Skocz do zawartości
IGNORED

WILE (Sound Art) Klub Miłośników.

Rekomendowane odpowiedzi

Muszę w końcu zawitać do Kolegi i posłuchać...

Moze w niedziele wlecisz? Bedzie kolega z Zielonej Gory, posiadacz wlasnie DB4 . Chce zobaczyc jak system gra na DB5 .

Tak sobie czytam recenzje jazza na Q21 i zastanawiam się czy ktoś kto pisal ta recenzje wgl zajrzał do srodka

Przeciez tam siedza kondensatorki po 50 groszy, rezystory to samo najtansze

Zapytaj w Q21 skoro tak bardzo Cie to ciekawi.

Tak sobie czytam recenzje jazza na Q21 i zastanawiam się czy ktoś kto pisal ta recenzje wgl zajrzał do srodka

Przeciez tam siedza kondensatorki po 50 groszy, rezystory to samo najtansze

Kolego mocno hejtujesz produkty Wille, więc może jako "branża" zaprojektuj wzmacniacz na najdroższych kondensatorach i rezystorach i wtedy może zawstydzisz Wile... byle nie wyszło jak z tą naprawą KAV 300i który po twojej naprawie grał gorzej od Sony TA-F830ES. http://www.audiostereo.pl/sony-ta-f830es-vs-krell-kav-300i_126346.html/page__st__240

Też miałem zadać to pytanie. Rozumiem, ze rozkład poszczególnych płytek, transformatora(bo widzę jeden i mam nadzieję, że nie jest jeden nad drugim! pomimo ekranowania) jest narazie przypadkowy? Szkoda, że nie mogę rozkręcić swojego pre zbalansowanego innej manufaktury, żeby pokazać z jakim pietyzmem wszystko jest porozkładane. Nie żebym się czepiał ale jeśli to będzie kosztowało więcej niż...2 do 3kzł to chyba za dużo. Tak wiem, zbłaźniłem się. To nie są audiofilskie ceny.

Acha. Są 2 i pewnie to te od żażenia. Nie zmienia to mojej opinii, że to zupełnie zbędne urządzenie.

Gość

(Konto usunięte)

P.S. mam nadzieję, że w docelowym, handlowym egzemplarzu pozostanie jednak bez zmian "znak-element firmowy" - plastikowa kostka do żyrandoli ;)))

Oczywiście, że pozostanie, ponieważ taka kostka to - niczym wymiana zwykłego bezpiecznika na "audiofilski" - otwarta droga do możliwości modyfikacji we własnym zakresie i podniesienia przynajmniej o jeden poziom walorów brzmieniowych.

Jeśli ktoś lubi degradować dźwięk lampą i uważa to za zaletę oczywiście ;)

Dlaczego to urządzenie jest pół zbalansowane?

A co to jest "pół zbalansowane"?

To piękny opis. Brawa!!!

Powstał on po słuchaniu jak zrealizowanych płyt?

Słuchano np. P. Barber? I było jeszcze lepiej niż jest na jej płytach nagrane?

A co słabymi brzmieniowo płytami? Czy pierwsza płyta np. Budgie - po użyciu tego urządzenia w numerach hard, czyli wszystkie poza balladowymi przerywnikami - zagra tak jak w opisie?

Przewidywana cena? Patrząc na "wkład" + najdroższa (jak to u Wile) z tego wszystkiego obudowa...

Zespół Budgie, po podłączeniu urządzenia, wyszedł ze starego, cuchnącego olejem garażu, na ukwieconą łąkę, pełną motyli łagodnie unoszących się na wietrze.

Swoją drogą lubię to garażowe brzmienie Budgie.;)

Jeśli ktoś lubi degradować dźwięk lampą i uważa to za zaletę oczywiście ;)

A co to jest "pół zbalansowane"?

Tak jak trójkąt to pół prostokąt :)

Edytowane przez jar1

To ze wypadl gorzej nie mialo nic wspolnego z naprawa ale probuj dalej :)

No oczywiscie przecie nie od dzis wiadomo ,ze Krell to porażka brzmieniowa :-)

Zawsze mozesz zbudowac takie ,,cacuszko " jak Emitter z piekna bizuteria w srodku do tego podaną tak bys sie oslinil ,ktory brzmieniowo Jazzowi a tym bardziej Louisowi moze czyscic buty.

