Skocz do zawartości
IGNORED

Dobra zmiana czyli reforma edukacji.

wojciech iwaszczukiewicz

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

(...)

Jezu jak czytam takie wynurzenia to jestem za aborcją do 60 roku życia....

Dołożyłbym jeszcze kastrację niektórych osobników.

Nie w całości, ale ziemia obiecana była właśnie tam - z dzikim dziewiętnastowiecznym kapitalizmem.

Jedne kierunki się kończą, trzeba szukać drugich. Ważne, żeby mieć co zaoferować.

Była, ale przed wojną. "Pierwsza wojna światowa w zasobie Archiwum Państwowego w Łodzi" http://www.lodz.ap.gov.pl/art,33,pierwsza-wojna-swiatowa-w-zasobie-archiwum-panstwowego-w-lodzi

Dyskusje najlepiej toczyć w oparciu o znane fakty, a nie własna filozofię.

Najwyższa pora wprowadzić kreacjonizm do szkół. Poza tym Ziemia jest przecież płaska - wszyscy to widzą. Masturbacja prowadzi do wyniszczenia organizmu i śmierci. Jak nietoperz nad krową przeleci, to jej mleko odbiera. Jak mąż żony nie bije, to jej wątroba gnije (niezbędne, kulturowo uzasadnione uzupełnienie kursu z hepatologii na studiach medycznych). Szczepienia rozsiewają choroby. Wałęsa nie był nigdy przywódcą Solidarności. Żołnierze wyklęci nigdy nie dopuścili sie mordów na ludności cywilnej. Czy mogę prosić o honorarium za wkład do podstawy programowej?

Jestem przekonany, że treść tego wpisu jak najbardziej nadaje się na podstawę programową i zasługuje na godziwe wynagrodzenie.

Jestem Europejczykiem.

Pozwolę sobie zwrócić uwagę dr Dudziak na poniższe urządzenia, które powinny być dostępne w każdej szkole i subsydiowane w ramach programu Ministerstwa Edukacji:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-8636-0-94829900-1480624077_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czyli historia po nowemu....

Nie wygląda to dobrze. Budowa ciemnogrodu przybiera na sile. Po co nam polskie elektryczne samochody Morawieckiego ? Przecież one zużyłyby całe nasze zasoby węgla w krótkim czasie.

Ukryta Zawartość

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

moja osobista refleksja jest taka, na przestrzeni 15 lat każde z trójki moich dzieci było kształcone inaczej:

1. najstarsza córka - gimnazjum, zaliczyła egzamin szóstoklasisty;

2. syn - obecnie szósta klasa, gimnazjum może go ominie, nie będzie miał egzaminu;

3. najmłodszy w zeszłym roku poszedł jako 6 latek, w szkole zrobił się ścisk było 8 pierwszych klas. W tym roku zaledwie 2 po 15 osób...

co do szóstoklasisty - jako że egzamin wyleciał to wiecie co teraz robi w szkole? w zasadzie NIC. Nie ma programu i nauczyciele puszczają wodze fantazji, wolna amerykanka i każdy sobie...

jednym słowem, burdel panie i niech to wystarczy za podsumowanie.

Nie wygląda to dobrze. Budowa ciemnogrodu przybiera na sile. Po co nam polskie elektryczne samochody Morawieckiego ? Przecież one zużyłyby całe nasze zasoby węgla w krótkim czasie.

Lechu, przecież wiadomo wszystkim, że komunę obalili bracia Kaczyńscyz niewielką pomocą JP II, więc co jest nie tak w tej podstawie programowej ? ;)

Lechu, przecież wiadomo wszystkim, że komunę obalili bracia Kaczyńscyz niewielką pomocą JP II, więc co jest nie tak w tej podstawie programowej ? ;)

To dlaczego Jarek teraz stara się ją odbudować ? Obalał żeby odbudować ?

