Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Obudziłem się. Wyszedłem na balkon. Ładny dziś dzień. Ptaszki śpiewają skowronek gwiżdże, wróble ćwierkają, bociany klekoczą. Dużo zieleni w około. Naprawdę było by idealnie gdyby nie dręczące mnie pytania bez odpowiedzi. Dopiero dziś zrozumiałem, że na niektóre pytania trzeba sobie odpowiedzieć samemu. Trzeba to przeżyć osobiście. Jeśli wczoraj kogoś uraziłem to przepraszam. "Już taki jestem zimny drań ". :)

Idę sobie zrobić kawę. Miłego dnia.

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/433/#findComment-3853105

Obudziłem się. Wyszedłem na balkon. Ładny dziś dzień. Ptaszki śpiewają skowronek gwiżdże, wróble ćwierkają, bociany klekoczą. Dużo zieleni w około. Naprawdę było by idealnie gdyby nie dręczące mnie pytania bez odpowiedzi. Dopiero dziś zrozumiałem, że na niektóre pytania trzeba sobie odpowiedzieć samemu. Trzeba to przeżyć osobiście. Jeśli wczoraj kogoś uraziłem to przepraszam. "Już taki jestem zimny drań ". :)

Idę sobie zrobić kawę. Miłego dnia.

To że w domu taki jesteś "zimny drań" to nie oznacza że na forum obrażać możesz innych - w tym i mnie! Albo kultura i cierpliwość albo...

Tyle ode mnie

Edytowane przez Patryk-1980

"Lampa nie umiera nigdy"

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/433/#findComment-3853151

To że w domu taki jesteś "zimny drań" to nie oznacza że na forum obrażać możesz innych - w tym i mnie! Albo kultura i cierpliwość albo...

Tyle ode mnie

W domu ani nie jestem zimny ani drań. Dogaduję się bez problemów z domownikami. Na forum bywa rożnie. Coraz częściej chodzi mi po głowie porzucić forum na zawsze.Coraz mniej jest konkretnych wpisów i coraz więcej steków bzdur nie na temat.

Jeśli Cię obraziłem cóż... Widocznie masz ku temu powody. Ja przeprosiłem.

Tyle ode mnie.

Edytowane przez Piotr_57210
https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/433/#findComment-3853165

Panowie od zawsze staraliśmy się w klubie zachować porządek i merytorykę w wymianie informacji ,proszę starajmy się to dalej utrzymać. W tym klubie jest sporo informacji na temat różnic brzmieniowych Minas Anorów katalogowych a wersji Premium,pisal to niemal kazdy kto przesiadł sie z jednej wersji na drugą lub porownywał obie wersje.

Za dużo jest już stron w naszym klubie ,kiedyś nie raz ktos do mnie pisał " przeczytałem cały klub od deski do deski " a teraz zadam pytania na które nie znalezłem odpowiedzi. Lub "wiem wszystko co chciałem z literatury klubu lub całego forum". Z pewnością uruchomienie wyszukiwarki z szukaną frazą będzie pomocne ,np ,Minas Anor Premium , Elitte 338 , Morel itd.

Do mnie zawsze można zadzwonić ,jak w danej chwili nie będę miał czasu ,napewno można umówić się na rozmowę w innych godzinach .Na pewno sporo informacji mogę przekazać co do budowanego przez Was systemu audio .

Pewien klubowicz zadał sobie nieco trudu i sporządził taką pracę z postów zamieszczonych przeze mnie ze zdjeciami . Praca zawiera 62 strony A4 w formie elektronicznej . Zapytam czy wyraża zgodę na jej rozsyłanie do zainteresowanych ,zawsze to dodatkowe dla Was informacje,czy z nich skorzystacie ,to Wasza juz sprawa. Sporo użytkowników ma tutaj bardzo dużą wiedzę a przekazywanie sobie cennych informacji dalej to poszerzanie swojej wiedzy w zakresie doskonalenia na przyszłość gdy przyjdzie cos zmienic w systemie .Kazdy z nas także uczy się na błędach a tych warto robić w przyszlości mniej.

