Skocz do zawartości
IGNORED

Audio mity

Rekomendowane odpowiedzi

zakłada się iz maryja panna była dziewicą..

Jaka znowu panna? Przecież się hajtnęła z tym pedofilem, Józefem ;)

"Po zaślubinach Matki (Jezusa), Maryi, z Józefem, wpierw nim zamieszkali razem, znalazła się brzemienną za sprawą Ducha Świętego (Mt 1:18). Józef chciał potajemnie oddalić Maryję, przez co ocalić ją przed ukamienowaniem (taka kara groziła w Izraelu za domniemane cudzołóstwo), ponieważ wiedział, że nie jest ojcem dziecka, jednak we śnie otrzymał nakaz, aby przyjąć ją do siebie. Nadał mającemu się narodzić chłopcu imię Jezus. Według żydowskiego prawa ojciec dziecka mógł nadać mu imię – czynność ta była uznaniem dziecka za swoje. To Bóg nadał imię Jezusowi, ale przed ludźmi uczynił to Józef i był on uważany za ziemskiego ojca Jezusa (czyż nie jest On synem cieśli? Mt 13,55). Józef przyjął Maryję do swego domu w Nazarecie. Biblia nie podaje nam wieku Józefa, ani Maryi w dniu ich zaślubin. Według objawień prywatnych, jakich doznała María z Ágredy opisanych w książce Mistyczne miasto Boże, Józef poślubiając Maryję miał 33 lata, a ona 14. Inne źródła, m.in. Apokryfy Nowego Testamentu, podają „podeszły wiek” Józefa (ok. 80 lat)."

wikipedia.pl

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wszystko jednak gra super :)

"Jesteśmy zaufaną firmą."

i niżej

"AUKCJA PRYWATNA"

Gościu chyba zapomniał leków wziąć :D

charki wzmaków

???

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wszystko jednak gra super :)

Gościu pisze takie banialuki, że szkoda pisać.

W aukcji Primare opisuje jak ta końcówka dosłownie "zniszczyła" całą konkurencję swoim brzmieniem. A miał do czego porównywać mn. do…wspaniale brzmiącego dosłownie topowego wręcz High Endowego Meridiana!

Masakra.

I kolejna probka zdolności bajko pisarskich:

"Średnica jest bardzo gęsta i nasycona szczegółami, emocje jakie ze sobą niesie przywodzą na myśl zakochanego po uszy szesnastoletniego kawalera, który dla swej ukochanej skoczyłby w ogień…"

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez MrArkowski

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

Gość

(Konto usunięte)

Wykonaj prosty test:zrób bardzo głośno a następnie bardzo cicho---i opisz jak się zmienia balans tonalny w twoim systemie.

Posłuchałem...takie realizacje są zjawiskowo brzmieniowe...im głośniej tym bardziej live...równowaga tonalnie taka sama cicho czy głośno...

Edytowane przez Gość

Jaka znowu panna?

To wymysł K.K. Biblia wyraźnie wskazuje, że Maria (nie Maryja, Żydzi nie uzywali takiego imienia jak Maryja tylko Maria) miała inne dzieci. Jest to kilku krotnie powtórzone w N.T. w róznych sytuacjach wyraźnie wskazujące na to, że Jehoszua miał rodzeństwo.

I dajmy spokój kwestiom religijnym, zostawmy to każdemu wg. jego sumienia.

To wymysł K.K. Biblia wyraźnie wskazuje, że Maria (nie Maryja, Żydzi nie uzywali takiego imienia jak Maryja tylko Maria) miała inne dzieci. Jest to kilku krotnie powtórzone w N.T. w róznych sytuacjach wyraźnie wskazujące na to, że Jehoszua miał rodzeństwo.

I dajmy spokój kwestiom religijnym, zostawmy to każdemu wg. jego sumienia.

A gdzie tam religia, to prędzej brazylijska telenowela :D

A gdzie tam religia, to prędzej brazylijska telenowela :D

Każdy ma inny do tego stosunek. Mnie smieszą wszelkiej maści rytualne voodoo, bo jesli człowiek nawet uznaje Boga za stwórce wszechświata, to patrząc na ogrom tego wszechświata chyba nie wyobraża sobie, że Bóg potrzebuje ganiania z jakimiś palemkami lub lezenia plackiem na zimnym betonie przed jakimiś facetami w kieckach.

Natomiast są ludzie mający inne potrzeby "duchowe" i psychiczne, mają do tego prawo (szkoda tylko, że moim i innych kosztem)

A skoro wszyscy mamy prawo do "inności", nawet na koszt zdrowszej części społeczeństwa - to trzeba (niestety) to akceptować.

Na bocznicy jest chyba jakis temat o religiach, więc nie zasmiecajmy już tego tymi bzdurami ;)

Patryk każdy ma jakiś odchył, nie wszyscy zmieszczą się z tymi poważniejszymi odchyłami w szpitalach p. - pozostają więc wszelkiej maści kościoły.