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Prawdy nie napiszą. Tylko rząd SLD mógł brać od USD kartonami. Tzw. opozycja demokratyczna brzydziła się wszelką zachodnia pomocą, a w szczególności USD pompowanymi do Polski przez CIA.

Nowy program tzw dobrej zmiany ważny od września 2017

Ukryta Zawartość

Moje ulubione "podstawy programowe":

Geografia: Uczeń potrafi wskazać autostrady służące interesom obcych państw.

WDŻ: Po ukończeniu podstawówki uczennica potrafi założyć tradycyjną rodzinę.

WOS: Uczeń potrafi wypełnić lewe L4.

Przedsiębiorczość: Uczeń rozumie dlaczego nie powinien wstrzymywać inwestycji na złość rządowi.

No i najważniejszy punkty

Geografia: Uczeń potrafi dotrzeć na Nowogrodzką wyłącznie z pomocą busoli i zegara słonecznego z dowolnego miejsca w Polsce.

Nie pchać sie panowie dla każdego cos sie znajdzie

Ps Pkt 28 godny polecenia

Ukryta Zawartość

moja osobista refleksja jest taka, na przestrzeni 15 lat każde z trójki moich dzieci było kształcone inaczej:

1. najstarsza córka - gimnazjum, zaliczyła egzamin szóstoklasisty;

2. syn - obecnie szósta klasa, gimnazjum może go ominie, nie będzie miał egzaminu;

3. najmłodszy w zeszłym roku poszedł jako 6 latek, w szkole zrobił się ścisk było 8 pierwszych klas. W tym roku zaledwie 2 po 15 osób...

co do szóstoklasisty - jako że egzamin wyleciał to wiecie co teraz robi w szkole? w zasadzie NIC. Nie ma programu i nauczyciele puszczają wodze fantazji, wolna amerykanka i każdy sobie...

jednym słowem, burdel panie i niech to wystarczy za podsumowanie.

Muszę zapytać; wybacz...

A - kumate, generalne rzecz biorąc?

Nie odpowiadaj...

Wiem, że tak!:)

przez grzeczność nie zaprzeczę ;) ale cóż z tego skoro:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kurde gdzie ja żyję....

Z jednej strony Hartman ponoć profesor, co najpierw głosi że lekarzom etyka jest zbędna - kodeks etyki lekarskiej do muszli i spuścić, tu go jeszcze kolesie wybronili.

Później ogłasza iż kazirodztwo to najlepszy rodzaj miłości - tu już nie dali.

Z drugiej strony jakaś baba z pisu, też profesor, albo co najmniej doktor, co pasy cnoty by wprowadziła, a za antykoncepcje członki by obcinała - kurde boję się spytać czy te członki....

Polska oszalała, czy mnie się wódka skończyła ???

Przecie moja wątroba nie wytrzyma przez resztę życia być na gazie...

Geografia: Uczeń potrafi wskazać autostrady służące interesom obcych państw.

A tu wiem, wiem, Gdańsk - Szczecin i to nie żart ;-P

Geografia: Uczeń potrafi dotrzeć na Nowogrodzką wyłącznie z pomocą busoli i zegara słonecznego z dowolnego miejsca w Polsce

Tu d..pa zbita zawsze w Mińsku Mazowieckim kończyłem - w takiej fajnej knajpie z.... pardon, reszta milczeniem ;)

Ukryta Zawartość

"Kodeks Etyki Lekarskiej jest tak zły, że powinien być napisany od nowa"

w Mińsku Mazowieckim kończyłem - w takiej fajnej knajpie z.

Obok koszar WSW?

Ukryta Zawartość

Filozof i bioetyk podkreśla, że nie jest zwolennikiem legalizacji związków kazirodczych, ale "warto rozpocząć dyskusję na ten temat". W jego opinii upada najsilniejsze tabu ziemskiego globu i zaczynają się na ten temat dyskusje w krajach Zachodu. – Być może piękna miłość brata i siostry jest czymś wyższym niż najwznioślejszy romans niespokrewnionych ze sobą ludzi? – pyta retorycznie prof. Jan Hartman.