Edytowane przez Studio16Hertz
https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/433/#findComment-3853190

Sporo użytkowników ma tutaj bardzo dużą wiedzę a przekazywanie sobie cennych informacji to poszerzanie swojej wiedzy w zakresie doskonalenia na przyszłość .Kazdy z nas także uczy się na błedach a tych warto robić w przyszlości mniej.

Niestety jak pokazują fakty nie każdy chce się tą wiedzą dzielić. Nasuwa się tutaj stare mądre powiedzenie "Zapomniał Wół jak cielęciem był".

Pewien klubowicz zadal sobie neico trudu i sporządził takie "opowiadanie " z postów zamieszczonych przeze mnie ze zdjeciami . Praca zawiera 62 strony A4 w formie elektronicznej . Zapytam czy wyraza zgodę na jego rozsyłanie do zainteresowanych ,zawsze to dodatkowe dla Was informacje,czy z nich skorzystacie

Fajnie by było. Na pewno pomocne.

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/433/#findComment-3853200

Od zeszłej soboty jestem właścicielem Canto Grand Signature. Nie chwaliłem się przy rozmowach o Ethos Ultimo bo nie miałem za bardzo z czym wyskakiwać;) A tak na poważnie, nie ma na nic czasu. Canto zmieniałem z powodu koloru:) tak, wydaje się to śmieszne, ale żona nie mogła wytrzymać z kolorem poprzednich, każdy się pytał czy to przejściowe kolumny-do niczego nie pasujące i wyszło tak, że są dziś są czarne Canto Grand w wersji Signature, jak już zmieniałem paczki to trzeba było to wykorzystać;) Żona zadowolona a ja jeszcze bardziej.

Poruszony został temat morela elite, więc 2 słowa ode mnie. Ciężko opisać różnice jak w prasie, od razu po podłączeniu signature odczułem różnice w scenie, jest u mnie głębiej, szerzej, ogólnie jest większa przestrzeń, więcej detali przy czym nic nie zepsuło się u dołu, Grandy dalej grają silnym, zwartym basem ( mam wrażenie, że stał się pełniejszy) jest energia/dynamika, tutaj nic nie uleciało. No i góra, piękna…poważnie:) Więcej detali, smaczków ale nie nadmiernie, nic nie męczy (aczkolwiek wiem, że można to jeszcze korygować wedle tego co chcemy i co się u nas w torze znajduje). Grzegorz mówił, że gdybym zapiął już jakieś słodkie lampy można jeszcze wydobyć więcej, ale obecnie można przerysować dźwięk i nie będzie to miłe dla ucha, średnica jest gęstsza i całość brzmi rewelacyjnie. Dla mnie osobiście jest dużo lepiej. Nie wiem jak brzmi sam morel bez zwrotnicy top, ale ja poszedłem na całość aby mieć, mam taką cichą nadzieję, na długi czas spokój, chcę usiąść i słuchać muzyki, choć wiem, że to straszna choroba jest;)

Sam morel wiele zmienia, zwrotnica to już podobno nie taka wielka różnica jak po wymianie wysokotonowego, bardziej jest to szlif i wyciśnięcie z tego co już zostało zrobione jeszcze odrobinę, podobno jest jeszcze bardziej klarownie.

Myślę, że Ci co kombinują różne ruchy z drogimi kabelkami czy listwami, nie powinny się zastanawiać i dopłacić do morela elite. To nie reklama, ale jest tu wyraźny skok jakości, w kablach nigdy tego nie osiągniemy, tu nie trzeba się wsłuchiwać co się zmieniło. Moja żona poznała, że system gra inaczej-lepiej jak to nazwała.

