Skocz do zawartości
IGNORED

Kupujemy listwę niedroga ale na całe życie - poważnie.

Kupujemy listwę na całe życie.  

39 użytkowników zagłosowało

1. 1. Najlepsza relacja jakośc/cena to:

• Tomanek Tap 8 - 600 zł (po rabacie)
    • Tomanek Tap 8 z DC - 800 zł (po rabacie)
    • Taga-Harmony PF 1000 - 400 zł
    • SUPRA MD-06EU - 800 zł
    • Brennenstuhl z filtrem 8 gnaizdek (120 zł)
    • Brennenstuhl bez filtra 8 gniazdek (sote) - 100 zł

Ankieta została zamknięta

• Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.
  • Ankieta została zamknięta 30.09.2019 o 05:41

Rekomendowane odpowiedzi

Bo za jakość trzeba płacić. W tym przypadku mamy do czynienia z polską firmą, solidną, uczciwą, za którą stoją lata doświadczeń i zasłużona renoma. Przy tym Gigawatt zapracował na uznanie i rozpoznawalność także za granicami naszego kraju. A Pf-2 jest naprawdę dobra. Mam i z czystym sumieniem polecam. Tym bardziej, że udało mi się kupić w dobrej cenie 

Gigawatt to potężna firma. Tata ma PC3 SE i uważam że to jest Hi End wśród kondycjonerow. Zmienia dźwięk niesamowicie na plus. Niestety za jakość trzeba zaplacic?

Ponad 5000zł za listwę z dobrym do niej kablem to dużo pieniędzy ale dzisiaj uważam że budowanie wysokiej klasy systemu powinno się zacząć od porządnego stolika pod sprzęt i właśnie tej klasy listwy .

Cena tej listwy to jedno ale nie podoba mi się to że producent nie sprzedaje samej listwy a zmusza nas do jej zakupu z jakąś swoją sieciówką . LC2-MK3+ jest dobry do tej listwy ale ja bym wolał mieć tą możliwość wyboru .

Tak się czepiam ?

1 godzinę temu, muda44 napisał:

uważam że budowanie wysokiej klasy systemu powinno się zacząć od porządnego stolika pod sprzęt

bez stolika nie zagra ?

22 minuty temu, marek2603 napisał:

bez stolika nie zagra ?

Jeżeli rozważamy systemy wysokiej klasy to tak . Stolik będzie ograniczał potencjał elektroniki .

24 minuty temu, muda44 napisał:

Stolik będzie ograniczał potencjał elektroniki .

A w jaki sposób?

psychologiczny

dizajnerski

cenowy

?

2 godziny temu, muda44 napisał:

Ponad 5000zł za listwę z dobrym do niej kablem to dużo pieniędzy ale dzisiaj uważam że budowanie wysokiej klasy systemu powinno się zacząć od porządnego stolika pod sprzęt i właśnie tej klasy listwy .

Cena tej listwy to jedno ale nie podoba mi się to że producent nie sprzedaje samej listwy a zmusza nas do jej zakupu z jakąś swoją sieciówką . LC2-MK3+ jest dobry do tej listwy ale ja bym wolał mieć tą możliwość wyboru .

Tak się czepiam ?

Budujesz jakiś nowy system, piszesz że tniesz koszty na głośnikowe, RCA za "grosze" a tu listwy za 5tys. Taniej się nie da? ?

Edytowane przez obcymars
15 minut temu, iro III napisał:

A w jaki sposób?

psychologiczny

dizajnerski

cenowy

?

Brzmieniowy.

9 minut temu, obcymars napisał:

Budujesz jakiś nowy system, piszesz, że tniesz koszty na głośnikowe, RCA za „grosze” a tu listwy za 5tys. Taniej się nie da? ?

Dokładnie tak robię.

Wzmacniacze miałem do 35000zł i mam modyfikowany za 8000.

Kolumny nadal do 55000zl mam za 3600zl 

Kable głośnikowe do 14800zl a mam za 300

RCA do 16000 a mam za 1700.

Przeznaczone źródła i gra mi to lepiej coraz lepiej lepiej.

Niestety ze stolikiem, listwą i sieciówkami tak się nie udało a robią znaczny postęp.