– Jeśli nawet przyjąć argument mówiący, że kazirodztwo zagraża poczęciem dziecka z wadami genetycznymi (jest to zresztą argument niewygodny, bo ściśle eugeniczny), to w dobie skutecznej antykoncepcji czas postawić sobie pytanie: co właściwie może dziś służyć za usprawiedliwienie zakazu kazirodztwa? – pyta prof. Hartman.

Etyk przekonuje, że "wszystko, co mamy na podorędziu, jest natury religijnej i obyczajowej. Ale to, że obyczaje wszędzie tego zakazywały, to wiemy aż nadto dobrze i wiemy też, jakie było praktyczne źródło tych zakazów".

Dwa fragmenty z google na szybko....

A to z wiki:

We wrześniu 2014 decyzją zarządu TR został usunięty z partii po publikacji dotyczącej kazirodztwa. Również władze Uniwersytetu Jagiellońskiego uznały ten artykuł za bulwersujący i odcięły się od niego

A nie pytaj mnie gdzie pani z pis chciała zakładać pasy cnoty i obcinać co nieco - bo to moje ironiczne podsumowanie... jej radosnej twórczości....

Nie wiem czy było, ale czas chyba zwijać żagle :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Denon PMA 925R, Sony TA F690ES, ST-S590ES, NuBERT NuBox 360, AKG K550, Graham Slee Solo klon, BCL.

"Doświadczenie jest ostatecznym kryterium prawdy".

Nie podzielam poglądów Hartmana choćby w sprawie kazirodztwa. Ale z dwojga złego wolę by istniały mocno kontrowersyjne poglądy Hartmana i tej od pasów cnoty, niż tylko tej od pasów cnoty...

Zamęt w szkołach.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie podzielam poglądów Hartmana choćby w sprawie kazirodztwa. Ale z dwojga złego wolę by istniały mocno kontrowersyjne poglądy Hartmana i tej od pasów cnoty, niż tylko tej od pasów cnoty...

A ja wybieram normalność Kolego....

Bez pasów cnoty z jednej, bez propagowania kazirodztwa z drugiej, gender z trzeciej...

Chcę zwykłej szarej staromodnej normalności....

Amen...

, bez propagowania kazirodztwa

Nikt tego nie robi. Hartman opowiadał się tylko za dyskusją dot. karania za kazirodztwo.

Ukryta Zawartość

"Nie ma pokrzywdzonego, nie ma przestępstwa, nie powinno być kary".

Tak samo jak za stosunki homoseksualne.

Ukryta Zawartość

men podał propozycję lektur szkolnych:

Ukryta Zawartość

są wśród nich m.in. wybrane wiersze Jarosława Marka Rymkiewicza, jestem ciekawy czy będzie "Krew", pozwolę sobie wkleić:

Krew rozlepiona na afiszach

Krew na chodnikach i na ścianach

Krew – jak poranna wtedy cisza

Krew – czarne plamy na ekranach

Krew na kamiennych szarych płytach

Na białych rękawiczkach Tuska

Krew która o nic was nie pyta

Krew jak złamana w sadzie brzózka

I jak na polach polne maki

I nad polami białe chmury

Jak narodowi dane znaki

Oni wznosili się do góry

Krew na fotelach tupolewa

Zmywana szlauchem o świtaniu

Jeszcze wam ona pieśń zaśpiewa

To będzie pieśń o zmartwychwstaniu

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Może powróci sztuka aluzji i podawania treści między wierszami. Nauczyciele realizując program będą puszczać oko do uczniów.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

A ja wybieram normalność Kolego....