Ona w to nie wnika i się tym nie interesuje, wyłapała zmianę, więc nie jest to jakiś tam detal. Jest mega, ile przyjemniej się słucha teraz płyt.

Dla tych co pytają o różnice, ogólnie wszyscy piszą podobnie, dlatego pisanie co się w szczegółach zmieniło w utworach jest bez sensu, jest inaczej, lepiej. Najzwyczajniej w świecie trzeba po prostu to usłyszeć.

Do tego posłuchałem przy tym innych lampek niż ori z cayina no i tu już w ogóle zrobiło mi się gorąco;) Jeszcze może być lepiej, tak jak lubię, gładziej, klarowniej, przyjemniej, lepszy bas, góra bardziej otwarta. Współczesne psvane gold 12ax7 z mocy tungsol 6550 zabrzmiały dla mnie super. Zaznaczam, że mało jeszcze w życiu słyszałem i nie będę się spierał o NOSy, ale to co usłyszałem jest już dla mnie czymś wielkim, więc teraz zmiana lampek:)

strasznie świeci słońce od okien, musiałem je trochę odwrócić aby w ogóle coś złapać.

c39173519900d693med.jpg

b6286ff905da296emed.jpg

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/433/#findComment-3853286

Od zeszłej soboty jestem właścicielem Canto Grand Signature. Nie chwaliłem się przy rozmowach o Ethos Ultimo bo nie miałem za bardzo z czym wyskakiwać;) A tak na poważnie, nie ma na nic czasu. Canto zmieniałem z powodu koloru:) tak, wydaje się to śmieszne, ale żona nie mogła wytrzymać z kolorem poprzednich, każdy się pytał czy to przejściowe kolumny-do niczego nie pasujące i wyszło tak, że są dziś są czarne Canto Grand w wersji Signature, jak już zmieniałem paczki to trzeba było to wykorzystać;) Żona zadowolona a ja jeszcze bardziej.

Poruszony został temat morela elite, więc 2 słowa ode mnie. Ciężko opisać różnice jak w prasie, od razu po podłączeniu signature odczułem różnice w scenie, jest u mnie głębiej, szerzej, ogólnie jest większa przestrzeń, więcej detali przy czym nic nie zepsuło się u dołu, Grandy dalej grają silnym, zwartym basem ( mam wrażenie, że stał się pełniejszy) jest energia/dynamika, tutaj nic nie uleciało. No i góra, piękna…poważnie:) Więcej detali, smaczków ale nie nadmiernie, nic nie męczy (aczkolwiek wiem, że można to jeszcze korygować wedle tego co chcemy i co się u nas w torze znajduje). Grzegorz mówił, że gdybym zapiął już jakieś słodkie lampy można jeszcze wydobyć więcej, ale obecnie można przerysować dźwięk i nie będzie to miłe dla ucha, średnica jest gęstsza i całość brzmi rewelacyjnie. Dla mnie osobiście jest dużo lepiej. Nie wiem jak brzmi sam morel bez zwrotnicy top, ale ja poszedłem na całość aby mieć, mam taką cichą nadzieję, na długi czas spokój, chcę usiąść i słuchać muzyki, choć wiem, że to straszna choroba jest;)

Sam morel wiele zmienia, zwrotnica to już podobno nie taka wielka różnica jak po wymianie wysokotonowego, bardziej jest to szlif i wyciśnięcie z tego co już zostało zrobione jeszcze odrobinę, podobno jest jeszcze bardziej klarownie.

Myślę, że Ci co kombinują różne ruchy z drogimi kabelkami czy listwami, nie powinny się zastanawiać i dopłacić do morela elite. To nie reklama, ale jest tu wyraźny skok jakości, w kablach nigdy tego nie osiągniemy, tu nie trzeba się wsłuchiwać co się zmieniło. Moja żona poznała, że system gra inaczej-lepiej jak to nazwała.

