Skocz do zawartości
IGNORED

Ustawa antyaborcyjna

Keef'98

Rekomendowane odpowiedzi

Jest też taki który tchórzliwie udając że mnie ignoruje wypisuje o mnie swoje wymysły.....nigdy na tym forum nie pisałem bym poznał Boga w takim sensie jak to napisał papież, mało tego starałem tak pisać by nie dać tego nikomu odczuć bym tak mógł uważać, dlatego to co pisze Bobcat jest typową dla niego insynuacją i podłym pomówieniem.

Ps. To typowe dla niego.....każdą rozmowę sprowadzi do personalnych ataków.

Wielokrotnie już go poprawiali i "wykazywali", że nie powiedział tego, co powiedział i co słyszał cały świat.

Poinformuję niezorientowanych że ten "cały świat" poinformował w nieautoryzowanym wywiadzie z papieżem 90-cio letni lewicowy dziennikarz mający tak doskonałą pamięć że nie musi danych statystycznych (w ogóle wywiadów) zapisywać na taśmie lub notować....później Stolica Apostolska takie "wywiady" prostuje. :)))

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Prostuje, nie prostuje, generalnie największy problem z Franciszkiem ma kościelna nomenklatura i beton a nie zwykli wierni.

Ale jeszcze raz pytam - dlaczego w tym wątku? Nie możecie przenieść się do tego o instytucjach religijnych?

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)

No więc jest tu na Forum jeden taki, który zna odpowiedzi na wszystkie pytania. Poucza innych tonem autorytetu najwyższego i ostatecznego. Został nawet przez jednego z Dyskutantów nazwany "samozwańczym mamiestnikiem Bożym".

Bobcat zanim nastepnym razem dokopiesz Włodkowi ,. to się zastanów, bo Twój wpis odniesie zupełnie odwrotny sklutek.

Szybciutko mozna zidentyfikowac , kto jest kim w Twoim wpisie i zgłośic atak personalny, który jak widzę popierasz

a poniżanie ze wzglegu na inny swiatopogląd jest gorsze od zwykłego chmasta które uprawiasz i popierasz!

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Uważam, że należy wysterylizować wszystkich chłopów ( w domyśle mężczyzn - ha, ha, ha) i problem aborcji zostanie rozwiązany. Ten jeden słynny kot nie powinien być przeszkodą..

Bobcat zanim nastepnym razem dokopiesz Włodkowi

Bądź uprzejmy nie uprawiać kpin i nie sprowadzać rozmowy do poziomu parodii. Doskonale wiesz, że nie Włodka miałem na myśli.

zgłośic atak personalny

Czy ja kogoś wymieniłem z nicka? Uderz w stół - nożyce się odezwą.

poniżanie ze względu na inny swiatopogląd

Po pierwsze: czy napisałem cokolwiek, co dałoby się podciągnąć pod pojęcie "poniżania"?

Po drugie: czy napisałem choć słowo nieprawdy?

Po trzecie: nie polemizuję z czyimś światopoglądem, lecz wyłącznie ze sposobem i stylem, w jakim go przedstawia, próbuje bronić i narzucać innym.

jest gorsze od zwykłego chmasta które uprawiasz i popierasz!

Mnie Moderacja nie zarzucała nigdy chamstwa. Tobie - wielokrotnie.

Trafiam na każde źródła, jakie trzeba. Nie zamykam się, nie ograniczam. W przeciwieństwie do Ciebie i Tobie podobnych, którzy trafiacie wyłącznie na źródła jednej opcji. Tym się różnimy.

I ciągle na poparcie Twoich wypowiedzi nie wskazałeś żadnego, które mówi że Hitler całkowicie zakazywał aborcji i pociągał do odpowiedzialności wszystkich, którzy ją wykonywali.

Dla mnie w wywiadzie z Franciszkiem nie ma nic nowego oprócz stwierdzenia, że z grzechu aborcji można otrzymać rozgrzeszenie od zwykłego księdza. Jeśli ktoś wie, co to są warunki sakramentu pokuty to zdaje sobie sprawę, że najpierw grzech trzeba uznać a potem za niego żałować...

Dla mnie duża część wywiadu skupia się w słowach:

"Opinia Kościoła jest znana, a ja jestem synem Kościoła i nie ma potrzeby mówić o tym bez przerwy"

Prostuje, nie prostuje, generalnie największy problem z Franciszkiem ma kościelna nomenklatura i beton a nie zwykli wierni.

Czy ja wiem? Może wybrali go, zeby ktoś zagrał rolę "dobrego gliny". Może nawet bez świadomości tego faktu przez "wybranego" do tej roli? Tak w celu, poprawienia wizerunku glin?

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Jeszcze raz. Uważam, że należy wysterylizować wszystkich chłopów ( w domyśle mężczyzn - ha, ha, ha) i problem aborcji zostanie rozwiązany. Ten jeden słynny kot nie powinien być przeszkodą..

