Skocz do zawartości
IGNORED

Naukowcy ostrzegają, do Polski zbliża się inwazja zielonej papugi !

Rekomendowane odpowiedzi

Wróbel to raczej mieszczuch.

W Krakowie wróbla raczej nie spotkasz.

EDIT:

Co ciekawe jak by spytać ludzi czy poczytać na forach, to ostatnie grupy wróbli były widywane mniej więcej przed wejściem Polski do UE, i to mówię całkiem poważnie beż żadnych podtekstów itp.

Edytowane przez Krak_oN
Gość

(Konto usunięte)

Co ciekawe jak by spytać ludzi czy poczytać na forach, to ostatnie grupy wróbli były widywane mniej więcej przed wejściem Polski do UE, i to mówię całkiem poważnie beż żadnych podtekstów itp.

Po otwarciu granic też migrują do lepszej wyżerki? :)

Gość A&T

(Konto usunięte)

W Warszawie po paru latach wróble powróciły. Co do papug. Oglądałem film . Papugi pustoszą sady.

Edytowane przez A&T

U mnie w ogródku jest mnóstwo niesamowitych ptaków, ale ja mieszkam jakby u wrót Borów Tucholskich. Są takie, które potrafią zawisnąć w powietrzu jak koliber i patrzeć na mnie. Mogą też wlecieć do rury od płotu, gdzie sobie zrobiły w środku gniazdo, a rura ma średnicę jakieś 10cm, także zwinność wybitna. Nad niewykończonym styropianem w dwóch szczelinach pod deskowaniem zalęgły się też jakieś bardzo żywotne ptaszki i mnie wkur*** na wiosnę. Jak przylecą te papugi to wiatrówę kupuję i walę z półautomata. Będę bronił klasycznych gatunków tutaj u mnie.

Edytowane przez Piotr_1

''W Libanie masowo mordują Polskie bociany i chwalą się zdobyczami na Facebooku. W Libanie to jak sport narodowy :

To już wiemy gdzie Antoś wyśle niedzielne wojsko z pierwszym zadaniem...

Jak przylecą te papugi to wiatrówę kupuję i walę z półautomata. Będę bronił klasycznych gatunków tutaj u mnie.

Pisz na pm, Mi-24 załatwię po okazyjnej cenie :)

Panowie smutni - to żart z tym MI-24

Panie i panowie sami widzicie że świat na głowie staje , wg mnie zbliża się III WOJNA ŚWIATOWA - trza się jak najwięcej płyt osłuchać .

• 2 lata później...
W dniu 30.11.2016 o 16:48, Krak_oN napisał:

W Krakowie wróbla raczej nie spotkasz.

EDIT:

Wróble i inne pożyteczne ptaki mają z powrotem wrócić do Krakowa, ponieważ właśnie został zatwierdzony projekt pt ''Skrzydlaci pogromcy szkodników!'' 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Na YT znajdziecie "Wróbel - miejski cwaniak". Bardzo psyjemniutki filmicek, a czyta!!!!! - Pani Krystyna Czubówna ?.

Warto obejrzeć.

Gdzie te zielone papugi hę?

w Niemcach jest ich trochę ale w Krakowie nie widze

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Są dwie odmiany Zielonej Papugi. Rosyjska i Pozaziemska. Obie równie groźne dla naszej Narodowej Tożsamości. Generalnie papugi, ze względu na wielobarwne, a więc - nie oszukujmy się - tęczowe, upierzenie to pomiot szatańsko-antypolski. Dlatego tak istotny jest program rozrodu genetycznie zmodyfikowanych Orłów Bielików przystosowanych do zwalczania zielonej i tęczowej papuziej zarazy. Program o budżecie 100 mld zł będzie realizowany pod patronatem orła przestworzy, Marszałka Sejmu RP.

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

W dniu 30.11.2016 o 21:25, Piotr_1 napisał:

U mnie w ogródku jest mnóstwo niesamowitych ptaków, ale ja mieszkam jakby u wrót Borów Tucholskich. Są takie, które potrafią zawisnąć w powietrzu jak koliber i patrzeć na mnie.

Ale to jest jednak motyl który przypomina ptaka kolibra, był raz u mnie taki kilka lat temu na balkonie i też myślałem że jakiemuś hodowcy chyba uciekł koliber. 

Edytowane przez Krak_oN
W dniu 29.11.2016 o 21:34, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Z Monty Pythona pamiętam papugi norweskie.Może to one się przeniosły?

Tamte uschły z tęsknoty za fiordami..

• 1 rok później...