Ona w to nie wnika i się tym nie interesuje, wyłapała zmianę, więc nie jest to jakiś tam detal. Jest mega, ile przyjemniej się słucha teraz płyt.

Dla tych co pytają o różnice, ogólnie wszyscy piszą podobnie, dlatego pisanie co się w szczegółach zmieniło w utworach jest bez sensu, jest inaczej, lepiej. Najzwyczajniej w świecie trzeba po prostu to usłyszeć.

Do tego posłuchałem przy tym innych lampek niż ori z cayina no i tu już w ogóle zrobiło mi się gorąco;) Jeszcze może być lepiej, tak jak lubię, gładziej, klarowniej, przyjemniej, lepszy bas, góra bardziej otwarta. Współczesne psvane gold 12ax7 z mocy tungsol 6550 zabrzmiały dla mnie super. Zaznaczam, że mało jeszcze w życiu słyszałem i nie będę się spierał o NOSy, ale to co usłyszałem jest już dla mnie czymś wielkim, więc teraz zmiana lampek:)

strasznie świeci słońce od okien, musiałem je trochę odwrócić aby w ogóle coś złapać.

c39173519900d693med.jpg

b6286ff905da296emed.jpg

Gratulacje. Wreszcie konkret. Nie ma się co zastanawiać. Trzeba iść na całość :).

Pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/433/#findComment-3853293

Jeszcze dwa słowa:) te logo na żywo jest naprawdę mega. Nie ma jak tego uchwycić. A to odbija się światło a to napisy słabo widać. Trzeba profesjonalnego sprzętu i fotografa. Ja prosiłem o nowe, ale po Waszych ocenach czekałem trochę w niepewności, niepotrzebnie. Jest profi i bardzo mi się podoba. Dziękuje jeszcze raz Grzegorzowi za poświęcony czas i podniesienie mojej satysfakcji z dźwięku. Czuję się dumny mając S16Hz:) pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/433/#findComment-3853306

Tylko kolego Piotr_57210, jeśli owo przysłowiowe "cielęcie" zaczyna rozmowę od określenia członków klubu jako: "fanatycy i przydupasy" to nie powinno oczekiwać serdecznego przywitania i wylewności. Nie bardzo rozumiem też, co masz na myśli pytając o konkrety. Jeśli chodzi o kwestie techniczne to należy rozmawiać z konstruktorem (a jak sam napisałeś, Grzegorz udzieł Ci takich informacji, więc od tej strony sprawa załatwiona). Jeśli chodzi o użytkowników forum, to raczej dostaniesz mniej lub bardziej plastyczne opisy mówiące o: większej głębi sceny, polepszeniu detaliczności, bardziej nasyconej średnicy, itp. Nie wiem, czy dla Ciebie byłoby to satysfakcjonujące. Być może miałbyś wtedy pretensje, że bawimy się w poetów...trudna sprawa :) Kwestia upgrade'u wersji podstawowej danego modelu kolumn do wersji premium i dalej, do signature, była wielokrotnie poruszana na tym forum i faktycznie, wystarczy poszukać. Zaznaczam jednak, że będą to owe niekonkretne, poetyckie opisy subiektywnych odczuć użytkowników. Sam taki opis wrzuciłem po zmianie canto grand na canto grand signature. Nie jestem znawcą techniki i nie interesują mnie zbytnio paramerty danego urządzenia. Słucham muzyki dla przyjemności i od sprzętu audio oczekuję tego, że zwiększy ilość tej przyjemności ukazując np. więcej detali jakiegoś nagrania, odda w sposób bardziej sugestywny ludzki głos itp. Takie audiofilskie fanaberie :) Jeśli interesuje Cię taki "plastyczny" opis to mogę jeszcze raz napisać co moim zdaniem dała zmiana ze standard do signature. Nie ma problemu. Pozdrawiam!