Edytowane przez muda44
Godzinę temu, muda44 napisał:

Brzmieniowy.

Jakieś techniczne uzasadnienie?

( proszę pominąć urządzenia ułomne technicznie pod względem mikrofonowania, chyba, że chodzi wyłącznie o analog gramofonowy)

1 godzinę temu, muda44 napisał:

Jeżeli rozważamy systemy wysokiej klasy to tak . Stolik będzie ograniczał potencjał elektroniki .

Tu to Kolega mocno przesadził.

Niestety ze stolikiem, listwą i sieciówkami tak się nie udało a robią znaczny postęp

Może Kolega pokazać mi ten stolik, robiący aż taki postęp?

13 godzin temu, szczypior88 napisał:

Tata ma PC3 SE i uważam że to jest Hi End wśród kondycjonerow. Zmienia dźwięk niesamowicie na plus. Niestety za jakość trzeba zaplacic?

O ja pierdziu...24.300 PLN za listwę sieciową.
Jestem pod wrażeniem łatwości pozbywania się pieniędzy na takie bzdety.

Godzinę temu, soundchaser napisał:

Cale szczęście nie Twoje pieniądze i nie masz pojęcia za ile ją kupił? Kolejna sprawa ze nie sluchales, pewnie nawet nie widziałeś ale osąd wydany. To świadczy tylko o Tobie?

Edytowane przez szczypior88
16 minut temu, szczypior88 napisał:

nie masz pojęcia za ile ją kupił

Ja bym ją kupił za max. 100 PLN, bo ładnie wygląda i ma 6 gniazd. Chociaż gabaryt trochę duży.

18 minut temu, szczypior88 napisał:

pewnie nawet nie widziałeś

No przecież widziałem. Ładna skrzynka.

19 minut temu, szczypior88 napisał:

To świadczy tylko o Tobie

A co takiego?

2 godziny temu, iro III napisał:

Jakieś techniczne uzasadnienie?

( proszę pominąć urządzenia ułomne technicznie pod względem mikrofonowania, chyba, że chodzi wyłącznie o analog gramofonowy)

Wiesz , ja jeszcze z 10 lat temu różne rzeczy mierzyłem a teraz słucham. Kupuję , słucham i decyduję co dalej .

1 godzinę temu, soundchaser napisał:

Tu masz temat.

A dla ułatwienia test z którym się w pełni zgadzam ...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

1 godzinę temu, soundchaser napisał:

Chciałbym ale robiłem różne próby po których niechętnie rozstałem się z gotówką  ale to nie jest  tematem tego wątku i niech tak pozostanie .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez muda44
2 godziny temu, soundchaser napisał:

Poszukaj sobie w internecie, jakie ceny potrafią osiągnąć butelki alkoholu. Nie mówię tu o butelkach kolekcjonerskich, które kupuje się na aukcjach i zamyka w sejfie bankowym tylko takich do konsumpcji. Wywalić kilka/kilkanaście tysięcy tylko po to aby się napierd....ić. To dopiero jest odpał. Na tym tle zakup kondycjonera wydaje się bardzo rozsądnym wydatkiem. 

40 minut temu, muda44 napisał:

Wiesz , ja jeszcze z 10 lat temu różne rzeczy mierzyłem a teraz słucham.

Gdybyż jeszcze ułomny i zwodniczy (nie tylko Twój, każdy ludzki ) słuch mógł równać się miernikom...tym bardziej, że po każdych 10 latach...raczej nie bywa lepszy.

Ale obsłuchiwanie stolików? ?

15 minut temu, piotrek7 napisał:

Poszukaj sobie w internecie, jakie ceny potrafią osiągnąć butelki alkoholu

Na nałogi nie ma mocnych.

...bo audio to chyba nie nałóg? Muzyka, którą audio (zaledwie) ODTWARZA to już prędzej.

Edytowane przez iro III
4 minuty temu, iro III napisał:

...bo audio to chyba nie nałóg?

Audio to naczynie, za pomocą którego usiłujemy ugasić to pragnienie (nałóg) muzyki. W większości przypadków dziurawe, dodające własny nalot (niczym niedomyte naczynie) Jeden pije ze srebrnego pucharu. Drugi z plastikowego kubka ? A mimo to, każdy czuje ciągły niedosyt.