Zadna tam porazka, zarówno krell jak i sony sa w tym samym budzecie, zagra inaczejz dla mnie deczko lepiej wypadl Sony.

A opinie o emitterze sa bdb, poki co to tylko Twoja opinia

No oczywiscie przecie nie od dzis wiadomo ,ze Krell to porażka brzmieniowa :-)

Zawsze mozesz zbudowac takie ,,cacuszko " jak Emitter z piekna bizuteria w srodku do tego podaną tak bys sie oslinil ,ktory brzmieniowo Jazzowi a tym bardziej Louisowi moze czyscic buty.

To też tylko Twoja opinia. Jeśli są takie super-hiper i tak dużo egzemplarzy już wyprodukowano, dlaczego nie jest głośno o Wile???

Przecież audioswiatek powinien już o tym huczeć jak pszczoły na wyroju.

Nie każdy jest podatny ma marketingowy bełkot naganiaczy internetowych - to raz. Dwa - audiofilskie zabawki to sprzęt "elitarny", który w stanie jest kupić jedynie "elita" zbajerowana przez określonych sprzedawców (w sklepach, na forach, na portalach aukcyjnych), bo nie każdy wydałby pieniądze na sprzęt, który w środku będzie mieć tani gnój.

Edit: piszę o grupie sprzętów z tego zakresu, pomijam w tym momencie konkretne firmy.

Edytowane przez firekage

To też tylko Twoja opinia. Jeśli są takie super-hiper i tak dużo egzemplarzy już wyprodukowano, dlaczego nie jest głośno o Wile???

Przecież audioswiatek powinien już o tym huczeć jak pszczoły na wyroju.

Takie pytania swiadcza o tym ze raczkujesz,ze jestes w przedszkolu.

Od tyg system gra zasilsny nowym kondycjonerem DB5 ktory pozwolil mu odkryc nowe poklady mozliwosci. Jestem pewien za Jazz poradzi sobie z kazdym wzmacniaczem ze swojego przedzialu cenowego. Jestem tez pewien ,ze jego brzmienie o roni sie przy duzo drozszych konstrukcjach.

Nie każdy jest podatny ma marketingowy bełkot naganiaczy internetowych - to raz. Dwa - audiofilskie zabawki to sprzęt "elitarny", który w stanie jest kupić jedynie "elita" zbajerowana przez określonych sprzedawców (w sklepach, na forach, na portalach aukcyjnych), bo nie każdy wydałby pieniądze na sprzęt, który w środku będzie mieć tani gnój.

Edit: piszę o grupie sprzętów z tego zakresu, pomijam w tym momencie konkretne firmy.

Wyobraz sobie,ze ten TANI GNOJ brzmieniowo moglby Cie oszolomic bo prawdopodobnie tak dobrego ,wyrafinowanego grania jeszcze nie slyszales. Jazz Wile to poziom najlepszych integr jakie slyszalem a i wiele drozszych od niego konstrukcji dzielonych nie gra na takim poziomie

Wyobraz sobie,ze ten TANI GNOJ brzmieniowo moglby Cie oszolomic bo prawdopodobnie tak dobrego ,wyrafinowanego grania jeszcze nie slyszales. Jazz Wile to poziom najlepszych integr jakie slyszalem a i wiele drozszych od niego konstrukcji dzielonych nie gra na takim poziomie

Wyobraź sobie, że to TWOJA opinia...a z nimi, jest jak z przysłowiową dziurą w 4 literach - każdy ma swoją, bowiem o gustach nie powinno się dyskutować. Dziwi mnie natomiast co innego - jak zaciekle bronisz jakiejś tam firmy...

Na marginesie - nie, nie oszołomi mnie z prostego powodu. Preferuję określoną firmę, jej brzmienie, jej poziom wykonania produktów, użytych elementów, wyglądu samego PCB z SOLDERMASKĄ oraz opisaniem na PCB nazw komponentów - czegoś, czego garażówki nawet nie mają! Sprzęt mam u siebie, zmieniać nie zamierzam...a jednocześnie nie kupiłbym czegoś, co w środku wygląda jak tania kpina. Zresztą, pisałem o jakości wykonania, powtarzalności produkcyjnej i parametrów za sprawą produkcji taśmowej, a koledzy dodali jeszcze coś o częściach zamawianych w ilości setek tysięcy sztuk pod konkretny produkt przy zachowaniu parametrów określonych na etapie produkcyjnym, a nie brania tego, co jest z racji tego, że mamy do czynienia ze sprzętem wytwarzanym w ilości...sztuk kilku itd.

