Skocz do zawartości
IGNORED

Irena Szewińska.

wojciech iwaszczukiewicz

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie dopiero co Bezlitosna Niusia sprowokował mnie do założenia wątku poświęconego tej wybitnej biegaczce.Dla mnie to cała historia polskiej lekkiej atletyki.Pamiętam jej wspaniałe biegi z Tokio,Meksyku,Montrealu.Solowe i w sztafecie.Oraz skoki w dal.Takiej sportmanki nie mieliśmy i mieć już nie będziemy.Ile to przeżyć i wzruszeń wiąże się w mojej pamięci z jej występami.Pamiętam również nagonkę na p.Irenę po Meksyku gdy zgubiła pałeczkę.Było to w ramach pomarcowej antysemickiej kampanii.W TV był taki redaktor nazywał się Eugeniusz Pach i to on zrobił program polegający na rozmowach z pozostałymi biegaczkami w którym całą winą obciążano Szewińską ( wówczas Kirszenstein ) .Wielka postać polskiego sportu a jednocześnie osoba niezwykle skromna.

https://www.audiostereo.pl/topic/139520-irena-szewi%C5%84ska/

.Pamiętam jej wspaniałe biegi z Tokio,Meksyku,Montrealu.Solowe i w sztafecie.

PAMIĘTAMY. Wszystko pamiętamy (przynajmniej ja pamiętam). To było coś wspaniałego.

Kirszenstein

To chyba obecnie mało patriotyczne ;-). Irena chyba się nie obrazi.

Wielka postać polskiego sportu a jednocześnie osoba niezwykle skromna.

DOKŁADNIE !

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Tego nigdy nie zapomnę tak jak i finałowego meczu siatkarzy z ZSRR

Ja też...oglądałem nocną transmisję na żywo w TV jako młody chłopak i tak się denerwowałem, że wyłączyłem telewizor jak była piłka meczowa dla Ruskich w 4 secie. Włączyłem po paru minutach i był już 5 set, który obejrzałem do końca...ta końcówka w wykonaniu naszych siatkarzy była zabójcza.

Cóż to była za radość.

Przepraszam za dygresję, ale Pani Irena chyba nie miałaby mi tego za złe.

Tak, dla dzisiejszych włtcuf Polski nazwisko rodowe Pani Ireny zapewne wyklucza ja z grona PRAWDZIWYCH Polaków :-( Ale Ona doskonale pamięta również poprzednich włatcuf którym jej nazwisko również nie pasowało.

Ja dziękuje Pani Irenie za poczucie dumy że jest moja rodaczką POLKĄ, WIELKIM sportowcem i za to KIM była przez całe swe życie.

Pokój Jej duszy (*)

Tak, dla dzisiejszych włtcuf Polski nazwisko rodowe Pani Ireny zapewne wyklucza ja z grona PRAWDZIWYCH Polaków :-( Ale Ona doskonale pamięta również poprzednich włatcuf którym jej nazwisko również nie pasowało.

Gnid władających Polską, z prawdziwymi władcami nie mają oni nic wspólnego.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Jej finałowy bieg na 400 m na IO w Montrealu (1976) pamiętam dokładnie do dziś...zostawiła wszystkie inne zawodniczki ze 20 m w tyle.

[*]

Ja pamiętam jak pięknie biegała, w stylu który ciężko zapomnieć. Wszyscy którzy ją znali wspominają Ją jako dobrego człowieka. Wielka szkoda

Jestem Europejczykiem.

A jak się koleżeństwu podoba taki nekrolog? "Gazeta warszawska".

Aż trudno uwierzyć. Wszedłem na stronę i faktycznie jest to początek i koniec artykułu. Przerażające, ze w ludziach może być tyle nienawiści.

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

szok, myslalem ze to okaz zdrowia i sprawnosci i dociagnie do setki, dawniej rywalizacja byla inna, co nie ujmuje jej osiagniecia bo sa wybitne, ale nie mozna porownac tego do dzisiejszej rywalizacji, dzisiaj sport to juz bardziej mord :)

..., ale nie mozna porownac tego do dzisiejszej rywalizacji, dzisiaj sport to juz bardziej mord :)

Można porównywać o tyle, że rezultat Ireny Szewińskiej z 1976r. na 400m dałby medale na praktycznie wszystkich olimpiadach aż do dziś (z wyjątkiem Atlanty). Przy czym byłyby one złote dla ostatnich 4 - znaczy że poziom rywalizacji spadł zamiast rosnąć.

[*]

szkoda jedynie że nawet taki temat musi się upolitycznić.....

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Aż trudno uwierzyć. Wszedłem na stronę i faktycznie jest to początek i koniec artykułu. Przerażające, ze w ludziach może być tyle nienawiści.

właśnienie się dałeś trollowi naciągnąć na klika. Przecież tylko po to to piszą. Abyś kliknął aby oni mogli sprzedać reklamę.

winny?

głupi prędzej. Realia XXI w

co jest głównym zadaniem koncernów medialnych? zarabiać chajs czy informować obywatela?

chajs. A jak przyciągnąć klik klik klik za które dostają chajs z reklam?

takimi wypocinami.

Kto to bierze na poważnie jest głupi.

A, czyli winny nie jest ten kto to napisał czy opublikował ale ten co przeczytał?

Co komu przyjdzie z rozstrzygnięcia kto był winny w tej sytuacji? No chyba że mamy stalinizm i za takie rzeczy idzie się do łagru.

Właśnie taktyka nie-klikania jest jedyną zdolną zmniejszyć częstotliwość takich ekscesów. Bo to, że zawsze będzie nadmiar miernot bez jakichkolwiek ciekawych przemyśleń do zaoferowania, ale pragnących sławy, to pewnik.

żadne medium głównego nurtu w tym kraju, czy to forma papierowa czy elektroniczna, nie informuje o niczym a jedynie szerzy propagandę pod swóją grupę docelową.

Przykład konfliktu na Ukrainie jest tego najlepszym przykładem.

żadna że stron nie wyjaśniała, obiektywnie bez stawania po którejś stronie, co to jest aneksja, jak to wygląda od strony prawnej ikiedy do niej dochodzi.

żaden dziennikarz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.