Skocz do zawartości
IGNORED

Audio mity

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 29.12.2018 o 18:09, malikali napisał:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

teaser.jpg

b_850_0_16777215_10_images_content_testsb_850_0_16777215_10_images_content_tests

"Z przełącznikiem AQVOX nagranie pokazuje, co w nim jest. Struny imponują swymi bogatymi kolorami i znikają bez wysiłku. Dźwięk jest jeszcze bardziej trójwymiarowy i odkrywam wcześniej nierozpoznane szczegóły. Instrumenty wydają się bardziej kolorowe i wyprofilowane. W tym samym czasie wokół poszczególnych instrumentów tworzy się piękna przestrzeń"

Ta "modyfikacja naklejkowa" kosztuje jedynie 400 EUR ? Na początku producent oczywiście zapodał opisy techniczne jednak nie ma sensu tego cytować, bo to opis działania typowego switcha wiadomo, że trzeba trochę przygotować grunt pod głoszone pierdoły o wpływie przełącznika na dźwięk ?

Od kilku dni testuje u siebie owy switch (wersje SE) i muszę przyznać ze wobec wszystkich sceptycznych myśli jest to naprawdę ogromny krok na przód w porównaniu do tp linka za €30. Poprawie uległa napewno scena, detaliczność oraz dokładność przekazu. Czy switch jest wart €800?  ... na to  pytane można równie dobrze odpowiedzieć ... czy kable zasilające są warte również takiej kasy?? 

Mysle ze warto spróbować, firma Aqvox oferuje 30 dniowy okres próbny.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

9 minut temu, Kacper525 napisał:

Poprawie uległa napewno scena, detaliczność oraz dokładność przekazu. Czy switch jest wart €800?

to chyba nawet nie jest już śmieszne

ale nie ma innej  "gębki"

?

” jak sobie wygracie wybory to będziecie mogli przegłosować sobie co chcecie, a teraz my mamy większość, cisza……”

Zdecydowanie mamy tu za małą rozpiętość tonalną emotikonek! ?

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

20 minut temu, Kacper525 napisał:

Poprawie uległa napewno scena, detaliczność oraz dokładność przekazu.

Jasne, uległa poprawie ;-))).

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

36 minut temu, Kacper525 napisał:

instrumenty wydają się być bardziej kolorowe i wyprofilowane

30 dniowy okres próbny od AQvox na kolor i profil (może kształt) "instrumentu" to kompletne nadużycie.

Percepcja obejmuje wrażenie, a na tym ten ktoś i ta firma bazuje oraz na naśladownictwie.

Zedytowałem Twój @Kacper525 post, bo nie mam jak zacytować wcześniejszego z grudnia 2018 od @malikali.

Sorry za wybryki - ja tak już mam.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

10 minut temu, xetras napisał:

30 dniowy okres próbny od AQvox na kolor i profil (może kształt) "instrumentu" to kompletne nadużycie.

Percepcja obejmuje wrażenie, a na tym ten ktoś i ta firma bazuje oraz na naśladownictwie.

Zedytowałem Twój @Kacper525 post, bo nie mam jak zacytować wcześniejszego z grudnia 2018 od @malikali.

Sorry za wybryki - ja tak już mam.

Nie ma problemu, 

Nie chciałbym się tu odnosić do tego w jaki sposób ktoś wcześniej wyjaśnił/ opisał doświadczenia na podstawie odsłuchu. 

Firma oferuje 30 dniowy okres, w którym użytkownik  może u siebie produkt wypróbować i oddać bez potrzeby wyjaśniania powodu dla którego owy produkt chce zwrócić.

chciałbym tez zaznaczyć iż umieszczenie przeze mnie  wyżej posta nie miało na celu prowokowania do niezdrowej polemiki lub dyskusji.

pozdrawiam

@Kacper525

Nawzajem - sposób prezentacji walorów nie jest pisany żargonem technicznym a bajkowym i to skreśla u mnie ten wyrób.

Niby ten kształt i ten kolor ("instrumentu")  jest w specyfikacji  produktu przerobionego (naklejką) z ogólnie dostępnego innej korporacji ? Wolne żarty - to należy do psychiki a nie do techniki.

Swojego wkładu technicznego ujawniać przecież nie muszą, ale porównanie walorów na próbce słuchaczy, czyli np. test AB- X? jak najbardziej.

PS. Chodzi o styl, język - jeżeli po prostu bez emocjonalny i bez sugestii w stronę słuchacza przyjąłbym to jako propozycja.

