Skocz do zawartości
IGNORED

Krzywe zwierciadło - Kuby Wątłego

Shrek777

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałem Kolegom - i Koleżankom - jeśli się takowe tu uchowały polecić na YouTube filmiki pana Kuby.

Czyli Youtube i w wewnętrznej wyszukiwarce wpisujemy krzywe zwierciadło, albo super stacja... I enterem go ;)

W przeciwieństwie do swojego tvn-owskiego imiennika jego programy są bardzo mądre, goście ciekawi.

Porusza ważne sprawy, potrafi zabluzgać, ale nie są to bluzgi żula, tylko męskie podkreślenie czegoś co jak mawia klasyk:" są takie momenty iż przepraszam mać to za mało".

Czego tam nie ma ? Szczucia, wojny Polsko-Polskiej. Mimo iż redaktor prowadzący ma jasno skrystalizowane poglądy..

A i niestety nie da się tego słuchać, głaskać psa, krzyczeć na dziecko i dłubać w zębach. Program wymaga uwagi...

Pozwoliłem sobie założyć wątek, bo raz że superstacja ma oglądalność kanału mango - acz mango jest bardziej znane.

A ten program naprawdę zasługuje na obejrzenie (jest bodajże emitowany raz w tygodniu)

Dwa Kuba Wątły stał się sławny za swoją opinię o "dziennikarzach" tvp. Telewizja Polska wpadła w histerię po jego wypowiedzi.

Chociaż np. bratnia tvp tv republika napisała iż jak nie było rządu pani Szydło to Polacy na południu kraju jedli tylko psy które złapali - już histerii nie wywołuje

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Reasumując polecam Krzywe zwierciadło jako mądry program dla widza z IQ powyżej 90...

Acz to tylko moje zdanie, pojedynczego ogra ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Prawda boli.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A Mariusz Max Kolonko nadal mówi jak jest ?

Szkoda tylko, że nieczęsto o tutejszym całokształcie.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

Ukryta Zawartość

Pod powyższym linkiem jest ten odcinek o fragment którego tvp dostała ataku histerii -

Można sobie samemu zdanie wyrobić, bez pani, pana z tv, czy tam z ambony ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Karykatura Chłodnym okiem, miało być śmiesznie, a wyszło żałośnie. Ziemkiewiczowi do pięt nie dorastają.

Ukryta Zawartość

Każdy ma prawo do swoich ocen. Ja to prawo szanuję...

p. Ziemkiewicza oceniam w okolicy zera w skali 10 stopniowej. Czemu tak wysoko ? Jestem chrześcijaninem.

Natomiast co do Kuby, są jeszcze na YT wydania tego programu gdzie np. nie zostawił suchej nitki na panu prezydencie Komorowskim za jego uwłaczający Polakom popis w japońskim parlamencie... I to w czasie jak pan Komorowski dopiero wrócił, a nikomu nie śniło się nawet iż PO utraci władzę...

Także gdyby Kuba nie zaczął okładać obecnej władzy z podobnym zapałem jak okładał byłą to byłby świętym w PIS-ie i ręka na niego podniesiona zostałby ucięta. ;P

Natomiast co do Kuby, są jeszcze na YT wydania tego programu gdzie np. nie zostawił suchej nitki na panu prezydencie Komorowskim za jego uwłaczający Polakom popis w japońskim parlamencie... I to w czasie jak pan Komorowski dopiero wrócił, a nikomu nie śniło się nawet iż PO utraci władzę...

Stara sowiecka szkoła.

A ja rano obejrzałem, a właściwie posłuchałem program TVP poświęcony w dużej części tej wypowiedzi Kuby. Wśród gości m.in p. Pospieszalski, jakiś ksiądz. Reszty nie znam.

Oczywiście zarzucono mu mowę nienawiści. No i ja słucham tych chrześcijan miłujących nauki Jana Pawła II. Przypominam wśród gości ksiądz. Chyba czynny, bo w umundurowaniu.

I padają określenia: dwóch upośledzonych umysłowo, żule - wybrałem takie najdelikatniejsze.

Ok. rozumiem wq...nie panów z TVP - wszak ktoś publicznie wyartykułował to co w wielu polskich domach pada tylko w obecności rodziny. OK. Mieli prawo się wkurzyć... ;)

Tylko ten język, poczułem się tak jakby pani lekkich obyczajów, uprawiając przed kamerami sex z całą załogą transportowca prowadziła pogadankę o moralności...

OKI na pisowca się nie nadaję, zostaje mi rola komucha. Oglądam dalej i tu bym talerz z śniadaniem wywalił na podłogę (a kobiecie obiecałem !!!)

Otóż Ksiądz powiedział iż takie wystąpienia to były w Rwandzie tuż przed.... - nie dopowiedział ( a może i dopowiedział, ale talerz ze śniadaniem łapałem), ale chodziło mu o tą słynną rzeź.. Przypominam iż zginęło w tedy kilkaset tysięcy ludzi, niektórzy od maczet, część spalono żywcem w kościołach....

No ja sobie myślę oż ty - taki z ciebie chrześcijanin jak z koziej d.... telewizor.

Już nawet nie wspomnę iż ta rzeź to była kompromitacja kościoła katolickiego w Afryce - kilkadziesiąt lat chrześcijaństwa poszło w piach w ciągu nocy....