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/433/#findComment-3853327

Dziękuje za merytorykę. Niestety przekopywanie forum z użyciem opcji szukaj w telefonie niewiele wnosi stąd pytanie. Dziękuje za odpowiedź i pędzę do Empiku bo Red Hot Chilli Peppers rzucili na vinylu

Sprzedam VITUS RI100

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/433/#findComment-3853354

Muszę to napisać. Panowie dziś na Minasach odsłuchałem jedną z moich ostatnio ulubionych płyt a mianowicie Lunatic Soul - Lunatic Soul (jest na Tidal gdyby ktoś chciał na szybko posłuchać ).

Normalnie kopara w dół. Szczególnie 3 utwór "Out On a Limb". Dawno nie miałem takich doznań i tyle radości w słuchaniu ulubionej muzyki. Aż strach pomysleć co będzie w wersji Premium :)

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/433/#findComment-3853366

Muszę to napisać. Panowie dziś na Minasach odsłuchałem jedną z moich ostatnio ulubionych płyt a mianowicie Lunatic Soul - Lunatic Soul (jest na Tidal gdyby ktoś chciał na szybko posłuchać ).

Normalnie kopara w dół. Szczególnie 3 utwór "Out On a Limb". Dawno nie miałem takich doznań i tyle radości w słuchaniu ulubionej muzyki. Aż strach pomysleć co będzie w wersji Premium :)

Zachęcasz do przyjazdu do Ciebie ;)

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/433/#findComment-3853524

Zdołowaliście mnie bo ja mam jeszcze stare logo na swoich paczkach default_wacko.png

Ale za to fornirek przepiękny i pasujący do mebli.

Eeee tam. Dla jednych "oldschoolowe" logo będzie fajniejsze a dla innych nowe. Jak zawsze. Liczy się to jak gra. W końcu z tych powodów wybieramy daną markę. Jak kolumny cieszą oko i pasują to super, ale to ma grać i tyle;)

McGyver może to była ironia z Twojej strony, ale dziś świętuję trochę i może nie załapałem czy piszesz poważnie;)

A tak w ogóle ja tylko kiedy jestem sam zdejmuję maskownice i cieszę oko, przy dzieciach nie rykuję. Różne mają pomysły;)

Edytowane przez Emdester
https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/433/#findComment-3853607

Zdołowaliście mnie bo ja mam jeszcze stare logo na swoich paczkach default_wacko.png

Ale za to fornirek przepiękny i pasujący do mebli.

Eeee tam. Dla jednych "oldschoolowe" logo będzie fajniejsze a dla innych nowe. Jak zawsze. Liczy się to jak gra. W końcu z tych powodów wybieramy daną markę. Jak kolumny cieszą oko i pasują to super, ale to ma grać i tyle;)

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/433/#findComment-3853606

chwila chwila........

nacinany Revelator to nacinany Revelator.

Głośnik zastosowany w Auditor M to głośnik NA BAZIE 15tki Revelatora - ale to nie jest nacinany Revelator. Oryginalny nacinany revelator był w modelu cremona Auditor - i wg wielu właśnie na średnicy model Cremona Auditor był lepszy barwniejszy niz model auditor M.

W Accordo jest głośnik 15W4531G04 - z "pociskowym" korektorem fazy

mam w domu monitory Sonusa na weglowym Scan speaku - super brzmi ale nacinany Revelator to klasa wyżej - także na średnicy.

Moja opinia jest niezmienna - nie słyszałem lepszego celulozowego MIDWOOFER 18 i 15cm niz Revelator - a co najlepsze właśnie na środku gra wg mnie zdecydowanie lepiej od lekko zmulonych, niby ciepłych węglowców i kevlarowców Scana

Edytowane przez babatular

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/433/#findComment-3854061

Głośnik zastosowany w Auditor M to głośnik NA BAZIE 15tki Revelatora - ale to nie jest nacinany Revelator. Oryginalny nacinany revelator był w modelu cremona Auditor - i wg wielu właśnie na średnicy model Cremona Auditor był lepszy barwniejszy niz model auditor M.