Pierwsze papugi oraz ich pierwsze pokolenie już dotarły do Polski :

''Aleksandretty to silne i agresywne ptaki, które wygrywają większość "bójek" pod karmnikami''

''aleksandretty są już polskimi ptakami. W tej chwili populację lęgową papug (czyli taką, która żyje na wolności i ma młode - przyp.) szacuje się na 10 osobników, choć na przestrzeni ostatnich dekad obserwowano łącznie około 100 ptaków w różnych częściach Polski. Należy jednak założyć, że ich liczba w naszym kraju powoli będzie rosła.''

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Krak_oN
  • Moderatorzy
37 minut temu, Krak_oN napisał:

Pierwsze papugi oraz ich pierwsze pokolenie już dotarły do Polski :

''Aleksandretty to silne i agresywne ptaki, które wygrywają większość "bójek" pod karmnikami''

''aleksandretty są już polskimi ptakami. W tej chwili populację lęgową papug (czyli taką, która żyje na wolności i ma młode - przyp.) szacuje się na 10 osobników, choć na przestrzeni ostatnich dekad obserwowano łącznie około 100 ptaków w różnych częściach Polski. Należy jednak założyć, że ich liczba w naszym kraju powoli będzie rosła.''

Ukryta Zawartość

Problem z gatunkami inwazyjnymi jest. Szop, jenot , norka amerykańska, kilka ryb , ćma bukszpanowa , zaczyna pojawiać się szakal złocisty . Na aleksandrettę to wiatrówka i może nasze sroki.

Ukryta Zawartość

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Godzinę temu, stench napisał:

Na aleksandrettę to wiatrówka

Nawet o tym nie myśl.

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

2 godziny temu, stench napisał:

Na aleksandrettę to wiatrówka

Wystarczą budki dla sokołów wędrownych na najwyższych budynkach w okolicy...  Do używania broni pneumatycznej w sferze publicznej to nasze społeczeństwo jeszcze nie dojrzało.

• Moderatorzy
5 godzin temu, Zbig napisał:

Wystarczą budki dla sokołów wędrownych na najwyższych budynkach w okolicy... 

Niestety sokoły nie za bardzo chcą u nas mieszkać. Wolą Góry Szwarcwaldu. Chyba, że masz na myśli pustułki.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Ja tam nie bardzo widzę jak strzelanie z wiatrówki do papugi zielonej miałoby być zgodne z UoOZ. Wg. mnie jest przez nią ściśle zabronione.

42 minuty temu, stench napisał:

Niestety sokoły nie za bardzo chcą u nas mieszkać. Wolą Góry Szwarcwaldu. Chyba, że masz na myśli pustułki.

Miejskie pustułki polują na ptaki ale nie wielkości aleksandretty.  Polska jest naturalnym terytorium dla sokoła wędrowmego, przed wojną gniazdowało nie mniej niż 2000 par.  Niemcy też reintrodukowali swoją populację, zwłaszcza na terenie byłej NRD, gdzie zanikł całkowicie a teraz jest ponad 200 par.

15 minut temu, Stream napisał:

Dajemy radę z rządem PISu, damy radę z papugami...

Jak już się ich zapuszkuje, to każdy będzie papugi potrzebował, będzie jak znalazł ?

W dniu 7.08.2019 o 22:09, dzarro napisał:

Są dwie odmiany Zielonej Papugi. Rosyjska i Pozaziemska. Obie równie groźne dla naszej Narodowej Tożsamości. Generalnie papugi, ze względu na wielobarwne, a więc - nie oszukujmy się - tęczowe, upierzenie to pomiot szatańsko-antypolski. Dlatego tak istotny jest program rozrodu genetycznie zmodyfikowanych Orłów Bielików przystosowanych do zwalczania zielonej i tęczowej papuziej zarazy. Program o budżecie 100 mld zł będzie realizowany pod patronatem orła przestworzy, Marszałka Sejmu RP.

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

To teraz wyjaśniła się tajemnica lotów Kuchcińskiego. To były loty patrolowe - on wypatrywał z powietrza nadchodzącego zagrożenia.

Jestem Europejczykiem.

20 godzin temu, stench napisał:

Problem z gatunkami inwazyjnymi jest. Szop, jenot , norka amerykańska, kilka ryb , ćma bukszpanowa , zaczyna pojawiać się szakal złocisty . Na aleksandrettę to wiatrówka i może nasze sroki.

Ja od kilku lat przeżywam najazd wtyków amerykańskich. Straszą mi żonę.

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

Tak, owadów ?
wtyk-amerykanski-d.jpg

Nie chodzi tu o wtyki rosyjskie, które mnożą się jak karaluchy i ciężko jest ich się pozbyć ?

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.