Ludzie mylą wiarę z religią i dlatego to tak wygląda jak wygląda. Miłego dnia

Edytowane przez MrArkowski

Posłuchałem...takie realizacje są zjawiskowo brzmieniowe...im głośniej tym bardziej live...równowaga tonalnie taka sama cicho czy głośno...

w słuchawkach-być może-

na głośnikach jest to niemożliwe.

to jedna z moich ulubionych płyt testowych-różne aspekty.

Gość

(Konto usunięte)

w słuchawkach-być może-

na głośnikach jest to niemożliwe.

to jedna z moich ulubionych płyt testowych-różne aspekty.

W takim razie co u Ciebie się dzieje z równowagą tonalną...?

Jak mi udowodnisz, ze każdy audiofil ma krzywe czułości słuchu takie same to przyznam Ci rację :)

Nie ma takich samych krzywych każdy człowiek ma inną, ale najważniejsze jest, że ta krzywa zmienia się każdemu zależnie od poziomu głośności i dlatego tak ważne jest ustalenie jednakowej dla prawidłowych porównań.

Gość

(Konto usunięte)

ale najważniejsze jest, że ta krzywa zmienia się każdemu zależnie od poziomu głośności i dlatego

Zgoda, jednak dla każdego człowieka próg zmiany jest subiektywny, podkreslam jesli odsłuch jest grupowy to zapewnienie takich samych warunków dla kazdego uczestnika jest priorytetem jednak jesli porównia dokonuje jedna osoba nie jest to konieczne :)

Jak mi udowodnisz, ze każdy audiofil ma krzywe czułości słuchu takie same to przyznam Ci rację :)

Nie ma takich samych. Niektórzy nie słyszą dzwonka telefonu maskowanego głośną muzyką a inni w tych samych warunkach go słyszą.

osobiście nie potrzebuje takich testów, bo słyszę wystarczająco różnice żeby wybrać dla siebie sprzęt z którego jestem zadowolony

W Wielkopolskim teście ABX (u Lutka) też uczestnicy słyszeli różnice do czasu wyrównania poziomów głośności, ale oczywiście mógł to być przypadek i w innej sytuacji różnice będą słyszalne.

znjadź dwie charki wzmaków z ktorych dla okreslonego obciażenia poziom thd jest niższy dla niższej mocy , przy takim samym poziomie sygnału wzmacnianego, głosniej grający wzmacniacz będzie miał zniekształcenia wyższe niż grający ciszej

Próg czułości na thd dla ludzkiego słuchu jest w okolicach 1%. Współczesne wzmacniacze mają zniekształcenia na dużo, dużo niższym poziomie. Zniekształcenia sprzętów analogowych bardzo często są na tej granicy 1%, a wielu twierdzi że analog gra "lepiej" od cyfry.

Edytowane przez Lech36

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Zgoda, jednak dla każdego człowieka próg zmiany jest subiektywny, podkreslam jesli odsłuch jest grupowy to zapewnienie takich samych warunków dla kazdego uczestnika jest priorytetem jednak jesli porównia dokonuje jedna osoba nie jest to konieczne :)

Tu chodzi o ułomność słuchu, jeśli nie wyrównasz poziomów, to skąd masz wiedzieć czy pogorszenie lub polepszenie wynikło czysto ze zmiany sprzętu, a nie zmiany czułości słuchu na niektóre częstotliwości wraz z podniesieniem głośności?

Gość

(Konto usunięte)

Próg czułości na thd dla ludzkiego słuchu jest w okolicach 1%.

czy ja pisalem o róznicach odsłuchowych czy technicznych, hę?

Jak chcesz dyskutowac rzeczowo to nie oszukuj, please:)

Jest konieczne o ile test ma być prawidłowy technicznie, ale oczywiście nikt nikogo nie zmusza do robienia testów prawidłowo technicznie. To w końcu tylko zabawa.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Próg czułości na thd dla ludzkiego słuchu jest w okolicach 1%.

Tu jest mój wynik na głosnikach z laptopa:

Ukryta Zawartość

-51dB odpowiada mniej więcej 0,28%

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)

Tu chodzi o ułomność słuchu, jeśli nie wyrównasz poziomów, to skąd masz wiedzieć czy pogorszenie lub polepszenie wynikło czysto ze zmiany sprzętu, a nie zmiany czułości słuchu na niektóre częstotliwości wraz z podniesieniem głośności?

a sprawdze sobie dźwięk na wszystkich mozliwych pozomach głosności w jednym i drugim przypadku i wyciagnę wnioski, mogę? mogę. I absolutnie nie mam nic do tego ,ze ktoś zrobi to wg własnego widzimisię i jesli kogos innego wnioski będa odmienne od moich to też się ni pochlastam:)

Gość LTD12

(Konto usunięte)

Można żyć również bez testów, porównań, wyrównywania czegokolwiek. Można być zadowolonym, nie przejmować się faktem, że na świecie może być tysiące systemów lepszych (niezależnie od tego co to oznacza).

Pozostaje wówczas zdumienie jak można się tak "katować" jak wy to robicie, przeciż za moment nie będziecie potrafili cieszyć się z czegokolwiek.