Auditor i Auditor M po prostu inaczej brzmią. I to nie tylko z powodu woofera. Przecież i tweeter jest inny i zwrotnica przerobiona.

Znam tych innych co lubią Auditory i znam także tych innych co preferują Auditor M. A i tak wszelkie opinie są tyle warte co kombinacja gustu właściciela i jego konkretnego systemu.

Wiele razy słyszałem Auditor M grające po prostu źle. Te monitory są dość trudne w aplikacji (jak wiele SF) ale gdy się uda to nie ma naturalniejszej średnicy w cenie do 20 tyś PLN. A co do wzoru ich naturalności to własnie Auditor M posłużyły pewnemu znanemu francuskiemu realizatorowi dżwięku do monitorowania nagrania wielu wybitnych realizacji muzyki klasycznej. Prawie każda z jego płyta to perła. Ostateczny mastering robił na Stradivarich.

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/433/#findComment-3854078

Tylko kolego Piotr_57210, jeśli owo przysłowiowe "cielęcie" zaczyna rozmowę od określenia członków klubu jako: "fanatycy i przydupasy" to nie powinno oczekiwać serdecznego przywitania i wylewności

Po pierwsze nikogo tak nie nazwałem tylko użyłem określenia "mam nadzieję, że....". Cofnij się i przeczytaj dokładnie :)

Po drugie wyraziłem skruchę.

Jeśli interesuje Cię taki "plastyczny" opis to mogę jeszcze raz napisać co moim zdaniem dała zmiana ze standard do signature. Nie ma problemu.

Było by miło :)

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/433/#findComment-3854079

Po pierwsze nikogo tak nie nazwałem tylko użyłem określenia "mam nadzieję, że....". Cofnij się i przeczytaj dokładnie :)

Po drugie wyraziłem skruchę.

Jak czytam to wyjaśnienie to przypomina się mi wystąpienie świętej pamięci Andrzeja Leppera w sejmie gdzie zarzucając "coś" swoim oponentom, przedstawiał to w formie pytania. Czy ............?

Ponadto, jak bym napisał takie zdanie: Mam nadzieję Piotrze, że nie przyszedłeś tu do klubu by wyładowywać swoich frustracji?

Jak byś je odebrał?

Z góry Cię przepraszam jak byś się poczuł urażony tym zdaniem.

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/433/#findComment-3854241

Mam nadzieję Piotrze, że nie przyszedłeś tu do klubu by wyładowywać swoich frustracji?

Jak byś je odebrał?

Z góry Cię przepraszam jak byś się poczuł urażony tym zdaniem.

Ja się tak szybko nie obrażam :)

Trzeba się nieźle napracować aby mnie z równowagi wyprowadzić :)

Ale jeśli się komuś to uda to leję po mordzie :)

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/433/#findComment-3854293

W sumie fajnie wyszło. Ty masz teraz wersje Signature, a żona zadowolona w koloru :) Kurcze też mogłem kupić w kolorze, który mojej żonie się nie podoba ;) A teraz trzeba będzie inaczej kombinować żeby przeskoczyć na Signature :)

Dzięki za opis brzmienia. Na pewno wielu osobą się przyda.

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/433/#findComment-3854354

Jak kupowałem monobloki na gm70 to wlaściciel grał na cremonach Sonusa na nacinanych revelatorach i niestety poziom średnicy odstawał od Minasów i jak przytargałem gmki do domu po podpięciu Minasów potwierdziły się moje obserwacje . I żeby była jasność zabrałem ze sobą na odsłuch swoje graty więc porównanie czysto praktyczne

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/433/#findComment-3854872

Dlatego pisałem wyłącznie o średnich tonach.