Uważasz, że ja popieram nienormalność? Czym innym jest przyjmowanie do wiadomości, że istnieją i tacy od kazirodztwa, pasów cnoty i gender, czym innym jest uprawianie kazirodztwa, używanie pasów cnoty i oddawanie się praktykom innym niż heteroseksualne. Jeszcze czym innym jest próba narzucania norm etycznych czy moralnych przez polityków, którzy akurat mają władzę. Jak widzę i Ty wyznajesz filozofię, że jak się o czymś nie dyskutuje to tego nie ma...

Te przecieki,które do nas docierają o nowych programach są kuriozalne i świadczą o postępującej paranoi władzy.Ale ja chciałbym o czymś innym.Czy jednak nie powinniśmy wrócić do matur i egzaminów wstępnych na uczelnie wyższe?

Matura to podsumowanie dotychczas zdobytej wiedzy ogólnej.Wiedzy,którą każdy inteligent,niezależnie od tego co będzie robił później winien posiąść.A egzamin wstępny to już wiedza specjalistyczna,związana z nauką zawodu.

I jeszcze ponowię pytanie,ponieważ nie uzyskałem odpowiedzi.Co ze szkolnictwem zawodowym,technikami?

Co ze szkolnictwem zawodowym,technikami?

Nic - pozostanie ugorem. Z całą pewnością za obecnej władzy. Przecież oni mają się za najmądrzejszych i za takie mają i swoje dzieci. Choć sami głupi jak buciory to uważają, że ich równie głupie dzieci nie mogą przecież chodzić do zawodówek czy techników, bo nadają się na elitę "narodu", a nie do łopaty czy tokarki.

A egzamin wstępny to już wiedza specjalistyczna,związana z nauką zawodu.

Egzamin wstępny nie może wykraczać poza materiał szkoły średniej, byłby więc powtórzeniem matury.

Chyba że zamiast przedmiotów szkolnych wyższe uczelnie sprawdzałyby tzw. kompetencje do studiowania danych przedmiotów.

Ale jak to sprawdzić?W przypadku egzaminów wstępnych uczelnie mogłyby stosować kryteria samodzielnie i wybierać same.Czy wyniki matur w różnych szkołach są na pewno porównywalne?Pytam bo nie mam wiedzy.

Czy wyniki matur w różnych szkołach są na pewno porównywalne?

Jeśli pytania maturalne są jednakowe dla wszystkich ucznów w skali kraju, to wyniki matur są porównywalne.

Kompetencje (predyspozycje) powinny obejmować inne zagadnienia. Zamiast na przyklad egzaminu z jęz. angielskiego na anglistykę można sprawdzić kompetencję nauki języka obcego. Są zresztą takie testy kompetencji z innych przedmiotów też. Tak samo jak kompetencji zawodowych.

Ukryta Zawartość

Przykład:

Przeanalizuj zdania w języku fikcyjnym, a następnie wykonaj przewidziane dalej

zadania.

dziewczynka - tana dom - vero piasek – kero duży - lus budować - lan

1. Dziewczynka buduje duży dom.

Tana alana vero luso.

2. Duża dziewczynka zbudowała duży dom z piasku.

Tana lusa balana erkero vero luso.

3. Dziewczynki zbudują domy z piasku.

El tana ralanam erkero el vero.

4. Duży dom z piasku został zbudowany przez dziewczynkę.

Erkero vero luso bator lana vertana.

5. Duże domy z piasku są budowane przez duże dziewczynki.

Erkero el vero luso ator lanam el vertana lusa.

chłopiec – spata konik - beso drewno – tysko sprytny – pus ładny – tur rzeźbić - han

Na podstawie powyższego napisz kolejne zdania:

1. Ładne koniki z drewna są rzeźbione przez sprytnych chłopców.1___________ turo beso 2_________ 3 ________ el 4_____________

A El ertysko A rator A. hanam A verspata pus

B Erel tysko B bator B. bahan B verspata pusa

C Ertysko el C vertor C. rahanam C spata verpusa

D Tysko erel D ator D. han D verspata verpusa

itd.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.