Kiedy napuszony język się rozlega, zaraz mi się wzmaga czujność.

22 minuty temu, xetras napisał:

@Kacper525

Nawzajem - sposób prezentacji walorów nie jest pisany żargonem technicznym a bajkowym i to skreśla u mnie ten wyrób.

Niby ten kształt i ten kolor ("instrumentu")  jest w specyfikacji  produktu przerobionego (naklejką) z ogólnie dostępnego innej korporacji ? Wolne żarty - to należy do psychiki a nie do techniki.

Swojego wkładu technicznego ujawniać przecież nie muszą, ale porównanie walorów na próbce słuchaczy, czyli np. test AB- X? jak najbardziej.

PS. Chodzi o styl, język - jeżeli po prostu bez emocjonalny i bez sugestii w stronę słuchacza przyjąłbym to jako propozycja.

Kiedy napuszony język się rozlega, zaraz mi się wzmaga czujność.

Ja tam się generalnie na ich stronie jakiś „baśniowych” opisów ze strony producenta nie dopatrzyłem:  

Ukryta Zawartość

ale jako zagorzały miłośnik Naim i jednoczenie użytkownik naim forum wiem, że wielu miłośników streamerow chwali sobie switch’e cisco catalyst, które można na rynku wtórnym kupić za ok €50.

Ukryta Zawartość

1 godzinę temu, Kacper525 napisał:

Od kilku dni testuje u siebie owy switch (wersje SE) i muszę przyznać ze wobec wszystkich sceptycznych myśli jest to naprawdę ogromny krok na przód w porównaniu do tp linka za €30. Poprawie uległa napewno scena, detaliczność oraz dokładność przekazu. Czy switch jest wart €800?  ... na to  pytane można równie dobrze odpowiedzieć ... czy kable zasilające są warte również takiej kasy?? 

ro juz nawet audiofilskie switche wymyslili

a audiofilski router mozna kupic to dopiero bylaby bomba

z drugiej strony zlyszlem ze pewna firma wprowadza na rynek specjalne przewody audiofilskie do domowej instalacji elektrycznej

beda tez specjalne liczniki pradu ze zlotymi stykami zeby zaklocen do sieci nie wprowadzac

z kolei cementowania ozarow - pracuje nad specjalna mieszanka gipsowa do robienia tynkow w wewnatrz

nawet nie zdajecie sobie sprawy jak ten prototypowy tynk na scianach wplywa na przejrzystosc nagrania oraz wybrzmiewanie instrumentow - to jest niesamowite!!!

Cytat

Dźwięk jest jeszcze bardziej trójwymiarowy i odkrywam wcześniej nierozpoznane szczegóły. 

Instrumenty wydają się bardziej kolorowe i wyprofilowane.

W tym samym czasie wokół poszczególnych instrumentów tworzy się piękna przestrzeń"

Martwi mnie, czy wtedy gdy nagranie nie zarejestrowało kształtu i koloru instrumentu ten switch go czarodziejsko wykreuje ?

Po polsku poetycznie - w oryginale faktycznie aż tak nie płynęli z wodolejskim przepychem. 

Pierwsze 3 wersy to cytat. Od  Martwi mnie .... mój komentarz. 

Nie wiem czemu to zdanie z pytajnikiem pisane na końcu wskoczyło mi pod "quote" i przed wcześniej napisane "Po polsku..."

Edytowane przez xetras
quote [cytat] tylko między "

3 godziny temu, Kacper525 napisał:

Od kilku dni testuje u siebie owy switch (wersje SE) i muszę przyznać ze wobec wszystkich sceptycznych myśli jest to naprawdę ogromny krok na przód w porównaniu do tp linka za €30.

A zdajesz sobie sprawę, że modyfikacje polegały na doklejeniu kilku naklejek? Oczywiście dzięki że odniosłeś się do tego, ale obawiam się że Twoje doświadczenie słuchowe nie jest prawdziwe, proponuję Ci zrobić ślepy test.

Godzinę temu, xetras napisał:

Po polsku poetycznie - w oryginale faktycznie aż tak nie płynęli z wodolejskim przepychem. 

Pierwsze 3 wersy to cytat. Od  Martwi mnie .... mój komentarz. 

Nie wiem czemu to zdanie z pytajnikiem pisane na końcu wskoczyło mi pod "quote" i przed wcześniej napisane "Po polsku..."

