Skocz do zawartości
IGNORED

Współczesny patriotyzm.

Rekomendowane odpowiedzi

Bezlitosny wyrobnik francuski chełpi się dniówką sto ojro.

Raptem kilka słów, a wszędzie łżesz.

Ja ci proponowałem 100 euro za ewentualną twoją pracę.

Problem w tym, że ty niczego nie umiesz...

Chyba do wojska trafisz.

Niewiele. Mam kilku pracowników, którzy zarabiają i po 120. Dziennie, każdemu, gdy chcą - nawet gotówką.

Pod warunkiem, że coś umieją, vladomir.

Za sto ojro to sie kible sprząta tumanie. Ale tobie pewnie i 50 by wystarczyło, tylko trza umieć sprzątać...

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Chć od dawna dzielę czas między Polskę i Berlin, to w Niemczech nie zarobiłem ani grosza. Wszystkie moje dochody pochodzą z Polski. Tu zarabiam, tam wydaję. Niektórym to się w głowie nie mieści. Jeszcze płacę podatki w Polsce, ale jak od 2018 ozusują umowy o dzieło, to witaj Finanzamt.

Za sto ojro to sie kible sprząta tumanie. Ale tobie pewnie i 50 by wystarczyło, tylko trza umieć sprzątać...

Czyli Niusia ma firmę sprzątającą kible

Jak się znasz na sprzątaniu kibli to aplikuj do Niusi.

vladomir

Sam zacytowałeś Ziemkiewicza,który odkrył Amerykę stwierdzeniem,że ojczyzna to powinien być wspólny interes.

Tak,oczywiście.Tylko,że są ludzie z którymi nie da się prowadzić interesu.Że podziały i różnice między ludźmi są ogromne.Dlatego potrzebny jest kompromis.Poszanowanie praw mniejszości przez rządzącą większość.

I jeszcze w nawiązaniu do wcześniejszych wypowiedzi.Patriotyzm to powinien być wolny wybór.Tak jak nie ma przymusu bycia patriotą swojego kraju tak i można być patriotą z wyboru,np. innego kraju.Wolny człowiek może być patriotą z wyboru.

Patriotą można być w kraju jak i poza nim.Miejsce nie ma znaczenia.

Za sto ojro to sie kible sprząta

Gdzie?

Chyba u żabojatów i to tylko po sraniu Olanda.

Póki sra tam, gdzie kibel teraz jeszcze ma.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Mamy się spodziewać nocy długich noży???

Od dawna wiadomo, że PiS to narodowi socjaliści, ale żeby być aż takim idiotą, żeby się z tym publicznie obnosić???

Aż mi to jakąś prowokacją zalatuje.

Jestem Europejczykiem.

Bezlitosna Niusia co mam umieć żebym zarabiał 100 euro dziennie?

To co umie Misiewicz. Oczywiście trzeba jeszcze wiedzieć komu wejść w zadek.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Bezlitosna Niusia co mam umieć żebym zarabiał 100 euro dziennie?

Jak to było w "Klossie" :

-Miotła, łopata...

Ale tego się jeszcze musisz douczyć.

Jak to było w "Klossie" :

-Miotła, łopata...

Ale tego się jeszcze musisz douczyć.

Tylko tyle?

Niewiele. Mam kilku pracowników, którzy zarabiają i po 120. Dziennie, każdemu, gdy chcą - nawet gotówką.

Pod warunkiem, że coś umieją, vladomir.

Mamy się spodziewać nocy długich noży???

Od dawna wiadomo, że PiS to narodowi socjaliści, ale żeby być aż takim idiotą, żeby się z tym publicznie obnosić???

Aż mi to jakąś prowokacją zalatuje.

Od dawna wiadomo że Po i Petru to szwabskie pieski i są gotowi dać d..y za dotacje unijne oraz dobić własnych obywateli kodeksem pracy, bo zachodni pan zainwestował w Polce żeby zarabiać a nie żeby polskie dziady zarabiały.

Petru tak jak myślałem, wyleciał za próg wyborczy. Hehe.

Rządy PO były tak fatalne dla Polskiej gospodarki i dla ludzi pracujących, że teraz Jarosław może się ogłosić cesarzem republiki - imperatorem, a i tak wygra wybory. PO dalej będzie wymyślało farmazony o braku demokracji itp., a unia będzie ich wspierać bo to przecież ich pieski zostały odsunięte od stołka.

I do budy wracaj!

Czy Szanowny Kolega wierzy w taką propagandę dla idiotów, czy sam świadomie ją rozpowszechnia licząc na naiwność i głupotę odbiorców? Tak prymitywnych kawałków już od dłuższego czasu tu nie było.

Jestem Europejczykiem.

Od dawna wiadomo że Po i Petru to szwabskie pieski i są gotowi dać d..y za dotacje unijne oraz dobić własnych obywateli kodeksem pracy, bo zachodni pan zainwestował w Polce żeby zarabiać a nie żeby polskie dziady zarabiały.

Petru tak jak myślałem, wyleciał za próg wyborczy. Hehe.

Rządy PO były tak fatalne dla Polskiej gospodarki i dla ludzi pracujących, że teraz Jarosław może się ogłosić cesarzem republiki - imperatorem, a i tak wygra wybory. PO dalej będzie wymyślało farmazony o braku demokracji itp., a unia będzie ich wspierać bo to przecież ich pieski zostały odsunięte od stołka.

I do budy wracaj!

W latach 92 - 96 pracowałem w firmie, która sprzedawała przyrządy pomiarowe. Głównym i ze względu na skomplikowanie i ceny tych przyrządów jedynym ich odbiorcą był zakład przemysłowy. Odpowiadałem za rynek Polski Płd. Najbardziej uprzemysłowiony region Polski. Widziałem w tym czasie większość tych zakładów, z jakąś częścią udało mi się współpracować. Zdecydowana większość z nich była w tak opłakanym stanie, z makabrycznym przerostem zatrudnienia, szczególnie w administracji, że praktycznie nie były w stanie w normalnej rzeczywistości funkcjonować. Praktycznie nie było polskiego zakładu, fabryki która nie marzyłaby o zagranicznym inwestorze, który sypnąłby groszem i w końcu zaczął zarządzać firmą. Polscy dyrektorzy i prezesi nie nadawali się do zarządzania w gospodarce rynkowej. Nie mieli o tym zielonego pojęcia.

Uwierz mi, że gdyby nie dokapitalizowanie z zachodu, zdecydowanie większa ilość firm by padła. Zresztą, one już wcześniej padły, ale komuna nie pozwoliła ich zamknąć. Inwestowały tylko te, które albo miały inwestora, albo firmy zachodnie zleciły im produkcję. Reszta popadła w ruinę totalną.

Widziałem te problemy na własne oczy i nikt nie przekona mnie, że było inaczej. Nikt ze swoimi hasełkami nie zmieni mojego obrazu tamtej rzeczywistości, bo nie patrzyłem na ten problem przez pryzmat jednej, dwóch czy trzech firm. Było ich wiele.

Polski przemysł zbankrutował. Parę firm było w jako takiej kondycji, większość powinna była być zamknięta. I została. Nie dlatego, że była PO. Bo jej jeszcze nie było. Zupełnie inny był rozkład partii, a cześć z tych, którzy sprzedawali polskie zakłady (bo i tak nie było wyjścia) jest teraz w PiS. No ale obłudę to oni mają wpisaną chyba w swój program.

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.