W moim odczuciu zamknięcie obudowy jak i metal na wysokich w Herbatnikach ....powodowały znaczącą przewagę w modulacji wszelkiej maści esencji drobnych odcieni i kaloryczności interpretacji wokalnych w stosunku do SF. Energetyka i impuls też był po stronie H.

Strasznie to lubię i zwracam szczególną na to uwagę / za TO jestem w stanie wiele poświęcić.

Zaznaczam że jestem ogromnym fanem szmatki na wysokich / ale tu sposób aplikacji metalu wydał mi się doskonały.

Dlatego wersja M Auditorów miała zmiany w tweeterze i w zwrotnicy a nie tylko inną membranę woofera. Trzeba było poprawić wysokie tony, dodać im transparentności i bezpośredniości. Na tą poprawę zwracali uwagę recenzenci oceniający obie wersje. Czytając opinie np. z prasy brytyjskiej wynika znaczący postęp jakiego dokonano w tej dziedzinie w Auditor M.

Moje doświadczenia potwierdziły słowa z tych recenzji.

cremonach Sonusa na nacinanych revelatorach i niestety poziom średnicy odstawał od Minasów

Chodziło o podłogowe czy podstawkowe Cremony?

Auditory są wredne w aplikacji, słyszałem wiele kompletnie nieudanych nawet gdy wzmak był słynnej firmy i kosztował 40 tyś PLN...a co do średnicy ja pisałem o wybitnej średnicy ale dotyczyło to wersji Auditor M z modyfikowaną membraną...wersja z nacinanym revelatorem i mi się nie podobała...

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/433/#findComment-3854895
Gość BOBSAPP

(Konto usunięte)

Witam,

w sobotę przyjechały do mnie nowe kolumny prosto z Tych.

Początkowo chciałem się przesiąść z Ariesów na Arcady.

Postanowiłem jednak wstrzymać się z zakupami, poczekać 6 miesięcy i dozbierać gotówki.

I to był strzał w dziesiątkę, oto są ETHOS ULTIMO.

Głośniki nowe jeszcze nie wygrzane ale w porównaniu do Aries granie o klasę wyżej, nie ma do czego się przyczepić.

Na razie grają w 16m2 docelowo będą w 25m2.

Piszę post dopiero w poniedziałek bo w weekend jeszcze po takiej przerwie 6 miesięcy bez kolumn ciężko było się oderwać od odsłuchów.

Tak na szybko kilka fotek

pzdr.

Ja mam pytanie do konstruktora odnośnie wysokich tonów w tym modelu .

Dlaczego SB Acoustic a nie SS ....jakaś dedykacja do lampy ?

Chodzi mi ogólną charakterystykę kierunku brzmienia / barwa / mikro dynamika / transparentność ?

Nigdy nie słyszałem tego twittera.

Widzę też że to jakaś nowość na rynku / a skuteczność niczego sobie ?

Podejrzewam / ale zaznaczam że tylko podejrzewam że to ona tak lampą smakuje / a za nią idzie energetyka...oraz stereofonia w sensie 3D.

Edytowane przez BOBSAPP
https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/433/#findComment-3855320

Dlatego wersja M Auditorów miała zmiany w tweeterze i w zwrotnicy a nie tylko inną membranę woofera. Trzeba było poprawić wysokie tony, dodać im transparentności i bezpośredniości. Na tą poprawę zwracali uwagę recenzenci oceniający obie wersje. Czytając opinie np. z prasy brytyjskiej wynika znaczący postęp jakiego dokonano w tej dziedzinie w Auditor M.

Moje doświadczenia potwierdziły słowa z tych recenzji.

Moreno, rozumiem, że lubisz swoje monitorki, ale pls nie rozpływaj się tak nad nimi, bo aż ciężko się to czyta;) Trochę dystansu.

Zwrotnica w auditor m wygląda jak wygląda. Maksymalnie budżetowo. Tweeter też jest budżetowy.

post-2919-0-41956300-1466445740_thumb.jpg

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/433/#findComment-3855396
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.