Skocz do zawartości
IGNORED

Trójka czy Trujka... Dobra zmiana w programie 3 PR

Rekomendowane odpowiedzi

29 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

A jeszcze wczoraj (lub przedwczoraj) czytałem, że wreszcie będzie "profesjonalnie, ciekawie i prawdziwie radiowo".

No to jest!

?

Jeszcze wczoraj poranek prowadził Kirmuć, jak od pewnego czasu.

Jeszcze wczoraj było przyjemnie i szlachetnie.

• Moderatorzy
4 godziny temu, iro III napisał:

Słucha ktoś tego g. dzisiaj od rana?

Ja czasem słucham ale głównie w aucie. W domu przestałem radia używać.

Po trójkowych rewolucjach ja nie znajduję, żadnej stacji radiowej, którą chciałbym słuchać dłużej.

Niestety 3 podobna jest do antyradia więc i anty zacząłem z musu słuchać (głupi prowadzący).

Ja jestem za tym żeby chociaż Nietoperkowa wróciła.

A tak w ogóle to nie mam dziś żadnej rozgłośni radiowej którą chętnie słucham, no czasem łódzki ŻAK.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Kolejne radio internetowe, to już będą 3 trójki.

"poniedziałek o godz. 14 w serwisie Patronite ruszyła zbiórka na uruchomienie rozgłośni internetowej Radio 357. W zespole mają znaleźć się byli dziennikarze radiowej Trójki: Marek Niedźwiecki, Kuba Strzyczkowski, Piotr Kaczkowski, Marcin Łukawski czy Piotr Stelmach - wynika z informacji Wirtualnemedia.pl."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

15 minut temu, costa brava napisał:

czyli kolejne strzyzenie frajerów

Widzisz, mała dziewczynko o wdzięcznym imieniu Costa...

Za wieloletnie wzruszenia, których mi muzyka prezentowana przez tych Panów dostarczyła - wpłacę bez szemrania.

A nawet, by cię zeźlić na "Mini-Max" - dwa razy tyle.

Choćbym nawet z braku czasu miał rzadko słuchać.

Edytowane przez Bezlitosna Niusia
17 minut temu, costa brava napisał:

czyli kolejne strzyzenie frajerów

nie bądź frajer nie płać, nie słuchaj i najważniejsze - nie popierduj więcej na temat, który cię przerasta.

Edytowane przez iro III

Dobrze by było, żeby tworzenie nowego radia na tej samej bazie nie skończyło się kanibalizacją.

Poza tym cały ten trójkowy domek chyba nie był taki idealny jak go malowano.

Godzinę temu, jezz napisał:

No dokładnie. Już na samym początku tej grandy dziwiłem się dlaczego "córka" Manna nie nadaje w NŚ?

A teraz jeszcze ta nazwa 357 podobne do Myśliwieckiej 357 ?

Jak nie wiadomo o co chodzi to o pieniądze chodzi.

31 minut temu, mily napisał:

czyli pół banieczki zebrane na Nowy Świat już przejedzone?

szybko poszło

Inni ludzie to są.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Bez krępacji, forumowy katolu.

Pisz "podludzie".

A potem lej krokodyle łzy, jak onegdaj.

Godzinę temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Pisz "podludzie".

Daj spokój Jacku, tu naprawdę normalnie rozmawiamy sobie o stacjach radiowych.

@Jacchusia, z tego co pamiętam, jest w grupie patronów Radia Nowy Świat i kibicował tej stacji.

Czasem tylko wpada soundchaser i robi gnój.

Edytowane przez jezz
10 godzin temu, Jacchusia napisał:

A teraz jeszcze ta nazwa 357 podobne do Myśliwieckiej 357

Dokładniej to Myśliwiecka 3/5/7

Nawiązanie do adresu (kiedyś "najlepszego radiowego adresu") jest ale nie 1:1

5 godzin temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Pisz "podludzie".

4 godziny temu, jezz napisał:

Daj spokój Jacku, tu naprawdę normalnie rozmawiamy sobie o stacjach radiowych.

@Jacchusia, z tego co pamiętam, jest w grupie patronów Radia Nowy Świat i kibicował tej stacji.

Czasem tylko wpada soundchaser i robi gnój.

Jak ktoś jest politycznie i na dodatek religijnie zbzikowany, to mu się w miejscu u niego prześmiewczo, zwanym mózgiem/głową, takie coś właśnie robi ?

13 godzin temu, Jacchusia napisał:
13 godzin temu, mily napisał:

czyli pół banieczki zebrane na Nowy Świat już przejedzone?

szybko poszło

Inni ludzie to są.

Mowa była o tworzeniu radia 357, a mily pisał o pieniądzach NŚ, więc napisałem, że inni ludzie tworzą radio NŚ, a inni 357. Nie ta sama ekipa.

Abnormal zawsze wpada na idiotyczne pomysły i ma skojarzenia zwichrowane w stronę charakterystyczną dla niego.

2 godziny temu, iro III napisał:

Dokładniej to Myśliwiecka 3/5/7

Nawiązanie do adresu (kiedyś "najlepszego radiowego adresu") jest ale nie 1:1

Duchowo nie mogą się rozstać.

