Skocz do zawartości
IGNORED

Audio mity

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

Ja jestem raczej sceptykiem ... ;)

juz Ci pisałem ,że lubie Twoje wpisy i nie myle Cie z nikim

ale dzieki , troche nieświadomie ale pomogłes mi właśnie swoim wpisem.:):)

a jesli chodzi o kulki to jestem wiekszym sceptykiem niz Ty i jedyne wrażenie zrobiło na mnie to ,ze moga pracowac do temperatury 1400 st. oczywiście w łozyskach kulkowych:)

Edytowane przez slawek.xm

juz Ci pisałem ,że lubie Twoje wpisy i nie myle Cie z nikim

ale dzieki , troche nieświadomie ale pomogłes mi właśnie swoim wpisem.:):)

a jesli chodzi o kulki to jestem wiekszym sceptykiem niz Ty i jedyne wrażenie zrobiło na mnie to ,ze moga pracowac do temperatury 1400 st. oczywiście w łozyskach kulkowych:)

Tych właściwości kulek nie brałem pod uwagę ;)

Teraz sobie słucham mojej ulubionej płyty Pink Floyd "The division bell" z chyba najlepszym ich utworem , na którym człowiek ma ciary na plecach "High Hopes" ale niestety płyta z wytwórni "Parlophone records" jest po prostu słabo nagrana - słaby remaster ;(

Czy ktoś zna jakieś inne , lepsze wydanie tej płyty i w ogóle płyt Pink Floyd?

Edytowane przez Axolotl

Nie każdy ma wiedzę i możliwości, żeby coś wyjaśnić, ale za to ciska się niemiłosierne i wyzywa od tłuszczy:)

Ależ wcale nie wyzywam, piszę prawdę.

Myślałem, że poważniejszy jesteś i takich pierdół pisał nie będziesz...

Znów pomyłka. Nie napiszę, że rozczarowanie.

Ależ nie przejmuj się, pofolguj sobie. Wzdęcia to nie problem, by sobie odmawiać przyjemności :)

Bądź łaskaw odpowiedzieć "Panie techniczny".

Nie chce mi się, i co mi Pan zrobi? :)

Mózg płata różne ciekawe figle osobom całkowicie zdrowym.

To widać, słychać i czuć :)

Gość

(Konto usunięte)

Ależ wcale nie wyzywam, piszę prawdę

Z wiekiem kompleks wyższości narasta , tym bardziej gdy jest wzmacniany przez grono "utwierdzajacych poklepywaczy", taka postawa juz nawet nie drazni tylko wzbudza politowanie:)

Mózg płata różne ciekawe figle osobom całkowicie zdrowym. To są ogólnie znane sprawy.

A jaki komentarz napisałbyś, jeśli ci ludzie nie usłyszeli by żadnych zmian?

Z wiekiem kompleks wyższości narasta , tym bardziej gdy jest wzmacniany przez grono "utwierdzajacych poklepywaczy", taka postawa juz nawet nie drazni tylko wzbudza politowanie:)

Módlmy się i litujmy. :)

Ależ nie przejmuj się, pofolguj sobie. Wzdęcia to nie problem, by sobie odmawiać przyjemności :)

Nic nie zrobię...

Możesz śmiało wrócić do salonu. Drzwi nadal otwarte. Może jakaś pochwała też będzie...

Ależ wcale nie wyzywam, piszę prawdę.

Bardzo mi przykro, że uważasz innych za hołotę na tym forum.

Chyba oleje już, bo tylko prowokujesz do nawalania tymi "błyskotliwymi tekstami"

jego megalomania na trzeźwo jest jeszcze wieksza:):)

W końcu hrabia...

Ja myślałem, że zazwyczaj po pijaku pisze...

Poczekajmy na kolejną złotą myśl hrabiego. Długo myśli, więc pewnie nam w pięty pójdzie...

Bardzo mi przykro, że uważasz innych za hołotę na tym forum.

To już twoja własna konfabulacja. Rzeczywiście mózg potrafi przeinaczać rzeczywistość.

Proponuję przejść do doświadczenia i posłuchać wpływu róznych podstawek. Będzie mniej "błyskotliwości" .

W końcu hrabia...

Ja myślałem, że zazwyczaj po pijaku pisze...

Poczekajmy na kolejną złotą myśl hrabiego. Długo myśli, więc pewnie nam w pięty pójdzie...

Róznica między nami jest głownie w tym, że moim hobby jest audio a nie wyszukiwanie "idiotów" .

Mamy inne hobby. ;)

Róznica między nami jest głownie w tym, że moim hobby jest audio a nie wyszukiwanie "idiotów" .

Mamy inne hobby. ;)

Czytając Twoje posty nikt by tak nie stwierdził.

Zadałem Ci tak proste pytania, a Ty znając odpowiedź nie napiszesz jej, bo koledzy czytają i co sobie pomyślą...

Jeśli twierdzę, że podstawki "słychać" to oznacza to, ze sam tego doświadczyłem. I to wielokrotnie.

Czytając Twoje posty nikt by tak nie stwierdził.

Zadałem Ci tak proste pytania, a Ty znając odpowiedź nie napiszesz jej, bo koledzy czytają i co sobie pomyślą...