Jeszcze raz. Uważam, że należy wysterylizować wszystkich chłopów ( w domyśle mężczyzn - ha, ha, ha) i problem aborcji zostanie rozwiązany.

Czy to pomysł z jakiejś strony pisowskiej ?

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

:)))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

Warto zapoznać się z rozwojem płodu od poczęcia do porodu.

Tandetna propagandówka.

Jak zawsze jeśli cokolwiek kłóci się z "Twoją racją", odpowiadasz w ten sam sposób. Nic nowego...

Odnośnie powyższego obrazka, jestem za ograniczeniem prawa do aborcji a równocześnie przeciwko karze śmierci. Jestem również przeciwko obecnemu kształtowi systemu penitencjarnego na rzecz robót publicznych za podstawowe występki.

Jak zawsze jeśli cokolwiek kłóci się z "Twoją racją", odpowiadasz w ten sam sposób. Nic nowego...

Jak zwykle opcja, z którą się identyfikujesz umie jedynie uprawiać nachalną propagandę w stylu radzieckim wczesne lata 50-te. Nic nowego.

<br />Jak zwykle opcja, z którą się identyfikujesz<br />

A z jaką to opcją się identyfikuję według Ciebie?

<br />nachalną propagandę w stylu radzieckim wczesne lata 50-te<br />

Czytając Twoje posty odnoszę niejednokrotnie wrażenie, że sam jesteś przeszkolony zgodnie ze standardami o których piszesz. Jest teraz sporo filmów dokumentalnych przedstawiających historię i wydarzenia tamtego okresu. Wyraźnie wskazują one, że najlepszym sposobem jest uciszyć wszystkich, którzy mają inne zdanie a samemu krzyczeć jak najgłośniej i bez końca powtarzać coś, nawet jeśli nie ma to nic wspólnego ze zdrowym rozsądkiem że o prawdzie już nie wspomnę.

Czytając Twoje posty odnoszę niejednokrotnie wrażenie, że sam jesteś przeszkolony zgodnie ze standardami o których piszesz. Jest teraz sporo filmów dokumentalnych przedstawiających historię i wydarzenia tamtego okresu. Wyraźnie wskazują one, że najlepszym sposobem jest uciszyć wszystkich, którzy mają inne zdanie a samemu krzyczeć jak najgłośniej i bez końca powtarzać coś, nawet jeśli nie ma to nic wspólnego ze zdrowym rozsądkiem że o prawdzie już nie wspomnę.

Przyganiał kocioł garnkowi...

A z jaką to opcją się identyfikuję według Ciebie?

Obrońców zygoty.

Czytając Twoje posty odnoszę niejednokrotnie wrażenie, że sam jesteś przeszkolony zgodnie ze standardami o których piszesz.

Owszem, znam tamtą tematykę. Interesuje mnie ona. Wydaje mi się że dobrze zgłębiłem zagadnienie.

a samemu krzyczeć jak najgłośniej i bez końca powtarzać coś, nawet jeśli nie ma to nic wspólnego ze zdrowym rozsądkiem że o prawdzie już nie wspomnę.

... na przykład, że zygota/embrion/płód to już człowiek.

Tamci na identycznej zasadzie krzyczeli, że socjalizm w wydaniu radzieckim jest najdoskonalszym ustrojem, najwyższą formą demokracji i spełnieniem wolności człowieka. Mieli "naukowe poparcie" dla słuszności tych tez. Autorstwa różnych dyspozycyjnych "naukowców" od marksizmu-leninizmu oraz tzw. naukowego komunizmu. Wtedy było takich na pęczki.

Odpowiednio nachalna propaganda kierowana przez Andreja Żdanowa wypracowała metody zakłamywania rzeczywistości i robienia ludziom wody z mózgu. Obecnie nawet nie takie same, a te same metody są stosowane przez ruchy pro-life.

Gratuluję nauczyciela.

<br />Obrońców zygoty.<br />

Starając się Cię "doścignąć" mógłbym napisać, że Twoja opcja to mordercy dzieci...

<br />... na przykład, że zygota/embrion/płód to już człowiek.<br />

Przytoczyłem konkretne argumenty na poparcie swojego poglądu w tej kwestii. Ty tylko umiesz określić je bzdurą, nie przedstawiając żadnych kontrargumentów.

<br />Tamci na identycznej zasadzie krzyczeli, że socjalizm w wydaniu radzieckim jest najdoskonalszym ustrojem, najwyższą formą demokracji i spełnieniem wolności człowieka.<br />

Tak jak teraz się krzyczy, że w imię wolności kobiety i wygodnictwa życia można pozbywać się niechcianych dzieci oraz że z tych samych powodów to do człowieka należy podejmowanie decyzji komu wolno żyć a komu nie.

Starając się Cię "doścignąć" mógłbym napisać, że Twoja opcja to mordercy dzieci...

Stosujcie w odniesieniu do nas taką terminologię na codzień.

