciu milionów ludzi, którzy zginęli. Chcemy pokazać Hitlerowi, że żyjemy. I że nadal gramy muzykę – podkreśla „Ruby”.

Prędzej o tu o tramwaj przejedzie niż się jajco podzieli tv reżimową raz zdobytą :-)

Reżimowa TV....bardziej teraz czy przedtem?

"Opozycyjne" TVN-ny i inne dzieliły się? A może to że zawsze sprzyja jedynie słusznym to za mało...... :)))

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Powinni to gówno zakodować. Kto chce oglądać niech płaci.

Ostatnio Polskie Radio zablokowało możliwość umieszczania komentarzy na swoim profilu na Facebooku. Widocznie element animalny i gorszy sort im tam bruździł

Wówczas fikcjoopozycja zrobiłaby raban na całą EU i Chiny Ludowe, że PiS broni dostępu do mediów publicznych.

Przynajmniej nikt z TVP nie jeździ do USA i głupot nie opowiada dziennikrzowi związanemu m.in. z Russia Today o faszystowskich rządach w Polsce,

jak to zrobili Kurski "wyborczy brat" i Stasiński również z GieWu.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

"Czy TVP to podała, bo nie oglądam."

Nie ma nic mądrzejszego niż wyrabianie sobie zdania o TV przez jej nieoglądanie.

Gratulacje.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Strasznie ciężkie ołowiane klapki trzeba mieć na oczach żeby stawiać znak równości pomiędzy TVN prywatną tv a TVPiS która jest finansowana z pieniędzy podatników.

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

"Strasznie ciężkie ołowiane klapki trzeba mieć na oczach żeby stawiać znak równości pomiędzy TVN prywatną tv a TVPiS która jest finansowana z pieniędzy podatników"

Nawet nie wiesz jak się mylisz.

Telewizje powinny relacjonować rzeczywistość, a nie ją tworzyć, abonament nie ma tutaj żadnego znaczenia.

P.s

A płacisz ten abonament? Bo z tego co wiadomo to strasznie z tym w Polsce krucho...

"To co nadaje Tefałen mnie nic nie obchodzi bo nie opłacam ich"

Płacisz, płacisz...Jako cyferka w oglądalności.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Nie ma nic mądrzejszego niż wyrabianie sobie zdania o TV przez jej nieoglądanie.

Przeciwnie, nieoglądanie TVP wynika własnie z wyrobionego sobie zdania o niej.

A płacisz ten abonament? Bo z tego co wiadomo to strasznie z tym w Polsce krucho...

"To co nadaje Tefałen mnie nic nie obchodzi bo nie opłacam ich"

Płacisz, płacisz...Jako cyferka w oglądalności.

Łomatko!
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.