Myśle ze to co napisali o zmianach jakie robią: 

„ AQVOX Modification:
"State of the Art" Signal Optimization 

- Internal Ultra-Low-Noise voltage regulation
- Jitter Reduction
- ReClocker
- Signal Shaper
- EMI Eleminator
- De-Noiser
- Modified/optimized external power supply*”

- nie są żadna „audiofilską magia” i maja najprawdopodniej zastosowanie natomiast szczegółami modyfikacji sie nie dzielą.  

Godzinę temu, Kacper525 napisał:
1 godzinę temu, malikali napisał:

A zdajesz sobie sprawę, że modyfikacje polegały na doklejeniu kilku naklejek? 

Jesteś tego pewien? 

Że dokleili gluta tu i ówdzie, a potem naklejką zastawili oryginalne logo d-linka? Oczywiście, a wiara w cuda załatwiła resztę.

Edytowane przez malikali
W dniu 28.07.2019 o 13:46, billy idol napisał:

to chyba nawet nie jest już śmieszne

ale nie ma innej  "gębki"

?

Z pewnością przydałby się emotikon "Puknij się Pan w łeb to może coś się tam poukłada na nowo".

11 godzin temu, Bunk napisał:

Z pewnością przydałby się emotikon "Puknij się Pan w łeb to może coś się tam poukłada na nowo".

Tak z pewnością niektórym przydałaby się taka „gębka”, natomiast ważne ze „środkowy palec” jest dostępny ?

W dniu 28.07.2019 o 13:36, Kacper525 napisał:

Poprawie uległa napewno scena, detaliczność oraz dokładność przekazu.

Jezus Maria, Józefie święty! Ty tak na serio, czy ukrytą kamerę z prankiem robisz?

Godzinę temu, zetempowiec napisał:

Jezus Maria, Józefie święty! Ty tak na serio, czy ukrytą kamerę z prankiem robisz?

Przykro mi nie jestem wierzący także Twego przekazu nie rozumiem natomiast jeśli masz zamiar mnie prowokować do "niezdrowej" polemiki to proszę daruj sobie. Wyraziłem swoją opinie, nikogo nie obrażając i temat zamnkinty.  

Zgubne na pewno jest nierobienie testów, albo opieranie sie na parametrach a nie na dźwieku. Zostajemy wtedy ze słabo grajacym zestawem i musimy codziennie się oszukiwać, wmawiać sobie że gra nie gorzej od innych lepiej dobranych.

W trakcie usuwania konta.

12 minut temu, bogdan_ napisał:

Zgubne na pewno jest nierobienie testów, albo opieranie sie na parametrach a nie na dźwieku. Zostajemy wtedy ze słabo grajacym zestawem i musimy codziennie się oszukiwać, wmawiać sobie że gra nie gorzej od innych lepiej dobranych.

Czy to nie ty kiedyś stwierdziłeś, że najważniejszym elementem systemu audio jest przewód zasilający?

W dniu 28.07.2019 o 13:36, Kacper525 napisał:

To taki żart jak rozumiem?

Byś mógł mnie obrazić, najpierw muszę cenić Twoje zdanie.

8 godzin temu, Bunk napisał:

Czy to nie ty kiedyś stwierdziłeś, że najważniejszym elementem systemu audio jest przewód zasilający?

Jestem elektronikiem, przez to wcześniej myślałem że przewody nie muszą być dobre, że wystarczą takie najzwyklejsze ze stalowymi niklowanymi wtykami ( udającymi rodowane).

W trakcie usuwania konta.

Następny cudotwórca przyłapany w klubie BMN:))

" Jakim cudem te kable wprowadzają takie zmiany. Pojawiło mi się wiele szczególików niuansów na górze, których wcześniej nie było lub były ledwie słyszalne,  bas dostał energii, cały przekaż ożył, stał się bardziej dynamiczny ale jednocześnie bardzo naturalny i gładki. Nie ma żadnej ostrości, szorstkości.  Instrumenty dłużej wybrzmiewają, wokale stały się jeszcze bardzie "aksamitne". Trudno to wszystko ubrać w słowa. Kable te pozwalają wyciągnąć z Bergesów zdecydowanie więcej niż sobie wyobrażałem, jeszcze bardziej można docenić ich kunszt. 

Kable kupione nowe, grają dopiero 20 godzin więc po wygrzaniu może być tylko lepiej."

• Pokaż nowe odpowiedzi