Przytoczyłem konkretne argumenty na poparcie swojego poglądu w tej kwestii. Ty tylko umiesz określić je bzdurą, nie przedstawiając żadnych kontrargumentów.

Tamci też mieli konkretne, na dodatek "naukowe", argumenty na poparcie tezy o wyższości ustroju ZSRR nad wszystkimi innymi na świecie.

Z bzdurami i idiotyzmami się nie dyskutuje gdyż to je niezasłużenie nobilituje. Napiszę, że 2 x 2 = 5, a Ziemia jest płaska i będę oczekiwał merytorycznej dyskusji? Nie wpadajmy w śmieszności.

Tak jak teraz się krzyczy, że w imię wolności kobiety i wygodnictwa życia można pozbywać się niechcianych dzieci oraz że z tych samych powodów to do człowieka należy podejmowanie decyzji komu wolno żyć a komu nie.

Cały czas wykazujesz złą wolę. Ty uważasz, że to jest już człowiek - postępuj zgodnie ze swoim sumieniem. Nikt nikogo do aborcji nie zmusza. Ja uważam inaczej. Nie masz żadnego prawa narzucać mi swój światopogląd i swoje przekonania. Cały czas w podtekście jest Twoje niezmącone niczym przekonanie, że Ty masz rację z definicji i nie mieści Ci się w głowie, że ktoś może myśleć inaczej.

<br />Cały czas w podtekście jest Twoje niezmącone niczym przekonanie, że Ty masz rację z definicji i nie mieści Ci się w głowie, że ktoś może myśleć inaczej. <br />

Żebym nie wiem jak intensywnie myślał że nie jesteś z jakichś względów człowiekiem to człowieczeństwa Ci nie odbiorę. Podobnie Ty, twierdząc że człowiekiem stajemy się w chwili urodzenia a przed porodem jesteśmy "niewiadomo czym" nie sprawisz, aby rozwój człowieka rozpoczynał się po porodzie a nie tak, jak jest w rzeczywistości, w brzuchu matki.

Żebym nie wiem jak intensywnie myślał że nie jesteś z jakichś względów człowiekiem to człowieczeństwa Ci nie odbiorę. Podobnie Ty, twierdząc że człowiekiem stajemy się w chwili urodzenia a przed porodem jesteśmy "niewiadomo czym" nie sprawisz, aby rozwój człowieka rozpoczynał się po porodzie a nie tak, jak jest w rzeczywistości, w brzuchu matki.

Ty tak uważasz. Ja uważam inaczej. Ja nie narzucam Tobie swojego punktu widzenia. I nie pozwolę, abyś mi narzucał swój.

Ukryta Zawartość

Zawsze wiedziałem, że Leszek Miller to farbowany lis i koniunkturalny karierowicz. Tacy właśnie "lewicowcy" spowodowali, że lewicy nie ma w Sejmie. Za co przeprosił? Powiedział prawdę, całą prawdę i tylko prawdę.

Okazał się (nie po raz pierwszy) facetem bez jaj. Tu jeszcze do procesu nie doszło, a już stchórzył. Są inni znani politycy, na których ciąży prawomocny wyrok sądowy nakazujący przeproszenie innej osoby, którzy mają ten wyrok w d.... i nie przeprosili.

Ukryta Zawartość

<br />Żebym nie wiem jak intensywnie myślał że nie jesteś z jakichś względów człowiekiem to człowieczeństwa Ci nie odbiorę.<br />

<br />Ty tak uważasz. Ja uważam inaczej.<br />

Czyli twierdzisz, że w pewnych okolicznościach możnaby Ci odmówić człowieczeństwa i postąpić z Tobą jak z rzeczą?

Co do lewicy, to ośmieszył się Palikot, ośmieszyła się Pani Ogórek, niejednokrotnie ośmieszył się Miller a takie "tuzy" jak Oleksy czy Jaruzelski przed śmiercią zażyczyli sobie ostatniego namaszczenia. Widać nie do końca pasowało im życie bez Boga i przeciw Niemu...

Nie ma co się jednak martwić, zarówno PO jak i PiS mają lewicowe odchyły a na w pełni prawicowe rządy "musimy" jeszcze kilka kadencji poczekać...

W tym dziwnym kraju - Polsce, zawsze znajdą się szaleńcy, nienawidzący ludzi generalnie, a kobiet - w szczególności.

Dziękować Bogu, że jest ich mizerna garstka.

Jeszcze nie pora, by przekwalifikować się na bednarza. Ceny beczek nie pójdą w górę.

a takie "tuzy" jak Oleksy czy Jaruzelski przed śmiercią zażyczyli sobie ostatniego namaszczenia. Widać nie do końca pasowało im życie bez Boga i przeciw Niemu...

Polityka wciąga , Oleksy i Jaruzelski ,po prostu na koniec swego życia , być może nieświadomie zmienili partię .

Piotr

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.