Reasumując - mowa miłości w wykonaniu pisowskiej tvp - ja pass.

I podpiszę się wszystkimi kończynami pod tym co powiedział Kuba Wątły w jednym ze swoich programów: (cytat z pamięci - także nie dokładny być może)

"TVPis nie jest po to żeby przekonywać do pisu. Ono jest po to żeby wyznawców pis upewnić w wierze...."

I niech to będzie za puentę.

Wątły?

Typowy lewak z lewą półłulą we łbie, a prawą w dupie.

Ot cała filozofia. Co z tego, że inteligentny skoro dociera do marginesu...równie inteligentnego.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Szkoda, że Wątły nie występuje z Elizą, duet byłby zacny

i raczej nie pozostawiałby złudzeń co do możliwości umysłu ludzkiego

w autodestrukcji...i to w tak szanownej, powszechnej i opiniotwórczej stacji telewizyjnej.

Polityczna lewatywa dla miłośników obydwojga dość efektywna.

limes inferior

Umysł ludzki nie ma granic drogi misiu.

Z tej prostej przyczyny nie ma ani tej dolnej, ani górnej granicy.

Zarzut Twój jest płaski jak twe przemyślenia stąd była mowa autodestrukcji.

...Typowy lewak z lewą półłulą we łbie, a prawą w dupie.

Ot cała filozofia. Co z tego, że inteligentny skoro dociera do marginesu...równie inteligentnego.

Czy to było o okrzykniętym w zachwycie satyryku Pietrzaku, opowiadającym coś o gnidach niesłusznie głosujących?

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Czy to było o okrzykniętym w zachwycie satyryku Pietrzaku, opowiadającym coś o gnidach niesłusznie głosujących?

Ale to było o gnidach gorszego sortu zatem pisiorom wolno Nawet kdiądz w tvp to udowodni jeśli zajdzie taka potrzeba.

xniwax, wszyscy wiedzą o twojej fobii do PO i ich zwolenników. Co ci zrobili, że tak się zmieniłeś?

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Nie ma absolutnie żadnych przeciwwskazań, drogi Ogrze, by pani nieciężkich obyczajów prowadziła pogadankę o moralności.

O moralności klientów, rzecz jasna.

Wątły?

Typowy lewak z lewą półłulą we łbie, a prawą w dupie.

Nie upadaj już niżej. Proszę.

Jeden Kupa przeszedł do TVN to solorzowe media musiały wystrugać z g. drugiego swojego Kupę.

Niejaki Szwejk rzekł coś o "operowaniu gównami"... Ale skąd barany mogą o tym fakcie wiedzieć?...

Użytkownik Shrek777 dnia 19.02.2017 - 10:16 napisał

Jako gospodarz tematu: proszę

Bardzo "obiektywna" prośba...wybiórczo.

Drogi Kolego - mogę się do Ciebie tak zwrócić ???

Pierwszy zacząłeś wycieczki osobiste, także do Ciebie się zwróciłem....

Pozostali Koledzy którzy poszli w Twoje ślady (turystyczne) , nie mieli problemu z tym iż to przesłanie mimo iż adresowane do Ciebie dotyczy wszystkich.

I temat docinania Kolegom znikł.

Także Twoje zarzuty iż jestem nieobiektywny i stronniczy uważam za...... mocno nietrafione.

Wątek założyłem, bo może nie do końca podoba mi się język Kuby Wątłego - jak dla mnie przesadza z wulgaryzmami. Ale ja podobnie jak on myślę iż POPIS to zagłada dla Polski.

Nie ważne który człon jest aktualnie przy władzy, a który w opozycji.

Ale szanuję prawo każdego Kolegi do posiadania własnych poglądów i pisania o tym....

Poprosiłem tylko o nie rzucanie pecynami w innych....

Pomijam to iż jak ktoś uważa osobę z którą dyskutuje za idiotę, to jakim idiotą sam jest, zniżając się do dyskusji z idiotą ???

I tu profesor Miodek zszedł na zawał z pianą na ustach....

Pierwszy zacząłeś wycieczki osobiste, także do Ciebie się zwróciłem....

Zerknij do postu namber 16 i zacznij inaczej...może od nowa.

wszyscy wiedzą o twojej fobii

Każdy ma jakieś fobie...Ty też....jak widzę.

Proszę.

O co mnie prosisz w kontekście Wątłego?

Ale ja podobnie jak on myślę iż POPIS to zagłada dla Polski.

W takim razie, którzy nie są zagładą według Was, bez wulgaryzmów?

POPIS to dość wytarty slogan. Malo aktualny dzisiaj.

Szczególnie po latach SLDPSL-sizmu i POPSL-sizmu.

Wątły Czegewaryzm z irokezem na nieudolnym poziomie rodem z "NIE" nie jest wcale interesujący, bywa tylko niekiedy zabawny.

To zbyt mało i ciasno intelektualnie aby Wątły mógł być traktowany zbyt poważnie.

Szkoda, że został tak potraktowany.

...i tylko w tym możemy się zgodzić.

@xniwax

Jako gospodarz tematu: proszę daruj sobie wycieczki osobiste pod adresem innych użytkowników - dziękuje.

Można tylko ignorować lub zbanować. To jest przypadek beznadziejny.

To akurat jest niemożliwe bo to on wyznacza poziom zero.

Pod warunkiem ciągłego poszerzania skali.
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.