Nie zdawaj prostych pytań, tylko słuchaj. Na tym polega to hobby.

Gość

(Konto usunięte)

Joseph Goebbels..... tylko to przychodzi na myśl..

tak delikatnie zwrócę uwage by jednak nie przeginac w druga strone.

jesli określenia tłuszcza motłoch , idioci, sa dla "hrabiego" normą to jednak nie nalezy schodzic do jego poziomu:)

tak delikatnie zwrócę uwage by jednak nie przeginac w druga strone.

jesli określenia tłuszcza motłoch , idioci, sa dla "hrabiego" normą to jednak nie nalezy schodzic do jego poziomu

A noo racja..Sam się złapałem na tym..."Swiąteczny kieliszek" ..Lany poniedziałek co niektórzy leją wodę aż miło..
Gość

(Konto usunięte)

Jeśli twierdzę, że podstawki "słychać" to oznacza to, ze sam tego doświadczyłem.

to fajnie, że masz takie doswiadczenia i zaczynam rozumiec dlaczego nie chcesz o tym nic wiecej pisać

może czujesz sie zagrożony ze strony "złych dusz". w sumie to smutne.

" Otóż to. Testując sieciówki i podstawki zeszliśmy do podziemia. ;-)"

Jesli Kolega , którego poglądy szanuje pisze w ten sposób , to znaczy ,ze nastał dla slyszących audiofili ciezki okres, bo nie sądze by w "podziemiu' bylo lepiej słychac podstawki.

to fajnie, że masz takie doswiadczenia i zaczynam rozumiec dlaczego nie chcesz o tym nic wiecej pisać

może czujesz sie zagrożony ze strony "złych dusz". w sumie to smutne.

Przecież napisałem, że słychać. jasię nie boję i nie schdzę do podziemia ;)

Tylko niektórych tu wk... , gdy ja napiszę, że słyszę. Mimo, że sami nawet nie spróbowali. Maja chłopaki problem ze sobą.

A dlaczego słyszę? Człowiek tak już ma.

Edytowane przez jar1

Przecież napisałem, że słychać. jasię nie boję i nie schdzę do podziemia ;)

Tylko niektórych tu wk... , gdy ja napiszę, że słyszę. Mimo, że sami nawet nie spróbowali. Maja chłopaki problem ze sobą.

A dlaczego słyszę? Człowiek tak już ma.

Kopie plików też słyszysz? :)

jar1 dostanie Ci się za te słyszenie od "kolegów" , słyszeć takich rzeczy się nie powinna a co dopiero czelność o tym wspomnieć toć to bluźnierstwo ! Kara być musi, koledzy już baty z szyderstw kręcą. Może i z 3 strony biczowania będzie albo i lepiej :)

Edytowane przez Kamil Ełk

arcam 23t > synthesis ensemble el84 > excite x16 (mod.)

jar1 dostanie Ci się za te słyszenie od "kolegów" , słyszeć takich rzeczy się nie powinna a co dopiero czelność o tym wspomnieć toć to bluźnierstwo ! Kara być musi, koledzy już baty z szyderstw kręcą. Może i z 3 strony biczowania będzie albo i lepiej :)

Tylko po co, mieliśmy "obrzucać błotem" ewidentne bzdury. I tylko w tym temacie. Bez wzajemnych ataków, wymuszania by udowadniac, że ktoś słyszy…a na pewno nie mieliśmy się wzajemnie obrzucać błotem i obelgami.

Jak łatwo popaść w takie zachowanie widac było po moich wpisach.

Dlatego może fajnie by było gdyby w tym temacie I TYLKO W TYM TEMACIE poruszać wszelkie (subiektywnym zdaniem) bzdury ze świata audio.

Bez obrzucania osób błotem. Ot link, jakieś zdjęcie, własne zdanie i cytat z jakiejś bzdurnej recenzji, w której woda już porawała wszystko, nawet zdrowy rozsądek.

Bez wchodzenia na inne tematy z którymi z góry się nie zgadzamy, ale wchodzimy tam i piszemy dla zasady, by udowodnić, że ktoś nie słyszy i słyszeć nie może kabli, wtyczek i desek.

Po to powstał ten temat, by tutaj wpisywac to wszystko, o tych PRZEDMIOTACH, nie atakowac innych.

Taka moja prywatna propozycja dajmy innym tematom spokój, nawet jak się nie zgadzamy. Za to tutaj niech będzie kącik szyderki z bzdur audio, bez jednak komentowania istniejących wpisów i poglądów z innych tematów Forum AS. By nie dotykac Kolegów z AudioStereo. Bo pomimo wszystko to jakby nie patrzeć wszyscy tworzymy tutaj pewną społeczność i nigdy nie wiemy do konca kto z drugiej strony monitora i kiedy przyjdzie nam skorzystac z pomocy czy rady tych osób.

Komentujmy przedmioty, nie ludzi. Takie moje "3 grosze", "mądrego po szkodzie".

Ale jak to się mówi - człowiek uczy się na własnych błędach.

Edytowane przez MrArkowski

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

• Pokaż nowe odpowiedzi