Edytowane przez Jacchusia

1 minutę temu, iro III napisał:

58 lat, co w tym dziwnego?

No niby nic, tyle, że mozna to róznie odebrać. Zobaczymy jak im to wyjdzie, bo NŚ 128kb w necie się słuchać nie da, brzmi jak radio kuchenne podwieszane, pomijając tematy. Ostatnio kiedy próbowałem słuchac, było o...grach komputerowych, wątek przewodni audycji popołudniowej. Myślałem, ze to rozgłośnia Komputer Świat News. Widac inny target maja na celowniku.

2 minuty temu, Jacchusia napisał:

NŚ 128kb w necie się słuchać nie da, brzmi jak radio kuchenne podwieszane

Dla mnie ważne, że działa i wypełnia lukę po likwidacji Trójki.

Jakości CD od radia osobiście nie wyczekuję,

głosy ludzkie słychać wystarczająco dobrze, muzykę traktuję poznawczo/informacyjno/wspomnieniowo, tu ważniejsze są inne "emocje" niż audio nirvana.

Do "audio nirvany" mam własne nośniki z muzyką.

Godzinę temu, iro III napisał:

Jakości CD od radia osobiście nie wyczekuję,

Jednak coś z bitrate 320 kbps mp3 lub aac mógłby ktoś z Polski zapodać, Grecy mają mnóstwo takich nadawców, w Rosji też tacy są a w Polsce bryndza. Z tym żeby nie było niedomówień 320 kbps nie gwarantuje najwyższej możliwej jakości emisji radia internetowego. Podstawą jest dobry technicznie materiał (rejestracja), wtedy nawet przy bitrate 128 kbps potrafi brzmieć rewelacyjnie np. Swiss Radio Jazz. Grają dużo audiofilskiej muzyki i potrafi być naprawdę dobrze, ale nie zawsze.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Jednak coś z bitrate 320 kbps mp3 lub aac mógłby ktoś z Polski zapodać, Grecy mają mnóstwo takich nadawców, w Rosji też tacy są a w Polsce bryndza. Z tym żeby nie było niedomówień 320 kbps nie gwarantuje najwyższej możliwej jakości emisji radia internetowego. Podstawą jest dobry technicznie materiał (rejestracja), wtedy nawet przy bitrate 128 kbps potrafi brzmieć rewelacyjnie np. Swiss Radio Jazz. Grają dużo audiofilskiej muzyki i potrafi być naprawdę dobrze, ale nie zawsze.
Nie jest to potrzebne ,mamy 1 program polskiego radia na falach długich ktory można odbierać w całej Europie.

Chciałem napisać, ze dziś prowadzący poranek dostali mniej owsa, bo nie ma tyle rżenia, jednak pani radiówka, nie wiem czy to poprawnie genderowo forma, sprowadziła mnie back to Janów Podlaski.

Tak wg mojej oceny to gdyby nie ten duet prowadzących poranne pasmo pt. Pora na Trójkę to zmiany są zdecydowanie na plus. Tak to oceniam. Muzyka ciekawsza, audycje również... I świetnie dobrane pory nadawania np nieco archaicznej już Powtórki z rozrywki...

w końcu kompletny system:)             Geodezja - Geologia - Górnictwo

W dniu 5.10.2020 o 21:56, jezz napisał:

Dobrze by było, żeby tworzenie nowego radia na tej samej bazie nie skończyło się kanibalizacją.

Już kiedyś pisałem, że żeby zacytować kogoś mądrego, muszę zacytować siebie.

Nieskromnie chciałem zauważyć, że wybitny medioznawca, profesor Godzic, właśnie zgodził się z moją opinią, dotyczącą nowych stacji radiowych.?

Dziękuję, panie profesorze.?

"Ekipa powstającego Radia 357 zapewnia, że nie będzie odbierała słuchaczy dla Radia Nowy Świat, ale to jest niemożliwe: „kanibalizm” będzie istniał - mówi portalowi Wirtualnemedia.pl medioznawca prof. Wiesław Godzic. - Nie ma między nami konfliktu, jedynie logistyka - tak powstanie drugiego radia na bazie Trójki tłumaczą założyciele 357."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Bardzo ciekawy artykuł. Zwłaszcza ten fragment:
"- Wszyscy rozumiemy tych z Państwa, którzy odczuwają rozczarowanie lub czują, że najlepiej byłoby "razem", żeby nie musieli Państwo wybierać. Ale przecież... możemy Państwu ułatwić życie. Przecież możemy w porze audycji pana Wojciecha Manna grać niezobowiązującą muzyczkę, żeby nie mieli Państwo poczucia straty - komentują dziennikarze Radia 357."

Proponuję zatem, aby radio 357 grało niezobowiązującą muzyczkę przez całą dobę, aby przypadkiem nie podebrać słuchaczy jakiejkolwiek innej rozgłośni. O to przecież chodzi w tym biznesie, prawda?

4 godziny temu, costa brava napisał:

lepiej jedna 320 kbps niz dwie 128 kbps...

wtedy słuchalnośc gwarantowana

+ repertuar, ale 320 to jest argument.

W okresie od lipca do września udział Programu III Polskiego w czasie słuchania spadł do najniższego poziomu w historii badania Radio Track i wyniósł 3,3 proc.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.