Pozdrawiam.

Acha zapomniałem, nie jestem audiofilem :).

czy ja pisalem o róznicach odsłuchowych czy technicznych, hę?

Różnice techniczne to bardzo częste zjawisko, ale bardzo rzadko te różnice techniczne we współczesnym sprzęcie przekraczają progi ludzkiej percepcji. Nawet tych osób, które deklarują "genialny" słuch.

a sprawdze sobie dźwięk na wszystkich mozliwych pozomach głosności w jednym i drugim przypadku i wyciagnę wnioski, mogę? mogę. I absolutnie nie mam nic do tego ,ze ktoś zrobi to wg własnego widzimisię i jesli kogos innego wnioski będa odmienne od moich to też się ni pochlastam:)

To jak możesz używać magnetofonu analogowego ?

Gość

(Konto usunięte)

Jest konieczne o ile test ma być prawidłowy technicznie,

Absolutnie nie neguje tego ,że możesz miec swoje zdanie w sprawie tego co jest dla Ciebie poprawne technicznie ale pozwól mi miec również swoje zdanie w tej kwestii, ok?

Absolutnie nie neguje tego ,że możesz miec swoje zdanie w sprawie tego co jest dla Ciebie poprawne technicznie ale pozwól mi miec również swoje zdanie w tej kwestii, ok?

Oczywiście możesz mieć bo to w końcu tylko zabawa. Chyba że mamy do czynienia ze wzmacnianiem marketingu to wtedy ta "zabawa" może być formą wkręcania klientów. Żeby nie było niedomówień to oczywiście wkręcanie nie przeszkadza mi.

A mnie wkęcanie kogoś w głupoty przeszkadza dlatego m. in. pisze tu co mysle:)

Musisz najpierw ustalić kto mówi głupoty. Ustalić najlepiej w jakichś niezależnych instytucjach.

Czy kupowanie drogich kabli, podstawek, stolików i innych "bdzur" musi być równoznaczne z pokazywaniem "wyższości"? Gdyby tak było wielu z nas nie robiłoby "krok w tył" zmieniając czesto na tańszy kabel tylko zawsze idąc za ceną. No i ta "biżuteria" jakoś ciężko wypada w temacie chwalenia i wyższości skoro cały czas wpięta za klockami w zaciszu pokoju odsłuchowego. Komu się chwalić i gdzie pokazywac tą wyższość?

No, niby wszystko fajnie...tylko co powiesz na to, że zazwyczaj taki HajRycerz, czasem bardziej subtelnie, czasem mniej daje do zrozumienia swoim akolitom że, ten droższy np. kabelek to kosztował np. 60kzł ...a ten "tańszyiwJegoSystemielepszy" tylko np. 37kzł. ...

No, niby wszystko fajnie...tylko co powiesz na to, że zazwyczaj taki HajRycerz, czasem bardziej subtelnie, czasem mniej daje do zrozumienia swoim akolitom że, ten droższy np. kabelek to kosztował np. 60kzł ...a ten "tańszyiwJegoSystemielepszy" tylko np. 37kzł. ...

Problem w tym, że w tym wątku z owego czasem robi się permanentne zawsze.

Akolitów? Chodziło Ci chyba o neofitów. Zasada jest prosta, dopóki się nie nauczysz myśleć dup@ boli. Tak jest w każdej dziedzinie. Przy czym kij ma nie jeden, a dwa końce.

Jakbym kierując się Waszymi wywodami kilka lat temu wybrał wzmacniacz, a potem dane mi było posłuchać alternatywy, to chyba bym pewne osoby produkujące się w tym wątku żywcem obdarł ze skóry. Dziś mnie to już nie dotyczy, więc jedynie czytam czasem, jak narzekając na przewały branżowe, wpuszczacie w kanał właśnie neofitów. Wszystko w imię tzw. poprawności. ;)

Edytowane przez Mrok

Można żyć również bez testów, porównań, wyrównywania czegokolwiek. Można być zadowolonym, nie przejmować się faktem, że na świecie może być tysiące systemów lepszych (niezależnie od tego co to oznacza).

Pozostaje wówczas zdumienie jak można się tak "katować" jak wy to robicie, przeciż za moment nie będziecie potrafili cieszyć się z czegokolwiek.

Pozdrawiam.

Acha zapomniałem, nie jestem audiofilem :).

No można - przestać, ale wtedy wypady mieć grubszy system, bo inaczej może to wyglądać na oszczędności, a to jak wiadomo może zostać źle odebrane.

Ja tam mam dla odmiany cienki system, ale jak bym miał taki hiend, to bym chyba minuty nie tracił na porównywanie...najwyżej bym wziął jakiegoś audiofila i niech się ten męczy z tydzień.

Oczywiście można sobie zrobić na kilku poziomach ważne jest tylko to, żeby podczas porównania pierwszego, czy entego głośność ustalać identyczną na dwóch urządzeniach.

• Pokaż nowe odpowiedzi