Zresztą, zdjęcia, jakie tutaj wklejano, pokazuje jedno - sprzedać, da się wszystko, nawet w absurdalnych cenach, o ile ktoś zrobi dobrą reklamę, otoczkę...

Edytowane przez firekage

Jazz Wile to poziom najlepszych integr jakie slyszalem a i wiele drozszych od niego konstrukcji dzielonych nie gra na takim poziomie

To bardzo fajne, ze masz sprzęt,który daje Ci tak wiele radości, ale tak wielki entuzjazm może przynieść odwrotny efekt.... więc moze warto być bardziej wyważonym w opiniach....

To bardzo fajne, ze masz sprzęt,który daje Ci tak wiele radości, ale tak wielki entuzjazm może przynieść odwrotny efekt.... więc moze warto być bardziej wyważonym w opiniach....

To jest wywazona opinia. Wiem co slysze . A ze subiektywna....przeciez nie moze byc inaczej.

To jest wywazona opinia. Wiem co slysze . A ze subiektywna....przeciez nie moze byc inaczej.

Właśnie dlatego, że jest subiektywna to ZAWSZE może być inaczej...

mam je dopiero dwa dni i już chcesz je zabrać ;-)

są to kable nowe (50-60 godzin grania) i zdecydowaną większość ''grały'' u kolegi

więc chciałby je bardziej poznać...ale pod koniec sierpnia nie ma problemu

czy nie prościej pogadać z Witkowskim... z pewnością będzie szybciej i na spokojnie będziesz

mógł je sprawdzić u siebie...

Nie,nie ....nie chce Cie ich teraz pozbawiac :-)

Spokojnie poczekam az sie wygrzeja. Rozmawialem z panem Witkowskim i niestety w najblizszym czasie nie bedzie egzemplarza ktory moglbym przetestowac dlatego pytanie i prosba do Ciebie. Jesli beda wygrzane to wystarcza mi np dwa weendowe dni na odsluch. Bede Ci bardzo wdzieczny. No chyba ze Witkowski zrobi kolejna pare do tego czasu to nie zawracalbym Ci juz glowy :-)

Edytowane przez dyzman69

Właśnie dlatego, że jest subiektywna to ZAWSZE może być inaczej...

O czym Ty chcesz dyskutowac? Posluchaj najpierw bo jak narazie to nie masz bladego pojecia o czym gadasz.

O czym Ty chcesz dyskutowac? Posluchaj najpierw bo jak narazie to nie masz bladego pojecia o czym gadasz.

Pisałem już o tym wielokrotnie. Nie muszę go słuchać - nie interesuje mnie ten sprzęt z powodów opisanych wyżej. To może być ósmy cud świata - dla Ciebie...nie kupiłbym tego, a powody znasz. TAK, opinie subiektywne mają to do siebie, że są wartościowe dla nas samych, więc zawsze BĘDZIE inaczej dla osoby trzeciej - nie jesteś w stanie tego pojąć, TWÓJ problem. Dla CIEBIE ten DZAZZ może być mistrzostwem świata...dla Kowalskiego z boku będzie to McIntosh...wykonany jak dzieło sztuki...a nie garażowe DYI.

Swoją drogą - odsłuchy czegoś, robionego w niskim nakładzie, z części jakie tutaj każdy widział, o niesamowitej powtarzalności produkcyjnej...dajcie żyć, takie coś tylko z linii montażowej firm takich jak Krell, NAD, Arcam, Cambridge, Roksan, Yamaha, McIntosh, Denon, Marantz, AMC i wielu, wielu innych, uznanych i rozpoznawanych od lat.

Zresztą, Twój stosunek pokazuje sama nazwa tego tematu, ale skoro jesteśmy przy "hiendzie", to popatrz jak prawdziwy hi-end potrafi być wykonany:

http://www.audiostereo.pl/najlepsza-integra-na-swiecie_87766.html/page__st__660

Wystarczy kilka ostatnich stron z tematu wyżej - pokazano kilka ciekawych...o schludnym, przemyślanym montażu z wysoką jakością wykonania! Takich rzeczy mogę posłuchać!

Edytowane przez firekage
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.