W dniu 26.09.2019 o 22:20, Marcin_Sz napisał:

Rozbierał ktoś Tomanka?

Mogło się tak zdarzyć, że Pani Tomankowa.

Chciałbym ale robiłem różne próby po których niechętnie rozstałem się z gotówką  ale to nie jest  tematem tego wątku i niech tak pozostanie .

Dokładnie, bo tematem wątku jest niedroga listwa, a nie za pierdylion.

59 minut temu, piotrek7 napisał:

Poszukaj sobie w internecie, jakie ceny potrafią osiągnąć butelki alkoholu. Nie mówię tu o butelkach kolekcjonerskich, które kupuje się na aukcjach i zamyka w sejfie bankowym tylko takich do konsumpcji. Wywalić kilka/kilkanaście tysięcy tylko po to aby się napierd....ić. To dopiero jest odpał. Na tym tle zakup kondycjonera wydaje się bardzo rozsądnym wydatkiem. 

Ale piszemy o rozsądku, czy o ekstrawagancji?

15 godzin temu, muda44 napisał:

Stolik będzie ograniczał potencjał elektroniki .

I oto jest siła sugestii. W ślepym teście nie odrózniłbyś  czy stoi na super duper wypasionym stoliczku czy na palecie.

14 minut temu, marek2603 napisał:

I oto jest siła sugestii. W ślepym teście nie odrózniłbyś  czy stoi na super duper wypasionym stoliczku czy na palecie.

Ja tam tylko czekam na recenzje jakiegoś stolika z opisem wrażeń słuchowych na portalu pokroju ’hifiphilosophy’ czy podobnym.

31 minut temu, marek2603 napisał:

Albo coś wpływa pozytywnie na brzmienie albo nie a nastawiam się na to żeby nie wpłynęło i szukam wad a nie zalet po to żeby jak najmniej wydać gotówki . W tym przypadku robiłem kilka prób z tym samym sprzętem stojącym na tym stoliku , na szafce i na podłodze .

4 minuty temu, muda44 napisał:

robiłem kilka prób z tym samym sprzętem stojącym na tym stoliku , na szafce i na podłodze .

A spróbuj jeszcze na suficie zawiesić 

21 minut temu, hey napisał:

A spróbuj jeszcze na suficie zawiesić 

Po awatarze widzę że Ty że już od dawna to praktykujesz  ?

O wrażenia nie pytam .

3 godziny temu, muda44 napisał:

Po awatarze widzę że Ty że już od dawna to praktykujesz  ?

O wrażenia nie pytam .

Wbrew pozorom w tym szaleństwie jest metoda. Choćby głośniki podwieszane pod sufitem

15 godzin temu, piotrek7 napisał:

Audio to naczynie, za pomocą którego usiłujemy ugasić to pragnienie (nałóg) muzyki. W większości przypadków dziurawe, dodające własny nalot (niczym niedomyte naczynie) Jeden pije ze srebrnego pucharu. Drugi z plastikowego kubka ? A mimo to, każdy czuje ciągły niedosyt.

Woda źródlana najlepiej smakuje czerpana dłońmi, nie potrzeba żadnych naczyń ?

pre lampowe Adagio Sound, końcówka Sugden Au51 P MKII, AVI Laboratory Series, strojenie kolumn Adagio Sound - wszystko spięte kabelkami ;-)) żeby grało

42 minuty temu, Kazik II napisał:

Woda źródlana najlepiej smakuje czerpana dłońmi, nie potrzeba żadnych naczyń ?

Tylko warto najpierw te łapska przynajmniej w grubsza opłukać ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

43 minuty temu, piotrek7 napisał:

Tylko warto najpierw te łapska przynajmniej w grubsza opłukać ?

Co niektórzy mycie powinni zaczynać od uszu ?

pre lampowe Adagio Sound, końcówka Sugden Au51 P MKII, AVI Laboratory Series, strojenie kolumn Adagio Sound - wszystko spięte kabelkami ;-)) żeby grało

• Pokaż nowe odpowiedzi